Koronavirus COVID-19 - značilnosti in zdravljenje

OddajRadmila Čučak, dne 2020-03-08 ob 09:44:47

Ohranimo mir in harmonijo, strah zavira delovanje imunskega sistema

* * *

8. marec 2020

Protokol zdravljenja COVID-19 Swiss Policy Research

https://swprs.org/on-the-treatment-of-covid-19/

*

Protokol zdravljenja COVID-19 francoskih rezervnih oficirjev

http://www.elis-center.com/FRENCH_MILITARY_DOCUMENT.pdf

*

15.1. 2021

Protokol preventivnega in začetnega zdravljenja COVID-19 zveze zdravnikov FLCCC

https://covid19criticalcare.com/i-mask-prophylaxis-treatment-protocol/i-mask-protocol-translations/

*

protokol za bolnišnično zdravljenje COVID-19 FLCCC

https://covid19criticalcare.com/math-hospital-treatment/pdf-translations/

* * *

Protokol zdravljenja COVID-19 McCullough

https://aapsonline.org/mccullough-protocol-3-page.pdf

* * *

Protokol zdravljenja COVID-19 Eastern Virginia Medical School

https://www.evms.edu/covid-19/covid_care_for_clinicians/

*

Sophia Health Institute, webinar dr. Marco Ruggiero- Silver Spring, Switzerland, 4.marec 2020

Zahvala: Zahvaljujem se dr. Christine Schaffner in dr. Dietrich Klinghardt-u za to veliko priložnost. 

Vse medicinske ali znanstvene informacije v tem spletnem seminarju so samo za raziskovalne, izobraževalne in informativne namene. • Nikakor niso nadomestek za strokovno zdravniško svetovanje, diagnozo, zdravljenje ali nego katere koli bolezni omenjene ali implicirane v tej študiji. • Skrbniki, raziskovalci in zainteresirane strani morajo raziskati vse dane informacije. • Upoštevati je treba standard oskrbe za vsako patologijo ter pravila in predpise, ki jih sprejmejo zdravstveni organi vsake države

Ameriški Center na nadzor bolezni CDC je sporočil, da je najboljša preventiva izogibanje izpostavljenosti virusu. CDC priporoča nošenje mask zdravstvenim delavcem in  že obolelim od koronavirusa COVID-19, da se prepreči širjenje okužbe.

POIŠČIMO ŠIBKO TOČKO CORONAVIRUSA COVID-19

* * *

Coronavirus 2019 nCoV ki povzroča bolezen COVID-19

* * *

Kvalifikacije dr. Marca Ruggiera: upokojen profesor in raziskovalec na področju onkoimunologije. Bil je profesor molekularne biologije na Fakulteti za matematiko, fiziko in naravoslovne vede  Univerze v Firencah. Leta 2004 je študentom predaval o koronavirusu SARS, ko je bila prva epidemija zaradi tega virusa. Leta 2009 je raziskoval retrovirus HIV (ki povzroča AIDS) in sicer njegov vpliv na kancerogene tumorje. Leta 2010 je o tem predaval na konferenci o AIDS-u na Dunaju. Preučeval je tudi Gc MAF (Gc Protein - derived Macrophage Activating Factor), ki stimulira aktivacijo in proliferacijo monocitov. Leta 2017 je objavil raziskavo o imunskem odzivu na DNK cepivo za retrovirus HIV. Istega leta je objavil tudi  raziskavo o preprečevanju prezgodnjega staranja bolnikov z AIDS-om. 

Koronavirus COVID-19 in retrovirus HIV nista enaka (HIV povzroča AIDS, zaradi katerega je do zdaj umrlo 32 milijona ljudi. Vir: Svet Kanal A 13.3. 2020), a imata nekaj skupnega: potrebujeta določene beljakovine in encime (proteaza prebavni encim, ki razcepi beljakovine na aminokisline), da napade celico. Ti encimi aktivirajo beljakovinske strukture (spike proteins), ki so kakor izrastki na površini korona virusa (op.: ki ni retrovirus, pravi dr. Dietrich Klingardt, kar pomeni, da se koronavirus COVID-19 morda ne vgradi v človeški genom, kot se na primer retrovirus HIV. A v tem trenutku to še ni znano in možno je, da se tudi ta koronavirus COVID-19 vgradi v genom in se aktivira leta pozneje. Zato dr. Klinghardt priporoča tudi anti retrovirusna zdravilna zelišča, ki so navedena v nadaljevanju).

* * *

Nezrel retrovirus HIV 

* * *

dozorel retrovirus HIV

* * *

Dr. Marco Ruggiero je objavil članek z naslovom: Zaviralci proteaze (encima) in cyclooxygenase v sinergiji preprečujejo aktivacijo človeških trombocitov. V članku je pisal o agregaciji trombocitov in fibroznih strdkih. 

Poskusi na S proteinu (spike protein) coronavirusa kažejo, da ima zadostno afiniteto do receptorja v membrani človeških celic za encim, ki pretvarja angiotenzin 2 (angiotenzin pretvarjajoči encim -ACE2) in da ta receptor za ACE2 koronavirusi uporabljajo kot mehanizem vstopa v celico. Študije so pokazale, da ima koronavirus COVID-19 večjo privlačnost do receptorja ACE2 kot originalni sev virusa SARS. Zato je bolj učinkovit in je bolj virulenten (patogen).

 

koronavirus COVID-19 s S spike glikoproteini, ki štrlijo iz virusa

* * *

Nekateri trdijo, da koronavirus SARS CoV-2 ni bil izoliran iz telesa bolnika. To ne drži, o izolaciji virusa poročajo na primer iz Južne Koreje: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7036342/

https://publishwall.si/narava.zdravi/post/570661/izolacija-in-sekvencioniranje-koronavirusa-sars-cov-2

Izoliranih je bilo že veliko koronavirusov SARS CoV-2 in tako je bilo ugotovljeno veliko število mutacij in nekaj sevov, ki so prikazani v tem članku: 

https://graphics.reuters.com/HEALTH-CORONAVIRUS/EVOLUTION/yxmpjqkdzvr/index.html?fbclid=IwAR2GHG0LGjiZ21oZjAfd6GGXbufV-9QmhneZRdZP4gQ2eP3pdTNs-TsBX0U

*

Zdaj pa poglejmo, kako koronavirus COVID-19 napade človeško celico in zakaj ima večjo virulenco kakor drugi koronavirusi. 

Kitajska raziskava je ugotovila, da ima koronavirus COVID-19 večjo virulenco (je bolj patogen), ker je tarča človeškega encima furina, ki je proteaza encim za razgradnjo beljakovin in ki povzroči, da virus dobi proteinske strukture (spike glycoprotein na zgornji sliki), s katerimi se veže na receptorje za ACE2 v membrani celice. Encim furin v resnici napade koronavirus COVID-19, a na žalost to aktivira S beljakovino na površini virusa. Zato je koronavirus COVID-19 bolj virulenten kakor drugi virusi. Kitajska raziskava zato preučuje zaviralce encima furina kot potencialno zdravilo za pljučnico zaradi koronavirusa COVID-19. 

Diagram vstopa v celico koronavirusa SARS CoV in novega koronavirusa COVID-19 (SARS-CoV2 ali 2019 nCoV). Encimi proteaze so prikazani v različnih barvah. Encim furin lahko razcepi beljakovinsko strukturo med procesom dozorevanja COVID-19 virusa in s tem aktivira ta virus

Nekatere beljakovine (proteini) so neaktivne, ko se prvič sintetizirajo in za aktivacijo morajo biti odstranjeni določeni deli beljakovnske strukture. Encim furin razcepi del te beljakovinske strukture na površini vrha bodice koronavirusa COVID-19 in a tem aktivira ta protein oz. virus. Ta mehanizem delovanja ni edinstven samo pri koronavirusu COVID-19. Encim furin je en izmed encimov proteaz, ki so odgovorni za razcepitev ovojnice virusa HIV (prekurzor poliproteina), preden se ta retrovirus sestavi skupaj. Študija o antraks bakteriji je pokazala, da zaviralci encima furina varujejo celico pred okužbo z bacillus anthracis. Tako bakterija antraks, kakor virusa COVID-19 in HIV potrebujeta encim furin, da postanejo njihove beljakovinske strukture na površini aktivne. Ko so neaktivne se ne morejo vezati na receptorje v membrani celice in ne morejo vstopiti v celico. Šele ko postane S beljakovina na površini koronavirusa COVID -19 aktivna, povzroči virus COVID-19 ali HIV infekcijo. 

Spike glikoprotein bodica na površini virusa COVID-19 se razcepi v dve podenoti (S1 in S2). Segment proteina S1 se veže na receptor za ACE2 v membrani človeške celice, segment proteina S2 pa omogoči zlitje virusa z membrano celice.

(opomba: Aljoša Rojac je povedal na FB 15.3. 2020: Ko koronavirus vstopi v celico, se znotraj celice  S proteini koronavirusa vežejo na protein encim ACE2, ki plava po celici in ko se korona virus veže na ACE2, ga uniči. Zato se nivo proteinov ACE2 zniža, kar vodi v vnetje in fibrozo pljuč.  Gen za encim ACE2 se nahaja na kromosomu X. Ženske imajo dva xx kromosoma, moški pa imajo xy - samo en x kromosom. To pomeni, da ženske proizvajajo več proteina ACE2. Zato ženske lažje preživijo okužbo s korona virusom. Zato je smrtnost pri moških 4,7%, pri ženskah pa 2,8%. Študija prof. Ionnidisa, ki jo je objavila Svetovna zdravstvena organizacija pa je pokazala, na podlagi podatkov do septembra 2020, da je splošna povprečna stopnja smrtnosti zaradi COVID-19 0,23% za vse starostne skupine, medtem ko je za osebe mlajše od 70 let samo 0,05%.  

Dr. Paul Cottrell je povedal, da je ACE2 receptor vključen v *renin-aldosterone pot* ki pomaga nadzirati krvni tlak. Koronavirus COVID-19 ima že mutirane inačice, ki se vežejo tudi na receptorja GRP78 in CD147. Encim furin je po navadi v celici, če gre na površino in je poleg korona virusa, poveča virulenco virusa za 1000 krat. Ta virus je narejen z bio-inženiringom od leta 2010 dalje, ko so naredili SARS in modificirali viruse netopirjev. To so počeli v mnogih laboratorijih na svetu. Kombinirali so SARS CoV z virusi netopirjev in HIV retrovirusom. Encim 3CL proteaza sodeluje pri replikaciji RNA virusa, pri čemer pogosto nastajajo mutacije, ker replikacija RNA ni zelo učinkovita in nima mehanizma za popravilo napak. Mutacija lahko zmanjša učinkovitost virusa, lahko pa jo poveča, tako da se na primer poveča afiniteta koronavirusa SARS CoV2 do drugih dveh receptorjev- GRP78 in CD147, poleg ACE2. Genom korona virusa COVID-19 ima 30.000 nukleotidov. Spremenili so SARS CoV virus tako, da so dodali genetske sekvence HIV retrovirusa, da se je S protein z pozitvnim nabojem lahko kot ključ v ključavnici združil z ACE2 receptorjem, ki ima negativni električni naboj. To je pokazal genom koronavirusa COVID-19, ki so ga objavili Kitajci in ga je pregledal dr. Cottrell 25.1. 2020, v začetku februarja pa so ta genom objavili še indijski raziskovalci. Ena sekvenca genov retrovirusa HIV v koronavirusu COVID-19 bi bila morda mogoča zaradi mutacij, a kar štiri sekvence teh genov so dokaz, da je korona virus COVID.19 narejen v laboratoriju.

Da je SARS CoV-2 kombiniran s 4 geni retovirusa HIV/AIDS navaja tudi dr. Leonard Horowitz v svoji tožbi proti cepivu Pfizerja in Moderne, dne 1.12. 2020. Več o tožbi in razlogih zanjo je na strani:

https://publishwall.si/narava.zdravi/post/578196/zda-tozba-dr-horowitza-proti-pfizer-in-moderna-cepivu-za-covid-19

Imunski sistem ne zaznava tega virusa in število belih krvnih celic se celo zmanjša, tako kot pri AIDS-u. Rad bi verjel, da je virus ušel slučajno iz laboratorija, a vemo, da so ta virus gradili že od leta 2010. Do 17.3. 2020 smo imeli že 35 inačic Wuhan koronavirusa COVID-19, ameriško, korejsko, italijansko, kitajsko...itd. Med njimi je razlika le v nekaj nukleotidih genoma, zato te genetske spremembe ne kodirajo drugačnih aminokislin. Zgodila se je tudi že ena večja mutacija Wuhan virusa- ARTG13 virus, ki ima drugačno dinamiko in so ga našli 24.2. 2020, a še ni znano ali je postal manj ali bolj virulenten. Sčasoma bo vse več in več teh inačic Wuhan koronavirusa, in postali bodo bolj običajni v populaciji. Skrbi me, da bi korona virus COVID-19 sčasoma dobil večjo afiniteto tudi do drugih receptorjev v membrani celice. Potem bi imeli drugi, tretji.... val bolezni, kar bi glede na špansko gripo lahko trajalo 18 mesecev. Veliko ACE2 receptorjev je tudi v miokardiumu, več jih imajo tudi sladkorni bolniki zaradi ohranjanja hormonske homeostaze. SARS CoV-2 lahko poškoduje tudi ledvice. Dr. Cottrell priporoča antivirusna zelišča, ki *in vitro* ubijajo korona viruse: ognjič, sladki koren, tinkturo lubja breze. Za vnetno citokinsko nevihto priporoča protivnetne snovi, kot sta kurkuma in rožmarin. Pomaga tudi koloidno srebro, ki deaktivira patogene - to uporabljajo Home Security in ameriška vojska za oskrbo ran na terenu.

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=J6VEYzwSdZU&fbclid=IwAR3RQCjqKkh5kde-vrWg4YSzwTbir5i5XGqtflTVkFgo7Fii-GiPLz1eH2w

(Konec opombe dr. Cottrell-a)

Dr. Marco Ruggiero: Ta S glikoprotein je tarča morebitnega cepiva za koronavirus COVID-19. Encim furin tako spremeni en protein S v aktivno obliko -dva proteina S1 in S2, s katerima korona virus vstopi v človeško celico. Zato raziskovalci najbolj raziskujejo razvoj, delovanje in strukturo S proteina. Zanima jih, kako je nenadoma ta virus postal tako virulenten. 

To pomeni, da tako coronavirus SARS CoV-2, kakor tudi retrovirus HIV, potrebujeta encime proteaze, da bi postala aktivna. Raziskava indijskih raziskovalcev iz januarja 2020 je pokazala, da imata COVID-19 in HIV še nekaj skupnega. Raziskovalci so ugotovili, da ima spike protein bodica na površini koronavirusa SARS CoV-2 /COVID-19 štiri enake segmente kot retrovirus HIV-1, ki povzroča AIDS: glikoprotein gp120V4, gp120V5, gp120V1 in Gag. Ti štirje segmenti S beljakovine imajo veliko gostoto pozitivno nabitih delcev (aminokisline in beljakovine imajo lahko pozitivni ali negativni električni naboj).

Ta podobnost med retrovirusom HIV in koronavirusom SARS CoV-2/COVID-19 je presenetljiva (op. prev.: to lahko pomeni, da je koronavirus SARS CoV-2 umetno ustvarjen z genetskim inženiringom CRISPR v laboratoriju, kot trdijo nekateri raziskovalci). Ti štirje segmenti S beljakovine so odgovorni, da virus lahko prepozna gostiteljsko celico in se veže nanjo. Znano je, da ta koronavirus sprva ni inficiral ljudi, temveč le živali, potem pa je mutiral (oz.  so v ta virus vstavili segmente retrovirusa HIV) in postal je kužen za ljudi. Brez teh štirih sekvenc v S beljakovini (S spike glycoprotein), ki so enake kot pri retrovirusu HIV, coronavirus SARS CoV-2 ne bi mogel okužiti ljudi. Prav tako HIV retrovirus brez teh 4 segmentov ne bi mogel okužiti ljudi (op. prev.: retrovirus se lahko vgradi v človeški genom in se aktivira čez leta ali desetletja, ko oslabita proces metilacije in acetilacije DNK, ki deaktivirata retrovirus). SARS CoV-2 ki povzroča bolezen COVID-19 in HIV sprva nista bila patogena za ljudi, ampak za živali. Po spremembi teh površinskih beljakovin, sta postala patogena za človeka, ko je ta spike protein lahko zaznal in se vezal na receptor v membrani človeške celice. 

Opomba: več o retrovirusih in krepitvi imunskega sistema je v objavi:

https://publishwall.si/.publishwall.si/post/344574/aromaterapija-gripa-in-mikrobi

* * *


Slika prikazuje S protein koronavirusa SARS CoV-2/COVID-19 - tri konice obarvane rumeno, oranžno in rdeče so enake kot pri retrovirusu HIV in s temi konicami se veže na receptor ACE2 v membrani človeških celic. ( op. prev: največ ACE2 receptorjev imajo epitelne celice v pljučih, zato virus najbolj prizadene pljuča). Brez teh segmentov S proteina, koronavirus SARS CoV-2/COVID-19 ne bi bil patogen za ljudi

Indijski raziskovalci so zapisali, da je malo verjetno, da bi ti štirje segmenti S proteina koronavirusa SARS CoV-2/ COVID-19 bili po naključju enaki tistim v retrovirusu HIV. Ta trditev je porodila različna ugibanja in raziskava je dobila ogromno medijsko pozornost. V kratkem času je več kot 100.000 ljudi povzetek raziskave prebralo in ga preneslo na svoj računalnik. Pozneje so indijski raziskovalci iz neznanega vzroka umaknili ta članek. Toda na stotine tisočev raziskovalcev je prebralo to raziskavo, nastale pa so tudi številne teorije zarote. Google ima 85 milijonov zadetkov na iskanje "coronavirus conspiracy". Širi se ideja, da so korona virus SARS CoV-2 /COVID-19 ustvarili v laboratoriju, od koder je "ušel namenoma ali po naključju". Dejansko še danes nihče ne ve, od kod je prišel ta virus. Phylo-epidemiološke analize kažejo, da je vir na tržnici Hua Nan v provinci Wuhan prišel od drugod. 

Več o tem : https://publishwall.si/narava.zdravi/post/546344/dokazano-koronavirus-sars-cov-2-je-bil-gensko-manipuliran-v-wuhanu-s-financiranjem-iz-zda

https://publishwall.si/narava.zdravi/post/543339/ameriski-obvescevalci-so-zaceli-preiskavo-instituta-za-virologijo-v-wuhanu

Če ima korona virus SARS CoV-2/COVID-19 enake vrhnje segmente S proteina kakor retrovirus HIV, in podben mehanizem okužbe celice, potem sklepamo da zdravila za HIV / AIDS delujejo tudi proti SARS CoV-2 koronavirusu. To velja predvsem za HIV zaviralce encima proteaze, ki jih je dr. Marco Ruggiero razvijal zadnjih dvajset let. 27.2. 2020 je bil v reviji Nature biotechnology objavljen članek, v katerem piše, da  HIV zaviralce encima proteaze (lopinavir) zdaj klinično testirajo kot zdravilo za korona virus SARS CoV-2. Preizkušajo tudi anti HIV farmacevtsko zdravilo oseltamvir (Tamiflu), ki sicer ima škodljive stranske učinke. Kar deluje proti retrovirusu HIV, morda deluje tudi proti koronavirusu SARS CoV-.2/COVID-19. Kitajski raziskovalci pa so našli zaviralca za encim furin proteazo, ki aktivira koronavirus.

Potencialni zaviralci encima furin so:

- aminopterin (anti-tumorno zdravilo)

- vitamin B9 (metil folat)

- sulfoxone ( anti-bakterijsko zdravilo za gobavost) 

- L dopa ( zdravilo za Parkinson bolezen)

- L arginin aminokislina ( do max 500 mg, veliko jo vsebujejo oreščki, riž, sezam, bučna semena, legumi, deluje proti virusom)

- Methotrexate ( zdravilo za raka)

- silybin (varuje jetra, sestavni del silimarina iz pegastega badlja)

- glutation (naravni telesni antioksidant)

- EGCG (epigallocatechin gallate) iz zelenega čaja oz. grma čajevca (camelia sinensis)

- theaflavin 3,3-di-o- gallate - čajevec (camelia sinensis) - pravi čaj- zeleni čaj

- biorobin (fikus benjamin, anti virusna snov)

- andrographis paniculata (antivirusno delovanje)

- phyllanthus emblica (amalaki, sestavina ayurvedske formule Triphala, antivirusno delovanje, krepi imunski sistem, prodaja Kalček)

-  viola diffusa (antivirusno)

Swertiakoutchensis (protivnetno, protivirusno)

Spatholobus suberectus dunn  (antioksidant)

Te snovi zavirajo encim furin in s tem zavirajo aktivacijo kornavirusa SARS CoV-2/ COVID-19. Tradicionalna kitajska ali indijska zeliščna medicina  imata kar nekaj naravnih protivirusnih snovi, ki so navedene zgoraj. Te snovi nevtralizirajo S spike proteine na korona virusu SARS CoV-2 in retrovirusu HIV. V bistvu delujejo tako, da preprečijo oblikovanje S proteinov in nevtralizirajo že obstoječe S proteine. To pomeni, da ko se S proteini na površini koronavirusa SARS CoV-2 oblikujejo, jih je mogoče nevtralizirati, tako da se ne morejo vezati na receptorje in virus ne more vstopiti v človeško celico. Vrhovi S proteinov imajo veliko koncentracijo pozitivnih električnih nabojev. 

* * *

mehanizem delovanja retrovirusa HIV je enak mehanizmu delovanja koronavirusa COVID-19

* * *

Da so vrhovi S proteina koronavirusa SARS CoV-2 enaki vrhovom S proteina retrovirusa HIV niso ugotovili le indijski znanstveniki v članku, ki je bil pozneje umaknjen. Pred nekaj dnevi je namreč prišla genetska analiza novega koronavirusa SARS CoV-2/ COVID-19 iz Univerze Cornell, ki je to potrdila. Raziskava je na strani: https://arxiv.org/abs/2002.06196 Zato ni več dvoma, da so vrhovi S proteina koronavirusa SARS CoV-2  enaki vrhovom S proteina retrovirusa HIV, ki se vežejo na receptorje v membrani človeške celice.

* * *

genetsko zaporedje koronavirusa SARS CoV-2 (ime virusa je 2019 nCoV, bolezen, ki jo povzroča pa se imenuje COVID-19) ; 4 gene ima enake kot retrovirus HIV- slika prikazuje veliko podobnost genov s SARS Cov koronavirusom (80% podobnost), virus je velik 0,1 mikrona, sodi med enoverižne RNA viruse, ki mutirajo 100 krat hitreje od DNK virusov

Tudi druge raziskave so že potrdile, da ima koronavirus SARS CoV-2 štiri gene/dele proteina S enake kot retrovirus HIV in da je narejen v laboratoriju z genetskim inženiringom: https://www.gmwatch.org/en/news/latest-news/19396?fbclid=IwAR1gP83hRzQ_gwFAhUURjohbF14aGyOjbbjnGgTPSAh_Ek4HrfXKzvi2mBU

https://publishwall.si/narava.zdravi/post/546344/dokazano-koronavirus-sars-cov-2-je-bil-gensko-manipuliran-v-wuhanu-s-financiranjem-iz-zda

https://immunology.sciencemag.org/content/5/48/eabc8413 The receptor-binding domain of the viral spike protein is an immunodominant and highly specific target of antibodies in SARS-CoV-2 patients

https://www.researchgate.net/publication/229428039_Mechanisms_of_Coronavirus_Cell_Entry_Mediated_by_the_Viral_Spike_Protein

* * *

Opomba: Dr. David Stopar, profesor mikrobiologije: Ker koronavirus SARS CoV-2/ COVID-19 sodi med RNA viruse, se hitro spreminja in mutira. Zato bo težko izdelati cepivo, ki deluje na točno določeno strukturo virusa. Zanima nas, ali bi bilo takšno cepivo varno in učinkovito? Hitenje pri izdelavi cepiv je lahko problem, lahko nastanejo hude težave. V ZDA zdaj cepiva testirajo na ljudeh. A cepiv ni pričakovati pred decembrom 2020, saj je potrebno dolgotrajno klinično testiranje. Cepivo bi bilo treba potem spreminjati, kot se bo virus spreminjal. Korona virus SARS CoV-2 zlasti ogroža spodnji del pljuč. Uporablja mimikrijo - se prikrije, ko zapušča gostiteljsko celico, se obda z membrano naših celic in novemu gostitelju se predstavi z membrano človeške celice in imunski sistem ga ne prepozna kot patogena. Virus lahko nekaj ur ali dni ostane v zraku kot aerosol, UV žarki pa ga uničujejo. Membrano virusa raztopimo z milom, pralnim praškom, razkužili. Širi se lahko preko klimatskih naprav, virus slabše prenaša visoko vlago in visoko temperaturo v prostoru. Populacija bo sčasoma vse bolj imuna na ta virus. Načeloma zaradi istega virusa človek ne bo zopet zbolel, razen če se ta virus vrne v spremenjeni obliki. 

https://4d.rtvslo.si/arhiv/koronavirus-podkast/174679859?fbclid=IwAR3GoX83g7epdfz1tDOK8iOa9UexxlCENc244OD9cZ3A3QJZBndMWhXaIXM 

Konec opombe.

* * *

Če želimo te vrhove S proteina z gostim pozitivnim električnim nabojem nevtralizirati, potrebujemo snov z močnim negativnim električnim nabojem. Dr. Marco Ruggiero ravno to preučuje že od leta 1984, ko je raziskoval heparin (sladkor glukozamin glukan) in phosphatidylcholine. Heparin ima veliko količino negativnega elekričnega naboja, tako kot hondritin sulfat, kar pomeni da lahko zavirata retrovirus HIV, kakor tudi koronavirus SARS CoV-2/ COVID-19 z nevtralizacijo pozitivno nabitih vrhnjih delov S beljakovin teh virusov. Hondritin sulfat je biomolekula z največjo koncentracijo elektro negativnih nabojev. To je zaradi navzočnosti karbonskih in sulfatnih skupin. Sulfatni polisaharidi, kot so, glukozamin sulfat, chondritin sulfat in carrageenan so močni zaviralci retrovirusa HIV in s tem tudi koronavirusa SARS CoV-2. Žveplo v sulfatnih skupinah ima visoko negativen električni naboj. Ti negativni naboji se vežejo na električno pozitine naboje v vrhovih S proteinov teh dveh virusov in jih nevtralizirajo, tako da se ne morejo vezati na receptorje v membrani človeške celice in jo inficirati. To je znano že od leta 1998:   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11366556

https://patents.google.com/patent/EP0240098A2/en Oligo in polisaharidi za zdravljenje bolezni, ki jih povzročajo retrovirusi, kot je HIV. (op. prev: otroška cepiva lahko vsebujejo živalske retroviruse iz celic, na katerih gojijo viruse. Analiza Corvelva je pokazala navzočnost retrovirusov mišje levkemije v cepivu Gardasil za HPV virus). Japonski raziskovalci priporočajo sulfatne polisaharide za zdravljenje okužbe z retrovirusi. Nemško farmacevtsko podjetje Luitpold Pharma proizvaja hondritin polisulfat za zdravljenje AIDS-a, ki je bolezen zaradi okužbe z retrovirusom HIV. Eksperimentalnih podatkov še ni, vendar teoretično hondritin sulfat lahko nevtralizira tudi koronavirus SARS CoV-2/ COVID-19. Lahko deluje tudi proti drugim virusom, ki imajo pozitivno nabite vrhove spike proteinov, s katerimi se vežejo na receptorje v membrani človeških celic. 

Hondritin sulfat tako zavira tudi virus herpes simpleks. Pridobiva se iz živali (iz hrustanca krav ali morskega psa) ali pa z novo metodo mikrobne fermentacije. Postopek je razvil dr. Marco Ruggiero leta 2018 - prodaja Sophia Flow Microbiome Advanced Formula: https://www.sophianutrition.com/products/sophia-flow

Hondritin sulfat je zdravilo za artritis in ta formula z mikrobno fermentacijo ima največjo koncentracijo negativno nabitih delcev. Mikrobni hondritin sulfat je tri krat bolj učinkovit kakor hondritin sulfat, pridobljen iz živalskih virov. Zniža nivo vnetnih citokinov v krvi. V krvi ostane dalj časa, kakor hondritin sulfat iz živalskih virov. 

Katere druge snovi imajo molekule z velikim številom električno negativno nabitih delcev? Odgovor daje mikrobna fermentacija (fermentiran kolostrum s probiotiki, GcMAF- na koncu članka je recept za doma narejen GcMAF). Dr. Marco Ruggiero razvija mikrobno fermentacijo od leta 2011, za stimulacijo imunskega sistema, npr. za stimulacijo makrofagov. Gc MAF je zelo učinkovita molekula za napad na nagalase encim virusov.   https://www.biorxiv.org/content/10.1101/714154v2.full.

Molekula GcMAF pridobljena z mikrobno fermentacijo je 100 krat bolj učinkovita od drugih podobnih molekul (kot je prečiščena molekula DBP-MAF) pri napadu na nagalase encim virusov. Ima veliko koncentracijo električno negativnih nabojev, tako da veže viruse, kot so hepatitis B virusi (HBV). Blokira vrh S proteina hepatitis B virusa, tako da se ne more vezati na receptor v membrani človeške celice. 

Poročajo tudi o zdravljenju bolnikov s koronavirusom SARS CoV-2/COVID-19 (s težko pljučnico) z matičnimi celicami iz  popkovne vrvice. Ta terapija pozdravi vnetje, regenerira poškodovano tkivo v pljučih (fibrozne brazgotine).

Op. prev: Obstaja nevtralizacija koronavirusov v zraku z negativnimi ioni ionizatorjev, ki lahko nevtralizirajo koronaviruse tako, da se negativni ioni vežejo na *spike* proteine, kjer nastajajo radikali OH, ki izvlečejo iz *spike* proteinov vodik, tako da ta izgubi funkcijo in virus se uniči, v zraku pa nastane dodatna vlaga. To bi bilo primerno za dezinfekcijo zraka v infekcijski bolnišnici, zdravstvenih domovih, bolnišnicah in šolah, da se virusi ne bi prenašali od osebe do osebe.  Konec opombe. https://www.youtube.com/watch?v=JuU1tzjPtR0&feature=youtu.be

https://www.linkedin.com/pulse/from-world-effective-impact-negative-ions-coronavirus-leonardos?fbclid=IwAR0aZUvO8QJW9H6VjHSN8LAgg0ZxSPAYOTxfGullf5j8XhvSGI2-64aTVNY

Knjiga o negativnih ionih: https://www.linkedin.com/pulse/have-you-read-book-entitled-negative-ions-method-lorena-leonardos?fbclid=IwAR21J1Q9ek5x93bYKlgzb2mAHHPMV8iHgzKYwWul_mdjSu-Vz9oFd0oy3Es

Konec webinarja z dr. Marco Ruggierom.

Vir:  http://www.sophiaeducate.com/vulnerability/?inf_contact_key=e46e909a259ba7fd16c102881304d790680f8914173f9191b1c0223e68310bb1

https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/SHI_marco_cv.pdf

transkripcija predavanja dr. Marca Ruggiera: https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/DrMarco-Corona.pdf

Informacije iz drugih virov - iz moje objave na strani: 

https://publishwall.si/.publishwall.si/post/344574/aromaterapija-gripa-in-mikrobi

V zgornji objavi so navedene tudi snovi, ki krepijo imunski sistem, ki jih bom ponovila tudi na koncu  tega članka. 

Vse kar ste želeli vedeti o zaroti COVID-19, je v moji novi objavi na strani: 

 https://publishwall.si/.publishwall.si/post/540454/kdo-je-povzrocil-pandemijo-in-spin-covid-19

* * *

Korona virusi so živalski virusi, ki imajo zelo veliko število genov - največ med RNA virusi. Nenavadno je, da so nekateri med njimi preskočili na človeka (SARS, MERS, IBV, NL63, COVID-19...). RNA virusi imajo kot genetski material eno ali dvo verižno RNA. Med RNA viruse sodijo: Ebola virus, koronavirus SARS, koronavirus MERS, virusi gripe, virusi, ki povzročajo prehlad, Rhabdoviridae virus (steklina),  hepatitis Chepatitis E, virus Zahodnega Nila, virus ošpic, enterovirus (otroška paraliza), koronavirus COVID-19. Na FB v teh dneh kroižijo dezinformacije, da je koronavirus COVID-19 posledica zastrupljenih celic zaradi omrežja 5G in da naše celice proizvajajo te koronaviruse. To ne drži, v človeški krvi se resda lahko pojavijo bakterijam podobne celice, na primer zaradi motenj v pH, a to niso virusi ali bakterije ampak skupki beljakovin. Več o tem je v študiji : https://www.nature.com/articles/s41598-017-10479-8. Res pa je, da elektromagnetno sevanje oslabi imunski sitem in pospešuje množenje obstoječih patogenih mikroorganizmov v telesu, med tem ko škoduje koristnim mikrobom, ki se kot mikrobiom nahajajo v vseh telesnih tkivih, tudi v možganih. 

* * *

UGOTOVITVE 29.maja 2020

Terapija za COVID-19 je napačna oz. pomanjkljiva

 

Obdukcija umrlih za COVID-19 je pokazala, da so imeli veliko število krvnih strdkov (trombozo), ki lahko povzročijo možgansko ali srčno kap, blokade pretoka krvi v nogah ali pljučih ter pomanjkanje kisika v celicah. (ventilator pri tem ne pomaga) 

 

Znanstveniki menijo, da koronavirus SARS CoV-2 vstopa v celice preko encimskih receptorjev, ki so po celem telesu, ključno z notranjo plastjo krvnih žil in lahko povzročijo krvne strdke. Poškodba notranjih sten ožilja lahko sproži močan imunski odziv, ki dodatno poškoduje ožilje in povzroči krvne strdke, je povedal dr. Valentin Fuster, direktor klinike za kardiovaskularne bolezni -Mount Sinai Heart Hospital v New Yorku

 

"COVID-19 je bolezen z največjo trombozo med vsemi boleznimi, je rekel dr. Alex Spyropoulos, specialist za krvne strdke in profesor na Feinstein Institutes for Medical Research v Manhasset-u v New York.

 

Strjevanje krvi je bilo tudi pri SARS-u in drugih koronavirusnih infekcijah, a v veliko manjši meri, je povedal dr. Spyropoulos. 

 

V nekaterih bolnišnicah je bilo 40% smrti pri COVID-19 zaradi krvnih strdkov (tromboze) in dr. Alex Spyropoulos je povedal, da to velja za 23 bolnišnic v New Yorku, v Northwell Health, kjer so zdravili več kot 11,000 COVID-19 bolnikov. 

Protitrombozno delovanje imajo eterično olje laškega smilja (rektalna aplikacija, zapestja, velike vene), niauli, timijan, cimet, manj učinkovito pa še cedra, limona, cipresa, ingver, majaron, narda, grenivka, pačuli, sandal in muškatna kadulja, ki tudi regulira krvni obtok,

* * *

 A depiction of a blood clot forming inside a blood vessel. (3D illustration/iStock)

Krvni strdek 

* * *

Dr. Valentin Fuster je vključen v raziskave na skoraj 2,800 COVID-19 bolnikih v petih bolnišnicah v Mount Sinai sistemu. Bolniki, ki so prejeli zdravila za redčenje krvi so imeli večjo možnost preživetja kakor tisti na ventilatorjih, ki niso prejeli teh zdravil. Čeprav zaključki še niso dokončni, vsi bolniki z COVID-19 v bolnišnicah Mount Sinai prejemajo zdravila za redčenje krvi, za preprečevanje krvnih strdkov, dokler nimajo tveganja za krvavitev, ki je stranski učinek, je povedal dr. Fuster. 

 

V majhni raziskavi, objavljeni 15.5. 2020, so zdravniki na University of Colorado ugotovili, da rezultati dveh testov lahko pomagajo ugotoviti, kateri bolniki bodo razvili nevarne krvne strdke. En test je merjenje fragmentov proteinov D-dimer, ki so ostanki raztopljenih krvnih strdkov. Visok nivo D-dimer pokaže nevarne strdke, ki potujejo iz ven v nogah v pljuča ali druge organe in povzročijo smrt. 

 

Dr. Behnood Bikdeli iz Columbia University’s Irving Medical Center pravi, da je nivo D-dimer pri mnogih COVID-19 bolnikih do 50 krat višji kot je normalno. 

 

Karantena v zaprtem prostoru stanje bolezni poslabša, zato je preventiva gibanje in telovadba.

Za preventivo pri okužbi s koronavirusom pa so tudi naravne snovi, ki redčijo kri : ingver, kurkuma, česen, cimet, kajenski poper, kakav, ananas (ki ima encim bromelain)

https://www.bodieko.si/preprecujejo-nastajanje-krvnih-strdkov 

https://www.dailysabah.com/life/health/dangerous-blood-clots-increasingly-found-in-covid-19-patients

https://www.latimes.com/science/story/2020-05-26/blood-clots-pose-coronavirus-threat

https://www.medscape.com/viewarticle/943139?src=soc_fb_211228_mscpedt_news_mdscp_antithrombotictherapy&faf=1

*

Raziskava: Opazili smo, da so bolniki s COVID-19, ki so invazivno ventilirani v naši enoti intenzivne nege (ICU), pokazali biokemične nepravilnosti, ki so podobne hepatitisu in pankreatitisu, ki jih običajno povzročajo herpesvirusi, kot so epstein–Barr virus (EBV) ali citomegalia virus (CMV). Poleg tega ima podskupina bolnikov s COVID-19  hiperinflamatorni vzorec, podoben sekundarni hemofagocitski limfohistiocitozi (sHLH) [1, 2], sindrom, ki ga lahko sprožijo virusi, kot je EBV. Moja opomba: zato so toliko bolj pomembna protivirusna sredstva. Vir: https://ccforum.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13054-020-03384-6

* * *

ANTIVIRUSNE SNOVI

Vse kar potrebujemo za zdravljenje, raste in uspeva v naravi, univerzumu in znotraj nas

dr. Michelle Sands

* * *

Vse medicinske ali znanstvene informacije v tej objavi so za informativne namene. • Nikakor niso nadomestek za strokovno zdravniško svetovanje, diagnozo, zdravljenje ali nego katere koli bolezni omenjene ali implicirane v objavi • Upoštevati je treba standard oskrbe za vsako patologijo ter pravila in predpise, ki jih sprejmejo uradni zdravstveni organi in vlada RS.

* * *

Zoper viruse gripe in retroviruse je učinkovita tudi tinktura oljčnega lista. Vsebuje snov *oleuropein*, ki moti replikacijo virusov in podpira fagocitozo, to je proces, v katerem celice imunskega sistema obdajo in razkrojijo patogene mikrobe. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3002804/

Antivirusne snovi zavirajo različne dele tega procesa replikacije virusa. Ni potrebno jemati vseh opisanih stvari, izberemo nekaj, kar se nam zdi primerno in dobro.

Med temi snovmi so znanstveno dokazano: 

- koloidno srebro (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22024958)

sladki koren (deluje tudi proti SARS in MERS virusu https://plantmedicines.org/licorice-mers-sars/ )

eterična olja (evkaliptus, klinčki, grenivka, cimet, čajevec, melisa)

- lupina ekološke pomoranče (https://www.researchgate.net/publication/286309582_In_vitro_anti-viral_activity_of_orange_methanolic_peel_extract)

origano (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24779581)

česen (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1470664)

- ingver (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/231237949

črni bezeg https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3056848/ )

selen (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30593352)

* * *

Cink ima negativen električni naboj in zavira replikacijo virusov (20-50 mg na dan). https://drjockers.com/test-zinc-levels-home/?ck_subscriber_id=790229944

Proti replikaciji korona virusov delujeta tudi kvercetin in EGCG iz zelenega čaja. Veliko kvercetina imajo zelena listnata zelenjava, brokoli, rdeča čebula, paprike, jabolka, grozdje, kakav, češnje, zeleni in črni čaj. Kvercetin zavira lepljenje in zlitje virusov s celično membrano.

Na Kitajskem potekajo tri klinične raziskave za zdravljenje okužbe z COVID-19 korona virusom z intravenoznim odmerkom vitamina C.

https://orthomolecular.activehosted.com/index.php?action=social&chash=f7e6c85504ce6e82442c770f7c8606f0.177&s=6186e708a14115e66004c7d9c3512db9&fbclid=IwAR2H5DldFTMZsy3dOqUtd52ELYj-9A9V5GrvemQDP4x5QfINXn83hiXQJ1Y

https://orthomolecular.activehosted.com/index.php?action=social&chash=96da2f590cd7246bbde0051047b0d6f7.181&s=6186e708a14115e66004c7d9c3512db9&fbclid=IwAR3XEpbNvgh473v2V4G401fCY1W7QpX6RYoh8OWsdzE9bORC9qG6fOC580E

*

Pandemija corona virusa se lahko dramatično zmanjša z visokim odmerkom vitamina C, pravi urednik Orthomolecular Medicine News Service (OMNS). dr. Andrew W. Saul, PhD. Igor Ogorevc iz Planeta Zdravja pravi, da liposomski C vitamin ni naraven, ker vsebuje askorbinsko kislino, ki je manj učinkovita od bio- C vitamina. Potrebno je uživati naravne oblike C vitamina, kot so camu camu, acerola, šipek ter hrana z veliko C vitamina (paprika, čili, ribez, timijan, petršilj, kivi, citrusi, kislo zelje). Naravni vitamin C ima pH 7,0 kar zavira replikacijo virusov, sintetični vitamin C (askorbinska kislina) pa ima kisel pH 3.

Podatki kažejo, da na primer koronavirus IBV, ki povzroča ptičji infekcijski bronhitis,  ni aktiven pri nevtralnem pH 7,0 oziroma se virus ne more sestaviti, ko je pH v telesnih celicah nad 6. Zdravniki raziskovalci so zaključili, da je 8,4% raztopina jedilne sode bikarbone v vodi zdravilo, ki zavira rast bakterij v dihalnem sistemu / pri okužbi pljuč. 

https://drsircus.com/general/viruses-are-ph-sensitive/

Oralno je tako najbolje jemati naravne oblike C vitamina, ki imajo nevtralen pH 7,0 ali pa vsaj liposomski C vitamin, ki sicer ima sintetično askorbinsko kislino, ki neselektivno ubija vse mikrobe v črevesju. Ker pa je askorbinska kislina v liposomu obdana z maščobnim ovojem, ne bo poškodovala koristnih bakterij v črevesju in se bo dobro absorbirala v kri. Več o razliki med askorbinsko kislino in naravnim C vitaminom je na strani:

https://www.avogel.si/aktualno/naravni_ali_sintezni_vitamin_c.php

C vitamin učinkuje hitro, v 2-3 dneh. Če učinka ni, je potrebno povečati odmerek. Kdor bo jemal oralno askorbinsko kislino, naj 2-3 ure pozneje jemlje probiotike. Toda uničeno dobro črevesno floro je zelo težko obnoviti. Probiotiki imajo namreč 20-30 vrst bakterij, v zdravem mikrobiomu pa potrebujemo več sto vrst različnih koristnih bakterij. Zato je potrebno uživati fermentirano hrano in prebiotične vlaknine, ki so hrana za zdrave črevesne bakterije. Zdrav mikrobiom je  zelo pomemben za delovanje imunskega sistema, ki se 80% nahaja v limfoidnem mukoznem tkivu okoli črevesja. Poleg tega kitajska tradicionalna medicina navaja, da je debelo črevo povezano s pljuči in zato je zelo pomembno zdravje debelega črevesja za zdrav imunski sistem in zdrava pljuča. Zdravljenje debelega črevesja je v komentarju št.7 na koncu objave.

https://www.avogel.si/aktualno/crevesna-flora-in-spomladansko-razstrupljanje.php

Iz Shanghai-ja so sporočili, da uporabljajo C vitamin (askorbinsko kislino) intravenozno za uspešno zdravljenje okužbe z COVID-19 koronavirusom, v odmerku 50-200mg/kg telesne teže na dan. Ker je to aplikacija askorbinske kisline direktno v kri, nima škodljivega učinka na črevesni mikrobiom. Več o tem je v komentarju št 3 in na strani: http://www.orthomolecular.org/resources/omns/v16n16.shtml

-https://www.naturalhealth365.com/coronavirus-press-release-3289.html

Študija iz bolnišnice v Wuhanu poroča, da se je s terapijo intravenoznega C vitamina (24.000 mg na dan), smrtnost zaradi COVID-19 zmanjšala za 50%. zaradi tega na Kitajskem nimajo drugega vala bolezni COVID-19. Z  IV odmerkom 50.000 mg na dan so pozdravili najtežje primere COVID-19. Tudi osebje v bolnišnicah prejema do 6000 mg na dan kot preventivo. 

https://www.facebook.com/ales.linus/videos/3317035341666939

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/12/12/andrew-saul-high-dose-vitamin-c-therapy-for-major-diseases.aspx?ui=eb64d69265e01e7de3b10e0eafa9646787afc92d0d214f9ad5755f28a31e3181&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20201212&mid=DM745248&rid=1032949819&fbclid=IwAR286f_Tf1ZGkUaJND9xVSosUC5TQDzgTXXTQ3RSDW3phF-XMvVH_VQHpyI

Študija: C vitamin je zdravilo za COVID-19 https://www.mdpi.com/2072-6643/12/12/3760?fbclid=IwAR1r8SpKVJVo-0hW_Ef9e4HKYj0hkzJc9hZgn5ZV9L426UAtvjQm48ZAeTYVitamin C—An Adjunctive Therapy for Respiratory Infection, Sepsis and COVID-19

* * *

Dr. Steven Gundry MD pravi, da maske ne pomagajo pri preprečevanju okužbe, ker virusi prehajajo skozi, razen pri medicinskih maskah. Pravi da je ključnega pomena močan imunski sistem, ki je odvisen od zdravja črevesnega mikrobioma. Izogibati se je treba sladkorju in drugim ogljikovim hidratom (testenine, kruh), ki zavirajo delovanje imunskega sistema. Priporoča vitamin D3 (10.000 IU - 15.000 IU na dan) ali sončenje. Vitamin D3 je v resnici hormon, ki je najbolj močan protivirusni hormon.  Medicinske gobe priproča za aktivacijo T celic ubijalk ter  intravenozni vitamin C oziroma 1000 mg C vitamina 2 krat na dan, ki se časovno počasi sprošča, ker vitamin C hitro zapusti telo. Farmacevtskih antibiotikov ni smiselno jemati, ker nimajo učinka na viruse, poleg tega uničujejo koristne bakterije v črevesju. 

Več o tem komentarju  št 6 na koncu objave : https://www.youtube.com/watch?v=Mmam5qyzRHA 

C vitamin za zmanjšanje vnetja pljuč:  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590098620300154?fbclid=IwAR1EvyuxrH9VfuzbE9OLEZB6R_D0Iho2pRcMltqp0iBqxn7fNpZhGq7Wg5c

* * 

Kokosovo olje vsebuje lavrično kislino in monolavrin, razkraja membrano virusov, zavira dozorevanje virusov in preprečuje vezavo na membrano celic. Deluje proti virusom gripe, korona virusu COVID-19 in HIV retrovirusu

https://coconutoil.com/coconut-oils-history-in-destroying-viruses-including-coronaviruses/?fbclid=IwAR057LiOG_paqWwSAM2FVcsIjKwbG8BaWxhs7uaPB4yknmPjgvXiDlqC4sk

* * *

Tri snovi zavirajo replikacijo korona virusa tako, da zavirajo virusni encim 3CL protease, ki sodeluje v replikaciji virusa :

- Herbacetin (nahaja se v lanenem semenu)
- Rhoifolin (nahaja se v lupini citrusov)
- Pectolinarin (nahaja se v plevelu “tickberry”)

-https://www.researchgate.net/publication/221847568_Flavonoid-mediated_inhibition_of_SARS_coronavirus_3C-like_protease_expressed_in_Pichia_pastoris

https://www.naturalnews.com/2020-02-10-already-identified-three-natural-molecules-that-inhibit-coronavirus-replication.html

https://www.researchgate.net/publication/337260400_Inhibition_of_SARS-CoV_3CL_protease_by_flavonoids

* * *

-Proti korona virusom deluje mešanica OLEORESIN in eteričnih olj (QR448). Oleoresin je balzam, ki ga pridobivajo iz začimb, imamo tudi oleoresin cedre v cedrinem olju (prodaja Fitosibir) .https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20096315

IBV virus povzroča ptičji infekcijski bronhitis in je gama korona virus. Proti IBV gama korona virusu delujejo najbolj eterični olji poprove mete, materina dušica (thymus vulgaris) ter izvleček kanadskega desmodija (desmodium canandense). Delujejo pa tudi melisa, ožepek, žajbelj in origano. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31142304

* * *

Sedanji beta koronavirus COVID-19  ima 80% genetsko podobnost z corona virusom SARS-CoV, proti kateremu deluje eterično olje lovorja, ki vsebuje glavne zdravilne sestavine beta-ocimene, 1,8-cineole, alpha-pinene, in beta-pinene. Dr. Dietrich Klinghardt pravi, da bi proti koronavirusu COVID-19 morala zaradi genetske podobnosti delovati zdravila, ki delujejo proti koronavirusu SARS CoV1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18357554

Proti SARS CoV1 koronavirusu delujejo  sladki koren (Glycyrrhiza glabra), ki ima snov glicirizin, pyrrosia lingua, lindera in interferon alfa. Ter eterična olja  brin, oxycedrus, thuja orientalis, cipresa, žajbelj in rožnati šetraj (saturea thymbra)

http://www.hdbiosciences.com/Download/Identification%20of%20natural%20compounds%20with%20antiviral%20activities%20against%20SARS-associated%20coronavirus.pdf

Proti SARS - CoV korona virusu deluje tudi betulinska kislina, ki jo vsebuje goba čaga, ki raste na brezi ( dobi betulinski kislino iz lubja breze). Zavira 3CL proteazo encim koronavirusa SARS-CoV. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17663539

Kurkuma deluje proti SARS - CoV korona virusu, ki ima 80% podobnost z koronavirusom SARS CoV-2/COVID-19. Najboljša oblika je liposomski kurkumin.  (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17663539https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136164/

Proti SARS-Cov uspešno delujeta tudi sladki pelin, rdeči sandal (pterocarpus santalinus), ki ima lignand savnin ter žarkasti likoris (lycoris radiata), ki ima snov lycorine, ki je kandidat za zdravilo zoper SARS CoV.   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17663539

Inhalacija eteričnega olja sladkega pelina, kot zdravila proti koronavirusu : https://www.youtube.com/watch?v=HJ6S-XakLaM

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15885816

Kvercetin deluje proti SARS-CoV koronavirusu, Ebola in Zika virusu. 

https://www.naturalhealth365.com/quercetin-covid-19-studies-3337.html

Cink zavira replikacijo SARC-CoV (8-11mg na dan)

* * *

-Najbolj močno zdravilo za retro viruse, ki se vgrajujejo v našo DNK,  je adaptogen brškin (cistus incanus) Uniči najhujši retrovirus HIV, deluje tudi proti Boreliji, Epstein Barr virusu (kronična utrujenost), Ebola virusu,  Marburg virusu, virusu herpesa, virusu gripe, plesnim, bakterijam. Čeprav korona virus SARS CoV-2/COVID-19 ni retrovirus,  dr. Dietrich Klinghardt za sedanjo epidemijo priporoča jemanje anti-retrovirusnih zelišč, ker še ni znano, ali se bo SARS CoV-2 vgradil v človeški genom ali ne. ...https://www.sciencedaily.com/releases/2016/02/160202091053.htm

***

Proti retrovirusom kot je npr. HIV (AIDS) delujejo še:  šetraj, melisa, poprova meta, sladki pelin, bazilika, žajbelj, geranija, magnolija...ekstrakt lista oljke, tinktura andrographis paniculata (Biopure), scutellaria baicalensis, kurkumin, lomatium dissectum (dr. Dietrich Klinghardt: deluje tudi proti korona virusom, Epstein Barr virusu, cytomegalo virusu, virusu ošpic), cryptolepis, alga ecklonia cava, Isatis tinctoria, sladki koren, luteolin....

https://www.metropolitan.si/zdravje/enoletni-ali-sladki-pelin-ustavlja-razmnozevanje-koronavirusa-kaze-preliminarna-raziskava/

Proti HIV retrovirusu delujejo tudi eterična olja, ki blokirajo protein Tat za reprodukcijo tega virusa: timijan, ylang-ylang, limonska trava, rožmarin.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29282856

Vitamin B5 zavira replikacijo retrovirusov in deaktivira njihovo delovanje, je potreben za proces acetilacije, ki utiša izražanje genov retrovirusov....Podoben učinek ima proces metilacije genov, za katerega so potrebne metilne skupine vitaminov B12 ( metil-kobal amin in ne ciankobal amin, ki je strupen) in B9 (folat in ne folna kislina, ki je škodljiva). CBD olje konoplje, selen in melatonin zavirajo izražanje retrovirusov. 

Dr. Franc Pohleven, profesor na biotehniški fakulteti pravi, da proti retrovirusu HIV in virusu hepatitisa delujeta tudi izvlečka medicinskih gob pisane ploskocevke (Coriolus versicolor) in velike zraščenke (maitake ali Grifola frondosa). Ganoderma lucidum (Reishi ali svetlikava pološčenka) ima tudi protivirusni učinek, in to celo proti virusu HIV,« poudarja prof. dr. Franc Pohleven. https://revijazarja.si/clanek/zgodbe/55ed5386466a1/cudezna-moc-zdravilnih-gob

Medicinske gobe so imunomodulatorji in aktivirajo delovanje T celic naravnih ubijalk virusov in drugih mikrobov. 

Šentjanževka zdravi infekcijo z retro-virusom HIV v zgodnji fazi. Koloidno srebro deluje proti HIV.   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2818642/

Dr. Klinghardt : Vitamin D3 (plus K2) skupaj s hondritin sulfatom je zdravilo za retrovirus HIV 

Dr. Marco Ruggiero: Beljakovine konoplje zavirajo dejavnost virusov, kot je Ebola ali retrovirus HIV. Ti dve beljakovini sta edestin in albumin. 

  https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/Sophia-Coronavirus-March2020.pdf

Proti retrovirusu HIV deluje tudi česen, ki ima snov *ajoene* https://www.greenmedinfo.com/article/ajoene-component-garlic-suppresses-hiv-1-replication

* * * 

Dr. Dietrich Klinghardt ima preparat KI RETRO V, ki vsebuje izvlečke rastlin, ki so učinkovite proti retro-virusom: čeladnica (scutellaria baicalensis), šentjanževka, grenka melona, goba rei-shi, lomatium, zeleni čaj, kopriva, list oljke, stevia. Jemlje se 15 kapljic 2-3 krat na dan. Ima mešanico KI FIVE z lomatium, En-V tinkturo 

Dr. Dietrich Klinghardt za sedanjo epidemijo koronavirusa SARS CoV-2/COVID-19 priporoča zeliščno mešanico, ki ima protivirusno delovanje. V enakem razmerju zmešamo: ognjič (calendula officinalis), sladki koren (licorice), scutelaria baicalensis (skullcap), rožmarin, andrographis, sladki pelin (artemisia annua), regrat (taraxasterol).

https://www.metropolitan.si/zdravje/enoletni-ali-sladki-pelin-ustavlja-razmnozevanje-koronavirusa-kaze-preliminarna-raziskava/

Navodilo za uporabo: v 100 ml čiste vode damo 14 gr C vitamina (14.000 mg). Dodamo vse tinkture omenjenih zelišč, v količini, ki je potrebna za 7 dni uporabe (kot piše v navodilu za uporabo na steklenički). Dodamo 2 žlici Microphos KI Science (liposomski fosfolipid: glicerin, vitamin E, lecitin) in zmešamo v blenderju, da nastane liposomska tinktura, ki je biološko bolj aktvina. Hranimo na hladnem. Ta količna je za sedem dni, tako da popijemo vsak dan 1/7 te mešanice (to je 2000 mg C vitamina na dan), najbolje dva krat na dan (zjutra in popoldan).  (opomba: če nimamo Microphos pa lahko uporabimo čim več drugih sestavin, ki jih predlaga dr. Klinghardt). https://kiscience.com/product/microphos/

Dr. Klinghardt poleg zgornje mešanice priporoča še jemanje propolisa (protivirusno delovanje, ima velik električno negativen naboj, lahko ga damo v difuzor, aktivira T celice naravne ubijalke mikrobov ), vitamin D3 + K2 (6000-10000 IU na dan), hondritin sulfat (500 mg 2 x na dan) in andrographis za zaviranje encima furina. Zlasti andrographis je zdravilo pri citokinski nevihti, ki ubije človeka pri zapletu okužbe s koronavirusom COVID-19 . Pri pljučnici zelo pomaga regrat, andrographis pa pri odpovedi dihanja zaradi COVID-19. Andrographis dodamo mešanici zelišnih tinktur v razmerju 1:1. Dr. Klingahrdt priporoča tudi anti retrovirusna zelišča, ki so omenjena zgoraj. 

V Sloveniji nisem našla tinkture andrographisa, razen v mešanici ki je tudi odlična za krepitev imunskega sistema: Influvin T vsebuje ameriški slamnik, andrographis, astragalus, islandski lišaj, smolo mire, cimet, timijan, origano: 

http://www.kundalini.si/izdelki/tinkture-homeopatija-spagirika/influvin-influvin-krepitev-imunskega-sistema.html

Koronavirus SARS CoV-2/ COVID-19 ne ogroža otrok, ampak starejšo populacijo. (op. prev: domnevajo, da je vzrok v tem, da imajo otroci močnejši prirojen imunski sistem, imajo manj oz so brez kroničnih bolezni, dojenčki pa imajo še nerazvite ACE2 receptorje v pljučih). Face Book je povezan z farmacevtsko industrijo in briše objave o naravnem zdravljenju koronavirusa SARS CoV-2. Farmacija skuša ustvariti lažne novice, da ni nobenih zdravil za virusne okužbe in da so edina rešitev cepiva. (ne nasedajte lažnim novicam o škodljivosti C vitamina, ki jih agresivno širi mednarodni farmacevtski lobi).

Po okužbi virus nekaj dni ostane v sluznici ust, grla, nosa, na mandljih, tudi ko se razvije suh kašelj in to je čas, da se zdravimo na primer s propolisom, itd...Dr. Klingardt je povedal tudi to, da je COVID-19 koronavirus SARS CoV-2 najbolj nalezljiv virus, s katerim se je srečal v svoji zdravniški praksi. Če boste preboleli COVID-19 boste dobili širokospektralno odpornost na mutirane inačice do konca življenja ali vsaj za zelo dolgo časa. 

Vir: predavanje dr. Klinghardta 10.3. 2020 

https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/Corona2020_drk.pdf

http://www.sophiaeducate.com/klinghardt_virus_webinar/?inf_contact_key=66ce83eada21e59695f8efcddad680a0680f8914173f9191b1c0223e68310bb1

-Novel Coronavirus SARS-CoV-2 Colorized scanning electron micrograph of an apoptotic cell (green) heavily infected with SARS-COV-2 virus particles (yellow), isolated from a patient sample. Image captured at the NIAID Integrated Research Facility (IRF) in Fort Detrick, Maryland. Credit: NIAID

Celica (zelena) okužena z SARS CoV-2 COVID-19 virusi Image captured at the NIAID Integrated Research Facility (IRF) in Fort Detrick, Maryland. Credit: NIAID

* * * 

AROMATERAPIJA ZA ZAŠČITO PLJUČ

Francoski vojaški protokol za zdravljenje COVID-19 navaja celotni seznam eteričnih olj, ki delujejo protivirusno in protivnetno, ter katera so primerna tudi za otroke (str.43-47)

http://www.elis-center.com/FRENCH_MILITARY_DOCUMENT.pdf

- Naredimo mešanico osnovnega olja in eteričnih olj za zaščito pljuč: z 50 ml osnovnega olja (olivno, mandljevo, frakcionirano kokosovo, sezamovo) naredimo 3% mešanico eteričnih olj (33 kapljic): 7 kapljic evkaliptusa, 7 kapljic sivke, 7 kapljic lovorja, 7 kapljic timijana, 5 kapljic origana. Mažemo večkrat na dan po prsnem košu in hrbtu. Če ima oseba slab odziv, ima lahko alergijo na katero izmed teh snovi. V tem primeru naj te mešanice ne uporablja.

-  Mešanica rožmarina, evkaliptusa in cimeta deluje proti virusu svinjske gripe H1N1 in HSV1 (herpes simplex 1), bakterijski okužbi S.pneumoniae, ki pogosto povzroča pljučnico, ki sledi gripi. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28296357

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22742534

Gripa ali korona virus COVID povzročata smrt zaradi akutnega respiratornega sindroma (ARDS) ali bakterijske in virusne pljučnice. V pljučih imamo okoli 600 milijonov alveol, iz katerih kri sprejema kisik. Pri virusni infekciji ARDS nastane vnetje celotnih pljuč in stene aleveol se zadebelijo, kapilare postanejo preveč propustne, kisik pa ne more več prehajati v kri. Bolnik dobi hipoksijo in potrebuje ventilator za pomoč pri dihanju. Več o tem:

https://www.youtube.com/watch?v=okg7uq_HrhQ

Kot navaja zdravnik Darko Siuka, obstajajo številne študije pozitivnega učinka vitamina D v boju zoper okužbe. Konkretno pri covidu-19 vitamin D zniža število ACE2 receptorjev na površju pljučnih celic, preko katerih virus vstopi v samo celico. Vitamin D vpliva na višjo koncentracijo surfaktanta, snovi ki z notranje strani obdaja pljučne mešičke.

Študija je pokazala, da se huda pljučna prizadetost (ARDS) praktično pojavi le pri bolnikih s pomanjkanjem vitamina D. V zimskih mesecih ima skoraj večina pomanjkanje vitamina D, zlasti so ogroženi starejši, moški, sladkorni in drugi kronični bolniki.  Vitamin D ima še vsaj 100 nalog v telesu, vključno s pozitivnimi vplivi na imunski sistem. P

omembne so tudi zadostne zaloge vitamina C ter mineralov cinka in selena, ki sta koencima številnih encimov imunskega sistema.

Vir: https://novice.svet24.si/clanek/zdravje/5e74b3adc1a6a/zdravnik-siuka-o-kljucnih-vitaminih-ki-branijo-pred-okuzbo-s-koronavirusom

Študija o pomenu vitamina D pri zdravljenju COVID-19:   https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960076020302764?via=ihub#bib0100

* * *

Prvi simptom okužbe s koronavirusom COVID-19  naj bi bilo suho grlo, utrujenost, glavobol in pozneje vročina, suh kašelj. čez 7 dni se lahko pojavi pljučnica. Zdravje pljuč lahko preverimo tako, da zadržimo dih 10-15 sekund. Če imamo pri tem težave, začnemo kašljati, je možno, da se razvija fibroza pljuč zaradi okužbe s koronavirusom. Če ima oseba 14 dni suh kašelj in se nato stanje slabša, je to zelo resen simptom, pravi dr. Klinghardt Dietricih. 

Koronavirus SARS CoV-2/COVID-19 postane smrtno nevaren, ko povzroči odziv imunskega sistema, ki se imenuje citokinska nevihta, ki povzroči akutni respiratorni sindrom (ARDS) in posledično odpoved organov. 

Dr. Dee Baudoin, naturopatinja in herbalistka (webinar z Wendy Myers 13.3. 2020) pravi o: citokinski nevihti: "Citokini so proteini, ki jih proizvajajo celice imunskega sistema ( levkociti) in druge celice, kot vnetni odziv na patogene mikrobe 

Če je proizvodnja vnetnih citokinov prevelika, imunski sistem lahko izgubi inteligenco delovanja in nastane spirala, ki se imenuje *citokinska nevihta*, pri kateri nastane zmeda in imunski sistem prične napadati  zdrave celice telesa. Eterična olja, ki jih lahko uporabimo pri tem nepravilnem odzivu imunskega sistema, so olja za pomiritev vnetja, kot sta copaiba, kadilna bosvelija, limonski evkaliptus, zimzelen, brin, bor, limonska verbena. V primeru citokinske nevihte ne smemo jemati ameriškega slamnika ali drugih snovi za spodbujanje imunskega sistema, ki se že preveč intenzivno odziva. Tudi sivka je primerna za sproščanje živčnega in imunskega sistema. Lahko uporabimo vsa tri olja skupaj in jih nanašamo v osnovnem olju na kožo ali jih inhaliramo.  (op, prev: dr. Klinghardt za citokinsko nevihto svetuje andrographis. Ali bi v primeru vnetne citokinske nevithe bili bolj primerni imunomodulatorji in ne snovi, ki krepijo imunski sistem? Imunomodulatorji so navedeni na koncu objave)

(op. prev: vnetne citokine, vnetni transkripcijski nuklearni faktor NF Kappa B zavirajo PQQ, kadilna bosvelija,copaiba, rožmarin, tinktura oljčnega lista, regrat (taraxasterol), resveratrol, astragalus, ingver, goba čaga, kurkuma, omega 3, olje črne kumine, tahini sezam, sladki koren. Melatonin zavira NLRP3 vnetno snov, ki sproži citokinsko nevihto.)  vir: https://publishwall.si/.publishwall.si/post/488305/artritis-vzroki-in-zdravljenje ). Več o melatoninu https://fromrome.info/2020/03/18/science-indicates-cure-for-lethal-corona-virus-pulmonary-inflamation/

Več o citokinski nevihtihttps://myersdetox.com/cytokine-storm-what-it-is-and-what-you-can-do-about-it/

Pri virusnih infekcijah pljuč smrt nastopi zaradi akutnega respiratornega sindroma (ARDS). Vzrok ARDS je vnetje celotnih pljuč zaradi okužbe npr. z korona virusom COVID-19. Raziskava je ugotovila, da  tymol, carvacrol in p-cimene zmanjšajo vnetje pljuč na modelu miši. Timijan - thymus vulgaris- vsebuje tymol, origano, timijan in bergamotka pa vsebujejo carvacrol. P-cimene se nahaja v etričnem olju grenivke, timijana, kunine, pomoranče, origana. Vprašanje je: Ali bi inhalacija ali nanos na prsni koš omenjenih eteričnih olj v osnovnem olju pomagala znižati vnetje pljuč, vkolikor oseba nima alergije na te snovi? 

Okužba s koronavirusom SARS CoV-.2 povzroči patogeno širjenje bakterije Prevotella, ki se nahaja v ustni votlini in črevesju in lahko prehaja v telo. Znana je po tem, da povzroči citokinsko nevihto- ki povzroči globoko vensko trombozo in mikrotrombozo v organih in pljučih. Zato poleg protivirusnih snovi jemljemo tudi antibakterijska zdravila. 

Vir: https://erj.ersjournals.com/content/44/Suppl_58/P3925

https://www.researchgate.net/figure/p-Cymene-levels-in-some-essential-oils_tbl2_319133244

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7163989/

*

 Kako intravenozna terapija z C vitaminom preprečuje citokinsko nevihto, opisuje raziskava : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590098620300154?fbclid=IwAR1EvyuxrH9VfuzbE9OLEZB6R_D0Iho2pRcMltqp0iBqxn7fNpZhGq7Wg5c

Inhalacija: naredimo nekaj vdihov iz stekleničke ali damo 1 kapljico eteričnega olja na dlan, pomanemo dlani in nato vdihavamo. Parna inhalacija: zavremo vodo, dodamo 1 kapljico eteričnega olja, damo brisačo čez glavo in inhaliramo. Ponovimo večkrat na dan.

Dr. Dan Lee Dimke phD je povedal 17.3. 2020: Koronavirusi so zelo občutljivi na vročino. Temperatura nad 56 stopinj C ubije koronavirus SARS CoV-2/ COVID-19 v sinusih v 15 minutah. V savni, kjer je temperatura nad 60 stopinj C umre 90% respiratornih virusov v zgornjih dihalih. Pomaga tudi sušilec za lase, ki ga usmerimo v nos za 5 minut. Škropimo obraz z vodo. Čez eno uro ponovimo postopek (do 5x na dan) Več o tem je v članku in v videoposnetku;

https://www.stratfordacupuncture.com/blog/spring-may-be-coming-soon-but-cold-and-flu-season-is-already-here

https://www.youtube.com/watch?v=WBJlftP5mLQ&fbclid=IwAR1CGVKZgKMyX05OHMXC_rny_Z_RnWlvQQVTQWEDswioWaj3M8lELrpfyLQ

Videoposnetek je 18.3. 2020 Google odstranil, ker naj ne bi bilo dokazov, da parna inhalacija uniči koronsvirus COVID-19 in pomaga pri prehladu (čeprav je to običajna praksa pri prehladih). Obstaja pa tudi knjiga dr. Dan Lee Dimke-ja o tem načinu zdravljenja: Več informacij o tem avtorju je v komentarju št 9 na koncu objave. V komentarju št.10 pa je nasvet po sistemu pokojnega švicarkega zdravnika dr. Alfreda Vogla o parni inhalaciji z zeliščnimi čaji. Kako je Google postal farmacevtsko podjetje, ki ščiti profitne interese Big Pharme in vodi boj proti naravnim zdravilnim snovem, lahko preberete tudi na tej strani:

https://www.naturalnews.com/2019-07-17-google-merges-with-big-pharma-to-become-pharmaceutical-company.html

Da je koronavirus COVID -19 res občutljiv na toploto, kot trdi dr. Dan Lee danke v izbrisanem videoposnetku dokazuje tudi najnovejša raziskava iz februarja 2020 iz Univerze Sun Yat-sen v Guangzhou na Kitajskem, ki še ni strokovno preverjena. Raziskovali so SARS CoV-2 ki povzroča bolezen COVID-19 na enem izmed prvih laborstorijskij sevih tega virusa na svetu. Temperatura lahko znatno spremeni prenos COVID-19. Virus SARS CoV-2 (COVID-19) pa je močno občutljiv na visoko temperaturo, so zapisali raziskovalci. 

https://www.accuweather.com/en/health-wellness/higher-temperatures-affect-survival-of-new-coronavirus-pathologist-says/700800

Tudi na strani Ars Phamae so zapisali (Urška Zaloker mag. farmacije):
Zakaj je inhaliranje učinkovito? Zaradi visoke temperature preprečimo razmnoževanje virusov in vdor novih virusov
https://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/osvobajajoce-pri-prehladu.html

Poleg tega so na Dnevniku RTV SLO1 dne 18.3. 2020 poročali, da bodo v Piranu razkuževali javne površine z *** vročo vodno paro***, ki torej očitno ubija koronavirus SARS CoV-2

* * *

Za zdravje.net piše : Značilnost okužbe je suh kašelj Zanimivo je, da zmanjšana kapaciteta pljuč pri številnih primerih ni pogojena z »zalitimi pljuči«. To pomeni, da zelišča in naravni pripravki, ki sušijo sluznice, ne bodo primerni. Raje posežimo po zdravilnih sluzeh – npr. trpotec v medu, smrekovi in borovi vršički, redkev in med,  timijanov sirup v medu, korenine slezenovca, kardamom,  okroglolista rosika. Voda, hren, vasabi, ingver, čili in podobne pekoče začimbe imajo dokazano delovanje na razprševanje škodljive sluzi. Pljuča krepijo tudi zdrave maščobe, vitamin D3, čaji in začimbnice, ki krepijo pljuča: veliki oman, čebula, galgant, koromač, ingver, kardamom,  … propolis. Pljuča krepimo tudi z vsemi zelišči ki urejajo presnovo, razstrupljajo in krepijo jetra. Zato so dobrodošle tudi grenčice, kukruma, artičoka, regrat, koprive

*

COVID-19 v pljučih primarij mag. Matjaž Turel: https://www.facebook.com/ukcljubljana/videos/1104675266653882

*

SNOVI ZA ZAŠČITO CELIČNE MEMBRANE:

- vitamin E, liposomski glutation, eterično olje origana

- naravni vitamin C, alga spirulina, chlorella, kurkuma

- ekstrakt lubja bora, vitamin D3+K2

- Phosphatidyl choline, aloja vera

- DDR Prime - doTERRA eterična olja:  kadilna bosvelija, divja pomoranča, verbena (litsea cubeba), timijan, klinčki, šetraj, niauli, limonska trava: za zdravje celice, zaščito DNK pred oksidativnim stresom, za podporo imunskemu in živčnemu sistemu . Uživamo notranje 1-4 kapljice na dan https://www.doterra.com/US/en/p/ddr-prime-15ml     https://www.doterra.com/US/en/blog/spotlight-ddr-prime

- Cell detox : vsebuje ameriški slamnik, barberry root, belo murvo, črno deteljo, list vijolice, timijan, repinec, rman, prebavne encime, gobe eleuthero cordyceps, reishi, rodiolo, ašvagando, jiaogulan

https://www.professionalbotanicals.com/cell-detox

-

Doma narejen mlečni GcMAF: 


1 l surovega ekološkega mleka + 1 čajna žlička probiotikov + 1 žlica kolostruma. Mleko segrejemo na 80 C in ohladimo na 43 C. Če je mleko neoporečno, ga ni potrebno segrevati na 80C, ampak le na 43 C in dodamo skupaj zmešan kolostrum in 400 milijarde CFU probiotikov, kot so na primer Garden of Life Raw probiotics, ki ima 34 vrst probiotičnih bakterij. V steklenici naj bo prostor za proces fermentacije ( naj ne bo napolnjena do vrha). Nato dodamo jogurtovo kulturo (jogurt starter). Na površje dodamo suhi kvas, tako da plava na površini mleka. Pustimo stati čez noč, najmanj pa 8 ur. Nato pospravimo v hladilnik. Če se pusti več kot 8 ur, bo nastal sir. Uporaba: Pol šalice tega jogurta na dan + vitamin D3 in K2

Kolostrum se ne sme segrevati na več kot 43 C. Gc MAF se ne more izdelati brez mleka, ne deluje s kokosovim mlekom. Surovo ekološko mleko je varno, tudi če ima škodljive bakterije, jih bodo probiotične med procesom fermentacije pojedle. Potrebna je tudi zdrava prehrana z malo ogljikovih hidratov in več zdravih maščob.

-Gc MAF aktivira makrofage, izboljša delovanje vranice, deluje na celični ravni in tudi na možgane. Osem zdravnikov, ki so raziskovali Gc MAF so ubili, ker je to konkurenca Big Pharmi, saj je učinkovita terapija tudi za raka in avto-imunske bolezni, kot je multipla skleroza, avtizem, kronične infekcije, diabetes tip 1, Chronove bolezni itd....Bilo je 500 sodnih procesov v zvezi z Gc MAF, a niso dokazali, da ima kakršne koli škodljive stranske učinke. Gc MAF izdelujejo tudi naša jetra in je naravni in inteligentni del imunskega sistema, ki tudi zniža nivo encima nagalase, ki ga proizvjajo rakave celice in virusi, in ga je veliko v cepivih, ki so okužena tudi z živalskimi retro-virusi. Skupaj z Gc MAF je potrebno jemati tudi vitamin D3 in K2 ter magnezijev citrat.

Menim da je tudi doma narejen Gc MAF učinkovit, saj je zdravnica dr. Leigh Erin Connealy MD povedala, da tudi na njihovi kliniki v Kaliforniji sami izdelujejo Gc MAF in povedala je tudi, katere probiotične seve uporabljajo. Strošek doma narejenega Gc MAF je okoli 40- 50 EUR na mesec. Dr Connealy uporablja na svoji kliniki probiotik Bravo z govejim kolostrumom. Videoposneti z navodili za izdelavo GcMAG:

https://www.youtube.com/watch?v=HVoTdamkD7c
https://www.youtube.com/watch?v=_VtBrDe2SWY
https://www.youtube.com/watch?v=8m8ypxMuBHo
https://www.youtube.com/watch?v=_JokyCkrJME

-

UKC Ljubljana: Predavanje SARS CoV2 Korona virus 20.2. 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=v5WHRMQJWyY&feature=youtu.be

Doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr.med., Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana:

"Žal nimamo specifičnega zdravljenja, kandidatov za terapijo je kar veliko, ena takih kombinacij so proti-retrovirusna (farmacevtska) zdravila, kot je ritonavir in lopinavir. oseltamvir, remdesvir (ki še ni registrirano). Remdesvir je bilo narejeno za zdravljenje Ebole, a ni znano ali je uspešno."

MOJA OPOMBA na ta farmacevtska anti retrovirusna zdravila, ki jih predlaga doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc v 40 minuti videoposnetka predavanja dne 20.2. 2020:

Ritonavir ali Norvir : Zdravilo za retrovirus HIV, ki povzroča AIDS. Lahko povzroči resne, življenje ogrožajoče stranske učinke, kot je vnetje trebušne slinavke, problemi srčnega ritma, močne alergične reakcije, probleme z jetri,in interakcijo z drugimi zdravili. Uporablja se skupaj z lopinaivirom pri bolnikih z AIDS-som

Oseltamvir je znan kot Tamiflu zdravilo za gripo s stranskimi učinki: slabost, bruhanje, vrtoglavica, glavobol, krvavitve iz nosa, rdečica oči, nespečnost, kašelj in problemi z dihali, utrujenost: Pri otrocih lahko povzroči resne mentalne probleme, kot so zmedenost, motnje percepcije, halucinacije, razburjenje in samo poškodovanje. Pri otrocih mlajših od 16 let je bilo 1330 primerov mentalnih motenj v dveh letih in pol (sep 2007-maj 2010).

Vir:  https://www.rxlist.com/tamiflu-side-effects-drug-center.htm

https://aidsinfo.nih.gov/drugs/244/ritonavir/0/patient

https://www.medicalnewstoday.com/articles/324902#side-effects

https://link.springer.com/article/10.1007/s12325-012-0050-8

Remdesivir za 3000 USD?: profiti Big Pharma: https://www.sott.net/article/440060-Big-Pharmas-covid-19-profiteers

ZARADI POVEČANE SMRTNOSTI PRI BOLNIKIH; KI SO JEMALI REDEMSIVIR MED EPIDEMIJO EBOLE, SO PREKINILI RAZISKAVO O TEM NEVARNEM ZDRAVILU - stranski učinki so tudi povečanje jetrnih encimov, ki kaže na možno okvarjo jeter. 

https://www.rxlist.com/consumer_remdesivir_rdv/drugs-condition.htm

Remdesivir ima malo ali nič vpliva na preživetje bolnikov s covidom-19

To zdravilo odobrilo že več držav

Zdravila remdesivir, hidroksiklorokin, lopinavir/ritonavir in interferon imajo majhen vpliv na znižanje umrljivosti in potek bolezni covid-19 med hospitaliziranimi bolniki – ali pa ga sploh nimajo, je ugotovila raziskava pod okriljem WHO-ja.

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/remdesivir-ima-malo-ali-nic-vpliva-na-prezivetje-bolnikov-s-covidom-19/539348.

Opomba: WHO želi obvezno cepljenje za vse in njihova agenda je skriti obstoj učinkovitega zdravila, kot je hidroksi klorokin: Na Nizozemskem je zdravnik dr. Rob Elens (stopworldcontrol.com) videl vsakega korona bolnika ozdraveti v štirih dnevih z uporabo hidroksi klorokina v kombinaciji z cinkom. Bil je zaustavljen, nemudoma je moral prenehati z zdravljenjem teh bolnikov, sicer bi izgubil zdravniško licenco. Potem je naredil video, v katerem je pojasnil in dal seznam vseh obstoječih učinkovitih zdravil za COVID-19. V nekaj urah je imel skoraj 40.000 ogledov. You Tube pa je video odstranil. Ne želijo, da bi vi in človeštvo vedeli, da resnično obstajajo učinkovita, poceni in varna zdravila za COVID-19.

Prof. dr. Mila Alečkovič : Zdravilo REMDESIVIR ki ga je kupila vlada u Srbiji 'za zdravljenje corone', je eno najbolj nevarnih in najbolj strupenih zdravil, ki zlasti uničuje ledvice.

https://twitter.com/SrbijaMila/status/1317231414874673152

*

Antiparazitno zdravilo Ivermectin ubije koronavirus v 48 urahhttps://www.news-medical.net/news/20200406/Antiparasitic-drug-Ivermectin-kills-coronavirus-in-48-hours.aspx?fbclid=IwAR0yC3MFrUYvYQYTdWqHvEtWX-x2i1DkX0tfWm3TuQo8OEC_vHQy7kwD0-Y

Cepivo ni potrebno, ker imamo učinkovita zdravila za COVID-10, kot je IVERMECTIN

Zaslišanje zdravika pred ameriškim senatom o učinkovitosti Ivermectina

https://www.youtube.com/watch?v=Tq8SXOBy-4w&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3q-J06FRefi88DmKKB2VAiooCrZ6-WctoPdS-rxjAWs-9DWvG-8d9RC5g

1. Imamo dokaze, da je Ivermectin učinkovit kot preventivno zdravilo – kdor ga vzame, ne bo zbolel za COVID-19. Včeraj smo dobili raziskavo iz Argentine, ki jo je opravil vodilni raziskovalec Ivermectina dr. Hector Carvallos. Dali so Ivermectin preventivno 800 zdravstvenim delavcem in nihče ni zbolel za COVID-19. Med 400 ljudmi, ki ga niso vzeli, jih je zbolelo 58%, to je 237 ljudi. Ivermectin je zelo močna protivirusno snov. Trenutno potekajo štiri raziskave o preventivnem delovanju Ivermectina na 1500 ljudeh in vse kažejo veliko učinkovitost.

2. Imamo tri raziskave o uporabi Ivermectina v zgodnji fazi zdravljenja na ambulantnem nivoju in veliko podatkov, ki kažejo, da to zdravilo zmanjšuje stopnjo hospitalizacije in smrti zaradi COVID-19.

3. Imamo tudi 4 raziskave na pacientih v bolnišnicah, ki kažejo, da Ivermectin znižuje smrtnost zaradi COVID-19.

Leta 2015 je bila podeljena Nobelova nagrada za dokaz učinkovitosti Ivermectina na zmanjšanje parazitskih boleznih in vpliva na javno zdravje. Deluje pa tudi protivirusno in protivnetno. Uporaba Ivermectina je ključna za zajezitev pandemije COVID-19 in zmanjšanje smrti zaradi te bolezni.

https://publishwall.si/narava.zdravi/post/577615/ameriski-senat-pricevanje-dr-pierre-kory-a-o-ivermectinu-zdravilu-za-covid-19

*

Nemški zdravnik dr. Claus Kohlein o napačnem zdravljenju COVID19 v bolnišnicah:

https://www.youtube.com/watch?v=gI_Lh2x1Vwk&feature=share&fbclid=IwAR1a30Jm8BlkjTqrZANS_rKCwb8CAJGHaYBGNxVp8ChnT03MveaSS2Qm1kE

*

https://www.dalmacijadanas.hr/vodice-za-ispiranje-nosa-i-usta-u-pokusima-unistile-koronaviruse/

*

V Izraelu razvijajo zdravilo EXO-CD24, ki uporablja eksosome za dostavo zdravila v pljuča, kjer zavira vnetne citokine in s tem prepreči smrtonosno citokinsko nevihto. 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9228317/Experimental-cancer-drug-hailed-coronavirus-cure-Israeli-hospital.html

*

Ali so Bill Gates in World Economic Forum napovedali  epidemijo koronavirusa COVID-19, dva meseca pred dejanskim izbruhom te bolezni? Dogodek z imenom Event 201 je potekal v New York-u 18. oktobra 2019. To je bila vaja, simulacija epidemije korona virusa v organizaciji Johns Hopkins Center for Health Security v partnerstvu z  World Economic Forum in Bill and Melinda Gates Foundation.

Ta simulacija je potekala le 6 tednov pred izbruhom dejanske epidemije v kitajski provinci Wuhan. Drugo čudno naključje je, da Bill and Melinda Gates Foundation financira skupino, ki ima patent za koronavirus in že razvija cepivo za sedanjo epidemijo. Ne pozabimo, da je bil oče Billa Gates-a evgenik, ki si je prizadeval za zmanjšanje svetovne populacije. Več o dogodku 201 je v videoposnetku na strani:

https://5g-emf.com/did-bill-gates-world-economic-forum-predict-coronavirus-outbreak-an-inside-look-may-shock-you/

https://vfokusu.com/post/537564/neverjetna-teorija-zarote-ko-pa-izves-da-sta-v-ozadju-miljarderja-soros-in-gates-postaja-vse-bolj-verjetna?fbclid=IwAR2Hf0Sed5fXwY76VA35QxXww5U3q20QgNHreYyiCdEhUdgPOGQfIeP6wQU

in  s podnapisi https://www.youtube.com/watch?v=H8vhvjdPOdo&fbclid=IwAR1OtU3kGcZ5znJO8CiDY0gEh4TAoZP6DkGhIrN6Gh3SZO9zvTU-CSDB2QU

http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/scenario.html

Bill Gates in epidemija COVID-19 https://fromrome.info/2020/04/07/was-covid-19-released-as-2nd-attack-on-donald-trump/?fbclid=IwAR0-VIPWUr2wIvluDVWD18TLrSaUe-8FnTWrAuse_XUz6KC3zARB7bVhJxY

* * *

O cepivu za korona virus SARS CoV-2/COVID-19 je dr. Peter Hotez, dekan Nacionalne šole za tropsko medicino na medicinski fakulteti Baylor, povedal naslednje: "To ni cepivo s katerim bi se ukvarjali." Dr. Hotez je sodeloval pri razvoju cepiva proti SARS CoV, ki je povzročil akutni respiratorni sindrom leta 2003. Pri tem je ugotovil, da so nekatere cepljene živali razvile težjo bolezen kot necepljene živali, ki so bile izpostavljene koronavirusu SARS.  Cepivo za gripo pa poveča možnost okužbe s korona virusom COVID-19 za 36%

https://thetruthaboutcancer.com/coronavirus-panic-pandemic/?mpweb=144-8706658-744028250

Dr. Srečko Sladoljev o zaroti korona virusa COVID-19  https://informativno2020.wixsite.com/koronavirus?fbclid=IwAR0CvsX8I-K4mB-AkqH2dmgOe2kyslmW9J5I2f5H-SsH0jFrqcvKHUxAwAY

Stopnja smrtnosti pri okužbi z virusom gripe je 0,1%, pri koronavirusu COVID-19 je 3-4%, pri koronavirusu SARS pa 10 %. Vir: Dnevnik RTV SLO 1 11.3. 2020. - Med smrtnimi primeri jih je 75% imelo visok krvni tlak, okoli 30% sladkorno bolezen, ostali pa srčno žične bolezni (vir: Dnevnik RTV SLO1 20.3. 2020)

Ste v dvomih, da ste okuženi z novim koronavirusom ali pa gre zgolj za prehlad?

Član odbora bolnišnice Stanford je podal pomembne informacije glede novega koronavirusa, ki se v zadnjem času hitro širi po evropskem kontinentu. Glede na to, da ni veliko znanega o virusu, za katerega ni zdravila, je dobro poznati razliko med navadno gripo in koronavirusom.

Če imate izcedek iz nosu in izkašljujete, imate navadni prehlad.
2. Koronavirusna pljučnica je suh kašelj brez izcedka iz nosu.
3. Ta novi virus ni toplotno odporen in propade pri temperaturi 26/27°C stopinj. Sovraži sonce.
4. Če nekdo kihne, kapljice letijo približno do treh metrov preden padejo na tla.
5. Če virus pade na kovinsko površino, bo živel vsaj 12 ur – torej, če pridete v stik s katero koli kovinsko površino – si roke čim prej umijte z milom ali razkužilom.
6. Običajni prašek za pranje perila ga bo ubil.
7. Pitje tople vode je učinkovito za vse viruse. Poskusite, da ne pijete tekočine z ledom.
8. Pogosto si umivajte roke, saj virus lahko živi na vaših rokah in v tem času se lahko zgodi marsikaj,  lahko si drgnete oči, nehote se dotikate nosu in tako naprej.
9. Za preprečevanje okužbe bi morali tudi grgrati. Dovolj bo preprosta raztopina soli v topli vodi.
10. Pomembno: pijte veliko vode!

SIMPTOMI
1. Najprej bo okužil grlo, zato boste imeli vneto grlo, to traja 3 do 4 dni.
2. Virus nato preide v nosno tekočino, ki vstopi v sapnik in nato v pljuča, kar povzroči pljučnico. Ta traja približno 5 do 6 dni.
3. S pljučnico pride do visoke vročine in oteženega dihanja.
4. Zamašenost nosu ni tako običajno. Počutiš se, kot da se utapljaš.

Nujno je, da takoj poiščete pomoč.

Vir: https://nova24tv.si/sprosceno/univerzum/zdravje/kako-odreagirati-ce-ste-v-dvomih-ali-imate-prehlad-ali-ste-okuzeni-z-novim-koronavirusom/

Vir: predavanje dr. Mateje Logar nov 2020

Nespecifični markerji v laboratorijskih preiskavah: D-dimer pokaže poškodbe ožilja, zlasti v pljučih. Za razliko od pljučnice pa prokalcitonin ni zvišan, kar kaže na okužbo s SARS CoV-2. Prokalcitonin je pokazatelj bakterijske okužbe pljuč in je vnetni protein akutne faze vnetja. 

Dr. Mateja Logar je tudi povedala, da v zgodnji fazi koronavirus uničuje T limfocite in zavira limfopoezo v kostnem mozgu, kar oslabi imunski sistem in omogoča hitro razmnoževanje virusa. Po enem tednu se okužba prenese v spodnja dihala in nastane okvara v ednotelo-epitelni barijeri z okužbo epitelijskih celic v pljučih. To aktivira močan vnetni odziv z infiltracijo monocitov in nevtrofilcev, poveča se prepustnost in v pljučih nastajajo edemi s tekočino in fibrinskih snovi v alveolih, kar je bilo vidno pri obdukciji. Prisoten je tudi endotelitis, ki je vnetje drobnih žilic, kar dodatno aktivira citokinsko nevihto in to poveča propustnost, kar vodi do pljučnih edemov in kasneje do fibroznih sprememb in dihalne odpovedi. Prizadete so žilne stene tudi v drugih organih, kjer prihaja do tromboze in embolije, zlasti v večjih venah, prihaja do ishemičnih možganskih kapi tudi pri mlajših ljudeh. Prenos virusa je večinoma kapljično, na površinah ga niso dokazali, zelo redko se prenaša kot aerosol. Največja koncentracija virusa v dihalih je 1. in 2. dan po začetku simptomov. IgM se pojavijo po 5 dnevih začetka bolezni, protitelesa IgG pa po 14 dneh. Inkubacija je v povprečju 5 dni. Podporno zdravljenje: terapija hipoksije(nosni kateter, maske z Venturijevimi ventili, High Flow, intubacija in mehansko predihavanje), antipiretiki in nadomeščanje tekočine. Antibiotično zdravljenje sekundarnih bakterijskih okužb, se zdaj redkeje uporablja, ker je vnetni odziv reakcija na koronavirus. Kajti samo 8% bolnikov ima tudi bakterijske okužbe. Tako se zdaj odločajo na podlagi klinične slike, laboratorijskih izvidov, mikrobioloških preiskav in slikovne diagnostike. Nimajo zdravila, ki bi delovalo proti virusu. Največ izkušenj je s protivirusnimi zdravili, kot sta favipiravir in remdesivir. V Sloveniji pri hujšem poteku bolezni uporabljajo pretežno Remdesivir. Možno je zdravljenje tudi s konvalescentno plazmo in hiperimuni globulini, protivnetnimi zdravili (dekasmetazon in statini), usmerjena imunomodulatorna zdravila (tucilizumab, sanlumab, anakinra, roksolintinib), antikoagulanti (heparin), antifibrotiki (zaviralci tirozin kinaze)

https://croativ.net/who-ga-se-odrice-je-li-remdesivir-razlog-zasto-smo-s-5-umrlih-dosli-do-50-dnevno-tko-je-odgovoran-za-63-mil-e-15383/?fbclid=IwAR1JACfG6TQUvmP4YzJsxZj5sxc0zcEJN36lH7RWyRnT66UhWk8fsnj72WQ

Respirator je nevaren : https://teleskop.hr/https-teleskop-hr-48202-2?fbclid=IwAR01m5p9ragUMmvIu7_NMGjesVGF4oZ4Rnhdqe5q9cM5f4nE-0dOVQ0hnVo

*

Z infekcijske klinike so 13.3. 2020 (RTV SLO 1) sporočili, da se koronavirus COVID-19 širi kapljično, to pomeni okoli 1,5m od bolnika, nato s kapljico pade na tla. Izjemoma se širi po zraku pri kliničnih posegih, kot je bronhoskopija, zato je možno, da je koronsvirus v zraku predvsem v bolnišnicah. V zraku kot aerosol preživi virus nekaj ur, na drugih površinah 2-3 dni (plastika, kovina), na kartonski škatli pa 1 dan.  Več o tem : https://www.livescience.com/how-long-coronavirus-last-surfaces.html

Virus lahko ostane na denarju, zato je pomembno, da umijemo roke, po tem ko smo bili v stiku z denarjem. Razkužujemo z min 60% alkoholom. Virus lahko preživi na sadju in zelenjavi, a bo odšel pri izpiranju z vodo. Pot okužbe ni preko zaužitja virusa in ne povzroča trebušne gripe ali problemov s prebavili. Zadržuje se v dihalih in povzroča okužbo dihal (op: zato je pomembna inhalacija protivirusnih eteričnih olj). Hišni ljubljenčki niso prenašalci virusa. Pri skrbi za starejše sorodnike ohranimo varnostno razdaljo 1,5m in pogosto zračimo stanovanje. 

Nasvet farmacevta RTV SLO 1 13.3. 2020: Klorokin ( chloroquine),  staro zdravilo za malarijo preučujejo za zdravljenje korona virusa. Je na voljo v Sloveniji. Remdesivir zdravilo za Ebolo in HIV pa naj bi bilo v kratkem registrirano tudi za zdravljenje korona virusa COVID-19. Chloroquine priporoča tudi dr. Marco Ruggiero:

https://www.globalresearch.ca/corruption-in-the-medical-field-us-doctors-threatened-over-hydroxychlorquine-use-dr-fauci-is-blocking-hcq/5719094?fbclid=IwAR1AZh4uzpqIvj6wUpioUJQIZ2S5x4K1OG86gTLYdzc8V0Xh6-heQ1onLII

Nova 24tv.si: https://publishwall.si/narava.zdravi/post/562795/znanstvena-studija-je-dokazala-da-je-imel-trump-prav-glede-hidroksi-klorokina-kot-zdravila-za-covid-19

 https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/Sophia-Coronavirus-March2020.pdf

https://www.preprints.org/manuscript/202002.0242/v2 

Anketa, opravljena med več kot 6200 zdravniki v 30 državah po svetu, je pokazala, da je protimalarijsko zdravilo hidroksiklorokin med njimi prejelo najvišjo oceno kot najučinkovitejše zdravilo proti novi koronavirusni bolezni. Na seznamu 15 zdravil je kot najboljše hidroksiklorokin izbralo 37 odstotkov anketiranih zdravnikov.Klorokin in hidroksiklorokin uporabljajo zdravniki tudi pri nas. Po besedah Kristine Nadrah z Infekcijske klinike UKC Ljubljana nekatere bolnike zdravijo s tema dvema zdraviloma: »Lopinavir/ritonavir smo sedaj nekako umaknili tudi po pogovoru z evropskimi kolegi. Sedaj predpišemo klorokin, ko bomo dobili pa hidroksiklorokin, ki je analog in deluje popolnoma enako, bomo predpisali hidroksiklorokin. To dajemo približno pet dni. Bolniki morajo biti nujno v bolnišnici zaradi možnosti stranskih učinkov. Ne vemo pa še, ali je učinkovito,« je povedala konec marca.
 

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/vsi-hocejo-to-zdravilo-v-sloveniji-prepovedali-njegovo-predpisovanje-289960?fbclid=IwAR3LGhkGFtNpaW_7c-WLLd4-uJUzfb_7qxPyKSI7mn4ax0g1tKC97cVMGbg

Vlada RS je 23.7. 2020 spet dovolila uporabo klorokina: 

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-1950/odlok-o-prenehanju-veljavnosti-odloka-o-omejitvi-predpisovanja-in-izdaje-zdravil-z-ucinkovino-klorokin-ali-hidroksiklorokin?fbclid=IwAR2q1909Vqvn2OYM4iBgPmwJDVaHY29J1Pp_W7AeLrXsLio5NmSWO_2Vcqc

Zdravnica in pravnica dr. Scot, ki je ustanovila American.s Frontline Doctors je povedala o farmacevtskem napadu na uspešno in poceni zdravilo, ki deluje proti SARS CoV-1 in tudi proti SARS CoV-2:

https://www.facebook.com/christaann99/videos/10158373798967464/

Farmacija je napadla klorokin z lažnimi raziskavami, ker ogrože njihove načrte cepljenja s škodljivimi cepivi za COVID-19.

*

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je sporočil, da so venezuelski znanstveniki razvili učinkovito zdravilo brez stranskih učinkov, ki popolnoma uniči virus SARS-CoV-2. Kot je pojasnil, je državni raziskovalni inštitut Ivic v šestmesečni študiji preizkusil molekulo DR-10, ki jo že uporabljajo pri zdravljenju hepatitisa C, in ugotovili, da 100-odstotno uniči novi koronavirus, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Dodal je, da bodo pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) sprožili postopek za potrditev njegove uporabe na svetovni ravni.

Iz WHO-ja so v tem mesecu sporočili, da po svetu preizkušajo več morebitnih zdravil za covid-19, ki pa so po podatkih kliničnega testiranja WHO pri 11.000 bolnikih v 30 državah pokazali le malo ali nikakršnih rezultatov. Med njimi je tudi zdravilo remdesivir, ki ga je pristojna ameriška agencija FDA prejšnji teden potrdila kot zdravilo za covid-19 v ZDA, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

https://stari.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/kitajska-bo-testirala-se-pet-milijonov-ljudi-maduro-imamo-zdravilo/540318

* * *

27.3. 2020 so na RTV SLO1 sporočili, da bo Slovenija prva država, ki bo za zdravljenje COVID-19 uporabila japonsko zdravilo za gripo- Avigan (favipiravir), ki pa ga je Južna Koreja zavrnila, ker je premalo podatkov o njegovi učinkovitosti. Povzroča pa smrt fetusov pri živalih

https://medcitynews.com/2020/03/abbvies-hiv-drug-fails-covid-19-trial-in-china-but-a-fujifilm-flu-drug-may-have-efficacy/

https://en.yna.co.kr/view/AEN20200316002400320

* * *

Zdravnik iz Texasa, dr. Richard Bartlett, ki dela na urgentnem oddelku,  uspešno uporablja zdravilo budesonide, ki je protivnetno zdravilo za astmo: https://www.naturalhealth365.com/budesonide-covid-news-3478.html Vsaka bolnišnica v ZDA ima Budesonide, ki se uporablja že 25 let. https://budesonideworks.com COVID-19 je vnetna bolezen pljuč, Budesonide pa je protivnetno zdravilo za pljuča, ki preprečuje citokinsko nevihto, blokira vse vnetne citokine, kot so interleukin IL 2,3,6,14,15, itd...

Opomba: Intervju z dr. Bartlett-om: https://www.facebook.com/watch/live/?v=342459363637344&ref=watch_permalink (55 min)

* * *

Iz Rusije pa so 28.3. sporočili, da zdravijo COVID-19 z zdravilom proti malariji Mefloquine: https://www.aa.com.tr/en/latest-on-coronavirus-outbreak/russia-claims-it-produces-drug-to-treat-covid-19-/1783292

16.6. 2020 so poročali o možnem zdravilu dexamethasone https://www.bbc.com/news/health-53061281

Rusko ministrstvo za zdravje je s strani FMBA že prejelo priporočilo, naj se nov preparat doda med njihova metodična priporočila. Vodja centra Veronika Skvorcova je takole razložila delovanje zdravila: »Preparat zelo učinkovito blokira citopatogeni učinek covida-19 v celicah in preprečuje njegovo reprodukcijo, imunosupresivno delovanje meflohina pa preprečuje vnetje, s katerim organizem odgovori na virus. Dodatek makrolidnih antibiotikov in sintetičnega penicilina preprečuje nastanek sekundarnega bakterijskega in virusnega sindroma ter hkrati omogoča povečanje protivirusnih sredstev v krvni plazmi in v pljučih. 

* * *

Ko je bil Donald Trump v bolnišnici, je prejemal zdravilo podjetja Regeneron, REGN-COV2, ki je kombinacija dveh monoklonskih protiteles, ki blokirata infektivnost SARS CoV-2, Izdelujejo ga iz miši, ki so gensko spremenjene tako, da imajo človeški imunski sistem. Uporabili so tudi protitelesa človeka, ki je prebolel COVID-19. Ta protitelesa se vežejo na receptor spike proteina koronavirusa SARS CoV-2 in mu preprečijo delovanje. 

https://investor.regeneron.com/news-releases/news-release-details/regenerons-regn-cov2-antibody-cocktail-reduced-viral-levels-and

* * *

Duhovni medij Tjaša Doleraj v zvezi s koronavirusom COVID-19 prenaša sporočilo, da je najbolj pomembno v tem času najti mir v sebi in najti središče v sebi.  Svetuje sprehod v naravi, sončenje, telovadbo ali katerokoli dejavnost, ki vam prinaša mir. Osredotočimo se na zdravje, vitalnost in pozitivno energijo in virus ne bo pomenil nevarnosti za nas. Zdravje je v nas, zavedanje usmerimo v to, kar želimo uresničiti v tem času, ko je zelo navzoča energija manifestacije. Pomembno je piti veliko vode, kokosove vode, limonade. Uživamo lahko gobo reishi, gobo čago, neem, pegasti badelj, C vitamin. Za čiščenje energijskega, čustvenega in mentalnega telesa priporoča pasto iz soli in sode bikarbone v razmerju 1:1, olivno olje in nekaj kapljic eteričnega olja kadilne bosvelije. S tem se namažemo med tuširanjem in nato splahnemo z vodo. 

https://tjasadorelay.com/sl/blog/zapis/247/jasnost-o-koronavirusu.html

Meditacija za sproščanje tesnobe v zvezi z koronavirusom COVID-19 z Tjašo Doleraj je na strani:

https://tjasadorelay.com/sl/blog/zapis/249/to-nam-duhovno-vodstvo-sporoca-o-koronavirusu.html

Moja prijateljica je čutila tri dni tiščanje v prsih in je mislila, da je že okužena. V resnici je imela tesnobo zaradi te epidemije. Svetovala sem ji magnolija eterično olje za pomiritev, ki ga je nekajkrat inhalirala in tiščanje v prsih je kmalu minilo (to najboljše olje za pomirjanje sva prejeli obe na predavanju doTERRA v začetku marca). Eteris ima odlično mešanico Antistres: mešanica eteričnih olj prave sivke, bosvelije, bergamotke, limone*, ilang-ilanga, melise, janeža in absoluta vrtnice v čisti frakciji kokosovega olja. Dodatne informacije za nižanje stresa so v objavi: https://publishwall.si/.publishwall.si/post/458521/anti-stres-terapija

* * *

Dodatne informacije Zazdravje.net :  https://www.zazdravje.net/wp-content/uploads/COVID_19-naravne-resitve.pdf Pripravljeni na srečanje z COVID-19?

Naturopatska zdravnica in herbalistka dr. Dee Baudoin v webinarju z Wendy Myers dne 13.3. 2020 svetuje uporabo eteričnih olj, ki zelišča naredijo bolj biološko razpoložljiva in jih nesejo v celice. Imajo zelo majhno molekularno strukturo, zato lahko prehajajo skozi celično membrano v notranjost celice in v možgane. Priporoča eterična olja za zdravljenje črevesja, nižanje stresa in izboljšanje spanja, kar vse skupaj krepi imunski sistem.

Klinčki, komarček pa tudi zeliščne grenčice izboljšajo delovanje prebavnega sistema. Spanje je zelo pomembno, saj če dlje spimo, imamo več imunskih celic levkocitov. Za spanje priporoča sivko, cedro, rimsko kamilico. Inhalacija kadilne bosvelije zniža stres v hipu. Za imunski sistem je primernih zelo veliko eteričnih olj, najbolj pa priporoča: limono, klinčke, cimet, evkaliptus in rožmarin. Uporabljamo jih skupaj, ker imajo v sinergiji močnejši učinek.  Mira tudi deluje protivirusno in protivnetno, podpira imunski sistem. Kombiniramo jo z origanom, ki ima thymol in carvacrol, ima močno protimikrobno delovanje, uničuje tudi viruse. Miro in origano lahko zmešamo z medom. Origano varuje celično membrano. Origano prečiščuje tudi zrak, če ga damo v difuzor, bo ostal v zraku več kot 7 ur. Evkaliptus je odličen za dihala, v difuzorju prečiščuje zrak. Rožmarin podpira jetra, v mešanici z copaibo zniža vnetje. Copaiba poveča učinkovitost katerega koli drugega eteričnega olja, pomiri vnetje. Tudi sivka podpira imunski sistem. 

 

 

* * *

Iz članka: Aromaterapija: gripa in mikrobi:

https://publishwall.si/.publishwall.si/post/344574/aromaterapija-gripa-in-mikrobi

Nekatera druga naravna zdravila, ki  podpirajo imunski sistem ali so imunomodulatorji :

Imunomodulator je snov, ki uravnoveša delovanje Th1 in Th2 imunskega sistema. V primeru, da je imunski sistem preveč aktiven (in lahko nastane citokinska nevitha) zavira delovanje imunskega sistema. Če pa je imunski sistem premalo aktiven, ga imunomodulator uravnava tako, da ga spodbuja. 

Aljoša Rojac FB 15.3.2020; "Imunski sistem ima 21 vrst celic in kompleksno medsebojno komunikacijo. Makrofagi virus zaobjamejo in ga razgradijo. Ko okužbe ni več, celice imunskega sistema naredijo programiran samomor, ker nimajo več dela. Ostaneta le dve vrsti celic: spominske B celice in spominske T celice, ki zadržijo spomin na patogen, da ga lahko ob naslednji okužbi prepoznajo. Širjenje epidemije se bo ustavilo, ko bo imunih 60% prebivalcev. Aljoša Rojac priporoča za imunski sistem vitamin D3, sončenje, vitamin C, gibanje in zdravo prehrano oz. trpeti je treba lakoto, da se celice lahko čistijo, zlagajo proteine, se obnavlja (proces autofagije). Korona virus COVID-19 zunaj telesa slabo prenaša temperaturo nad 25 stopinj C. Protitelesa se obesijo na S spike proteine, ki štrlijo iz koronavirusa, tako da ne more vstopiti v celico. " Konec navodil Aljoše Rojca. 

- glavna obramba je telesni antioksidant glutation (imunomodulator), ki zavira in uničuje viruse. Za njegov nastanek je nujno potreben selen. Pegasti badelj zviša glutation za 35%

propolis, tinktura Andrographis (Biopure), tinktura Lomatium šentjanževka

-vitamin C (imunomodulator )(1000 mg 4 krat na dan). Dr Thomas Levy, kardiolog: je najmanj 20 načinov, na katere C vitamin podpira imunski sistem, krepi delovanje T in B limfocitinih celic, stimulira nastanek protiteles, naravnih celic ubijalk, interferona...Monociti imajo v sebi 8000% več C vitamina kot okolišnja krvna plazma. Ko se začne vnetje zaradi infekcije, pridejo prve celice monociti, bogate z C vitaminom. Fagociti, ki pogoltnejo mikrobe pa imajo 2000-4000% več C vitamina kot okolišnja krvna plazma. Dr. Andrew Saul je pozdravil svojo pljučnico v šestih urah tako, da je tri ure vsakih 6 minut vzel 2000 mg C vitamina in v naslednih treh urah so izginili vsi simptomi. Dr Paul Marik je povedal, da je sepsa glavni vzrok smrti hospitaliziranih bolnikov. Svoje bolnike zdravi z intravenoznim odmerkom 1.500 mg C vitamina in smrtnost zaradi sepse je pri njih padla iz 40% na 6%. Dr Thomas Janossy svetuje 1000 mc C vitamina vsako uro, ko smo budni, jemati dva dneva. Igor Ogorevc iz Planeta Zdravja pravi, da liposomski C vitamin ni naraven in ima zelo kisel učinek. Potrebno je uživati naravne oblike C vitamina, kot so camu camu, acerola, šipek ter hrana z veliko C vitamina (paprika, čili, ribez, timijan, petršilj, kivi, citrusi)

vitamin D3 (imunomodulator) (5000 IU enot na dan obvezno v kombinaciji z vitaminom K2, kdor ima dovolj vitamina D3, ne bo zbolel za gripo ali drugo infekcijo mikrobov, ker vitamin D aktivira T celice imunskega sistema

beta glukan (imunomodulator) - Imunoglukan P4H z izvlečkom gobe ostrigar, cinkom in C vitaminom. Imunoglukan P$H Junior je za otroke starejše od enega leta. Poveča število celic naravnih ubijalk

železo - imunski sistem potrebuje dovolj železa, da naredi vodikov peroksid, s katerim ubije mikrobe. Če imamo nizek nivo železa, se imunski sistem ne more boriti proti infekciji, pravi dr. Guillermo Ruiz NMD

ameriški slamnik (1000mg 2-3-krat na dan), Voglova tinktura ameriškega slamnika je učinkovita proti ptičji in prašičji gripi, virusi zoper njo ne razvijejo odpornosti. Deluje 99,9% uspešno proti virusom, ki so razvili odpornost na farmacevtska proti virusna zdravila (že v drugem ciklusu je nanje razvilo odpornost 87% virusov, v tretjem pa kar 95% virusov ) Več o tem: http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=231

vitamini B kompleks, krom, cink (imunomodulator) (20-50 mg na dan)

selen preprečuje replikacijo virusov - metil- seleno- cistein 200mcq na dan

- probiotiki, čebula, česen, quercetin (500-1000 mg na dan)

post zmanjša število virusov med procesom *autophagy*, med katerim telo uniči celice, ki so okužene z virusi. Ko imamo gripo, izgubimo apetit, saj med postom deluje proces recikliranja z odstranjevanjem virusov.

- izvleček oljčnega lista (imunomodultor) (500mg 4 krat na dan) zaustavi replikacijo virusov gripe

- skodelica kakava na dan preprečuje gripo in poveča dejavnost imunskega sistema, zlasti celic naravnih ubijalk ( ima veliko bio flavonoidov, ki delujejo zoper kolononije virusov v bio filmu)

CBD olje konoplje - je imunomodulator makrofagov 

Influvin T vsebuje ameriški slamnik, andrographis, astragalus, islandski lišaj, smola mire, cimet, timijan, origano, Odlična formula za krepitev imunskega sistema: 

http://www.kundalini.si/izdelki/tinkture-homeopatija-spagirika/influvin-influvin-krepitev-imunskega-sistema.html

Belinal Immuno vsebuje izvleček vej bele jelke, ameriškega slamnika, šipka, vitamine B6, D3, E, cink in selen za podporo delovanju imunskega sistema

- ekstrakt in sirup bezgovih jagod (10-15 ml na dan, več o tem je v kom. št. 17 in 20)

- formula VIVI Virox od podjetja Systemic Formulas ima protivirusni rastlini -lubje Pau d.Arco in Leptotaenia. Ni primerna za nosečnice.

- eterična olja za imunski sistem, ki jih priporočajo pri infekciji s HIV/ AIDS: evkaliptus (Eucalyptus radiata), origano (Origanum vulgare), rožni les  (Aniba rosaeodora), čajevec  (Melaleuca alternifolia), geranija (Pelargonium sidoides), timijan (Thymus vulgaris), niaouli (Melaleuca viridiflora),  manuka (Leptospermum scoparium), ravensara (Ravansara aromatica, Ravansara anisata), sivka (Lavandula angustifolia), črni poper (Piper nigrum), kadilna bosvelija (Boswellia carteri), vrtnica (Rosa damascene)

https://ifaroma.org/application/files/2715/1664/7306/Aromatherapy_and_HIV_and_Aids.pdf

- smeh: dr. Francisco Contreras MD je povedal, da je smeh najboljši način za krepitev imunskega sistema. Raziskave so pokazale, da ena minuta smeha močno okrepi delovanje imunskega sistema ter da ta učinek traja 24 ur.

IMUNOMODULATORJI: vitamin D3, vitamin A, astragalus, vitamin E, kolostrum, glutation, superokside dismutaze, beta glukani (medicinske gobe), low dose Naltrexone, kadilna bosvelija, accacia gum (inulin za imunski sistem v črevesju), adaptogen rhodiola, olje črne kumine, binderji (aktivno oglje, ciklonia cava, nano zeolit, enterogel), cink, vitamin C, ekstrakt oljčnega lista, omega 3, glutation, thymosin beta 4, probiotiki, alga spirulina, alga chlorella, CBD olje konoplje, modificirani pektin citrusov, probiotična kvasovka Saccharomyces boulardii

* * *

Dodatek : webinar dr. Dietrich Klinghardt 17.3. 2020: Koronavirus COVID-19 morda preživi zunaj telesa 8-9 dni, na čevljih jih lahko prinesete v dom. Mi uporabljamo sprej za obraz in roke Biotech HOCL-ki ima hipoklorično kislino, ki deluje proti koronavirusom in drugim virusom. S koronavirusi v laboratorijih eksperimentirajo že 20 let in jaz menim, da je po nesreči ušel iz laboratorija. V bolnišnicah bi morali uporabljati intravenozni C vitamin, kot na Kitajskem (50mg-200mg/kg). Preiskušajo staro zdravilo za malarijo in borelijo: chloroquine phosphate, ki ima mnogo škodljivih stranskih učinkov. Drugo zdravilo je nitazoxanide (500mg 2 x na dan). (opomba: Chloroquine phosphate stane samo 3 EUR in mnoge države, ZDA, Francija, Brazilija itd... ga zdaj uporabljajo za zdravljenje COVID-19 https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=w0Df7fx_OhA&feature=emb_logo )

Za sedanjo epidemijo lahko uporabljamo naravna zdravila: ognjič se uporablja pri gripi, sladki koren deluje proti koronavirusu SARS CoV, Epstein Barr virusu, boreliji, retrovirusom, čeladnica (scutelaria baicalensis, ki ima snov baicalin je močno zdravilo za retroviruse kot je HIV, rožmarin ima rožmarinsko kislino, ki ima odličen učinek na koronavirus podoben COVID-19, sladki pelin ima artemisin, ki  odlično deluje proti SARS CoV korona virusu, ki ima 80% podobnost genov z COVID-19, deluje tudi proti boreliji, babesiji in retroirusom. Regrat pomaga pri pljučnici, zaradi bakterij, virusov ali parazitov. Andrographis pa je čudežno zdravilo pri ARDS respiratornem sindromu z odpovedjo dihanja (BioPure tinktura Quintessence), ki deluje proti boreliji, korona virusom in RNA virusom. Andrographis zaustavi smrtonosno citokinsko nevihto. Lomatium je protivirusno zdravilo, deluje proti Epstein barr, herpex 6, koronavirusom.

Propolis deluje proti korona virusom in poveča imunski odziv. Ima veliko število elekrično negativnih delcev, ki nevtralizirajo pozitivno nabiti koronavirus COVID-19. Damo ga lahko v difuzor za razkuževanje zraka v prostoru. Vitamin D3 (plus K2) skupaj s hondritin sulfatom je zdravilo za retrovirus HIV. Zelo malo verjetno je, da bi farmacija razvila proti virusno zdravilo, do sedaj ji to še ni uspelo. Potrebno bi bilo uporabiti terapijo z C vitaminom.

Vir: https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/DrK_Corona_Transcript.pdf http://www.sophiaeducate.com/klinghardt_virus_webinar/?inf_contact_key=9514bb29a8aa1f3caf2f0ce020c5d72b680f8914173f9191b1c0223e68310bb1

*

nazalni sprej za zaščito pred koronavirusom COVID-19 https://www.europeanpharmaceuticalreview.com/news/134008/potential-anti-covid-19-nasal-spray-developed-by-researchers/

*

Korona virus COVID-19 lahko prizadene tudi možgane in povzroči encefalitis

https://nova24tv.si/svet/neverjetno-odkritje-novi-koronavirus-napada-tudi-mozgane/?fbclid=IwAR2rmM8jWXITaaUIGm7c2S9CHjQo1lvHGzkgsGI5Dzb4HbYRPvQX6sesGwk

*

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/26-otrok-po-okuzbi-dobilo-vecorganski-vnetni-sindrom/551843

*

Nedavna opažanja kažejo, da dihalne odpovedi pri COVID-19 ne vodi samo razvoj sindroma akutne dihalne stiske, ampak da lahko igrajo vlogo mikrovaskularni trombotični procesi.

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/04/200423143100.htm?fbclid=IwAR0OHvcowZzfGtbz9H2KUWZhIt768YlQ9xP0Xw982LfAtrwUmt2LAXg2QaA

* * *

Post infekcijski sindrom kronične utrujenosti po okužbi s SARS CoV-2

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmed.2020.606824/full?fbclid=IwAR1be2zqSRfJgatiYdzNrMePv5vTFJo2zdGesG7WbOwaVgzesX2TpK-jctI#note1

*

DODATEK 24.3. 2020:

Ali se je epidemija koronavirusa COVID-19 začela v ZDA septembra 2019?
Spomnimo se, tudi v Sloveniji je bilo letos 4-5 krat več obolelih za gripo kot prejšnja leta.

Liang Xuguang, direktor odvetniške pisarne Guangliang iz Wuhana je 20.3. 2020 vložil civilno tožbo proti predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ameriškim Centrom za nadzor bolezni CDC, ministrstvu za obrambo, ameriškemu svetu za vojaške športe zaradi izgube dohodka in psihološke poškodbe.

Obrazložitev:

Od septembra 2019 do marca 2020 so ameriška vlada in centri za nadzor bolezni vedeli, da so med bolniki z gripo nekateri okuženi z neznanim virusom, a so to prikrili javnosti in so dovolili, da se je epidemija COVID-19 razširila po svetu. Eno najbolj oškodovanih področjih je mesto Wuhan v kitajski provinci Hubei, kjer je nastala ogromna ekonomska in psihološka škoda,

Po poročilih ameriškega CDC je od septembra 2019 do marca 2020 36 milijonov Američanov imelo gripo, 370.000 ljudi je bilo hospitaliziranih, 22.000 jih je umrlo, kar je zelo visoko število glede na pretekla leta.

11. marca 2020 je Robert Redfield, direktor ameriških centrov za nadzor bolezni CDC povedal, da niso preverjali primerov pljučnice zaradi korona virusa. Možno je, da so nekateri ali mnogi umrli od gripe imeli v resnici koronavirus. Tožnik trdi, da so imeli v ZDA epidemijo koronavirusa COVID-19 že septembra 2019, kar je več kot mesec dni pred svetovnimi vojaškimi igrami, ki so potekale 18.10. 2019 v mestu Wuhan. Takrat naj bi ameriški vojaki prenesli okužbo s koronavirusom v Wuhan. Vojaške igre so se končale 27.10. 2019 in decembra se je bolezen pojavila v bližini hotelov in vojaških kampov.

Kitajska je o epidemiji obvestila Svetovno zdravstveno organizacijo, kar ZDA ni storila in je skrivala epidemijo. Od Donalda Trumpa zahteva opravičilo, ker je virus poimenoval "kitajski virus". Do 17. marca 2020 je bilo v Wuhanu 50.005 okuženih in 2490 mrtvih, nastala pa je tudi velika gospodarska škoda. 
Vir: https://www.jenniferzengblog.com/home/complaint-against-us-federal-government-over-bring-coronavirus-to-wuhan?fbclid=IwAR19R5EVodU3oNEPvYNElAvbGIe-kqfYNV2uS4GEHPM0FegtU3yzFOdCjZM

Tudi predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Zhao Lijian je 12.3. 2020 na tviterju zapisal 300.000 sledilcem, da je COVID-19 prišel iz ZDA, oz da ga je naredila ameriška vojska:

https://www.forbes.com/sites/carltonreid/2020/03/26/chinese-state-newspaper-stokes-conspiracy-theory-that-first-covid-19-patient-was-us-cyclist/#2b0278ec28dd

* * *

Dokumenti, ki jih je pridobil Daily Mail, potrjujejo, da je socialistična Kitajska zbirala, razvijala in testirala koronaviruse (kot biološko orožje) na živih živalih - sesalcih, kar je financirala z denarjem, pridobljenim od vlade Baracka Obame. https://t.co/dAsG6WllhS

Branko Grims (@BrankoGrims1) April 12, 2020

* * *

Film, ki pojasni celotno ozadje plandemije COVID-19: https://freedomplatform.tv/plandemic-indoctornation-world-premiere/?vgo_ee=a4quSaQN6csYfb2UDKYRKEzkASpiHornD%2Fz2wZTd1jg%3D&fbclid=IwAR1XAeAtG9g6t51ILaf4dnfNObO3avFvmlApslRTzILh7RzrM-cTAizW9Mw

https://publishwall.si/vfokusu/post/541244/kitajska-se-vedno-ni-odgovorila-ali-je-virus-covid-19-del-njenega-peklenskega-nacrta-za-obracun-z-evropo-in-zda

-

Glavni znanstveni sodelavec moskovskega Inštituta za molekularno biologija Engerlhardta Petr Čumakov trdi, da so znanstveniki v wuhanskem laboratoriju več kot deset let aktivno razvijali različne koronaviruse. A ne zato, da bi ustvarili patogene različice, temveč za proučevanje njihove patogenosti. Njihovo ravnanje je označil za norost.

https://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/5ea1d0445e9f6/norost-da-so-predrugacili-koronavirus-trdi-iskali-cepivo-za-hiv-in-zakuhali-pandemijo

-

Tudi iz Italije poročajo o nenavadni pljučnici že novembra 2019:

https://www.regionalobala.si/novica/izjave-italijanskega-zdravnika-sokirale-nenavadna-pljucnica-naj-bi-v-lombardiji-krozila-ze-novembra-?fbclid=IwAR1n0NYG05sypcUNwEy2EqYvU-NlMGXvNP1jhTwXPKK7pUAGWIUCYacnuw8

*

Dr. Tom O Brian: (Vaccines Revealed epizode 4, 12.2. 2021) Zakaj je bil epicenter pandemije v Lombardiji, Italija? So trije glavni razlogi: tam je zelo onesnažen zrak (najbolj v Evropi) in ljudje imajo prizadeta pljuča. Bilo je zelo veliko delavcev iz Wuhana, ki so tam nekaj gradili konec leta 2019. Poleg tega imajo zelo nizek nivo vitamina D, celo manj kot Švedi, ker v hrani nimajo dodatkov D vitamina, tako kot na Švedskem. 80% COVID-19 bolnikov ima prenizek nivo vitamina D. Dodamo lahko tudi cepljenje proti gripi in meningitisu v Lombardiji kot četrti razlog hude epidemije. Vse celice v telesu imajo receptorje za hormone ščitnice, ki uravnavajo metabolizem ter receptorje za vitamin D. To sta edini dve snovi, ki imata receptorje v vseh telesnih celicah in to kaže na pomembnost vitamina D za celice. 

Obdukcija umrlih za špansko gripo leta 2018 in zaledenelih je pokazala, da so umrli zaradi citokinske nevihte. To naredijo makrofagi, ki z vnetnimi kemičnimi citokini uničujejo mikrobe. Vendar pa vitamin D zavira pretirano izločanje vnetnih citokinov in s tem preprečuje smrt zaradi citokinske nevihte. Vitamin D povzroči, da imunski sistem deluje optimalno. 

*

Dr. Judy Mikovits: Vir epidemije COVID-19 so CEPIVA: https://publishwall.si/.publishwall.si/post/541312/dr-judy-mikovits-phd-cepiva-so-vir-epidemije-covid-19

*

Zdravnik Dragan Ivanov o naravnem načinu zdravljenja in krepitvi imunskega sistema: https://www.youtube.com/watch?v=E4GqZaGOZv8&feature=youtu.be

*

Viri:

https://www.bridgitdanner.com/womens-wellness-blog/coronavirus-natural-immune-support?inf_contact_key=f6c749d029b85238de76baa51ee1c789cc0558ed5d4c28cbfab114022b1ec50d

-

KORONA VIRUS PROTOKOL: https://carpathiacollaborative.com/wp-content/uploads/2020/03/corona-4.pdf

-

Terapija intravenoznega C Vitamina  https://www.naturalhealth365.com/vitamin-c-covid-19-infection-3349.html

-

https://www.rxlist.com/tamiflu-side-effects-drug-center.htm
https://aidsinfo.nih.gov/drugs/244/ritonavir/0/patient
https://www.medicalnewstoday.com/articles/324902#side-effects
https://link.springer.com/article/10.1007/s12325-012-0050-8

-

https://www.greenmedinfo.com/blog/three-intravenous-vitamin-c-research-studies-approved-treating-covid-19-1?utm_campaign=Daily%20Newsletter%20-%20Intravenous%20Vitamin%20C%20(PtAJ4f)&utm_medium=email&utm_source=Daily%20Newsletter&_ke=eyJrbF9lbWFpbCI6ICJyY3VjYWtAZ21haWwuY29tIiwgImtsX2NvbXBhbnlfaWQiOiAiSzJ2WEF5In0=

-

https://myersdetox.com/coronavirus-how-worried-should-we-be/?utm_campaign=2-22-20_7am_Article_Coronavirus_Engaged%20270%20Safe%20List%20%28KLA3mK%29&utm_medium=email&utm_source=Engaged%20270%20Safe%20List&_ke=eyJrbF9lbWFpbCI6ICJyY3VjYWtAZ21haWwuY29tIiwgImtsX2NvbXBhbnlfaWQiOiAiTG1oY1o4In0%3D

-

https://thetruthaboutcancer.com/coronavirus-good-bad-answers/?utm_campaign=ttac-shop&utm_medium=email&utm_source=weekly-digest-ttac&utm_content=coronavirus-good-bad-answers&a_aid=5a84a1f683718&mpweb=144-8609502-744028250

-

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20096315

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31142304

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18357554

-

Koronavirusi kot biološko orožje: https://greatgameindia.com/coronavirus-bioweapon/?fbclid=IwAR15u34Ngw63KdiCxYAucnICjOSxM5yphY6BKB8uCWJE_gloqXUjFribEH8 ali link https://greatgameindia.com/coronavirus-bioweapon/

-

Korona virus kot biološko orožje COVID19 BIOWEAPON CREATED BY ROTHSCHILD AND ROYALS TO CRASH CHINA ECONOMY AND END TRUMP RE-ELECTION https://www.youtube.com/watch?v=iY1mr8jN0k0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1gaeUlwg0AzhIclnr4tYZlDDgm9bbGlTsown2p_i3xIq5OV1xBYz8gF9U

-

Hrvaški general Lošo o COVID 19 kot biološki vojni  https://www.youtube.com/watch?v=rFlIsExgrUc&feature=share&fbclid=IwAR1QELUHjzdA8W63hBFVXPQUC_iXeFWRB38mmAb22aCoVuZ3Ztfco9pHwp8

-

Strokovnjak za biološka orožja dr. Francis Boyle: https://greatgameindia.com/transcript-bioweapons-expert-dr-francis-boyle-on-coronavirus/

-

-
-
-
-
-
-
Dr. Mila Alečkovič razkrinkala svetovno elito https://www.youtube.com/watch?v=6hc_WFGbeCU&feature=youtu.be
-
Zdravnik dr. Zelenko iz New Yorka zdravi COVID-19 s chloroquine phosphate https://www.youtube.com/watch?v=7h9UXkDaI5A&feature=youtu.be
-
-
-
Italijanska TV poroča o koronavirusu iz netopirja leta 2015 : https://www.facebook.com/amela.husovic.77/videos/10219356875507099/
-
-
Bill Gates- aretacija dr. Lieber-ja in COVID-19 https://www.snopes.com/fact-check/charles-lieber-arrested-coronavirus/
-
-
-
*
dolgotrajni COVID-19
*
37.007 bralcev te objave do 29.1. 2021
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
1
Jan 31, 2021
#38 - Nekateri ne bodo priznali virusa pa da je v velikosti žoge.

Do sedaj je Covid prebolelo v lažji ali težji obliki že kakšna tretjina Slovencev (prebivalcev v SLO).

Ko bodo nejeverni okužbo doživeli in jo priznali bo šele odprta pot do sprostitve zavore pri ljudeh in bodo začeli v polni meri sprejemati dobro namerna navodila
(navodila niso ukazi firerja)
#41
Zim Zelen
1
Jan 31, 2021
#39
Pri česnu je potrebno paziti, če se jemlje zdravila proti strjevanju krvi lahko pride do neželenega učinka.
Posvet z zdravnikom ne more škoditi.
#40
Radmila Čučak
1
Jan 31, 2021
Dr. Branimir Nestorovič: najmočnejši naravni antibiotiki, kot so česen, origano (pri kronični bolezni pljuč), timijan, lovor, propolis (ima 46 antimikrobnih snovi), aronija, borovnica

https://www.youtube.com/watch?v=FKxjlL7c-Dk&feature=share&fbclid=IwAR1bpwXArW7AXVnjlTwSXe81t-bzubmrs1a9pQAh2lpQKF6DPw-gKa94Cf4
#39
Radmila Čučak
0
Jan 28, 2021
Korona virus SARS CoV-2, posnet v Sloveniji:

Opis fotografije: Virus SARS-CoV-2, posnet s transmisijskim elektronskim mikroskopom JEOL TEM-1400 Plus; negativno kontrastiranje 2% FWK; povečava 100 000x in 80 000x.

Katarina Resman Rus in Marko Kolenc, Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo, Medicinska fakulteta Ljubljana

https://radioprvi.rtvslo.si/2020/12/ultrazvok-avsic-zupanc-sars-cov-2/

Fotografija »slovenskega« koronavirusa SARS-CoV-2 - Radio Prvi

Na vprašanja in dvome o covidu odgovarja najbolj ugledna slovenska virologinja akad. Tatjana Avšič Županc
#38
Radmila Čučak
1
Jan 27, 2021
Virus NI exosom:

Virus se reproducira v gostiteljski celici in zato je živ organizem, za razliko od exosomov, ki se ne reproducirajo. Virus ni exosom in nobeno človeško telo ne proizvaja koronavirusa SARS CoV-2, ki je bil gensko manipuliran v Wuhanu z ameriškim financiranjem. To so povedali tudi tisti, ki so to manipulacijo naredili - Peter Dsazak, direktor Eco Health v povezavi z dr. Anthony Faucijem iz NIAID in drugimi. Več o procesu izdelave virusa na osnovi SARS 1 in 4 genov retrovirusa HIV je v tožbi Horowitz proti Pfizer-ju.

To potrjujejo tudi znanstveniki, ki se desteletja ukvarjajo z virusi, kot je dr. Judy Mikovits in drugi strokovnjaki za viruse, kot je Nobelov nagrajenec dr. Luc Montaigner ali Raoult Didier, dr. Michael Yeadon, imunologinja dr.Dolores Cahill, prof. dr. Vincent Ranaciello itd... Dr Dietricha Klingardta študiram že 4 leta in zelo dobro vem, da priznava obstoj virusov in tudi izdeluje protivirusne formule, ki jih tudi sama uporabljam in zagotovo ne trdi, da so virusi izločki zastrupljenih celic. Izločkov zastrupljenih celic (exosomov) se znebimo z razstrupljanjem, za viruse pa potrebujemo protivirusna zeliščna zdravila. Torej se terapija za eksosome razlikuje od terapije za viruse. ker to ni ista stvar. Virusi niso eksosomi, to je povsem zgrešena teorija.

Exosomi so izločki celic, ki so komunikacijske molekule za intercelično sporazumevanje in so odpadne snovi, ki se ne razmnožujejo. Virusi so pa nekaj drugega, so povsod okoli nas, v zraku, zemlji in morju, pa tudi iz vesolja padajo v atmosfero. So živi, ker se razmnožujejo v gostiteljski celici, medtem ko se exosomi ne razmnožujejo. Noben resen znanstvenik ne enači eksosoma z virusom, ki obstajo v neaktivni obliki vsepovsod. Človeški genom ne vsebuje nobenega genskega zaporedja, kot ga ima korona virus SARS CoV.-2 in neumnost je govoriti, da je ta virus ali katerikoli drugi produkt našega genoma. To je potrdilo veliko strokovnjakov, med drugim tudi prof. dr. Terzin.

Več o exosomih je v študiji https://www.nature.com/articles/s41598-017-10479-8

exosomi vsebujejo beljakovine, vključno z albuminom, fetuin-A, apolipoprotein-A1, alkaline phosphatase, TNFR1 and CD63. Exosomi NISO virusi
#37
Radmila Čučak
2
Nov 29, 2020
Francoski vojaški protokol za zdravljenje COVID-19 navaja celotni seznam eteričnih olj, ki delujejo protivirusno in protivnetno, ter katera so primerna tudi za otroke (str.43-47)

http://www.elis-center.com/FRENCH_MILITARY_DOCUMENT.pdf
#36
Radmila Čučak
2
Oct 30, 2020
Predlog vladi RS - Gregor Kos

Dejanski (in nujni) ukrepi za boj proti virusni krizi
542 OGLEDOV 1 KOMENTAR
Osredotočiti bi se moramo na preventivo. Zagotoviti zadostno količino vitamina C in D in ga brezplačno (!) nameniti državljanom. Dodatno še cink in druge naravnih snovi, ki lahko dejansko pomagajo telesu. In zdravju.

Vlada naj takoj preveri spiske glavnih onesnaževalcev zraka in vod in jim najmanj omeji, ob stopnjevanju virusne krize pa prepove delovanje. Prav onesnaženost zraka je že bila znanstveno izpostavljena kot velik problem za širjenje virusa. Namesto milijonov za ljudi, ki jih aktualna politika napačno zapira domov in jim uničuje posle, bi sredstva namenili za nujno potrebno prestrukturiranje onesnaževalcev, kar bi tako ali tako morali narediti, če želimo samooskrbno Slovenijo, zgolj v pomoč nam je t.i. virusna kriza.

K sodelovanju naj Vlada nemudoma povabi strokovnjake na področju komplemetnarne in integrativne medicine. Če kaj drži, je v času t.i. virusne krize ključni problem alopatske medicine, da ne zna celostno oceniti in detektirati izvorov nezdravja v telesu. Več kot jasno namreč je, da izključno virus ni vzrok smrtnosti, lahko pa je virus ali virusi v povezavi z drugimi bolezenskimi stanji. Tu nujno potrebujemo celostni pristop prej navedenih. Ki to znanje imajo. In ni jih malo!

Tako je potrebno ukiniti bi vse programe obveznih cepljenj. Saj lahko prav cepljenje proti gripi (še posebej v jesensko-zimskem letnem času) vpliva s padcem imunosti tudi na dovzetnost za virus(e)! Za navedeno že obstajajo znanstvene študije in objave o morebitnem dogajanju v Bergamu glede na brezplačno cepljenje proti gripi konec leta 2019 za vse starejše od 65 let.

Bistveno se morate posvetiti dvigovanju morale in optimizma državljanov. Z ves čas odprtimi vrtci, šolami in fakultetami. Brez zlorabe digitalne tehnologije, ki lahko negativno vpliva na razvoj predvsem otrok. In poudarku na vzgoji otrok z znanji preventive. In samooskrbe. Pomenu svežega zraka. Pitne vode. In narave.

Brez zapiranj, omejitev in z načrtnimi sporočili o preventivi, pomenu gibanja na svežem zraku, pomenu zdrave hrane, izogibanja alkoholu in hkrati tobačnim izdelkom, ki tako ali drugače vplivajo na dihalne organe.

V vrtcih, šolah, bolnicah, domovih za starejše in vseh javnih ustanovah je potrebno nemudoma prepovedati uporabo wifi tehnologije in ozaveščanje glede uporabe mobilnih podatkov. Takojšnja prekinitev postopkov glede nadaljevanja širitev brezžičnih telekomunikacijskih tehnologij (kot je 5g in podobno) na osnovi načela previdnosti in jasno navodilo telekomunikacijskih podjetjem, da aktivnosti usmerijo v optične povezave. Javne ozaveščevalne kampanje o škodljvosti elektromagnetnih sevanj brezžičnih tehnologij in predvsem o varni uporabi tehnologije. Tudi o varni uporabi mobilnih telefonov in tablic s priključitvijo na optično omrežje.

Takojšnja prepoved proizvodnje, prodaje in uporabe strupov kot je glifosat. Načrtne subvencije za saooskrbo z ekološko pridelano hrano. Postopno prestrukruriranje od odvisnosti od uvoza (nezdrave) hrane.

O vseh ukrepih v državi bi naj končno soodločajo strokovnjaki, ki nimajo konflikta interesov na področju medicine/imunologije, varstva okolja, gospodarstva, davkov in podobno. Nobena stroka ne sme prevladovati, išče naj se konsenz ukrepov. Policija in vojska sta lahko izključna podpora ljudem in nikakor ukrepom politike. In interesnih skupin. In skupin pritiska.

Ni res, da se ne da. Ni res, da nimamo alternativ. Ni res, da nimamo izbire.

https://predlagam.vladi.si/predlog/12241?fbclid=IwAR1W0DYYLgj5UNBSiFPohJ_RQwtY2T9AUspEa4dNlPT0yzcrEwhqFxYLDms

Dejanski (in nujni) ukrepi za boj proti virusni krizi

Osredotočiti bi se moramo na preventivo. Zagotoviti zadostno količino vitamina C in D in ga brezplačno (!) nameniti drža
#35
Radmila Čučak
1
Sep 16, 2020
Med bolniki s potrjeno okužbo z novim koronavirusom in značilno rentgensko sliko pljučnice je računalnik ob sprejemu v bolnišnico naključno izbral 50 ljudi, ki so prejeli vitamin D in 26, ki ga niso. "Izmed teh 50, ki so prejeli D vitamin, je samo eden šel v intenzivo. Medtem ko izmed 26, ki niso prejeli D vitamin, je pa polovica šla v intenzivo," pojasnjuje asist. Darko Siuka, gastroenterolog. Še več, iz prve skupine ni umrl noben pacient, iz druge sta umrla dva.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/pomembno-odkritje-bolnike-s-covid-19-zdravili-z-visokimi-odmerki-d-vitamina.html?fbclid=IwAR3JftFNtqK26yiG2OxvGCXI6GjztN2Xxss5Y-9oe3VOw-TLyrVODPKPTsE

Pomembno odkritje: bolnike s covid-19 zdravili z visokimi odmerki D vitamina - 24ur.com

Španski zdravniki so prišli do pomembnega odkritja. V bolnišnici v Cordobi so nekatere bolnike ob sprejemu začeli zdravi
#34
Radmila Čučak
1
Sep 02, 2020
FB Igor Ogorevc komentar

Končno logična in sprejemljiva razlaga. Žalostno je, da je moral to logično ugotovitev narediti superračunalnik in ne “znanstvenik”.
Popolnoma logično je, da je neodpornost posledica vnetnih procesov v telesu in zato nepravilne telesne temperature. Kajti, ko se poviša temperatura zaradi vnetja, se zožijo arterije, zaradi povečanega trenja se še poviša temperatura in razširijo se vene in poveča se prepustnost ožilja. To je čista osnova fizike in mehanike. V naravi in v telesu velja zakonitost, da so vse kemične reakcije odvisne od temperature. Kdor tega ne razume, ne more razumeti telesa kot celote.

Dejstvo je, da se organska in anorganska kemija ne spajata zato vse anorganske substance, sintetična zdravila ne delajo drugega kot povzročajo hiperfunkcijo imunskega sistema oz. povzročajo vnetja. In se sprašujete zakaj so stari ljudje bolj nagnjeni k težkim posledicam okužbe s COVID-19. V največji meri zato, ker jim je “stroka” pregrela, uničila imunski sistem z “ zdravili”, ki to nikakor niso.

Res žalostno, da je moral to osnovno dejstvo “stroki” povedati računalnik, da razume. V praksi pa seveda tega dejstva ne upošteva!
Sramota?
DA
#33
Radmila Čučak
1
Sep 02, 2020
FB Gorazd Janez Pretnar
8 h ·

Ena od zadnjih ugotovitev znanosti o okužbi z novim korona virusom zavrača vzrok smrti zaradi citokinskih viharjev in ga nadomešča z hipotezo o bradikininskem viharju. Gre za protein, ki sodi med vnetne proteine v telesu. Vpleten naj bi bil v kaskadi v povečano prepustnost krvožilnega sistema. Tu možna razlaga, zakaj je visok krvni tlak slaba prognoza o b okužbi.

Od tu verjetno zalitje pljuč z telesno tekočino. Lepa hipoteza, ki vodi korak naprej k boljšemu zdravljenju.

Če kdo česa ne bo razumel naj vpraša Marka Potrča ali pa pevca Wernerja, ki je nova zvezda na obzorju poznavanja novega korona virusa.

https://elemental.medium.com/a-supercomputer-analyzed-covid-19-and-an-interesting-new-theory-has-emerged-31cb8eba9d63
#32
Radmila Čučak
1
Aug 08, 2020
Najboljša hrana za zdravje imunskega sistema:
- medicinske gobe
- limone, limete
- česen, čebula
- ingver
- ekološki jabolčni kis
- oljčno olje

https://drjockers.com/immune-health/?ck_subscriber_id=790229944

Immune Health: 8 Foods That Strengthen Immunity - DrJockers.com

Strong immune health is key for overall health and well-being. Discover my 8 favorite foods that can strengthen your imm
#31
Radmila Čučak
1
Jul 27, 2020
Prof dr. Sajma Dautovič, ki je bila predstojnica Infekcijske klinike v Sarajevu razlaga COVID-19 in koagulacijo z mikro trombozo v vseh organih.

Zakaj temperatura in sončna svetloba nimata vpliva na koronavirus SARS CoV-2? Kakšen virus je to, se sprašuje dr. Dautovič? Ali ga je lahko naredila narava ali mu je pomagala človeška roka? Ali je virus ušel iz laboratorija?

Ni razloga da se ne verjame Nobelovim nagrajencem, ki so rekli, da koronavirus SARS CoV-2 nima naravnega izvora in da ima 4 sekvence retovirusa HIV/AIDS

https://www.youtube.com/watch?v=InupYsdimWY&feature=youtu.be
#30
Radmila Čučak
1
Jul 27, 2020
Prof. dr. Tomislav Terzin, genetik in molekularni biolog iz Univerze Alberta v Kanadi: rezultati PCR testa za koronavirus so v 30% napačni. Vsaka testirana oseba daje svoj genetski material, brez informiranega soglasja. Izdelujejo namreč banko genetskega materiala vseh ljudi na svetu

Cilj je vsakoletno cepljenje proti virusu, ki nenehno mutira

https://www.youtube.com/watch?v=gobDAQV2JBI

Alisa - TEMA - Korona I drugi virusi [09.07.2020.] - YouTube

Voditelj - Alisa Jovanović Gost - Tomislav Terzin (prof genetike, molekularne biologije i biologije razvica univerziteta
#29
Radmila Čučak
1
Jun 30, 2020
Rusija razvija UV terapijo za COVID-19

https://www.newsweek.com/russia-developing-coronavirus-treatment-that-disinfects-body-uv-light-inside-1508350?fbclid=IwAR1EcscNzx46S7qkAOJETP88Gg4uzLAw4XMRGpPjMrrDMEMi-bWrItJ0GSY
#28
Radmila Čučak
3
May 29, 2020
Zim Zelen, bil je omenjen tudi aspirin, sicer pa zdravniki vedo, kako zdraviti trombozo (seveda ne z ventilatorji ).

Za preventivo pri okužbi s koronavirusom pa so tudi naravne snovi, ki redčijo kri : ingver, kurkuma, česen, cimet, kajenski poper, kakav, ananas (ki ima encim bromelain)

https://www.bodieko.si/preprecujejo-nastajanje-krvnih-strdkov
#27
Zim Zelen
0
May 29, 2020
Ali je kje omenjeno, da bi aspirin 100mg pomagal proti strjevanju pri Covidu?
#26
Radmila Čučak
2
May 29, 2020
Terapija za COVID-19 je napačna.

Obdukcija umrlih za COVID-19 je pokazala, da so imeli veliko število krvnih strdkov (trombozo), ki lahko povzročijo možgansko ali srčno kap, blokade pretoka krvi v nogah ali pljučih ter pomanjkanje kisika v celicah.

Znanstveniki menijo, da koronavirus SARS CoV-2 vstopa v celice preko encimskih receptorjev, ki so po celem telesu, ključno z notranjo plastjo krvnih žil in lahko povzročijo krvne strdke. Poškodba notranjih sten ožilja lahko sproži močan imunski odziv, ki dodatno poškoduje ožilje in povzroči krvne strdke, je povedal dr. Valentin Fuster, direktor klinike za kardiovaskularne bolezni -Mount Sinai Heart Hospital v New Yorku

"COVID-19 je bolezen z največjo trombozo med vsemi boleznimi, je rekel dr. Alex Spyropoulos, specialist za krvne strdke in profesor na Feinstein Institutes for Medical Research v Manhasset-u v New York.

Strjevanje krvi je bilo tudi pri SARS-u in drugih koronavirusnih infekcijah, a v veliko manjši meri, je povedal dr. Spyropoulos.

V nekaterih bolnišnicah je bilo 40% smrti pri COVID-19 zaradi krvnih strdkov (tromboze) in dr. Alex Spyropoulos je povedal, da to velja za 23 bolnišnic v New Yorku, v Northwell Health, kjer so zdravili več kot 11,000 COVID-19 bolnikov.

Dr. Valentin Fuster je vključen v raziskave na skoraj 2,800 COVID-19 bolnikih v petih bolnišnicah v Mount Sinai sistemu. Bolniki, ki so prejeli zdravila za redčenje krvi so imeli večjo možnost preživetja kakor tisti na ventilatorjih, ki niso prejeli teh zdravil. Čeprav zaključki še niso dokončni, vsi bolniki z COVID-19 v bolnišnicah Mount Sinai prejemajo zdravila za redčenje krvi, za preprečevanje krvnih strdkov, dokler nimajo tveganja za krvavitev, ki je stranski učinek, je povedal dr. Fuster.

V majhni raziskavi, objavljeni 15.5. 2020, so zdravniki na University of Colorado ugotovili, da rezultati dveh testov lahko pomagajo ugotoviti, kateri bolniki bodo razvili nevarne krvne strdke. En test je merjenje fragmentov proteinov D-dimer, ki so ostanki raztopljenih krvnih strdkov. Visok nivo D-dimer pokaže nevarne strdke, ki potujejo iz ven v nogah v pljuča ali druge organe in povzročijo smrt.

Dr. Behnood Bikdeli iz Columbia University’s Irving Medical Center pravi, da je nivo D-dimer pri mnogih COVID-19 bolnikih do 50 krat višji kot je normalno.

Karantena v zaprtem prostoru stanje bolezni poslabša, zato je preventiva gibanje in telovadba.

https://www.dailysabah.com/life/health/dangerous-blood-clots-increasingly-found-in-covid-19-patients

https://www.latimes.com/science/story/2020-05-26/blood-clots-pose-coronavirus-threat

Dangerous blood clots pose a perplexing coronavirus threat - Los Angeles Times

Blood clots that can cause strokes, heart attacks and blockages in the legs and lungs are increasingly being found in CO
#25
Radmila Čučak
1
Apr 22, 2020
Vodja boja proti pandemiji COVID-19 v ZDA, dr. Anthony Fauci je zapisal v The New England Journal of Medicine, ki ga berejo zdravniki, da je smrtnost COVID-19 podobna hudi sezonski gripi, to je 0,1%.

Dr. Anthony Fauci pa je javnosti lagal in povedal, da ima COVID-19 desetkrat višjo stopnjo smrtnosti kot gripa.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387
#24
Radmila Čučak
1
Apr 08, 2020
"Ne boste se družili, dokler ne boste vsi cepljeni..."

pravi prijatelj človeštva, humani evgenik in od zdaj tudi zdravnik Bill Gates

https://www.youtube.com/watch?v=i1Xj_tzXMwI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2a9dMT_xwmopzDyw56Bfqi2VYkPVhgC52vu61BGpEp0djNmkQkKgM36bo
#23
Zim Zelen
2
Apr 07, 2020
Cilj je zreducirati človeštvo na 1 milijardo.
Oblast bodo prevzeli virusi, bakterije in živalski svet.
Planet bo ponovno Raj!
#22
Pokaži več komentarjev
Radmila Čučak
Radmila Čučak
Objavil/a 2020-03-08 09:44:47 (Mar 08, 2020)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Babaji Nagaraj
Naravni izdelki za wellness in nego iz Filipinov
Slovenija in sveto število 144
Dr. Judy Mikovits, phD: CEPIVA SO VIR EPIDEMIJE COVID-19
Kdo je povzročil pandemijo in SPIN COVID-19?
Koronavirus COVID-19 - značilnosti in zdravljenje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
februar 2021
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj