objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 18. avgust 2010 ob 13:58

Bivši direktor Intereurope zapira zdravo prehrano, bo raje uvažal titan
Dnevno bi moral pokasirati najmanj 1500 evrov: razvpiti Andrej Lovšin je bil lokal in restavracijo Opcija v koprskem Tušu prisiljen zakleniti zaradi slabih poslovnih rezultatov
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji razvpiti predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin, znan tudi kot bivši direktor vojaške obveščevalne službe Vomo (ko je ministrstvo za obrambo vodil Janez Janša), je pred nekaj dnevi zaprl lokal in trgovino z zdravo prehrano Opcija v koprskem centru Tuš, še vedno pa deluje njegova tematsko enaka restavracija Opcija sredi Ljubljane, v neposredni bližini osrednje železniške postaje. Lovšin priznava, da je lokal in trgovino v Kopru moral zapreti zaradi slabih poslovnih rezultatov. "Imeti bi moral najmanj 1500 do 2000 evrov prometa na dan, da bi se mi to izplačalo," pojasnjuje Lovšin, ki trdi, da "so stroški s poslovanjem restavracije in trgovine takšnega tipa izjemno visoki. Predvsem zaradi nujnosti velikega števila zaposlenih in dragega komisijskega uničevanja neprodanih živil."
"Morda bom v prihodnje zdravo prehrano prodajal samo preko Mercatorja," razmišlja Lovšin, ki se namerava posvečati predvsem nepremičninam, turizmu in repromaterialu, natančneje kovinam. Ravno danes se je vrnil iz Jekaterinburga v Rusiji, kjer se je pogovarjal o možnosti uvoza titana v Slovenijo.
Spomnimo, zoper Andreja Lovšina je januarja letos sedanje vodstvo Intereurope vložilo odškodninsko tožbo, težko 37,5 milijona evrov, zaradi spornega investiranja v logistični center Čehov blizu Moskve. Lovšin je medijem že ob vložitvi tožbe povedal, da "ni bogat človek, razen če za bogastvo štejete to, da sem zdrav. Situacija pri meni ni rožnata, za veliko stvari, ki jih imam, sem najel kredite. Zagotovo pa nimam sredstev, ki jih v odškodninski tožbi od mene zahteva zdajšnje vodstvo Intereurope." Zdaj pa je Lovšin za naš portal povedal, da je kasneje, v odgovoru na tožbo, "zavrnil vse očitke o malomarnem vodenju družbe," ki ji v tožbi, vloženi na koprskem sodišče, navaja ljubljanski odvetnik in predsednik odvetniške zbornice Slovenije Miha Kozinc. Lovšin pa nam ni hotel zaupati, katerega odvetnika je tokrat najel on, češ, "naj ga razumemo, da odvetnikom ne želi delati reklame."
Andrej Lovšin je sicer lastnik, solastik ali direktor številnih zasebnih podjetij, registriranih v Ljubljani ali Ribnici, od koder je doma. Pregleda nad njegovimi morebitnimi podjetji v tujini pa nimamo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Lovšin Janez Janša Miha Kozinc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bivši direktor Intereurope zapira zdravo prehrano, bo raje uvažal titan