objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 16. junij 2010 ob 07:33

Dimovskemu stranka fizično razpada, podjetje pa povečuje prihodke
Razvpiti davčni inšpekor Đorđe Perić je Vladu Dimovskemu iz mini stranke Slovenska Unija odpeljal že več kot polovico članov organizacijskega odbora
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenska Unija, najmlajša stranka na slovenskem političnem prizorišču, ki jo je decembra lani v ljubljanskem hotelu Mons ustanovil nekdanji minister za delo, družino in socialne zadeve Vlado Dimovski, bivši vplivni član Pahorjevih Socialnih demokratov, je tik pred dramatičnim fizičnim razpadom. Mini stranko namreč te dni množično zapuščajo člani in članice organizacijskega odbora, predvsem tisti, ki jih je pripeljal razvpiti davčni inšpektor Đorđe Perić in ki so Dimovskemu stranko sploh pomagali ustanoviti. Do zdaj naj bi Slovensko Unijo zapustilo že več kot 90 članic in članov, kar je menda več kot 60 odstotkov sestave organizacijskega odbora.
Med tistimi, ki odhajajo, so že omenjeni Perić, Rajko in Miran Žugelj, Gabrijela Biserka Šertelj, Stanko in Renata Markovčič, Sebastjan Adlešič, Renata Picej, Andrej Kožar, Luka Smrkolj, Peter Nedeljko, Bogdan Godnič, Olga Kavalič, Borut Koloini, Suzana Krašna, Pantelija Stanič in Suzana Šertelj. Lobist Andrej Drapal, eden od solastnikov ljubljanske agencije Pristop, pa je Dimovskemu menda pisno demantiral govorice, da Pristop dela za Slovensko Unijo.
Kaj bo zdaj storil prvi mož Slovenske Unije Vlado Dimovski, ni znano, saj na njegov komentar še čakamo. Je pa Dimovski, sicer profesor na ljubljanski Ekonomski fakulteti, v lanskem letu, ko je ustanovil politično stranko, skoraj početveril prihodke in dobiček svojega podjetja Com.On Consulting d.o.o. Če je leta 2008 zalužil 37.098 evra, je lani prihodek podjetja povečal na 124.723 evrov, dobiček pa je znašal dobrih 14 tisoč evrov. Kljub temu je z mesta prokurista podjetja razrešil že omenjenega Rajka Žuglja, ki, kot smo videli, zdaj pakira tudi iz Slovenske Unije.
Pozno popoldne se nam je po elektronski pošti oglasil Vlado Dimovski. Njegovo izjavo, za katero smo ga prosili že zgodaj zjutraj, objavljamo v celoti:
"Spoštovani, danes ste na spletnem portalu www.pozareport.si objavili članek z naslovom 'Dimovskemu stranka fizično razpada, podjetje pa povečuje prihodke,' v katerem ste objavili netočne in nepreverjene informacije. Avtorja članka, urednika Bojana Požarja v bodoče vljudno vabimo, da preveri informacije tudi pri stranki Slovenska Unija, saj smo mu vedno na voljo za informacije. S tem pa se tudi izognemo navajanju napačnih navedb.
V navedenem članku je kar nekaj netočnosti, prva izhaja že iz naslova prispevka samega, saj 'Dimovskemu stranka fizično ne razpada.' Nasprotno! Stranka Slovenska Unija se krepi tako na ravni članstva, kot tudi na ravni vsebinskih, programskih in političnih segmentih. Res je, da so v maju iz stranke izstopili trije člani, bistveno več pa jih je v stranko vstopilo. Tako, da navedbe o številu izstopa članov in članic iz stranke SU ne držijo.
Na vprašanje, ki ste ga zastavili v članku 'Kaj bo zdaj storil prvi mož Slovenske Unije Vlado Dimovski, ni znano, saj na njegov komentar še čakamo.' pa vam z veseljem podamo odgovor: Stranka Slovenska Unija ter njen predsednik dr. Vlado Dimovski aktivno deluje naprej na začrtani poti stranke, ki smo jo javno že predstavili ter se aktivno pripravlja tudi na lokalne volitve.
"
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vlado Dimovski Pahorjevih Đorđe Perić Rajko Miran Žugelj Gabrijela Biserka Šertelj Stanko Renata Markovčič Sebastjan Adlešič Renata Picej Andrej Kožar Luka Smrkolj Peter Nedeljko Bogdan Godnič Olga Kavalič Borut Koloini Suzana Krašna Pantelija Stanič Suzana Šertelj Andrej Drapal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

Četrtek, 19. marec 2015 ob 08:29


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dimovskemu stranka fizično razpada, podjetje pa povečuje prihodke