objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 21. avgust 2007 ob 07:15

Janša, Bajuk in Božič vabijo Nemce
Možen scenarij: Deutsche Bahn naj bi kupil Luko Koper, Intereuropo in Slovenske železnice
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Premier Janez Janša se je skupaj s finančnim ministrom Andrejem Bajukom in prometnim ministrom Janezom Božičem (glej članek o prometni nesreči na železniškem tiru v Cirkovcih; op.u.) sestal s predsednikom uprave nemških železnic (Deutsche Bahn) Hartmutom Mehdornom in direktorjem logistike družbe Norbertom Benslom. Janša se je z nemškima gostoma pogovarjal tudi o možnostih nadaljnjega razvoja Slovenskih železnic in sodelovanja med slovenskimi transportno-logističnimi družbami in Deutsche Bahn, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.
Vodstvo Deutsche Bahn se zavzema za partnerski odnos z omenjenimi družbami v Sloveniji, katerega ključni cilj je optimizacija poslovanja in boljša ponudba za potrošnike, so sporočili iz kabineta. Nemška sogovornika sta Janši tudi predstavila srednjeročno in dolgoročno vizijo razvoja družbe, ki temelji na vzpostavitvi povezane transportno-logistične evropske mreže.
Premier Janez Janša je izrazil zadovoljstvo nad potekom pogovorov o potencialnem sodelovanju med Deutsche Bahn in slovenskimi logisti ter pojasnil, da je zaradi hitrejšega razvoja logističnih storitev in modernizacije Slovenskih železnic sodelovanje s strateškim partnerjem zelo zaželeno. Izrazil je prepričanje, da je mogoče najti ustrezen poslovni model, ki bo prinesel koristi in dolgoročni razvoj vsem vključenim družbam, dodajajo iz kabineta predsednika vlade.
Kot je znano, nekateri slovenski časniki v zadnjem času precej poročajo o načrtovani povezavi med Deutsche Bahn in slovenskimi logistično-transportnimi podjetji, in sicer Luko Koper, Slovenskimi železnicami in Intereuropo. Po pisanju časnikov naj bi se Deutsche Bahn zanimal predvsem za lastniški vstop v Intereuropo in Slovenske železnice, Nemci pa naj bi do leta 2020 v slovensko železniško omrežje vložili skoraj devet milijard evrov, med drugim naj bi financirali tudi drugi tir od Kopre do Divače.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Andrejem Bajukom Janezom Božičem Hartmutom Mehdornom Norbertom Benslom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša, Bajuk in Božič vabijo Nemce