Razstrupljanje dojenčka po cepljenju

OddajRadmila Čučak, dne 2018-10-03 ob 13:35:28

Nobenega dvoma ni, da otroška cepiva vsebujejo strupene snovi in je zato po cepljenju potrebno nekaterim dojenčkom pomagati, da se razstrupljajo in lažje prenašajo morebitne posledice cepljenja.

* * *

Več kot sto študij o škodljivosti cepiv

https://www.naravnaimunost.si/studije/

* * *

Program obveznega  cepljenja dojenčkov v Sloveniji predpisuje, da otrok prejme  8 odmerkov cepiv do dopolnjnega drugega leta starosti. 

Prvo leto starosti -3 meseci

davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib* influenca tipa b, otroška paraliza - 1. odmerek cepiva Infanrix - IPV + HIB , Pentaxim ali Boostrix polio

pnevmokokne okužbe 1. odmerek cepiva 

4 do 5 mesecev

davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib*, otroška paraliza - 2. odmerek 

-

6 mesecev

davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib*, otroška paraliza - 3. odmerek 

pnevmokokne okužbe -2. odmerek

***

-

Drugo leto starosti -12 do 18 mesecev

ošpice, mumps, rdečke- 1. odmerek

pnevmokokne okužbe -3. odmerek 

12 do 24 mesecev

davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib*, otroška paraliza - 4. odmerek

 *Hib = hemofilus influence tipa b

Vir: http://www.nijz.si/sl/koledar-cepljenja-predsolskih-in-solskih-otrok-v-sloveniji

http://vaccination.tips/navodila.shtml

Da cepiva lahko povzročajo bolezni, sem pisala v svoji objavi Cepljenje povzroča bolezni. Tri mesece star otrok naj bi prejel dva odmerka cepiv z mrtvimi mikrobi za 6 različnih bolezni istočasno. Genetski material mrtvih mikrobov epigentsko vpliva na izražanje genov dojenčka. V naravi je tako, da po navadi nihče ne zboli za šestimi vrstami bolezni hkrati, temveč prebolevamo eno bolezen za drugo, tako da ima imunski sistem čas, da pripravi učinkovito obrambo pred virusi in bakterijami, ki povzročajo bolezni. Tri mesece star dojenček nima razvitega imunskega sistema in je zelo odvisen od protiteles, ki jih dobi iz materinega mleka.  

V tretjem mesecu starosti otrok prejme z enim odmerkom cepiva za davico, tetanus, oslovksi kašelj, influenco tip b in otroško paralizo 0,5 mg  = 500 mcq aluminija. Istočasno prejme tudi cepivo za pneumokokne okužbe, kot je Prevenar 13, ki vsebuje med drugim polysorbate 80 in aluminijev fosfat z 0,125mg  = 125 mcq aluminija.  Tako prejme skupaj 625 mcq aluminija, z naslednjimi odmerki cepiv pa se aluminij akumulira v telesu in možganih. Ameriška agencija za hrano in zdravila FDA je postavila kot zgornjo varno mejo 5 mcq aluminija na 1 kg telesne teže na dan. Raziskave na podganah so pokazale, da aluminij ostane v telesu najmanj 9 mesecev po injekciji s cepivom

Aluminij v cepivih je v obliki majhnih nano delcev,  ki vstopajo v možgane, ledvice, vranico, jetra, srce in limfne vozle (raziskava Flarend re Vaccine 1997). Je izjemno toksičen živčni strup. Aluminij  ima trojno valentni pozitivni električni naboj in se zato veže na sulfatne repe ekstraceličnih glikozamin-glikanov, ki so anioni z negativnim električnim nabojem. To povzroči degradacijo, granulacijo ekstracelične matrice, ki je vezivno tekivo, ki obdaja vse organe in tkiva v telesu. Posledica so kronična vnetna stanja, nevrološke motnje in avto-imunske bolezni. (vir: Michael Mc Evoy- Metabolic Healing). Dr. Boyd Haley je povedal: dojenčki ne morejo izločati težkih kovin kot odrasli, zato se aluminij kopiči v telesu in možganih ter povzroča bolezni. Nekateri trdijo, da se aluminij iz cepiv hitro izloči iz telesa preko ledvic:   https://www.mladina.si/184578/2-toksicne-primesi-cepiv/

Več o aluminiju v cepivih: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X17300950

https://www.linkedin.com/pulse/dear-fda-please-reconsider-safe-levels-aluminum-based-lyons-weiler?fbclid=IwAR1PkOBrmIb2a2wEgCFik9raPHympRhhpb37R0sEOLZvImsainRawuevte4

dr. Palevsky o aluminiju v cepivih: https://www.youtube.com/watch?v=6Bgea1y2ALY&feature=share&fbclid=IwAR22GSOSoX53QLW2RY30haRMVKuhWvVpVq_vndSk6peO3lB5uz8G7za2iFg

* * *

 

Polysorbate 80 je potencialni kancerogen in mutagen, ki odpira možgansko krvno žilno pregrado, tako da strupi cepiv v 20 krat večji količini pridejo v možgane in lahko povzročijo nevrološke motnje, kot so epilepsija, avtizem, ADD....Dr. Larry Palevsky MD: "Aluminij v cepivih je v takšni obliki, da zlahka prehaja v možgane, skupaj z virusi in bakterijami. Polysorbate 80 se veže na aluminij z virusi in bakterijami in jih prav tako vozi v možgane. Posledica tega je, da ima v ZDA  vsak šesti otrok motnje v razvoju živčnega sistema, vsak petdeseti avtizem, vsak deseti motnjo pozornosti ADD in hiperaktivnost ADHD, vsak dvajseti malček mlajši od pet let pa ima epileptične napade"

Med rastjo zob (do tretjega leta) se iz mastocitov izloča živčni prenašalec histamin, ki povzroča odpiranje možgansko krvne pregrade, ki ščiti možgane pred toksičnimi molekulami iz krvnega obtoka, omogoča pa prehod kisika in hranil. Krvno-možgansko pregrado gradijo celice kapilarnih sten ter prilegajočih se celic astrocitov, ki so vrsta glia celic.  Pregrada pri novorojencih še ni dokončno razvita; njena prepustnost se ustrezno zmanjša šele tekom razvoja dojenčka, zato strupi iz cepiv ali hrane lahko prehajajo v možgane in povzročajo kronično vnetje.

