objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 3. september 2007 ob 14:43

Barovič nad Bajuka zaradi Lavriča
Jelinčičevega poslanca moti denarna nagrada nekdanjemu prvemu nadzorniku NLB
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanec Jelinčičeve SNS in trboveljski župan Bogdan Barovič je na ministra za finance in prvaka NSi, Andreja Bajuka, naslovil poslansko vprašanje, ki zadeva finančne nagrade članom nadzornega sveta Nove ljubljanske banke, katere večinski lastnik je še vedno država. Baroviču gre v nos predvsem dosedanji predsednik NS Žiga Lavrič, državni sekretar na ministrstvu za finance, ki je z mesta prvega nadzornika NLB odstopil zaradi uredbe o nezdružljivosti političnih in nadzorstvenih funkcij.
Takole se razburja Barovič: Magister Žiga Lavrič je državni sekretar na ministrstvu za finance postal že oktobra 2005. Kljub temu, se čudi Barovič, je bil Lavrič član in predsednik nadzornega sveta NLB od junija 2005, kar je po Barovičevi oceni očitna kršitev zakona, nemoralno in neetično, skratka popolnoma nesprejemljivo dejanje. Poleg tega, pravi Barovič, lahko upravičeno trdimo, da gre za koruptivno dejanje, saj je kljub nezdružljivosti funkcij opravljal delo v nadzornem svetu, za kar sta odgovorna tako minister za finance kot predsednik vlade Janez Janša.
Barovič se zdaj sprašuje, kdo bo za takšne poteze odgovorjal, in nadaljuje: "Popolno norčevanje iz slovenskih davkoplačevalcev pa je dejstvo, da bo gospod Žiga Lavrič, ob očitni kršitvi zakona, skupaj še s tremi zamenjanimi člani nadzornega sveta nagrajen s 150 tisoč evri? Človek, ki ne bi smel opravljati dela v nadzornem svetu NLB, bo za nagrado, ker je kršil zakon, poleg omenjenega denarja prejel še okoli 35 tisoč evrov, medtem ko delavci še božičnic oziroma trinajstih plač ne dobijo, ali pa jih ne  smejo?"
Bogdan Barovič od Bajuka pričakuje hiter in natančen odgovor na naslednje vprašanje: Kdo bo odgovarjal za omenjeno koruptivno dejanje, kršitev zakonodaje in kdo bo vse to predložil protikorupcijski komisiji, ki jo vodi Drago Kos?

 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jelinčičeve bogdan barovič Andreja Bajuka Žiga Lavrič Janez Janša Drago Kos

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Zim Zelen

Nedelja, 11. november 2018 ob 20:29


to ni ona (plastik fantastik)!
điđimiđi

Nedelja, 14. oktober 2018 ob 20:18


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Barovič nad Bajuka zaradi Lavriča