Dr. Dietrich Klinghardt pravi, da cepiva povzročajo tudi gastro-intestinalne poškodbe, ker se imunski sistem, ki se nahaja 80% v črevesju, hiper-aktivno odzove na cepivo in sproži vnetni proces, ki uničuje mikrobiom - koristne bakterije v črevesju dojenčka, kar vodi v prebavne težave in sindrom prepustne črevesne membrane. To je lahko vzrok intolerance na hrano, avtoimunskih bolezni....saj neprebavljene beljakovine, mikrobi, pesticid glifosat, težke kovine, paraziti itd...lahko prehajajo skozi stike med celicami v membrani črevesja in zastrupljajo telo in možgane. 

***    ***    *** 

 

OTROCI SE NA CEPLJENJE ODZIVAJO RAZLIČNO

* * *

fotografija Radha 2019

* * *

Reakcije otrok na cepiva so različne. Nekateri na videz nimajo simptomov, čez nekaj let pa lahko razvijejo alergije in avto-imunske bolezni, kot posledica tihega kroničnega vnetja. Drugi imajo burne reakcije takoj ali v nekaj dneh po cepljenju, nekateri nesrečni dojenčki celo umrejo. Od leta 1988 so v ZDA izplačali 4,1 milijarde USD odškodnin zaradi posledic cepljenja, a odškodnin ne plačajo farmacevtska podjetja, temveč davkoplačevalci, prijavljenih pa je le 1% vseh poškodb zaradi cepljenja. 

Odziv na cepljenje je med drugim lahko odvisen od: 

- dedne genetske zasnove npr. procesa metilacije, sposobnosti naravnega razstrupljanja toksinov in prirojene občutljivosti

- od izpostavljenosti fetusa škodljvim dejavnikom v maternici. Toksini, težke kovine, pesticid glifosat, kemikalije iz kozmetike, čistil... aditivi iz hrane.... prehajajo skozi placento in se akumulirajo v fetusu.....če ima nosečnica veliko amalgamskih živosrebrnih zobnih zalivk z živim srebrom, se bo le to koncetriralo v plodu....če ne uživa ekološke hrane, bodo pesticidi, aditivi, konzervansi, barvila, ojačevalci okusov, emulgatorji iz predelane hrane itd.....prehajali skozi placento v fetus, pozneje pa preko materinega mleka v dojenčka. Bodoča mati bi morala pred zanositvijo narediti razstrupljanje od toksinov, da bi imel plod v maternici varno okolje za svoj razvoj. 

V ZDA so tako v povprečju v popkovni krvi novorojenčkov našli več kot 200 kancerogenih kemičnih snovi. S temi strupi obremenjen otrok bo vsekakor na cepiva bolj občutljiv, kakor drugi, ki so bili v maternici manj izpostavljeni.Velik dejavnik tveganja je okužba ali cepljenje nosečnice z virusi gripe, zlasti med 3. in 6. mesecem nosečnosti, kar lahko povzroči vnetje možganov fetusa.

- od izpostavljenosti elektromagnetnemu sevanju, kar se lahko prične že pred otrokovim rojstvom, v bistvu že takrat, ko je bil bodoči otrok v obliki spermija in jajčeca......če je bodoči oče nosil mobilni telefon v hlačnem žepu, je lahko sevanje telefona poškodovalo DNK v spermijih....študije so namreč pokazale, da je število spermijev pri moških v razvitem svetu upadlo za 58%, prav tako se je zmanjšala njihova mobilnost. Če pa je mati med nosečnostjo imela v naročju mobilni telefon, laptop, Bluetooth napravo ali iPad, so elektromagnetna sevanja lahko povzročila motnje v razvoju ploda ter vplivala na metabolizem celic.

Tudi po rojstvu so lahko nekateri dojenčki bolj izpostavljeni elektromagnetnemu sevanju WI-FI routerjev za brezžični internet, varčnih žarnic, mikrovalovnih pečic, umazani elektriki v elektični napeljavi, stolpom mobilne telefonije, bližnjem daljnovodu, mikrovalovnem sevanju pametnih števcev za energente itd.. Ti dojenčki bodo imeli oslabljen imunski sistem, ki je hkrati še nerazvit in se bodo težje razstrupili od strupov v cepivih, zato bodo lahko utrpeli večje posledice kakor drugi otroci......elektromagnetno sevanje odpira možgansko krvno žilno pregrado, ki je pri dojenčkih še nerazvita, zato strupi iz cepiv po krvi prehajajo v možgane, kjer lahko povzročijo kronično vnetje možganov, kot bo opisano v nadaljevanju.

-- ali je otrok dojen ali ne? Ker nima razvitega imunskega sistema, je dojenček odvisen v boju proti okužbam od proti teles, ki jih dobi z materinim mlekom. Na kakovost materinega mleka pa vpliva prehrana doječe matere, njeno čustveno stanje, nivo stresa, pedsticid glifosat iz hrane (ki prehaja v materino mleko), toksinov, težkih kovin, virusov, bakterij, parazitov, kemikalij, stanje njenega imunskega sistema ipd...

CEPIVA IN KRONIČNO VNETJE MOŽGANOV

***

Slika: možganska krvna pregrada, ki jo odpirajo polysorbate 80 iz cepiv, histamin pri rasti zob, elektro-magnetna sevanja mobilnih telefonov, WI-FI routerjev.....pesticid glifosat iz cepiv in hrane ( zlasti iz ovsenih kosmičev, ki niso ekološko pridelani)...itd.Slika prikazuje živčne celice nevrone in glia celice, ki skrbijo za nevrone, jim dovajajo kisik in hranila, uničujejo mikrobe in kot limfni sistem možganov odvajajo odpadne snovi in toksine iz možganov (glimfni sistem razstrupljanja možganov). Posebna vrsta glia celic so astrociti.

***    ***    ***

V cepivih so snovi, ki aktivirajo imunski sistem ( ki se nahaja predvsem v črevesju) ter imunski sistem možganov. Te snovi so mrtvi ali živi virusi, DNK virusov in bakterij, mikroplazme, različne beljakovine, polisaharidi, mononatrijev glutamat, živalski retrovirusi, pesticid glifosat, aluminij, v nekaterih cepivih tudi živo srebro v sledovih...Vse to povzroči aktivacijo mikroglia celic v možganih, ki varujejo nevrone in jim dovajajo hranila in kisik ter odvajajo  odpadne snovi. Poveča se tudi nivo vnetne snovi TNF a (tumor necrosis factor alpha), ki aktivira AMPA receptorje za živčni prenašalec glutamat in stimulira encim glutaminaza, ki pretvarja glutamin v glutamat. S tem nastaja previsok nivo glutamata.  

Aktivirane glia celice in vnetna beljakovina TNF-a aktivirajo NMDAr receptorje ( ki so povezani z učenjem), tako da postanejo hiperaktivni. Posledica je nastajanje prostih radikalov, ki prizadenejo delovanje mitohodrijev, ki v celicah proizvajajo molekule ATP energije. Možganske celice s premalo energije postanejo občutljive na škodljivo delovanje glutamata, že če je ta prisoten v normalni količini.

Tako kot vnetni citokini, tudi glutamat zavira delovanje mitohondrijev. Posledica je povečano nastajanje prostih radikalov, peroksidacija maščob, kar še bolj aktivira glia celice in astrocite. To vse skupaj pomeni  *imuno-excito-toksičnost*, ki povzroča nenormalen razvoj in migracijo nevronov ter kronično vnetje možganov, ki se ne pomiri brez zdravljenja leta ali desetletja dolgo. Vnetje je vzrok nevrodegenerativnih bolezni, kot so ADHD (motnja pozornosti in hiperaktivnost), avtizem, epileptični napadi, tesnoba, depresija, pri starejših pa Alzheimer .

Astrociti so vrsta glia celic in so glavni vir imunskih vnetnih citokinov in chemokinov. Vnetje pomeni, da so mikro-glia celice in astrociti preveč aktivni. Astrociti imajo glavno vlogo pri prevzemu in sproščanju glutamata. Skrbijo za pravilno delovanje sinaps- v katerih živčni prenašalci prenašajo signale med nevroni. En astrocit lahko skrbi za 2 milijona sinaps. 

Če v možgane vstopijo strupi ali mikrobi, se mikro-glia celice odzovejo in preidejo v stanje podobno amebi ter pričnejo z obnovo nevronov ali pa začnejo sproščati vnetne snovi, ki poškodujejo nevrone. Ko se mikro-glia celice aktivirajo, je zelo težko ustaviti kronično vnetje možganov, ki lahko traja desetletja (Vargas študija s sodelavci, DL Ann Neural 2005/57:67-81). Raziskave so pokazale največje poškodbe nevronov v malih možganih, v centru za koordinacijo gibanja, ki je tesno povezan s prefrontalnim korteksom, ki nadzira vedenje, učenje in spomin. Povezan je tudi z limbičnim sistemom - amigdalo, ki je sedež čustvovanja. Ugotovili so, da je aktivacija glia celic pri otrocih trajala tudi do 40. leta starosti. To pomeni, da so posledice cepiv lahko dolgoročne, saj kronično vnetje na počasen način uničuje možganske celice. Aktivirane glia celice izločajo škodljive snovi excito-toksine: glutamat, aspartat in quinolenic kislino) ter vnetne citokine in chemokine. 

Največ glia celic je v malih možganih, v drevesnem deblu in v centru za učenje in spomin- hipokampusu. Zato kronično vnetje možganov najbolj prizadene te dele možganov. Pri otrocih se to kaže kot avtizem, epileptični napadi, ADD hiperaktivnost in motnje pozornosti, motnje učenja in vedenja, pri starejših pa kot tesnoba, napadi panike, klinična depresija, Alzheimer in Parkinson 

( Vir: prof. dr Blaylock Russell, nevrokirurg, serija  Dr Blaylock vaccines and autism part 1 to 14)

Tudi odrasla oseba lahko dobi vnetje možganov, zato so dojenčki toliko bolj ogroženi. Tu je zgodba o 43-letni ženski, ki je po prejemu cepiva OMR za ošpice, mumps in rdečke padla v komo zaradi vnetja možganov - encefalitisa:

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/05/07/vaccinated-flight-attendant-in-coma.aspx

Dobra novica za starše je, da je vnetje možganov in nepravilno delovanje mitohondrijev mogoče zdraviti. Terapije blaženja vnetja možganov in podoporo mitohondrijem sem opisala v objavi Zdravljenje avtizma, primerne pa so za večje otroke. Kajti razstrupljanje dojenčkov mora potekati na nežen, skrben, počasen in varen način, 30 dni po cepljenju oziroma dokler trajajo znaki nazadovanja v razvoju. 

RAZSTRUPLJANJE DOJENČKOV PO CEPLJENJU

* * *

fotografija Radha 2019

* * *

V nadaljevanju bom opisala način razstrupljanja dojenčkov, ki je informativnega pomena in ni namenjen diagnosticiranju ali zdravljenju posledic cepljenja, ali pa opustitvi zdavljenja pri lečečem zdravniku. V primeru, da ima dojenček mlajši od 8 tednov po cepljenju vročino nad 38 C, je potreben takojšnji obisk oz.pregled pri pediatru.

Donna Powers CCH, RS Hom, homeopatinja je povedala: "Raziskave so pokazale, da uporaba zdravil za nižanje vročine s paracetamolom (op.:Daleron, Lekadol) pri otrocih od 12- 18 mesecev pomeni tveganje za razvoj spektra avtističnih motenj."

Če je nosečnica več tednov jemala analgetike z acetaminophenom (paracetamol - Lekadol. Daleron) ima otrok povečano tveganje za avtizem s hiperaktivnostjo. 

vir:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26688372 

Vročina je naraven proces delovnja imunskega sistema, kajti toplota škoduje mikrobom in v tem procesu nastajajo v telesu naravni antibiotiki. Pomembno je, da ne pride do dehidracije in da otrok pije dovolj vode.  

Ker zdravilne snovi prehajajo v materino mleko, naj doječa mati uživa navedene snovi, ki bodo preko mleka vplivale na blaženje posledic cepljenja.

Doječa mati naj uživa:

 ekološke beljakovine sirotke, ki vsebuje predhodnike snovi, ki razstrupljajo: ceruloplasmin, metallothionein, glutation

- omega 3 (EPA + DHA), ki varuje živčni sistem pred kovinami, ki se akumulirjo v možganih ter pomirja vnetje možganov

***

portulak - tolščak, ki raste kot plevel na vrtu, ima največ omega 3

fotografija Radha 2019

***

- česen - deluje antimikrobno

- C vitamin

- B vitamine (paziti da B12 ni strupen cianokobalamin, ampak metilkobal amin ali druge oblike)

- bio razpoložljive minerale in kvalitetne multi vitamine (Viridian)

- probiotik za mame in dojenčke Viridian

- zeleni smuti za krepitev imunskega sistema: 3dl kokosovega mleka, 1/2 avokada, 1/2 skodelice artičok, vitamin C ( naravni camu camu, šipek, acerola..), med

Ko bo dojenček začel jesti hrano, se mu počasi in postopoma dodaja

( ne vsega opisanega naenkrat zaradi morebitne intolerance ali alergične reakcije. Dodajati se začne v majhni količini, ko dojenček pridobiva na teži, pa se količine postopoma povečujejo):

- takoj po cepljenju dati glinen obkladek na mesto vboda injekcije, da potegne toksine preko kože

- Dr Dietrich Klinghardt priporoča:  alga chlorella v prahu: začne se z 1 gr alge 3x na dan. Najbolje je, če se uživa 30 minut pred obrokom, če pa je dojenček noče jesti, se mu vmeša v kašico. Takoj po cepljenju je odmerek 3 gr alge 3 x na dan v času 7 dni, nato pa 1 gr alge 3x na dan v času 30 dni. Ta ciklus se ponovi večkrat, do prenehanja simptomov. Poleg se jemlje 500 mg - 2000 mg koriandra 1 x na dan. V primeru hujših simptomov večji otroci lahko jemljejo rastni faktor alge chlorelle CGF, kjer je 1 tableta enakovredna 20 tabletam chlorelle. Dr Klinghardt pravi, da je med vsemi produkti podjetja Bio Pure za otroke najbolj zdravilen Chlorella Growth Factor - rastni faktor alge Chlorella pyrenoidosa v tekoči obliki. Lahko se tudi namaže po koži.  CGF je antikancerogena snov, vsebuje vitamine, minerale, razstruplja, podpira imunski sistem in ima magnezij.   https://biopureus.com/product/chlorella-growth-factor-cgf-liquid/

Vir: https://thetruthaboutcancer.com/minimize-vaccine-damage/ 

***

chlorella alge - fotografija Radha 2019

* * *

Opomba: za otroke  in dojenčke se priporoča HMD Heavy Metal Detox. Za to formulo je bila narejena znanstvena raziskava, ki je trajala tri leta in je zajemala 350 ljudi. Niso ugotovili nobenih škodljivih stranskih učinkov, zagotovo pa na nežen in počasen način odstranjuje uran, arzenik, živo srebro, kadmij, svinec, aluminij, antimon, bismut in nikelj. Primerna je tudi za ADD in avtistične otroke, ki imajo večinoma sindrom propustne črevesne sluznice in zastrupitev s paraziti in težkimi kovinami. Vsebuje rastni faktor iz alge chlorella, liste koriandra - cilantro in homeopatsko chlorello. Ugotovili so, da koriander ali chlorella sama zase nista učinkovita pri razstrupljanju od težkih kovin, če pa delujeta v sinergiji, kot v tej formuli, pa sta uspešna.  

HMD Heavy Metal Detox je primeren za dojenčke. Odmerek, ki se jemlje 3 mesece je:

- več kot 3 kg : 2 kapljici 3 x na dan

- več kot 6,5 kg : 4 kapljice 3 x na dan

- več kot 9,5 kg: 7 kapljic 3 x na dan

Za dojenčke priporočajo, da se istočasno jemlje tudi njihova zeliščna formula LAVAGE . Za starejše otroke ( nad 10 kg telesne teže) pa še preparat CHLORELLA.

LAVAGE vsebuje: korenino regrata, seme pegastega badlja, kurkumo, repinec (arctium lappa), cvet črne detelje in korenino velecvetne virginske hortenzije (hydrangea arboresens). Odmerek, ki se jemlje 10-15 minut pred obrokom, v istem kozarcu z vodo kot HDM 3 mesece:

-več kot 3 kg: 2 kapljici 3 x na dan

- več kot 6,5 kg: 3 kapljice 3 x na dan

- več kot 9,5 kg: 4 kapljice 3x na dan

CHLORELLA (za otroke nad 10 kg teže) vsebuje algo chlorello, B vitamine, C vitamin, E vitamin, aminokisline, beta karoten, železo, cink, kalcij, magnezij, kalij, redke minerale v sledovih in maščobne kisline. Ostranjuje PCB (toksične kemikalije), dioxin, svinec, živo srebro, aluminij in druge težke kovine. 

 Več o tem je na strani : https://www.detoxmetals.com/

https://www.detoxmetals.com/hmd-dosage-guidelines/#Lavage%20Kids

Konec opombe

***    ***    ***

- dojenček naj pije dovolj čiste vode za izločanje toksinov

- ekološko pridelana hrana brez gensko spremenjenih organizmov, pesticidov, aditivov 

- uporaba naravnih sredstev za nego dojenčka (organske ekološke kreme, kopeli, šamponi....) V plenicah so našli 60 strupenih kemikalij, zato so za varno uporabo primerne pralne bombažne ali ekološke plenice. Več o tem v komentarju št 5

- beta glukan za podporo imunskemu sistemu: Imunoglukan P4H Junior za otroke nad 1 letom starosti

- vitamin C za dojenčke je zelo pomemben za blaženje vseh posledic cepljenja : Natures Aid® Vitamin C kapljice so  ustvarjene posebej za dojene otroke, dojenčke in otroke. Odmerek  za otroke od 3 mesecev do 5 let: 0,5ml na dan z 100mg C vitamina, ki je pomemben za:

•  delovanje imunskega sistema;
•  nastajanje kolagena za normalno delovanje krvnih žil; kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob
•  sproščanje energije pri presnovi;
•  normalno delovanje živčnega sistema in  normalno psihološko delovanje
•  zaščito celic pred oksidativnim stresom prodstih radikalov 
•  zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti;
•  obnovi reducirane oblike vitamina E;
•  povečuje absorpcijo železa.

https://www.vitalia.si/vitamin-c-kapljice-za-otroke-natures-aid.html

* * *

camu camu je bogat vir naravnega C vitamina

fotografija Radha 2019

***    ***    ***

- probiotik  za dojenčke Viridian za zdravje črevesnega mikrobioma- koristnih bakterij, ki vpliva na delovanje imunskega sistema, ki se 80% nahaja v črevesju : 1 gr na dan od rojstva dalje ( http://www.or-ca.si/blagovne-znamke/viridian-nutrition/probiotiki/travel-biotic-30-kapsul-1218-1353-detail ) Vsebuje Lactobacill rhamnosus GG, ki so jih raziskali tudi v študiji v povezavi s pojavnostjo ADHD (motnja pozornosti in hiperaktivnost) in Aspergerjevim sindromom pri otrocih in ugotovili, v skupini otrok, ki so prejemali omenjeni probiotični sev nihče ni razvil ADHD ali AP, med tem ko so v kontrolni skupini, ki tega seva ni prejemala, 17% otrok diagnosticirali ADHD ali AS. Probiotiki se fizično vežejo na toksine in jih opravljajo iz telesa. Tako pomagajo pri razstrupljanju jeter, ledvic in črevesja. Probiotik s sedmimi sevi za dojenčke pa je Bio Kult Infantis, ki vsebuje žive kulture bakterij  Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium breve, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus,,Preplex (fruktooligosagharidi in arabski gumi), DHA in EPA prašek (vir omega 3 maščobnih kislin iz rib), vitamin D3. Zelo pomembni za nižanje vnetja v možganih so lactobacillus in Bifidobacterium, ki razgrajujejo živčni prenašalec glutamat v pomirjevalni GABA, kar preprečuje epilepsijo, tesnobo....

- matični mleček deluje proti mikrobom in podpira imunski sistem: Bio Gelée royale baby je namenjen otrokom od 1. leta dalje. Iz ekološke pridelave, saj vsebuje ekološko pridobljen matični mleček, naravne vitamine B2, B6 in C v agavinem sirupu. odmerek: 1 steklenička na dan za otroke od 1-3 leta

- jabolčni pektin 5 minut dušenih ekološko pridelanih jabolk  z lupino za zdravljenje propustne črevesne sluznice

- majhna količina naribanega česna v juhi ( količina se povečuje s pridobivanjem teže dojenčka ) kot antimikrobno sredstvo za podporo imunskemu sistemu

zeleni smuti za krepitev imunskega sistema dojenčkov starih več kot 6 mesecev: kokosovo mleko, avokado,  artičoke, vitamin C ( naravni camu camu, šipek, acerola..), med za otroke nad 12 mesecev

***    ***    ***

- aromaterapija: nežna masaža dojenčka za  anti-mikrobno delovanje in povečanje pretoka limfe, ki odvaja toksine iz telesa preko krvi in urina. V osnovno mandljevo olje lahko damo eterično olje, ki je primerno za dojenčka. Za dojenčke starejše od treh mesecev lahko damo 1 kapljico eteričnega olja na 1 žlico osnovnega olja, uporabimo pa lahko le eterično olje rimske kamilice, grenkega pomorančevca, sivke, mandarine in vrtnice. Za tiste, ki so starejši od 12 mesecev lahko damo 2 kapljici na 1 žlico osnovnega olja (15 ml) in za vsako leto starosti lahko dodamo eno kapljico več. Poleg eteričnih olj za dojenčke do 12 meseca starosti lahko pri starejših uporabimo tudi mirto. Za dojenčke je najboljše eterično olje kamilice.

* * *

eterično olje kamilice 

fotografija Radha 2019

* * *

Ameriški proizvajalec vrhunskih eteričnih olj  Doterra pravi, da je več njihovih olj varnih za dojenčke, nosečnice in doječe matere, mnoga njihova olja so tudi užitna. Katera olja so res primerna za dojenčke, se je potrebno pozanimati pri predstavniku Doterre.  Vir na strani https://healinginourhomes.com/essential-oils-for-newborns-and-babies/ navaja naslednja olja Doterre, ki se lahko uporabljajo od rojstva dalje: rimska kamilica, sivka, čajevec, kadilna bosvelija, limona, divja pomaranča, ter mešanici Serenity blend in Balance blend. Serenity blend se uporablja za nespečnost, pomiritev, stres, strah, razburjenost, hiperaktivnost. Namaže se na podplate dojenčka. Vsebuje kokosovo olje, sivko, Howood, cedro, ylang ylang, majaron, rimsko kamilico, vanilijo, vetiver in havajski sandal. 

Varna uporaba eteričnih olj za dojenčke: http://www.thehippyhomemaker.com/essential-oil-safety-babies-children/

Dodatek: na predavanju doTERRA-e dne 5.3. 2020 v Ljubljani so navedli naslednja eterična olja, ki se uporabljajo za dojenčke: kadilna bosvelija, sivka, čajevec, komarček, sandalovina, limona, divja pomoranča, arborvitae, bazilika, origano, timijan, rožmarin, ingver, poprova meta, rimska kamilica, pačuli, mešanice On Guard, Digest Zen, Balance, Air, Serenity. V teh mešanicah je še veliko drugih kakovostnih eteričnih olj, tako da ima doTERRA res veliko primernih eteričnih olj za dojenčke. Opozorilo: večina eteričnih olj na trgu ni kvalitetnih ali so celo sintetični ponaredki, ki brez zdravilnih učinkov in so celo škodljivi, zato za otroke priporočam le proizvajalca doTERRA, ki je najboljši na svetu.

Pred uporabo testiramo, ali dojenček dobro prenaša osnovno olje, kot je mandljevo, oljčno ali frakcionirano kokosovo olje. Namažemo po zapestju in če se pojavi rdečica ali pikice, pomeni, da otroke tega olja ne preneša dobro. Če ni slabega odziva na koži, damo v 1 žlico osnovnega olja 1 kapljico eteričnega olja ( za zelo majhne dojenčke damo 1 kapljico eteričnega olja v 2 žlici osnovnega olja) in spet testiramo na zapestju. Če se na koži pojavi reakcija, mesto premažemo z osnovnim oljem, da razredčimo koncentracijo eteričnega olja. V tem primeru tega eteričnega olja ne uporabljamo. Na koži ne sme biti nobene vidne reakcije v obliki rdečih pikic ali rdečice.  Če se pojavi, je koncentracija eteričnega olja prevelika ali otrok ne prenaša dobro tega olja. 

  • ***    ***    *** 

- kopel za razstrupljanje - 20 minut za celo telo ali za stopala: 1/4 skodelice Epson soli, soli mrtvega morja ali himalajske soli. Prvi dve soli imata veliko magnezija, ki pomirja vnetje v možganih, alkalizira in razstruplja. V kopel lahko damo 2-3 kapljice eteričnih olj za otroke, ki so opisana zgoraj ali 1 kapljico eteričnega olja cilantra za razstrupljanje. V tem primeru je treba zelo paziti, da voda z eteričnimi olji ne pride v oči. Eterična olja damo v malo peneče kopeli za otroke, da se povežejo z vodo ( v nasprotnem primeru bodo plaval na površini vode) . Kopel lahko naredimo tudi z 1/4 šalice gline . 

video: https://www.youtube.com/watch?v=s5zvxyhjOsI

***    ***    *** 

- homeopatska zdravila za razstrupljanje po posvetu in navodilih zdravnika homeopata. ( Zincum Metallicum izboljša delovanje imunskega sistema , Thuja, Colic, Alumina, Chamomilla....). Homeopatska zdravila so za dojenčke zelo primerna, ker ne vsebujejo nobene fizične snovi, razen informirane vode. Delujejo na energijskem nivoju telesa, ki je matrica za fizično telo.

- čaj lista koprive in korenine regrata za dojenčke nad 6 mesecev. Dodamo lahko med, če je dojenček starejši od 12 mesecev.

- vitamin D3 varuje pred mikrobi - Baby D - je primeren od rojstva dalje in ima naravno obliko vitamina D3 -Je imuno-modulator, popravlja poškodbe nevronov in jih varuje. Znižuje vnetne snovi. Vitamin D je pri otrocih in dojenčkih potreben za normalno rast in razvoj kosti.  Vitamin D prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, ohranjanju zdravih kosti, zob, delovanju mišic ter delovanju imunskega sistema.    https://www.lekarnar.com/izdelki/jamieson-baby-d-400-ie-kapljice#productTabs

- multivitamini in minerali za otroke nad 2 leti (Viridikid ), elektroliti in minerali za otroke nad 4 let (Bazični prašek dr. Jacobs vsebuje: kalijev citrat, kalcijev citrat, magnezijev citrat, magnezijev karbonat, silicijeva prst, naravna aroma iz citrusov, cinkov citrat, vitamin D3.

- olje jeter ribe trske z omega 3 in vitaminom A (posušena trska je polenovka): razvojna pediatrinja dr. Mary Megson, University of Virginia, ima 25 let kliničnih izkušenj dela z avtističnimi otroci. Razvila je protokol zdravljenja avtizma na podlagi spoznanja o blokirani poti vitamina A v možganih. Ugotovila je, da otroci uživajo sintetično obliko vitamina A iz multivitaminskih dodatkov in ne naravnega Vitamina A (iz mlečnih izdelkov, jeterc, ledvičk..). Zelenjava ima beta karoten in majhni otroci, katerih prebavni sistem se razvija, včasih ne morejo spremeniti beta karotena v vitamin A. Najbolj koncentrirano in posebno obliko vitamina A (14 hydroxy retro retinol) ima olje iz jeter ribe trske (polenovke, angl: cod liver oil), ki aktivira spominske T celice imunskega sistema in vzpostavi povezavo med receptorji v retini in centrom za spomin - hipokampusom. Olje ima omega 3 maščobne kisline oz. DHA, ki pomirja vnetje možganov.

***

fotografija Radha 2019

***

.

Za dojenčke, ki nazadujejo v razvoju po prejemu cepiv, postanejo neodzivni, neprestano jokajo, se izogibajo stiku z očmi, se ne odzivajo na zvočne dražljaje ......dr. Mary Megson predlaga, da se z 0, 85 cc olja jeter trske, kar je manj kot 1/5 čajne žličke 1x na dan namaže trebuh dojenčka ali pa se mu daje ta količina oralno 2-3 dni.  S tem naj bi odšli simptomi izogibanja stika z očmi in neodzivnost na zvoke.

+

Študije so pokazale, da če se vzame omega 3- EPA eno uro pred cepljenjem, to preprečuje strupom virusov (lipo-poli-saharidom) da povzročijo vnetje možganov. 

-

Paziti je treba, da je olje trske kvalitetno, ker mnoga ribja olja vsebujejo sintetični vitamin A in topila s katerimi so odstranili težke kovine, ki se kopičijo v ribah. Organizacije Radiant Life in WAPF Weston A Price Foundation sta s testiranji potrdili, da naslednje znamke vsebujejo naravni vitamin A

- Green Pasture: Blue Ice Fermented Cod Liver Oil

- Dropi: Icelandic Extra Virgin Raw Cod Liver Oil

- Nutra Pro International: Virgin Cod Liver Oil

Vir: https://www.thehealthyhomeeconomist.com/vaccine-detox-protocol/

- prizemljevanje - v poletnem času naj bo dojenček čim več povezan z zemljo, peskom, travo, kajti možgani se zelo pomirijo, ko smo z bosimi nogami v stiku z naravno površino zemlje. Prvi se odzove avtonomni živčni sistem, ki se uskladi v nekaj sekundah. Po 20 minutah se zgodijo fiziološke spremembe, elektroni tečejo iz zemlje v telo in zdravijo vnetje v možganih. Najboljša ozemljitev pa je kopanje v morju in sončenje

kvalitetne zeliščne formule za razstrupljanje otrok, starejših od  12 mesecev, ki kažejo znake nazadovanja, motnje v vedenju....ki so lahko posledica toksinov.... so  BIORAY Kids . Priporočajo jih na predavanjih Autism Recovery Summit, ki poteka od 4.10-14.10 2018, kjer predavajo zdravniki integrativne medicine, ki imajo praktične izkušnje z zdravljenjem otrok s spektrom avtističnih motenj

.......https://www.bioray.com/brand/bioray-kids/ 

*** NDF Calm za odstranjevanje toksinov in podporo jetrom, čustveno ravnovesje, pomirjanje stresa in boljše spanje. Vsebuje  Agaricus Blazei Mycelia◊, Reishi Mushroom◊, Micronized Chlorella (NDF®), Red Root♥, Milk Thistle Seed◊, Olive Leaf◊, Coriolus Mycelia◊, Aromatic Solomon’s Seal Root, Eleuthero Root◊, Polygonatum Root, Licorice Root◊, Maitake Mushroom◊, Schizandra Berry◊, and Stevia Leaf.

***NDF Belly Balance za odstranjevanje toksinov, podporo prebavnemu in imunskemu sistemu. Vsebuje: Micronized Cell wall Lysates of: Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus acidophilus DDS-1, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus casei, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus salivarius and Micronized Chlorella (NDF®).

***

fotografija Radha 2019

***

***NDF Focus za odstranjevanje toksinov in izboljašanje koncentracije. Vsebuje: Solomon Seal Root, Eleuthero Root◊, Reishi Mushroom◊, Polygonatum Root, Chinese Licorice Root◊, Schizandra Berry◊, Micronized Chorella (NDF®), Cilantro◊, CytoFlora®, Predigested Agaricus Blazei◊, Cordyceps◊, Milk Thistle Seeds, Horsetail◊ and Stevia Leaf.

*** NDF Happy za odstranjevanje toksinov in parazitov, ki sprožajo jezo, tesnobo, živčnost. Vsebuje:  Green Walnut Hulls♥, Lions Mane Fruiting Body◊, Micronized Chlorella (NDF®),Red Clover Herb◊, Wormwood Herb◊, Olive Leaf◊, Solomon Seal Root, American Ginseng Root, Eleuthero Root◊, Sweet Wormwood Herb (Artemisia Annua), Clove Bud◊, Reishi Mushroom◊, Polygonatum Root, Chinese Licorice Root◊, Schizandra Berry◊, Grapefruit Seed Extract, and Stevia Leaf.

***NDF Sleepy za nespečnost, tesnobo, zaskrbljenost. Vsebuje: Chinese Salvia, Licorice Root◊, Silk Tree Bark, Jujube Seed, Ligusticum Wallachi Root, Poria Mushroom◊, Reishi Mushroom◊, Micronized Chlorella (NDF®)

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Radmila Čučak
0
Jan 23, 2020
Mag. Karin Rižner,: Kontaminirana cepiva za dojenčke 22.1. 2020

Med drugim so v cepivih našli živalske retroviruse in nerazgradljive beljkovine- prione, podobne tistim, ki povzročajo bolezen norih krav ali enecefalitis.

Noben človek pri zdravi pameti tega ne bi naredil otrokom.....to je vprašanje za Nacionalni inštitut za zdravje

https://www.youtube.com/watch?v=5J-GLnou4As

Kontanimirana cepiva ostala v uporabi - YouTube

Kontanimirana cepiva bi morali nemudoma umakniti iz trga in prenehati cepiti, dokler se ne ugotovi, kaj je res in kaj ne
#11
Radmila Čučak
0
Feb 21, 2019
Hvala za informacijo Zim Zelen

sem iskala rezultate teh testov zveze potrošnikov, a so na voljo le za registrirane člane...

Testi, ki jih je naredila zveza potrošnikov verjetno niso bili tako natančni, kajti analize francoskih znanstvenikov naj bi bile prve tovrstne na svetu, v javnost so prišle pred nekaj dnevi

Več o tem je v spodnjem članku:

Francosko ministrstvo za zdravje je že naročilo proizvajalcem, da v 15. dneh pripravijo „akcijski načrt“ za odstranitev spojin v plenicah, ki bi lahko nevarne za zdravje ljudi.

Znanstveniki so preizkusili 23 vzorcev otroških plenic, ki bi jih je bilo mogoče kupiti v Franciji med letoma 2016 in 2018. Nekatere potencialno škodljive kemikalije so odkrili celo v plenicah z ekološko oznako. Poročilo, ki je francoska agencija za hrano in okolje Anses objavila v sredo, sicer ne navaja blagovnih znamk teh izdelkov, vendar je poudarila, da gre za "zelo znane blagovne znamke“.

Poročilo navaja, da je bilo v plenicah za enkratno uporabo odkritih več škodljivih spojin, ki se lahko širijo z urinom in pridejo v stik z otrokovo kožo. Nekatere od teh kemikalij so bile dodane namerno, kot dišava

.Meritve in izračuni temeljijo na 4000 plenicah namenjenih otrokom od rojstva pa do tretjega leta starosti.


Več na: https://www.zurnal24.si/zdravje/otrok/zaskrbljujoce-v-otroskih-plenickah-nasli-skodljive-kemikalije-322572 - www.zurnal24.si

V otroških pleničkah našli škodljive kemikalije | Žurnal24

Gre za prvo študijo te vrste na svetu...
#10
Zim Zelen
1
Feb 21, 2019
ZPS se je potrudil ter analizral na domačem trgu poznane plenice:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiilt2LnszgAhWLAhAIHeg4B5gQFjABegQIDRAB&url=https://med.over.net/clanek/kako-so-se-na-testu-zps-odrezale-otroske-plenice/&usg=AOvVaw0C-34Y_pExzzsdsSLt6VxE
#9
Zim Zelen
1
Feb 20, 2019
To s plenicami za odrasle je pa zadetek v polno.
Več ko bo kemije notri hitreje se bomo umaknili...
#8
Radmila Čučak
2
Feb 20, 2019
Zim Zelen,

zaman boš z lupo na embalaži plenic iskal teh 60 strupov, kajti odkrili so jih testi neodvisnih organizacij

seveda te v plenicah niso usodne, se pa kemikalije akumulirajo..... novorojenček jih dobi nekaj iz plenic, nekaj iz cepiv, nekaj iz strupene kemične kozmetike za nego, nekaj iz hrane preko materinega mleka, nekaj iz zraka in tako imamo rezultat:

= vse več avtoimunskih bolezni, motenj pozornosti, avtizma in alergij

Lahko pa se vprašamo, kdo in zakaj je dal v plenice 60 strupenih kemikalij

(načrtno ali slučajno? )

Pralne plenice so manj nevarne, ker količino pralnega praška lahko zmanjšamo, perilo dvakrat ali trikrat izpiramo v vodi, kdor ima denar pa lahko kupuje ekološke pralne praške......

Vesela sem, da plenic ne nosim več.......( morda pa me še čakajo v pozni starosti :))
#7
Zim Zelen
1
Feb 20, 2019
Sitno mi je iskati količine nevarnih snovi v pleničkah.
Ali so kje omenjene?
Ali je že najmanjša količina usodna?

(sicer so pa vse okolju neprijazne, tudi tiste bombažne, pralne. Saj pralni praški delujejo na neprijazen način:)

Lp☼
#6
Radmila Čučak
3
Feb 20, 2019
Francoska agencija za varnost ANSES je v otroških plenicah našla 60 škodljivih kemikalij, vključno z nevarnim in rakotvornim glifosatom, quintozene in hexa-klor beneznom, ki je v EU prepovedan že 15 let.

Našli so tudi hormonske motilce in kancerogene organske snovi, kot so

- benzyl alkohol
- butyl-fenil
- stiren, naftalen, toluen, diklor-benzen
- dioxin, furan

Koža absorbira skoraj vse, s čimer pride v stik. zaradi tega so dojenčki ogroženi že v prvih dneh življenja. Staromodne bombažne pralne plenice so varne, alternativa strupenim so tudi ekološke plenice

https://www.naturalhealth365.com/baby-diapers-toxic-chemicals-2879.html

Baby diapers contaminated with toxic chemicals | NaturalHealth365

(NaturalHealth365) Be warned about the toxicity of baby diapers. Parents will be shocked to learn about how many chemica
#5
Radmila Čučak
1
Oct 29, 2018
Jeff Hays in dr. Patrick Gentempo sta lani naredila serijo oddaj z naslovom Vaccines Revealed, ki je razkrinkala laži farmacevtske industrije o cepivih-

Povedala sta: tisoči otrok so na tiho zastrupljeni s strupenimi snovmi v otroških cepivih, mnogi ne pokažejo simptomov takoj, ampak pozneje

zato sta pripravila serijo devetih predavanj o razstrupljanju od cepiv, ki se bodo začela čez osem dni (7.11. 2018)

zainteresirani se lahko prijavite na brezplačna predavanja na tem naslovu :

https://healingfromvaccines.com/masterclass/?t=102201bec6311633f15ab630f50b9b&o=1&a=1004

Healing From Vaccines | Vaccines Revealed

The Healing from Vaccines Masterclass features the world’s leading medical doctors, P.h.D’s, chiropractors, naturopaths,
#4
Radmila Čučak
2
Oct 29, 2018
Opozorilni znaki pri dojenčku, ki lahko kažejo na motnje avtističnega spektra

- stiskanje dlani - samo stimulacija za pomirjanje
- hoja po vrhovih prstov
- ponavljajoče udarjanje z glavo v naslon stolčka- zibanje, ki pomirja
- jokanje v javnosti brez vidnega vzroka
- obsesivno ponavljanje iste igrice zelo dolgo časa
- presežna agresivnost in grizenje
- neodzivnost na glas in besede staršev
- izogibanje stika z očmi
- pomanjkanje komunikacije in govora, ponavljanje istih besed
- zavračanje hrane, dotika tekstila...

https://www.youtube.com/watch?v=z7NeBs5wNOA

10 Early Signs of Autism (UPDATED) - YouTube

How do you know if your little one has autism? This video aims to help you discover answers and covers clinical examples
#3
Radmila Čučak
2
Oct 07, 2018
Kvalitetne zeliščne formule za razstrupljanje otrok starejših od 12 mesecev, za podporo telesnim sistemom, organom izločanja in anti-parazitno terapijo so BIORAY Kids, ki jih je razvila dr. Stephanie Ray ND, CNHP, BCN

https://www.bioray.com/brand/bioray-kids/

BIORAY Kids® | Natural Herbal Dietary Supplements for Children

BIORAY Kids® is expertly formulated to counter the negative effects of pollution and other damaging toxins and help your
#2
Radmila Čučak
Radmila Čučak
Objavil/a 2018-10-03 13:35:28 (Oct 03, 2018)
Starejša objava Novejša objava
IF YOU VACCINATE In the first 6 years of... - Awake and Thriving | Facebook

IF YOU VACCINATE In the first 6 years of life your child receives the following: •17,500 mcg 2-phenoxyethanol (antifreeze) •5,700 mcg aluminum (neurotoxin) •Unknown amounts of fetal bovine...

ZADNJE OBJAVE
Naravni izdelki za wellness in nego iz Filipinov
Slovenija in sveto število 144
Dr. Judy Mikovits, phD: CEPIVA SO VIR EPIDEMIJE COVID-19
Kdo je povzročil pandemijo in SPIN COVID-19?
Koronavirus COVID-19 - značilnosti in zdravljenje
Bolečine - vzroki in zdravljenje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
september 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj