Zdravljenje avtizma

OddajRadmila Čučak, dne 2018-09-04 ob 16:59:19

Na pobudo zaskrbljene mamice, ki ima tri leta starega avtističnega otroka in mi je včeraj pisala na zasebno pošto na PW, sem se odločila napisati članek o obravnavanju motenj avtističnega spektra, po protokolu priznanega zdravnika uradne in alternativne medicine, dr. Dietrich Klinghardta, ki ima zelo dobre rezultate pri zdravljenju otrok z avtizmom. Z zdravljenjem avtizma se ukvarja že 25 let in ima veliko praktičnih izkušenj. Dobiva najbolj težke primere motenj avtističnega spektra in pri zdravljenju ima 80% uspeh.  Dr Klingardt MD, PhD ima ordinacije v Švici, Nemčiji, Veliki Britanji in ZDA je je zelo cenjen med zdravniki ameriške alternativne medicine. Ustanovil je tudi Klinghardt Academy, Sophia Health Institute in KI Science, ki prodaja naravne produkte za različne terapije.

dr. Dietrich Klinghardt MD

fotografija Metapedia

dr. Klinghardt o avtizmu:

imajo prione v možganih, flour, aluminij v mitohondrijih (melatonin razstruplja), pesticid glifosat, ki aktivira retroviruse, cepiva pa povzročijo avtoimunost 

https://www.facebook.com/krsto.curovic/videos/214565883626505

***

Dr Klinghardt je študiral medicino in psihologijo v Freiburgu v Nemčiji, doktorat pa je naredil na področju avtonomnega živnega sistema in avtoimunskih bolezni. Je specializiran za kronične zastrupitve s težkimi kovinami in sevanja elektromagnetnih polj. Ko je delal v Indiji, je spoznal vzhodne alternativne koncepte o zdravju in pozneje je ustanovil sistem šolanja Integrativne medicine. V ZDA je delal tri leta na urgenci, nato pa je postal direktor Santa Fe Pain Centre. 

Čeprav ima dr. Klinghardt doktorat iz uradne medicine, se zaveda njenih omejitev pri zdravljenju kroničnih bolezni. Zaradi tega se je dodatno šolal na področju Ericsonove hipnoterapije in v zdravljenje vključuje psihologijo, energijsko psihologijo, biološko zobozdravstvo, neuralno terapijo, mesoterapijo, anti-age medicino, toksikologijo, pediatrično medicino in psiho-nevro-biologijo. Prispeval je k spoznanju vpliva težkih kovin na kronične infekcije, bolezni in bolečine. 

V nadaljevanju bom dala smernice alternativnega, integrativnega ali celovitega obravnavanja motenj avtističnega spektra, povzete po predavanju in protokolu dr. Klingardta, ki v Sloveniji ni priznana terapija. Zato je ta objava le informativnega značaja in ni namenjena diagnosticiranju, zdravljenju ali opustitvi zdravljenja motenj avtističnega spektra z uradno medicino.

Vse medicinske ali znanstvene informacije v tem članku so samo za raziskovalne, izobraževalne in informativne namene. • Nikakor niso nadomestek za strokovno zdravniško svetovanje, diagnozo, zdravljenje ali nego katere koli bolezni omenjene ali implicirane v tej študiji. • Skrbniki, raziskovalci in zainteresirane strani morajo raziskati vse dane informacije. • Upoštevati je treba standard oskrbe za vsako patologijo ter pravila in predpise, ki jih sprejmejo zdravstveni organi vsake države

V nadaljevanju bom motnje avtističnega spektra skrajšano imenovala: avtizem. 

Predavanje dr. Klinghardta junija 2018 je na naslovu:

https://www.youtube.com/watch?v=kd3ft5SI01E

 Protokol za zdravljenje avtizma, ki je poglavje njegove knjige o avtizmu, je na strani

https://klinghardtinstitute.com/book-chapters/an-autism-protocol-for-the-21st-century/

Celotna knjiga dr. Klinghardta o zdravljenju avtizma z naslovom Foundational Protocol for AutisticSpectrum &Disorders, ki ima 147 strani, je na voljo brezplačno na spodnjem naslovu 

http://www.klinghardtacademy.com/images/stories/powerpoints/

autism%20protocol%2009.pdf

 ***   ***  ***

Avtizem je povzročil človek in je ozdravljiva bolezen

dr. Dietrich Klinghardt

***   ***   *** 

Leta 1970 je dobil diagnozo avtizma 1 izmed 10.000 otrok

leta 2018 pa 1 izmed 59 otrok

nekaj se dogaja zelo narobe

dr. Christine Schaffner

***   ***   ***

Protokol zdravljenja avtizma dr. Klinghardta MD, PhD in Elizabeth Hesse-Sheehan, DC, CCN 

1- antimikrobna terapija

2 - zaščita pred elektro-magnetnim sevanjem 

3 - razstrupljanje od težkih kovin

4-  razstrupljanje od pesticida glifosat

5 - ugotavljanje občutljivosti na hrano

6 - odstranitev glavnih vzrokov stresa

7 - lajšanje simptomov avtizma

8 - anti-parazitna terapija 

9- obnova telesnih sistemov

***      ***     ****

V članku Bridging from Cells to Cognition in Autism Pathophysiology Biological Pathways to Defective Brain Function and Plasticity,  objavljenem v American Journal of Biochemistry and Biotechnology 4 (2) str: 167-176, letnik 2008 so avtorji Anderson, Hooker in Herbert zapisali:

Motnje avtističnega spektra se lahko začnejo v maternici, po rojstvu zaradi okoljskih (op: epigenetskih) dejavnikov (op. prev. kemikalij, glifosata, težkih kovin...), infekcij z mikrobi, avtoimunskih sprožilcev (op. prev: otroških cepiv...), epileptičnih krčev in imunskih odzivov, ki povečajo proizvodnjo reaktivnih kisikovih spojin (ROS- prosti radikali) v možganih, ki vodijo v poškodbe DNK v celicah in v mitohondrijih ter blokado metabolnih encimov. Te vnetne in oksidativne snovi povzročijo motnje v razvoju možganov. Centralni živčni sistem ima visoko stopnjo metabolnih procesov, kar pomeni večjo dejavnost nefunkcionalnih encimov in mitohodnrijev, ki imajo poškodovano DNK. Posledica tega je še večje nastajanje prostih radikalov ROS (reactive oxygen species), kar vodi v kronično aktivacijo imunskega sistema, kar pa še bolj poveča proizvodnjo prostih radikalov 

Nepravilno delovanje mitohondrijev in spremenjene poti prenosa *redox* signalov aktivirajo  astroglia in mikroglia možganske celice, kar aktivira gene, ki sprožajo vnetne procese - kronično vnetje možganov ( več o cepivih, ki lahko povzročijo vnetje možganov je v moji objavi Razstrupljanje dojenčka po cepljenju)

Op.prev. Naravni telesni antioksidant glutation nevtralizira proste radikale ROS, zato je pri otrocih z avtizmom potrebno povečati proizvodnjo glutationa. Vir glutationa so križnice: brokoli, ohrovt, zelje, kitajsko zelje, cvetača...povečujejo ga radič, kreša, N acetyl cystein, schisandra, citronska melisa, C in E vitamin, B vitamini,  avokado, probiotična bakterija Lactobacillus fermentum, aminokislina glicin iz ekološke želatine, ginko biloba, ašvaganda, brahmi- vodni ožepek, magnezij (kopel), selen, česen, čebula, ekološka sirotka, silimarin iz pegastega badlja poveča nivo glutationa v jetrih za 30%.

***

ginko biloba in magnezij povečujeta nivo glutationa

fotografija Radha 2019

*** 

Dobi pa se tudi liposomski glutation od podjetja Cure Support. Ker naravno razstrupljanje poteka ponoči, so zelo učinkovite analne svečke z glutationom, ki se bolje absorbira kot v oralni obliki. Dr. Thomas Janossy priporoča svojo formulo Tox Detox- svečke, ki vsebujejo glutation in kelator za razstrupljanje od težkih kovin EDTA (oradix.com)

***   ***   *** 

dr. Richard Horowitz je povedal, da so se avtistični otroci lahko zastrupili že v maternici, ker pesticid glifosat, živo srebro, svinec, mangan, plini iz avtomobilov (methylene chloride) in druge toksične kemikalije prehajajo iz matere skozi placento v fetus.  Prav tako prehajajo v materino mleko. 

Če je nosečnica več kot 20 tednov jemala analgetike z acetaminophenom (=paracetamol - Daleron,  Lekadol) ima otrok povečano tveganje za avtizem s hiperaktivnostjo.  

Vir: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26688372 

Raziskave epigenetike so ugotovile, da geni, ki smo jih podedovali, niso nespremenljivi in da geni niso naša usoda. Okoljski vplivi, vključno s prehrano, stresom in čustvi lahko spremenijo gene, brez spremembe osnovne matrice. Aktivnost genov nadzira navzočnost ali odsotnost določenih regulatornih proteinov, ki jih nadzirajo signali iz okolja ( op. prev: kot so strupi parazitov, kemikalije, težke kovine strupi iz cepiv, EMF sevanje..itd...ki lahko delujejo epigenetsko na fetus v maternici ali po rojstvu.) Vir: Bruce Lipton ph D, The Biology of Belief str 68- 69 - Avtizem zato ni dedna genetska bolezen, temveč je epigenetska, kjer okoljski dejavniki vplivajo na izražanje genov.

Dr. Michael Mc Evoy je povedal, da ima 40% avtističnih bolnikov motnje v skupini genov RCCX, ki se nahajajo na kromosomu št. 6 . Vsebujejo tudi retroviruse, katerih aktivacija lahko povzroči avtizem in druge kronične nevrološke in psihične bolezni. Tu je gen za komplement C4 protein, ki je pomemben za pravilen razvoj možganov, saj sodeluje pri *prunning* mehanizmu obrezovanja odvečnih sinaps in dendritov. Pri avtizmu gre za prenizko delovanje komplement C4 proteina in s tem premajhno dejavnost obrezovanja, kar pomeni motnje v razvoju možganov. Na ta gen vpiva endogeni retrovirus, ki se nahaja v njem. Retroviruse pa aktivirajo toksini, kemikalije, infekcije, ventje, aluminij in živo srebro iz cepiv, pesticid glifosat, EM sevanja ipd....

* * *  

Tudi dr. Raj Patel zdravi avtistične otroke in pravi, da je možno izboljšati simptome avtizma, v nekaterih primerih pa je avtizem mogoče v celoti pozdraviti. Njegove ugotovitve o zdravljenju avtizma so na strani : http://medicaloptionsforwellness.net/index.php/condition/autism/asd-intro

 ***   ***   ***

Dr. Stephanie Seneff: Herbicid glifosat (Monsato- Bayer) deluje v sinergiji z cepivi in strupenimi kemikalijami, vse naredi bolj strupeno. Moti delovanje encimov za razstrupljanje citokrom P450 v jetrih. Glifosat moti presnovo živega srebra: povzroči rast bakterij Desulfovibrio, ki živo srebro spremenijo v zelo strupeno obliko metilnega živega srebra. Glifosat deluje v sinergiji z aluminijem, ki je v otroških cepivih, vozi ga v možgane in ga odloži v okolju s kislim pH pri epifizi, kar jo poškoduje in povzroči motnje spanja. Poškoduje tudi možgansko deblo. Aluminij se v črevesju težko absorbira, glifosat pa povzorči sindrom propustnega črevesja in vozi aluminij v kri in možgane. Aluminij se veže z glifosatom v spojino, ki ima aluminij in dve molekuli glifosata. V možganih avtistov  so našli velike količine aluminija in patogeno bakterijo Desulfovibrio. 

Več o avtizmu in cepivih je v moji objavi:

http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/266889/avtizem-in-cepiva

Dr. Alfred Bogomir Kobal , kot mednarodno uveljavljen raziskovalec, se je poglobil tudi v razpravo o avtizmu in cepivih ter spoznal, da lahko oba, tako živo srebro kot aluminij v cepivih, poškodujeta otroške možgane in gene.

Da cepljenje lahko povzroči avtizem priča tudi vodilni strokovnjak za avtizem dr. Andrew Zimmerman, ki je bil direktor prestižne ustanove za raziskovanje avtizma - Kennedy Krieger Institute na John Hopkins University, ZDA To potrjujeta tudi njegova sodelavca nevrolog dr. Jon Poling phD  in profesor pediatrije dr. Richard Kelley, ki je povedal: Ugotovil sem, da je serija cepljenj Yates-a pri enajstih mesecih, medtem ko je bil bolan, bila neposreden vzrok njegove avtistične regresije. Kajti cepljenje je ošibilo mitohondrije tako, da niso zagotavljali dovolj energije za njegove možgane.

( več o tem je v moji objavi Avtizem in cepiva ter v članku: http://www.greenmedinfo.com/blog/clear-legal-basis-vaccines-cause-autism ). 

***     ***     ***

Pri celostnem zdravljenju avtizma dr. Klinghardt upošteva 5 nivojev bivanja: Nižji nivoji dajejo energijo višjim in obratno. Vsak nivo ima določene zakonitosti in vpliv na ostale nivoje. .

1. Fizični nivo: tu najprej nastane kaos zaradi težkih kovin, mikrobov, kemikalij....

2. Elektro-magnetni nivo- vsota električnih in magnetnih pojavov, ki jih povzroča aktivnost živčnega sistema. Večina somatskih in avtonomnih živcev potuje vzdolž navpične osi telesa, okoli njih pa se širijo električna polja, magnetna polja pa potujejo pravokotno na to os in se širijo ven v prostor. Živo srebro moti delovanje nevronov. Tudi EM polja električnih naprav, TV, PC, mobilnega telefona ....motijo ta tok človekove energije. Če bolnikov z motnjami avtističnega spektra ne zdravijo na tem nivoju, se jim v večini primernov stanje ne more izboljšati, saj imajo motnje v svojih energijskih poljih, ki omogočajo razvoj avtizma. Motnje v energijskem polju povzročajo tudi slabo absorpcijo hranil v črevesju, zato ne bo pomagala najboljša dieta, prehranski dodatki in druge intervencije na fizičnem nivoju. Terapije na tem nivoju so masaža, akupunktura, nevralna terapija, sedenje ob slapu, ki ima veliko zdravilnih negativnih ionov, kopanje v morju, prizemljitev (Earthing)..... V domu naj bo čim manj virov EM sevanja, WI-Fi naprav. 

3. Mentalni nivo: misli, prepričanja, odnosi, spomini...motnje na tem nivoju prihajajo iz nerazrešenih travm, težkega rojstva, ločitve ipd..Zato je zelo pomembna ljubezen in skrb za otroka, da ima občutek varnosti, topline in nege, ker pomanjkanje tega moti stanje uma, delovanje imunskega in živčnega sistema. Travma povzroči stresne signale, ki motijo tok energije, hranil in drugih pomembnih sestavin zdravja. Avtizem se sicer skoraj nikoli ne začne na tem nivoju, a zdravljenje morebitnih čustvenih travm pripomore k stabilizaciji fizičnega in elektro-magnetnega nivoja. Mentalno-čustvene motnje lahko povzročijo občutljivost, alergije na hrano ali pa neravnovesje mikrobioma v črevesju.  Na tem nivoju delujejo homeopatija, psihoterapija, hipnoza, psiho-nevro-biologija, anti stres terapija, prizemljitev (Earthing)... ( op. prev. več o uravnovešanju čustev v mojih objavah Boleča čustva in Zdravljenje bolečih čustev)

image

fotografija Radha 2019

* * * 

Več o antistres terapiji je v moji objavi :http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/458521/anti-stres-terapija

4. Intuitivni nivo (sanjsko telo), ki ga je psiholog Carl Jung imenoval ***kolektivno nezavedno*** To je najvišji nivo, na katerem je mogoča interakcija med zdravnikom in bolnikom. Zakone, ki veljajo na tem nivoju je razvila  Murray Bowen po letu 1970, njeno delo pa je nadaljeval nemški psihoanalitik Bert Hellinger po letu 1990. V tem modelu družinsko deblo sestavljajo tri generacije genetsko povezanih oseb. Navzoča so lahko tudi t.i. *družinska prekletstva*, ki so motnje na energijskem nivoju, ko je na primer prednik nekoga ubil, so bili v družini splavi ali kriminalne dejavnosti. Gre za energije nerazrešene krivde in žalosti, ki lahko pri potomcih povzročijo bolezni. Zato dr. Klinghardt kot terapijo na tem nivoju predlaga postavitev družinskega debla (po sistemu Hellingerja) Op prev: Prenova v duhu -Katoliška karizmatična prenova v Sloveniji je imela seminarje za zdravljenje notranjih ran družinskega debla (http://prenova.rkc.si/zgodovina/pricevanja.html)

5. Duhovni nivo je nivo samo-zdravljenja, kjer ima oseba povezavo z Božanskim svetom. Zunanje terapije ne bodo vplivale na ta nivo, a je pomembno, da se ga zavedamo, da po vsakem izboljšanju bolezni vsi vpleteni občutijo hvaležnost, vitalnost, upanje, saj se brez teh pozitivnih občutenj lahko zgodi, da se simptomi bolezni postopoma vrnejo. op. prev: Terapija na na tem nivoju so molitvene prošnje za zdravljenje s Svetim Duhom ali Hagioterapija. Družina Marijinega in Jezusovega Srca iz Centra Kraljice Miru na Kureščku sprejema prošnje bolnikov za molitveno podporo. Več o tem je v komentarju št 3. 

***

30 sekund molitve zniža stresne hormone" pravi dr. Joseph Maroon, kirurg

fotografija Radha 2019

***

Terapevtski vplivi potujejo po vseh petih nivojih v obeh smereh. Vsaka terapija na fizičnem nivoju ima sočasen vpliv na vseh ostalih nivojih. Obnova pretoka energije na elektro-magnetnem nivoju lahko reši probleme na fizičnem nivoju in obratno. Toda problemi na višjih nivojih, niso jasno razpoznavni na  nižjih nivojih. Akupunkturist tako lahko zazna blokade in motnje na energijskem nivoju, preden se pojavijo fizični simptomi. Naloga zdravnikov v kitajski tradicionalni medicini je, da odpravijo energijske motnje in s tem preprečijo pojav bolezni na fizičnem nivoju. 

Resnično zdravljenje zahteva terapije na vseh petih nivojih, družina pa naj največ pozornosti in energije vlaga v fizični, energijski in mentalni nivo bolnika, z zdravo ekološko prehrano, dovolj spanja, prizemljitvijo, telesno vadbo,  sončenjem in kvalitetnimi dodatki. Dr. Klinghardt se osredotoča pri zdravljenju avtizma na prva dva nivoja. Zastrupitev s težkimi kovinami je potrebno zdraviti na fizičnem in energijskem nivoju. Terapija, ki upošteva vseh pet nivojev bivanja je zares integrativna, holistična oziroma celovita. Daje zemljevid za orientacijo po včasih kaotičnem prostranstvu številnih terapij. 

  ZNAČILNOSTI ENERGIJSKEGA TELESA OSEB Z AVTIZMOM

- povečano bio-energijsko polje, kakor ločeno od fizičnega telesa, kar zavira zaznavanje in komunikacijo med energijskim in fizičnim telesom. Fizično telo zastrupljeno s toksini se obnaša drugače, kot bi se moralo po svoji energijski matrici.

- energijska in fizična blokada zrcalnih nevronov v sprednjem režnju (korteksu) ali središču za govor. To onemogoča izražanje pozitivnega čustvenega odziva drugi osebi. Ena posledica uničenih beljakovin tubulin zaradi živega srebra, je nezmožnost vrniti drugi osebi nasmeh ali pogled v oči. Opomba: Psihiater dr. Norman Doidge pravi, da so avtistični otroci v kroničnem stresnem odzivu z aktivnim simpatičnim živčnim sistemom *boj ali beg* in da imajo zaradi tega izključen podzavestni *social engagement system* v možganih, ki skrbi za socializacijo in čustven odziv. Pri tem pomaga zvočna terapija (na koncu objave) ter terapija za zmanjšanje stresa - več o tem je v moji objavi:

http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/458521/anti-stres-terapija

- povečano občutenje energij in povečana sposobnost za telepatsko komunikacijo. Otrok lahko ve, kje je nek predmet, brez uporabe oči

- večja odzivnost na metode zdravljenja z Energijsko Medicino (op. prev: npr. Energy Medicine Donna Eden, veliko njenih knjig je prevedenih v slovenski jezik)

- nenavadni vzorci vedenja

- energijska hiperaktivnost v skoraj vseh energijskih kanalih (meridijanih akupunkture), po katerih teče subtilna življenska energija ( op. prev: več o tej energiji je v moji objavi Skalarna energija)

- nepravilno delovanje avtonomnega živčnega sistema

- nenormalno energijsko delovanje sakralnega in čelnega energijskega centra ( 2. in 6. čakre), kar vpliva na občutenje, intimnost, postavitev meja in mentalno jasnost

- osebe z avtizmom so izjemno energijsko senzibilne, zato prejemajo energijske vzorce trans-generacijskih problemov, ki poganjajo bolezen na duhovni, intuitivni in mentalni ravni ( zato dr. Klinghardt predlaga terapijo za zdravljenje družinskega debla)

*   *   *

 

1. ANTI-MIKROBNA TERAPIJA

Retrovirusi so en izmed povzročiteljev avtizma. Vsi, ki so preučevali retro-viruse so izgubili licenco zdravnika, dr. Jeff Bradstreet pa je bil celo umorjen (op. prev: odkril je da virusi proizvajajo encim nagalaza, ki naj bi bil tudi v cepivih. Nagalaza deaktivira imunski sistem in je povezan s nastankom avtizma ). Avtisti imajo močno povečan nivo encima nagalaza.  Otroška cepiva imajo lahko veliko retro-virusov in s tem veliko encimov nagalaza.  Laboratorije v ZDA, ki bi lahko postavili diagnozo okužbe z retro-virusi, so na nezakonit način odvzeli raziskovalcem in jih zaprli, da bi preprečili neprijetno resnico. Terapija proti retro-virusom je dala dobre rezultate pri zdravljenju avtizma, motenj pozornosti, vnetja možganov.... (op. prev: več o retrovirusih in zeliščih, ki jih uničujejo, je v moji objavi Aromaterapija: gripa in mikrobi )

***

image

ta zelišča delujejo proti retrovirusom

fotografija Radha 2019

***

Aktivni retro-virusi lahko povzročijo celični stresni odziv na ogroženost (cell danger response), ko celica v svoje okolje sprošča molekule ATP energije. Te se razgradijo na snovi, ki se vežejo na purinske receptorje v membrani celice, kar povzroči vnetje, smrt celice, morda celo avtizem, saj produkti razpada molekule ATP zmanjšajo funkcije možganov, gibanje, sposobnost učenja, spanje. Markerji snovi, ki nastanjeo pri razpadu ATP molekul se lahko merijo v krvi. Avtisti imajo povečan nivo vnetnega neutrofila interlevkina IL-8, IL-1, IL-6 in tumorskega nekroznega faktorja alfa - TNF-a

Dr. Klingardt uporablja zdravilo Suramin, ki je staro skoraj 100 let. Naredili so raziskave, ki so pokazale, da ima Suramin zelo dobre rezultate pri zdravljenju avtizma. Izdeluje pa ga le eno podjetje v ZDA, zato je dr Klinhardt naredil homeopatsko zdravilo na osnovi Suramina, ki je dodatek njegovemu protokolu za zdravljenje avtizma ( 10 kapljic 2 x na dan). Vsebuje več homeopatskih potenc, zmešanih skupaj (C7...C8...C30). V ordinaciji dr. Klinghardta v Švici in Veliki Britaniji lahko aplicirajo intravenozno 20 mg homeopatskega Suramina na 1 kg telesne teže. Ena inekcija deluje 6 tednov in nima škodljivih stranskih učinkov. Je pa ena mama povedala, da je otrok po tabletah Suramina dobil izpuščaje na koži. To znano za Suramin, a mine brez posledic. Homeopatski Suramin, ki ga je razvil dr. Klinghardt pa ne povzroča izpuščajev. Suramin deluje tako, da zaustavi proces vnetja- blokira purinske receptorje v membrani celice, na katere se vežejo ATP molekule, kadar je celica ogrožena in gre v obrambno delovanje, znano kot *cell danger response*. Takrat mitohondriji izvržejo ATP molekule ven iz celice v ekstracelično matrico, kjer se vežejo na purinske receptorje v membrani celice, kar sproži kaskado vnetnih procesov. 

To je inovativna metoda zdravljenja avtizma, ki jo je razvil dr. Klinghardt. Toda medtem, ko je v Evropi Suramin dovoljen, v ZDA ni dovoljen in zdravniki, ki s tem zdravijo avtistične otroke, tvegajo izgubo licence in dohodka. Zato si dr. Klinghardt prizadeva, da Suramin postane uradno zdravilo za avtizem. Pravi, da je Suramin veliko upranje za bolnike z avtizmom. V uporabi je bil 100 let brez škodljivih stranskih učinkov. Toda ameriška agencija za hrano in zdravila (Food and Drug Administration - FDA) ščiti interese farmacevtskih korporacij in je postal agencija organiziranega zla. 

Zdravilo Truvada za retro-virus HIV (AIDS) ima dve snovi, ki v sinergiji delujeta proti retro-virusom.Vsebuje emtricitabine 200mg in tenoflovir disoproxil famarate 300 mg za osebe, ki so težke najmanj 35kg. Dr Klinghardt je to zdravilo dajal tudi 2 leti starim otrokom in je imel dobre rezultate. Ker majhni otroci nočejo jesti vitaminov, mineralov, čajev, je Truvada enostavno zdavilo proti retro-virusom.

Zoper retro-viruse deluje snov *sulforaphane*, ki se v obliki prekursorja *glucoraphanin* nahaja v ohrovtu, brtičnem ohrovtu, brokoliju, zelju, cvetači...Med žvečenjem encim *myrosinase* spremeni *glucoraphanin* v *sulforaphane* . Največ te snovi ima brstični ohrovt ter kalčki brokolija (dobijo se v prahu kot Broccoli sprout powder). Ta hrana izboljša simptome avtizma.

Za retro-viruse dr. Klinghardt priporoča tudi brškin- adaptogen Cistus incanus (Rock Rose), ki divje raste na Sardiniji. Avtisti naj pijejo 6 skodelic tega čaja na dan in uživajo brstični ohrovt (1 žlico 2 x na dan). Iz prakse je ugotovil izboljšanje simptomov avtizma v nekaj tednih. Deluje tudi proti Boreliji ( več o tej rastlini je v mojih objavah Anti-parazitna terapija in Aromaterapija: gripa in mikrobi) Avtohtoni čaj brškina iz Sardinije prodaja KI Science.  Če otrok noče piti tega čaja, se lahko zmelje in doda v hrano.  Dr. Klingardt je razvil proti retro-virusom zeliščno formulo KI RETRO V. (opis sestavin je v moji objavi Aromaterapija: Gripa in mikrobi oziroma na spletni strani KI Science)

***

Živa center prodaja eterično olje brškina labdanuma, ki je sorodnik cistus incanusa, francoskega proizvajalca Eolesens. Iz praktične izkušnje vem, da deluje proti virusom v bradavici- HPV

fotografija Radha 2019

Dr Antonucci je razvil formulo proti retro-virusom na podlagi luteolina in PEA (palmitoyl-ethano-amide). Zelo hitro- v 6 tednih  izboljša simptome avtizma. PEA pomiri kronično aktivne in vnete glia celice v možganih, ki skrbijo za čiščenje možganov. Terapija avtizma naj zato obsega zdravljenje vnetja možganov ( glia celic in imunskih mast celic, ki izločajo histamin, ki povzroči simptome alergije). Več o zdravljenju vnetja možganov je v nadaljevanju članka. 

Marco Rugero je skupaj z dr. Klinghardtom razvil kremo New Sophia Flow- Microbiome advanced formula, ki jo prodaja na svoji spletni strani Sophia Nutrition.  Namaže se po vratu oz. grlu, ker retro-virusi skrčijo vene v vratu in zato je razstrupljanje možganov slabše. Dr. Klinhardt je izvajal tudi širjenje ven v vratu s katetrom, a je ameriški FDA to prepovedal, čeprav je uspešno pozdravil mnogo ljudi z nevrološkimi oboljenji. Trije otroci so v nekaj dneh ozdraveli od simptomov avtizma, ko jim je s to metodo razširil vene v vratu. S tem je povečal pretok krvi iz možganov, ki odnaša toksine in strupene razkrojke - jih razstruplja. Ker je FDA prepovedal to metodo, je dr. Klinghardt razvil kremo, ki pomaga pri širjenju ven v vratu, čeprav bi bilo bolje, če bi jih razširili mehanično.  Pomaga tudi masaža vagus živca parasimpatičnega živčnega sistema v vratu. Limfna masaža vratu dr. Klinghardta  je na naslovu: 

https://www.youtube.com/watch?v=XB5laFb74dM

Pomemben je tudi mineral selen : V Afriki na enem področju, kjer je bilo v zemlji veliko selena, ljudje niso zboleli zaradi okužbe z retro-virusom HIV. Zato je dobro, če avtisti jemljejo vitamin B5 in selen v obliki selenocisteina ali selenomethionina. (op. prev: pri nas se dobi Bio selen + cink od podjetja Pharma Nord), če imajo pomanjkanje le teh ( kar pokaže bioresonanca Biostile, ki se izvaja v nekaterih lekarnah)

Proti retro-virusom deluje tudi kisikova hiperbarična komora. 

Dr Klinghardt je ugotovil, da ima 97% avtistov okužbo z Borelijo. V ZDA ima 80% komarjev Borelijo. Testi uradne medicine za Borelijo na infekcijski kliniki so nezanesljivi. Testirajo le kri bolnikov, Borelija pa ne živi v krvi, ampak v celicah, medceličnem tkivu, organih, možganih, našli so jo celo v hrbtenici. Zaradi tega je krvni test lahko lažno negativen (op. prev.: več o Boreliji in zdravilih zanjo je v moji objavi Anti-parazitna terapija). Bolnik je zaveden v prepričanje, da nima Borelije, v resnici pa je možno da ima intra celično obliko Borelije. Dr. Klinhardt je z ultrazvokom odpravljal mikrobe iz možganov, ledvic in mehurja v urin. Ko je nato analiziral urin, je odkril, da imajo skoraj vsi avtisti, ki jih je zdravil, okužbo z Borelijo, pa tudi spremljajoče infekcije z bakterijo Bartonelo in drugimi patogeni.  Vsak insekt, ki ima bakterijo Bartonelo, ima tudi retro-viruse.  Terapija za Borelijo je pri dr. Klinghardtu enaka terapiji za avtizem, saj okužba z Borelijo aktivira speče retro-viruse. Več o njegovem protokolu za Borelijo:

 https://klinghardtinstitute.com/lyme-disease/dr-klinghardt-biological-lyme-protocol/

Mikrobi lahko povzročijo PANS- akutni pediatrični nevropsihiatrični sindrom, oz PANDAS (če so vzrok Streptokoki), ki pomeni avtoimunski encefalitis - vnetje možganov. Zaradi pogostih infekcij v nosu lahko celice pomagalke Th17 iz nosa potujejo v možgane in povzročijo vnetje, nastanejo lahko tudi antitelesa, ki napadajo nevrone. Simptomi so nenavadni gibi telesa, agresivnost, zavračanje hrane, močenje postelje, sprememba osebnosti. Potrebna je anti-mikrobna terapija in zdravljenje vnetja možganov (kot je opisano v nadaljevanju).

Iz stanovanja je potrebno odstraniti nevarne plesni, ki se lahko skrivajo v kopalnici, odtokih itd.. Avtisti imajo tudi kronično okužbo s Kandido, zato je zelo pomembna terapija proti Kandidi, ki izloča strupene toksine. Mikrobi, ki so pogosti pri bolnikih z avtizmom: 

- Borelija in ko-infekcije z bakterijo Batonelo (več o tem je v moji objavi Anti-parazitna terapija)

- virus ošpic- vitamin A palmitate 100.000 IU 3x na dan-  samo dva dni terapije, nato ponovitev vsakih 6 tednov (nekajkrat). Protokol DAN manual 22

- Borna virus, ki napade limbični sistem in lahko povzroči psihiatrične bolezni ( dr. Klinghardt priporoča ekstrakt oljčnega lista, medicinskih gob ter zdravilo Amantidine za dobo 4 mesecev)

- Giardia, amebe in protozoe : dr Klinghardt uporablja ozonirane izvlečke klinčkov, pelina, kumine, majarona itd...nekaj tednov

***

klinčki, majaron, kumina, sladki pelin - kmetija Klepec

fotografija Radha 2019

- Herpes virus (op. prev.: izvleček melise, aloja vera, česen, med, izvleček oljčnega lista, kokosovo olje, izvleček robide, propolis, eterično olje klinčkov, poprove mete in čajevca...aminokislina lizin zavira replikacijo herpes virusov)

- plesni in glivice (Kandida)- proti plesnim deluje propolis (op. prev: za odrasle so eterična olja origana, timijana, cimeta, klinčkov, čajevca...). Pesticid glifosat povzroči rast škodljivih bakterij, kvasovk. 

- dr. Garth Nicolson: v skupini 68 otrok z avtizmom, jih je 58% imelo kronično okužbo z mycoplasma fermantans in mycoplasma pneumoniae

Dr Klinghardt priporoča Matrix microbes (za oralno uporabo, ali za dezinfekcijo zraka v stanovanju ali avtu -2x na teden). Dr Daniel Nuzum: eterično olje kadilne bosvelije v difuzorju zmanjša število patogenih mikrobov v zraku za 96%. Učinkovita je tudi kot kadilo, s katerim v pravoslavnih cerkvah prečiščujejo prostor in zrak.  

Dr Thomas Janossy ima tri mesečni protokol za zdravljenje avtizma z zelišči, ki učinkovito delujejo zoper bio film kolonije mikrobov : https://oradix.com/biofilm-in-lyme-autism-alzheimer-s-and-dementia/

Dr Raj Patel uspešno zdravi avtizem. Tudi on navaja pogoste okužbe avtističnih otrok z  mycoplasmo, Chlamydia pneunomiae, Borelijo, human herpes virusom 6, cytomegalovirusom, Epstein Barr virusom, Polyomavirusom itd... Članki o infekcijah pri avtističnih otrokih so na njegovi strani

http://medicaloptionsforwellness.net/index.php/condition/autism/treatment/treatment-chronicinfections

*   *   *

2. ZAŠČITA PRED ELEKTRO-MAGNETNIM SEVANJEM

Elektro-magnetno (EM) sevanje je zelo škodljivo. Nosečnica v brez-žičnem WI-FI elektromagnetnem polju ima večje tveganje za avtističnega otroka. WI-FI trajno uniči 1/7 beljakovin v telesu. Fetus v sebi koncetrira 20 krat več WI-FI sevanja kot odrasla oseba. Zato obstaja tveganje za nepravilen razvoj in posledično za slabšo moč razstrupljanja aluminija iz cepiv in zraka ter manjšo odpornost na retro-viruse ( ki naj bi bili v cepivih), kar je značilno za avtistične otroke. WI-FI povzroča upad možganskih funkcij. Če moški nosi celični telefon v žepu, sevanje zmanjša število in mobilnost spermijev ter poškoduje njihovo DNK, kar je lahko tveganje za avtizem pri otroku tega očeta. 

Več o zaščiti pred elektro-magnetnim sevanjem bom pisala v naslednji objavi. Zmanjšati je potrebno zvoke in izpostavljenost modri svetlobi zaslonov TV, PC, mobilnih telefonov, ker so avtisti hitro preveč stimulirani. 

***

sol Mrtvega morja ima veliko magnezija, ki zmanjša škodljive posledice elektro-magnetnega sevanja v povezavi s kalcijevimi kanali v membrani celic

fotografija Radha 2019

***

Električna in magnetna polja imajo različne učinke na otrokov živčni sistem, ki je v razvoju. Zdravo telo prenese cca 20 mili voltov upora. Ko se ta poveča na  300-500 mili voltov, oseba zboli.

Električni daljnovodi sevanjo močna EM polja, tako kot bazne postaje mobilne telefonije,  v nekaterih hišah so izmerili tisoče mili voltov. Sevajo tudi mikrovalnovne pečice. Otrok z avtizmom naj ne bo v bližini električnih naprav, zlasti postelja naj bo na varnem mestu. Iz spalnice je potrebno odstraniti alarmno uro, varčne žarnice, telefon, WI-FI, CD player,....Vsaka oseba je med spanjem 100 krat bolj občutljiva na EM sevanje, ki zavira delovanje epifize. Ta izloča melatonin, ki varuje centralni živčni sistem. Glava naj ne bo ob elekrični napeljavi.

Umetna magnetna polja in geopatološka sevanja odpirajo možgansko krvno žilno pregrado, ki varuje možgane pred strupi in patogeni, lahko povzročijo levkemijo, raka, občutek megle v možganih, motijo možgansko valovanje, dihanje in peristaltiko črevesja, povečajo strupenost plesni v stranovanju.

Peter Sullivan je imel dva sina z diagnozo avtizma. Razstrupljal jih je, med drugim,  od težkih kovin, odstranil je vire elektro-magnetnih polj, ki med ostalim vplivajo na kalcijeve kanale v membrani celice. Oba otroka sta ozdravela in uspešno končala študij brez simptomov avtizma. Je več sto genov, ki so tveganje za avtizem in ena skupina je povezana z delovanjem kalcijevih kanalov, ki so občutljivi tudi na zelo šibka EM polja (imenujejo se voltage gated calcium channels).  Kalcij vzburja živčni sistem, nastanejo lahko epileptični napadi, EM sevanje pa povzroča vstop kalcija v nevrone. Nastaja stresni odziv celice (cell danger response), vnetje in poškodbe prostih radikalov zaradi oksidativnega stresa. Večina simptomov avtizma je povezana z motnjo delovanja kalcijevih kanalov, ki jih povzročajo EM polja, kemikalije, pesticid glifosat, težke kovine, toksini mikrobov. Pomaga kopel z Epson soljo ali soljo Mrtvega morja, ker ima magnezij, ki blokira kalcijeve kanale in prepreči vstop kalcija v celico oz. nevron. Tudi hrana, ki ima veliko magnezija in kalija uravnoveša nivo kalcija. 

Dr. Dietrich Klinghardt, predavanje 5G Crisis Summit 2019/2020 : Za notranjo zaščito naj otroci z avtizmom uživajo naravne snovi, ki okrepijo sposobnost telesa,

da ne absorbira elektromagnetna valovanja. To so rožmarin, propolis in koriander. Podjetje KI Science ima produkt Ray Wave in kremo E-shield, s katero koža odbija EM sevanje Wi-Fi usmerjevalnika. 20-50 mili gramov metil folata na dan (op. prev: vitamin B9 – toda ne kot folna kislina, ki je škodljiva ) v 3-4 mesecih zmanjša nevrološke simptome pri otrocih z avtizmom in pri ljudeh, ki imajo elektro-hiper-senzibilnost. Po tem času nastane prevelika koncentracija metil folata v telesu in je potrebno prenehati za nekaj mesecev. Nato pa spet ponoviti terapijo. Skupini otrok z avtizmom, ki dosledno upoštevajo zgornja navodila se stanje izboljša, drugim, ki ne upotševajo teh navodil dosledno, pa se stanje ne izboljša.

*   *    *

3. RAZSTRUPLJANJE OD TEŽKIH KOVIN

Velik vpliv na patogenezo avtizma pa ima tudi aluminij, ki je v otroških cepivih, zraku, hrani...težke kovine se vežejo na mielinske ovojnice nevronov, kar vodi v poškodbe živčnih celic. V zraku je ponekod občasno 7.000 krat večja količina ioniziranega aluminja, kot je dovoljeno. Dr. Klinhardt priporoča za razstrupljanje aluminija liposomski silicij Bio Sil, homeopatski aluminij, algo ecklonia cava kot binder za vezanje in izločanje težkih kovin ( je pa tudi anti retro-virusno sredstvo). Več o tem je v moji objavi Razstrupljanje od težkih kovin (v komentarju št. 33 te objave bom kmalu napisala poseben protokol za razstrupljanje od aluminija)

Raziskave so pokazale, da imajo avtistični otroci v možganih akumuliranega veliko več aluminja kot zdravi otroci, ker imajo avtisti slab mehanizem razstrupljanja toksičnih snovi.  Zato testi težkih kovin v urinu, blatu in laseh niso zanesljivi, saj avtistični otroci težke kovine slabo izločajo,  kopičijo jih v tkvih, organih in možganih. Dr. Klinghardt priporoča ekstrakt rjave alge PC Ecklonia cava od podjetja Bio Pure. Je odlična snov za vezanje toksinov (binder), ki čisti aluminij v črevesju, živo srebro, pesticid glifosat, deluje proti retro-virusom. Priporoča tudi ionsko kopel za noge, 20 minut na dan. Pri tem se aluminij ne izloča skozi stopala v vodo(obarvana voda nastane od kovin v elektrodah), pač pa se tretji dan poveča izločanje aluminija, organskih toksinov in drugih težkih kovin z urinom. Porabil je 30.000 EUR lastnega denarja za analize urina otrok z avtizmom in ugotovil, da se tretji dan terapije z ionsko kopeljo, poveča izločanje aluminija v urinu za 600%

***

aktivno oglje za vezanje strupov v črevesju

fotografija Radha 2019

***

Že majhna količina živega srebra, manj kot 1 nanogram etilnega in metilnega živega srebra (op.prev: otroška cepiva do leta 2000 so vsebovala živo srebro) lahko povzroči avtizem z uničenjem beljakovine tubulin v možganih, ki vzdržuje strukturo nevronov. Uničenje tubulina loči osebo od višjih nivojev inteligence. Če tubulin ne deluje, noben sistem v telesu ne deluje dobro. Avtisti imajo povišan nivo antiteles na tubulin, kar kaže na navzočnost živega srebra v možganih.

Je 5x več avtističnih dečkov kakor deklic. John Gray pravi, da dečki proizvajajo testosteron in imajo zato prenizek nivo cinka v možganih, ker ga več porabijo. Vse celice imajo receptorje za cink in če cinka primanjkuje, se na receptorje za cink veže živo srebro, ki v 24 urah povzroči smrt nevrona. Zato je dobro, če se preveri nivo cinka (bio-resonanca Bio stile v nekaterih lekarnah) in če ga primanjkuje, naj se uživa hrana z veliko cinka ali se jemlje dodatek (Bio-selen+cink od PharmaNord)

Viri te kontaminacije z živim srebrom so:

  obremenjenost matere z živim srebrom med nosečnostjo: raziskave na Švedskem so pokazale, da se toksini matere kopičijo v fetusu, celo 2/3 živega srebra naj bi iz matere prešlo v zarodek, kar lahko povzroči tudi splav.  Študija v Teksasu je pokazala, da kjer je zemlja onesnažena z več živega srebra, je več pojavov avtizma. Zato dr. Klinghardt priporoča, da matere pred zanositvijo naredijo razstrupljanje od težkih kovin. O tem je napisal članek “Advice to Expectant and New Parents” na strani www.neuraltherapy.com

-  živo srebro v cepivih in drugih farmacevtskih produktih. V cepivih so uporabljali thimerosal, ki je vseboval živo srebro. Bil je tudi v cepivu za Hepatitis B, ki so ga uvedli po letu 1980 in je še vedno navzoč v nekaterih cepivih, oziroma je v sledovih v mnogih cepivih. Deluje v sinergiji z nano aluminijem, ki je v cepivih.  Robert F. Kennedy: "Je 81 študij, ki so dokazale linearno povezavo med thimerosalom in avtizmom." (več o cepivih je v moji objavi Cepiva povzročajo bolezni) 

- Živo srebro v amalgamskih zobnih zalivkah matere med nosečnostjo močno ogroža zarodek, saj prehaja skozi placento

- živo srebro v velikih ribah, kot sta tuna in morski pes. Manjše ribe, če niso v konzervah, niso tako škodljive, saj imajo zaščitne snovi, kot so esencialne mašobne kisline, amino kisline in beljakovine. 

Zobje, dlesni, črevesje, vezivno tkivo in gangliji avtonomnega živčnega sistema so glavna skladišča težkih kovin, kjer dobro uspevajo tudi patogeni mikrobi. So slabo prekrvavljeni in imajo pomanjkanje hlanil in kisika, kar je idealno za razvoj anaerobnih  bakterij, virusov in glivic.  Zato dr. Klingardt predlaga sočasno razstrupljanje od težkih kovin in anti-mikrobno terapijo. 

Opomba ( iz objave Razstrupljanje od težkih kovin) :Dobra se mi zdi  zeliščna formula, ki jo je razvil dr. George Giorgieu :HMD Heavy Metal Detox. Za to formulo je bila narejena znanstvena raziskava, ki je trajala tri leta in je zajemala 350 ljudi. Niso ugotovili nobenih škodljivih stranskih učinkov, zagotovo pa na nežen in počasen način odstranjuje uran, arzenik, živo srebro, kadmij, svinec, aluminij, antimon, bismut in nikelj. Primerna je tudi za ADD in avtistične otroke, ki imajo večinoma sindrom propustne črevesne sluznice in zastrupitev s paraziti in težkimi kovinami. Vsebuje rastni faktor iz alge chlorella, koriander in homeopatsko chlorello. Ugotovili so, da koriander ali chlorella sama zase nista učinkovita pri razstrupljanju od težkih kovin, če pa delujeta v sinergiji, kot v tej formuli, pa sta uspešna.  

Naturopatinja Erika Brajnik je na svoji spletni strani Saeka zapisala: v oktobru 2013 so k meni pripeljali punčko Anjo, ki so ji 5 mesecev kasneje postavili diagnozo avtizem. Punčka je bila živahna, kot posledico alergije je imela po telesu izpuščaje. Dala sem ji probiotično kuro, ključno pri teh vrstah obolenj, Bachove kapljice in naredili smo ji mineralogram (istočasno smo mineralogram naredili tudi njeni osemdesetletni babici). Rezultati mineralograma so pokazali, da je imela Anja 4 x več toksičnih kovin v sebi kot babica pri 80 letih. Če so v črevesju prave populacije bakterij in iz telesa odvzamemo toksične kovine, se bolezenski znaki avtističnega otroka zmanjšajo na minimum.

dr. Thomas Janossy za avtizem priporoča svojo formulo StemDetox, ki deluje zoper bio-film kolonije mikrobov ( bakterij, virosov, glivic) in parazitov, razstruplja od težkih kovin, podpira črevesje in limfni sistem. Več o tem je v komentarju št. 6

.*   *   *

4. RAZSTRUPLJANJE OD PESTCIDA GLIFOSAT

Dr Klinghardt priporoča Bio Pure Matrix Minerals, nano zeolit Zeo Bind, adaptogene Deep Purple, vitamin C iz šipka. Iz možganov, organov in tkiv glifosat odstranijo bio-aktivni ogljiki (fulvična kislina). Uživati je potrebno aminokislino glicin (op.prev: ekološka želatina ima 35% glicina), ki tekmuje z glifosatom na mestih vezanja v celičnih bio-kemičnih procesih. Več o tem je v moji objavi Razstrupljanje od pesticidov in gensko spremenjene hrane. 

Glifosat poslabša razstrupljevalno sposobnost telesa. V zraku so našli glifosat, retroviruse in mycoplasmo.  Pet let star otrok, ki ima veliko glifosata, ne bo zmogel narisati niti najbolj preproste risbice človeškega telesa (glej sliko v knjigi str. 29). Glifosat in drugi strupi prehajajo v novorojenčka tudi z materinim mlekom. V ZDA so primeri avtizma, kjer so simptomi popolnoma izginili, ko otrok ni več užival hrane s pedsticidom Round Up in gensko spremenjeno hrano. 

Ekološki jabolčni kis razgradi glifosat. 

***

ekološki jabolčni kis - Natureta ali Fructal in bio želatina Natur pur Špar

fotografija Radha 2019

*   *   *

5. UGOTAVLJANJE OBČUTLJIVOSTI NA HRANO

Ker ima večina avtistov neravnovesje črevesnega mikrobioma in sindrom propustne črevesne sluznice, je potrebno testirati občutljivost na hrano, čeprav ti testi niso povsem zanesljivi. Hrani, na katero je oseba občutljiva, se je potrebno izogibati ter zdraviti črevesje. Testiranje izvajajo:

https://holistic.si/2017/11/21/testiranje-alergije-in-intolerance-na-hrano/

http://intolerancanahrano.si/test-intolerance-na-hrano/

Alergije in občutljivost na hrano lahko povzroči blago obliko vnetja možganov (encefalitisa) ali vnetje sklepov, ki postanejo tarča kopičenja toksinov

Op. prev: večina ljudi naj bi imela sindrom propustne črevesne sluznice. Vzroki so: farmacevtski antibiotiki, GSO hrana, gluten iz žit, rafiniran sladkor, mlečni proizvodi (kazein, hormoni, antibiotiki), alergija na hrano, nizek nivo prebavnih encimov in želodčne kisline, infekcije mikrobov in parazitov, menopavza, okoljski toksini, kemikalije, plastika, pesticid glifost, stres...

Sindrom propustne črevesne sluznice pomeni, da iz črevesja v kri prehajajo neprebavljene tuje beljakovine, stupeni izločki bakterij lipopolisaharidi, virusi, paraziti, bakterije, glivice, gluten iz žit, kazein iz mleka.Vse to je vzrok 80% kroničnih bolezni :  avtoimunskih bolezni, kroničnega vnetje v možganih in sklepih , avtizma, bolezni ščitnice, nevrodegenerativnih bolezni...

Zdravljenje propustne črevesne sluznice: ekološka želatina (ima 35 % aminokisline glicin), kokosovo olje, jabolčni kis, sok zelene, ekološko kuhano maslo (ghee, ki ima masleno kislino, ki zdravi črevesno steno), ekološki kolagen, ingver, poprova meta, fermentirana zelenjava, sok zeljnice ( ima 500 vrst koristnih bakterij za zdrav mikrobiom), bučna semena, sok limone, avokado, himalajska sol, kurkuma, vlaknine za podporo zdravih mikrobov v črevesju (akacija inulin, fižol, šparglji, banane, cikorija, česen, čebula, por, čičerika, brusnice), pektin dušenih jabolk, aloja vera, tekoči klorofil, olje črne kumine, omega 3, sladki koren, kumina, kolostrum, ....povečati je potrebno pretok in količino žolča (glej mojo objavo Razstrupljanje od težkih kovin), jemati prebavne encime, imeti dovolj vitamina A .

***

bio želatina, ingver, meta za zdravljenje črevesne sluznice

fotografija Radha 2019

***

Eu Biosa za zdravljenje črevesne sluznice priporoča Neotosil (150ml = 55,90 EUR), ki vsebuje : beta glukane, alfa lipoično kislino (ALA), kvercetin, betakaroten, kurkumin, resveratrol, triphala churna, aronijo in moringo z aktivnimi oblikami vitaminov B12 in folne kisline ter vitaminov A, C in E -

Dr. David Jockers je za zdravljenje črevesja razvil formulo Gut Healing Protein, ki vsebuje ingver, elagično kislino, MSM žveplo, kurkumo, cink, inulin, laneno seme, vodno krešo, bioflavonoide, N acetil cistein, holin, L glutamin, ekstrakt zelenega čaja, kvercetin, selen in vitamin B12

Dr Tom O Bryan: knjiga You can fix your brain: Aktivacija genov za zdravljenje sindroma propustne črevesne sluznice: GS pack formula, ki vsebuje vitamin D3 5000IU, omega 3 600mg EPA in DHA, L-glutamine, izvleček brokolija sulforaphane glucosinolate, kurkumin. Formula GS Imuno Pro pa vsebuje najboljši kolostrum na svetu, ki je najboljša snov za aktivacijo genov za zdravljenje črevesne sluznice

Dr. Rossignol je na National Autism Conference leta 2015 povedal, da so med vsemi dodatki probiotiki na drugem mestu po učinkovitosti izboljšanja simptomov avtizma.  To pomeni, da je primerna tudi fermentirana hrana, ki ima veliko probiotičnih bakterij.  V DM prodajajo napitek kombuča, ki ima veliko število različnih koristnih bakterij, dober je tudi sok zeljnice. Nizek nivo koristnih probiotičnih bakterij Lactobacillus in Bifidobacterium je povezan z vnetjem možganov in celotnega živčnega sistema. Raziskava dr. Krajmalnic in Brown je pokazala povezavo med avtizmom in zmanjšano raznolikostjo črevesne mikrobne flore. 

dr. Marco Ruggiero je povedal, da avtistom pomaga keto dieta z malo ogljikovih hidratov in veliko zdravih maščob, ker zaustvi proces vnetja v možganih. 

Problem lahko povzročajo tudi mlečni proizvodi, saj so pri avtističnih otrocih našli zvišan nivo antiteles zoper mlečno beljakovino butirophilin, zaradi podobnosti (cross reaction) pa ta anti-telesa lahko napadejo tudi beljakovino oligodendorcit v mielinski ovojnici nevronov. 

Dr. Theresa Lyons MS MS phD je profesor zdravljenja avtizma. Njena hiči je dobila diagnozo hude oblike avtizma z epileptičnimi napadi in agresivnostjo, ko je bila stara dve leti. Dr Lyons je po srečanju s starši, ki so pozdravili avtizem svojih otrok spoznala, da je ozdravitev avtizma možna. Razvila je protokol zdravljenja, v katerem ima veliko vlogo prehrana brez glutena in sladkorja. Povedala je, da če ima otrok močno potrebo po sladkorju, je to zaradi glivične okužbe s Kandido.Zato poudarja pomen probiotikov, kot je Saccharomyces boulardii, ki zmanjša infekcijo s Kandido. A ne svetuje, da se zdravljenje črevesja začne s to kvasovko, ker lahko povzroči reakcijo zaradi odmiranja glivice Kandide. Za začetek svetuje Acidophilus probiotike, pozneje pa se lahko doda S. boulardii. Protokol dr. Lyons je na strani:  https://awetism.net/5-steps-to-start-healing-autism Pogovor z njo pa je v komentarju št. 7

*   *   *

6. ODSTRANITEV GLAVNIH VZROKOV STRESA

- zmanjšanje kemikalij in toksinov iz okolja v kozmetiki, pohištvu, tepihu, čistilih, sredstvih za pranje perila, plastiki, sintetičnih oblačilih .......težke kovine, plesni v stanovanju.....izogibati se zobnim pastam s fluorom, ki je živčni strup - moti delovanje mitohondrijev, ščitnice, sintezo dopamina in serotonina in povzroča depresijo in tesnobo. (naravna zobna pasta z zelišči dr. Alfred Vogel). Dr. Daniel Nuzum je povedal, da so v ZDA v popkovni krvi novorojencev našli več kot 200 kancerogenih kemikalij

***

naravna zobna pasta A. Vogel

fotografija Radha 2019

***

- pomanjkanje mineralov in vitaminov je bio-kemični stres za telo. Op. prev: bio resonanca, ki jo brezplačno izvaja podjetje Biostile v nekaterih lekarnah, bo natančno pokazala, katerih vitaminov in mineralov primanjkuje in jih je potrebno jemati 

- morebitne strukturne deformacije v razvoju obraza, vratu in čeljusti, ki ovirajo normalen pretok krvi s hranili in kisikom v možgane. Ovirana je tudi drenaža limfe, ki čisti možgane. Elisabeth Sheehan Dc, CCN meni, da so pri avtizmu prisotne nepravilnosti v razvoju glave, medenice, kranialnih živcev in vratnih vretencev. To je stresor za živčni sistem, ki ošibi možgane, tako da so bolj ranljivi za težke kovine in infekcije mikrobov. Kosti glave vplivajo na membrane, ki nosijo hipofizo in hipotalamus. Hipotalamaus pa je pri izločanju in transportu hormonov močno odvisen od sprememb položaja hipofize. Op prev: osteopatija, kraniosakralna terapija:http://www.remedio.si/ponudba-terapije/kraniosakralna-terapija 

Dr. Tom Moorcroft DO je povedal, da nekaterim otrokom zelo pomaga ALF osteopatska dentalna naprava za pravilen razvoj čeljusti (Advanced Lightwire Functionalc). Nekateri otroci imajo s tem izboljšanje simptomov v 4-6 mesecih

- motnje pretoka energije in fizične blokade zaradi brazgotin (odstranitev mandljev, ganglijev...), kjer lahko nastajajo nenormalni električni signali, ki spreminjajo delovanje avtonomnega živčnega sistema in povzročijo, da to potane mesto kopičenja težkih kovin in toksinov. Dr Klinghardt ima terapijo za zdravljenje brazgotin. Kronična okužba mandljev prispeva k zastoju pretoka limfe, ki čisti možgane, alergijam na hrano, motnji pozornosti in avtizmu

- izogibanje hrani, ki povzroča alergije ali občutljivost ( glej točko 5)

- izogibanje geo-patološkemu stresu (postelja naju ne bo nad podzemnim vodnim tokom, vozliščem Hartmann ali Curry mreže)  in elektro-magnetnim poljem ( glej točko 2)

- zdravljenje nerešenih transgeneracijskih travm ( glej Intuitivni nivo). Psihološki stres je pomemben vzrok kopičenja težkih kovin v telesu

 *   *   *

7. LAJŠANJE SIMPTOMOV AVTIZMA

Ne posega v globje nivoje bolezni, lahko pa daje pozitvne učinke. Za razliko od farmacevtskih zdravil, ki simptome pogosto poslabšajo ali povzročijo nove, dr. Klinghardt uporablja naravna zelišča in sredstva

- dieta (kot je npr GAPS) s prebavnimi encimi, probiotiki, brez hrane, ki povzroča alergije ali občutljivost, brez glutena, brez kazeina iz mlečnih izdelkov ( v knjigi ima opis prehrane)

- hladno stiskana olja ( olivno, bučno, konopljino, svetlina) in omega 3 (EPA in DHA za blaženje vnetja v možganih)

***

bučno olje ima veliko vitaminov in mineralov

fotografija Radha 2019

***

- DAN The Defeat Autism Now pristop z vitaminom B6, cinkom, magnezijevim citratom. Preveč cinka ni dobro, ker ker ima sinergijski učinek z živim srebrom

- vitamin C 100mg na 1 kg telesne teže na dan, B vitamini, kakovostni multi vitamini

- Vitamin B12 s folati v razmerju 5:2 (pod jezik dati) za čiščenje toksinov in dušikovega oksida iz možganov

- minerali : kalcijev citrat, selen, nizek odmerek Naltrexone ( poglavje 5 in 6 v knjigi)

Dr Klinghardt pravi, da je med vsemi produkti podjetja Bio Pure za otroke najbolj zdravilen Chlorella Growth Factor rastni faktor alge Chlorella pyrenoidosa v tekoči obliki. Lahko se tudi namaže po koži.  CGF je antikancerogena snov, vsebuje vitamine, minerale- magnezij, razstruplja, podpira imunski sistem, spodbuja optimalno izražanje DNK, popravlja škodljive posledice elektro-smoga, ki epigenetsko škodljivo vpliva na DNK   Je zelo primeren za avtistične otroke.  https://biopureus.com/product/chlorella-growth-factor-cgf-liquid/

*   *   *

8. ANTI-PARAZITNA TERAPIJA

 Pri avtistih so pogoste okužbe s paraziti. dr. Klinghardt uporablja ozonirane izvlečke zelišč ter zdravilo Alinia, ki prečka možgansko krvno-žilno pregrado ter  Albendazole24 in Biltrocide. (op. prev: naravno terapijo za parazite sem opisala v moji objavi Anti-parazitna terapija). Zaradi parazitov imajo avtisti v telesu povečan nivo amonijaka (NH3). Dr Richard Horowitz je povedal, da paraziti izločajo propionsko kislino, ki pomeni tveganje za avtizem

Kvalitetne zeliščne formule za razstrupljanje otrok, starejših od  12 mesecev, za podporo sistemom izločanja in kot anti-parazitna terapija so produkti podjetja BIORAY Kids .......https://www.bioray.com/brand/bioray-kids/ 

Zeliščna formula NDF Haapy od podjetja BIORAY Kids Vsebuje lupino zelenih orehov, gobo resasti bradovec, Chlorella alge, pelin, črno deteljo, list oljke, korenino Solomon Seal, ameriški ginseng, korenina Eluthero, sladki pelin, klinčke, gobo Reishi, korenino Polygonatum, kitajski sladki koren, Schizandro, ekstrakt pešk grenivke in lista stevije

 ***

klinčki, črni oreh, pelin (kmetija Klepec) za parazite

fotografija Radha 2019

*   *   *

9. OBNOVA TELESNIH SISTEMOV

dr. Klinghardt uporablja nemška homeopatska zdravila Heel za podporo zdravljenja po fazah (opomba:  zelo primerne pa so zgoraj omenjene zelišče formule za otroke BIORAY Kids): 

1- krepitev limfnega sistema kot priprava na razstrupljanje od težkih kovin - 2 meseca

2- s homeopatskimi produkti pomaga mobilizirati težke kovine med terapijo razstrupljanja

3- obnova komunikacije med celicami

4- podpora homepatskih produktov pri anti-mikrobni terapiji

5- 4 mesece po začetku zdravljenja uporablja homeopatske produkte za možgane in druge organe

Heel homeopatski produkti lahko ohranijo energijo več desetletij. Prodaja jih podjetje Bio Pure www.biopureus.com .

- Ed Snapp je razvil neinvazivni in netravmatični program, ki ustvarja pogoje, v katerih se otrokov centralni živčni sistem vrne v stanje, ko je možen nadaljni razvoj. Ta terapija se imenuje  “Chronologically Controlled Developmental Therapy” (CCDT). Temelji na postavki, da ko otrok doživi toksično poškodbo možganov, je travmatiziran celoten živčni sistem. Med tem, ko se možganske celice lahko obnovijo, pa ostaja travma zaradi poškodbe. Cilj terapije je, da telo pridobi senzorične in motorične sposobnosti, ki so shranjene v DNK. Terapija vsebuje stimulacijo čutil, terapevtsko masažo in vaje, v določenem zaporedju. Dr. Klinghardt je videl neverjetne izboljšave pri svojih pacientih z avtizmom, po 9 mesecih te terapije. Več o tem je na naslovu:  www.futuresunlimited.com

- barvna in vidna terapija (poglavje 7 v knjigi)

 *   *   *

Dodatek iz drugih virov informacij:

- mitohondriji pri avtizmu proizvajajo premalo ATP energije, zato so motnje v delovanju možganov. Nivo vodikovega peroksida pa je 2x večji kot je normalno, zato so nevroni izpostavljeni večjemu oksidativnemu stresu. Mitohondriji pri proizvodnji energije proizvajajo tudi proste radikale, ki lahko poškodujejo celico in DNK v jedru celice ali mitohondrija. Zaradi tega mitohondriji lahko zelo hitro mutirajo, zgodi se lahko da določeni kodoni manjkajo. Genetsko modificirana cepiva lahko poškodujejo DNK v celici in mitohondrijih. O zaščiti DNK sem pisala v objavi Razstrupljanje od pesticidov in gensko spremenjene hrane 

Dr. Christine Schaffner pravi, da je pri avtizmu kronično stanje skrčenosti mitohondrijev, kar aktivira *cell danger response*- stresni odziv celice na nevarnost, ki sproži vnetje in aktivacijo mast celic imunskega sistema(mastocitov), ki izločajo histamin (ki povzroči simptome alergije).  Kako zdraviti kronično stresni odziv celic? Vzpostaviti je potrebno homeostazo in odpraviti vzroke, ki ogrožajo mitohondrije oziroma celico. Vzroki so lahko težke kovine, pesticid glifosat, kemikalije, plastika, aditivi v hrani, sintetična oblačila, cigaretni dim, fluor v zobni pasti, mikrobi, paraziti, farmacevtska zdravila, nihanje sladkorja v krvi, občutljivost na hrano, modra svetloba (iz ekranov PC, TV zaslonov, iPad. mobilnih telefonov), psihološki stres, čustvene travme.....Zdravljenje je anti-stres terapija, optimalna prehrana, telovadba, minerali in vitamini, ki jih osebi primanjkuje, stabilizacija mastocitov, ki izločajo histamin (aloja vera, kvercetin, luteolin). Zelo pomembno je kvalitetno spanje (7-8 ur), ko se izloča melatonin, ki vstopa v mitohondrije in jih zaščiti pred poškodbami

* * *

aloja vera, sivka...nižajo histamin

fotografija Radha 2019

*   *   *

- zdravljenje mitohondrijev, ki pri avtizmu ne delujejo optimalno in imajo zato možgani premalo energije za delovanje. Celice v telesu imajo okoli 300 mitohondrijev, nevroni v možganih pa celo do 3000 mitohondrijev, ker potrebujejo za svoje delovanje veliko molekul ATP energije. Mitohondriji komunicirajo med seboj o bio-kemičnih spremembah v telesu, vplivajo na izražanje genov v jedru celice, vplivajo na povezave med nevroni, lahko pa tudi zapustijo celico. Nahajajo se tudi v sinapsah nevronov in če so šibki, bodo tudi signali med nevroni šibki. Na povečanje števila mitohondrijev vpliva PQQ- pyrriloquinoline quinone, ker povzroči biogenezo mitohondrijev. Je rastni faktor in 5000 x večji antioksidant od vitamina C. Krhka DNK v jedru mitohondrijev ni zavarovana, ampak je tik ob membrani, kjer je izpostavljena poškodbam prostih radikalov. PQQ popravlja in varuje DNK mitohondrijev in aktivira gene za metabolizem energije ter zavira staranje celice. 

Bio -aktivni ogljiki (fulvična kislina), melatonin iz epifize, telesni antioksidant glutation in liposomski silicij Bio Sil vstopajo v mitohondrije in jih razstrupljajo od težkih kovin.

Mitohondrije poškodujejo farmacevtska zdravila, vnetje, prosti radikali, arzenik ustavi produkcijo ATP energije, živo srebro, modra svetloba ekranov PC, TV, telefonov, EM sevanje WI-FI, strupi glivic Kandida, peticid glifosat, plastika, sintetična oblačila, retorvirusi, stres, čustvene travme, nihanje krvnega sladkorja, slabo delovanje ščitinice, pomanjkanje kisika zaradi plitvega dihanja, fluor v zobni pasti, Borelija, motnje v procesu metilacije ...vse kar povzroči strasni odziv celice na ogroženost ( cell danger response) Pomanjkanje železa povzroči motnje v delovanju mitohondrijev. So zelo odvisni od delovanja ščitnice, oz. od njenih hormonov. 

Hranila in postopki za zdravljenje mitohondrijev so: sončna svetloba, gibanje, koencim Q10, NADH, L carnitine, občasno jemanje D ribose, alpha keto glutarate, PQQ- pyrroloquinoline,ekstrakt hrasta Robuvit, nikotin amid riboside B3 vitamin, NF faktorji glycosylated phospholipids), acetyl L carnitine, infrardeča savna, CDP Choline citicholine (varuje membrano mitohodnrijev), ginko biloba, post regenerira mitohondrije, zmerna telovadba jim dovaja kisik in popravlja poškodbe. Antioksidant glutation razstruplja mitohondrije in popravlja poškodbe njihove DNK.

* * *

ginko biloba za zdravje možganov in mitohondrijev

fotografija Radha 2019

* * *

Nevrokirurg dr. Russell Blaylock za povečanje proizvodnje ATP energije v mitohondrijih priporoča: vitamin B2, B6 v obliki pyridoxal phosphate, B3, B1 kot benfotiamine, vitamin K2, koencim Q10, R-lipojsko kislino, acetil L -karnitin, acetil L-carnosine (blaži epileptične napade), pyruvate, ki sodeluje v Krebsovem ciklusu

Formula Quantum Cellular ATP Energy vsebuje hranila za bio genezo mitohondrijev: vitamin A, B3, B1, B2, B5, B6, cink, mangan, magnezij, kalij, ribose, ca pyruvate, kudzu ekstrakt, klinčki, triptofan aminokislina, reservatol, alpha keto glutaric acid, malic acid, glutamin, N Acetyl carnitin, succinic acid, koencim Q10, trigliceride, carnosine, valine, PQQ, alanine, aspartic acid, glucono delta latone, RNA, panthethine, ATP, luteolin, irish moss, paprika, zelišče clevers, ingver, ginseng

Formula Energenesis vsebuje 23 snovi za zdravje mitohondrijev, varovanje njihove membrane in povečanje števila mitohondrijev (biogenezo)  Sestavine so na strani:   https://www.theenergyblueprint.com/energenesis

*   *   *

- pri avtizmu je pomanjkanje cinka in bakra, ker so motnje v metabolizmu teh dveh mineralov, akumulirajo pa živo srebro.To povzroča motnje v delovanju nevrotransmiterja GABA, ki pomirja živčni sistem. Zaradi tega so nekateri avtistični otroci nemrini, tesnobni ali agresivni.  Po drugi strani pa preveč bakra lahko povzroči avtizem, napade panike, ADD, nemiren um, tesnobo. Potrebna je analiza stanja mineralov - mineralogram. V primeru prevelike količne bakra je potrebno razstrupljanje od bakra. (o tem bom pisala v komentarju na moji objavi Razstrupljanje od težkih kovin.) Zelo pomemben je zdrav črevesni mikrobiom. Koeficient razmerja med dobrimi in patogenimi bakterijami v črevesju pokaže bioresonanca, ki jo v nekaterih lekarnah izvaja podjetje Biostile. Premalo probiotičnih bakterij Lactobacillus in Bifidobacterium lahko povzroča vnetje v možganih, saj te dobre bakterije razgrajujejo vzbujalni živčni prenašalec glutamat v pomirjevalni GABA (nevrotransmiter). Če primanjkuje GABA živčnega prenašalca, lahko nastane tesnoba, epileptični napadi, depresija, demenca....Ker patogene bakterije proizvajajo tudi toksine lipopoli-saharide, ki povzročajo vnetje v možganih, je pri avtizmu izjemno pomembna skrb za zdrav črevesni mikrobiom.  

- za povečanje nivoja pomirjevalnega nevrotransmiterja GABA: kislo zelje, kisla repa, probiotični jogurt, keifr, kokosov kefir, kisle kumarice, miso, natto.... fermentirana hrana ima raznovrstne koristne probiotične bakterije........vitamin C, magnezij ( se veže in aktivira GABA receptorje v nevronih), L-theanin, B vitamini- zlasti B6, aminokislina taurin, cink, čaj melise, veliko GABA ima čaj Pu-Erh, ........anti-stres terapija, gibanje, dihalne vaje, dovolj spanja

- dr. Stephanie Seneff: Encim glutamin sintaza spreminja glutamat v glutamin. Večina avtistov ima pomanjkanje mangana, ki je del tega encima. Imajo tudi povišan nivo glutamata ter občutljivost na glutamat, vzrok pa je morda v pomanjkanju mangana.  Glutamat pa je nevro-toksin., ki skupaj z aminokislino glicin draži NMDA receptorje, zaradi česar nevroni *gorijo*. Pesticid glifosat pa je glicin plus molekula dušika. Glifosat deluje kot glicin in skupaj z glutamatom draži NMDA receptorje in povzroča excitotoksičnost v možganih. Glutamat se sprošča v sinapse nevronov, vzamejo pa ga glia celice in ga spremenijo v glutamin (ki ni strupen) ter ga pošljejo nazaj v nevrone. V njih se glutamin spet spremeni v glutamat, ki je živčni strup le, če je je ovirana njegova sprememba v glutamin ( npr. zaradi pomanjkanja mangana) in se zato njegov nivo v možganih poveča. Glutamat pa je tudi v cepivu za ošpice, mumps in rdečke (OMR), ki lahko deluje skupaj z glifosatom v cepivu in draži NMDA receptorje.

***    ***   ***

-

- 84% avtističnih otrok ima motnje prebavnega sistema, mnogi imajo alergijo na gluten, sindrom propustnega črevesja in preveč patogenih bakterij v črevesnem mikrobiomu. Pogosto so zaprti, kar pomeni, da se toksini iz črevesja absorbirajo nazaj v kri in zastrupljajo možgane. Imajo problem peristaltike črevesja, ki je kakor paralizirano. Zaradi zadrževanja blata se lahko razmnožijo bakterije tudi v tankem črevesju - SIBO (small intestine bacterial owergrowth). Pesticid glifosat zamenja amino-kislino glicin in moti peristaltiko. V črevesni steni je beljakovina myosin, ki ima aminokislino glicin. Glifosat ima tudi glicin in lahko zamenja glicin v beljakovini myocin, tako da ta izgubi moč krčenja. Tudi žolčnik izloča žolč na podlagi delovanja myosina, za metabolizem maščob, odvajanje strupov  in razstrupljanje tankega črevesja od bakterij. Če imajo avtisti svetlo blato, to kaže na premajhno količino žolča. Vzrok je pesticid glifosat, ki moti tudi delovanje encimov p450 za razstrupljanje v jetrih. Zato je nujna ekološka prehrana. Več o tem je v moji objavi Razstrupljanje od glifosata in gensko spremenjene hrane Ekološki jabolčni kis razgrajuje glifost (najboljši je Fructalov ali od Naturete, ker sta v steklenici in ne v plastični flaši)

* * *

ekološki jabolčni kis za zdravje prebavil

fotografija Radha 2019

*     *    *

- mnogi avtisti imajo v blatu neprebavljene delce hrane, zaradi vpliva pesticida glifosat na prebavne encime, kot so tripsin, pepsin in lipaza (prva dva prebavljata beljakovine, tretji pa maščobe). V te encime se vgradi glifosat, zato ne morejo opravljti svoje funkcije. Neprebavljene beljakovine povzročajo vnetje v črevesju in odpirajo stike med celicami v črevesni steni, kar vpliva na to, da vse membrane v telesu ( tudi možganska krvno žilna) postanejo propustne za toksične metabolite, lipo poli saharide patogenih bakterij. To povzroči vnetje v možganih. Glifosat moti encim za prebavo beljakovin -tripsin, kar lahko povzroče netolaranco na gluten v žitih ali celiakijo. 

Gluten vsebuje veliko aminokisline prolin, ki se težko razgradi. Vezi v prolinu razgrajuje encim *prolyl aminopeptidase*, ki prav tako vsebuje dele aminokisline glicin. Če se pesticid glifosat vgradi v ta encim, bo ta razpadel in ne bo mogel razgraditi aminokislne prolin v glutenu. Če se beljakovine ne razgradijo v srednjem delu črevesja, se bodo odzvali eneterociti in začeli sproščati beljakovino zonulin. Ta pa sproži serijo dogodkov, ki vodijo v sindrom propustne črevesne sluznice in diarejo. Za razgradnjo zonulina je potreben encim tripsin in če ne deluje, ker je v njem glifosat, bo veliko zonulina ob črevesni steni, kar bo povzročilo sindrom propustne črevesne sluznice, pri katerm se odprejo poti med celicami v črevesni steni, tako da neprebavljene beljakovine, gluten, strupi bakterij lipopolisaharidi in drugi toksini pridejo iz črevesja v kri.  To pa povzroči avtoimunsko nevihto, ki se zgodi zaradi tujih beljakovin v krvi. Ker je gluten podoben celicam ščitinice, lahko imunski sistem napade ščitnico (Hašimoto bolezen). To je en od vzrokov avto-imunskih bolezni. 

- glifosat se vgrajuje tudi v mišice, zato ima lahko avtističen otrok šibke mišice, ki se slabo krčijo (vgradi se v beljakovino myosin, ki je odgovorna za krčenje mišic). Imajo lahko tudi tanke ude.

*   *   *

- dr. Stephanie Seneff: glifosat moti homeostazo žvepla, kar je problem pri avtisih. Glifosat moti encime, ki anorgansko žveplo spreminjajo v amino kislino metionin. Zaustavi proizvodnjo aromatičnih aminokislin v bakterijah, težko pa producirajo tudi metionin. Zato je povišan nivo anorganskega žvepla, kar povzroči rast bakterij Desulfovibrio, ki oksidirano žveplo spremenijo v plin z vonjem gnilih jajc- vodikov sulfid, ki postane strupen. Bakterije Desulfovibrio pa živo srebro spremenijo v zelo strupeno obliko metilnega živega srebra. Pri avtistih so našli povečano količino patogenih bakterij Desulfovibrio.  Zato so amalgamske živo srebrne zobne zalivke pri avtistih velik problem. 

Pomanjkanje žvepla je en ključnih dejavnikov avtizma. Hrana ima danes manj žvepla, ker glifosat moti absorbcijo žvepla v rastlinah. Veliko ljudi je občutljivih na žveplo, verjetno zaradi motnje v sulfid oxidazi, zaradi česar nastaja preveč sulfita, ki je izjemno strupen. Ko žveplo oksidira, se spremeni iz vodikovega sulfida v strupen sulfit in nato v sulfat. Glifosat pa moti encime, ki oksidirajo strepen sulfit v koristen sulfat. Glifosart se tudi veže na molibden, zato ga primanjkuje pri teh reakcijah. Sulfid oksidaza vsebuje tudi dve molekuli hema, katerega sintezo moti glifosat. tako glifosat na tri načine moti sulfit oksidazo, kar pomeni višek strupenega sulfita in pomanjkanje sulfata. To je na primer vzork, zakaj nekateri ljudje ne morejo jesti česna. Ti ljudje se lahko namakajo v Epson soli, da vsrkajo sulfat preko kože, kajti sulfat je zelo pomemben za cirkulacijo krvi, čiščenje odpadnih snovi iz celic in za vzdrževanje električnega sistema telesa. Pomanjkanje sulfata oziroma motnje v metabolizmu žvepla so ključen dejavnik avtizma, Alzheimerja, nevroloških bolezni, revmatoidnega artritisa in drugih bolezni. Ti ljudje prav tako ne prenašajo dodatka antioksidanta glutation. 

* * *

 

fotografija Radha 2014

*   *   *

 

- otroška cepiva in avtizem (dr. Stephanie Seneff): Virus ošpic ima beljakovino hemagglutinin in telo naj bi po prejemu cepiva razvilo protitelesa za to beljakovino. Toda ta beljakovina ima zaporedje peptidov, ki je podobno zaporedju peptidov v mielinskih ovojnicah nevronov. Tako nastajajo v možganih protitelesa proti hemagglutininu, ki pa zaradi podobnosti napadajo tudi mielinske ovojnice nevronov, ki so izloacija okoli aksonov v komunikacijskih kanalih nevronov. Tako nastajajo motnje v komunikaciji v mreži nevronov v možganih. Glifosat povzroči še več težav, ker se veže na mesto aminokisline glicin. Viruse ošpic v cepivih gojijo na želatini in krvi telet. Želatino dobijo iz kosti in ligamentov krav in prašičev, ki imajo v sebi veliko glifosata iz krme za živino. Glifosat zamenja aminokislino glicin v kolegenu, tako da je v želatini, v kateri se razmnožujejo virusi ošpic za otroška cepiva, veliko glifosata. Virusi ošic vsebujejo ta glifosat, tudi v svoji beljakovini hemagglutinin, ki je podobna mielinski ovojnici nevronov. 

Anthony Samsel je testiral različna cepiva in našel je glifosat v vseh, pri katerih so žive viruse gojili na hranilih, ki so bila kontaminirana z glifosatom. Največ glifosata ima cepivo za ošpice, mumps in rdečke (otroško OMR cepivo), vsebujejo ga tudi cepiva za gripo itd...(več o škodljivih učinkih delovanja glifosata je v moji objavi Razstrupljanje od glifosata in gensko spremenjene hrane) 

*   *   *

-

- avtisti imajo pogosto motnje presnove maščob - metabolni sindrom X. Stanje se zelo izboljša z dieto brez glutena. Protokol GAPS diete je: http://www.naravnaimunost.si/Zdravje/gaps.php

*   *   *

- pri avtizmu je kronično vnetje možganov. Glifosat v  možganih zavira delovanje encima 56EETEAS, ki je glavna proti vnetna snov in s tem lahko povzoči sindrom "gorenja možganov", ki ga imajo avtisti. Dr. Leonard Weinstock je povedal, da otroška cepiva lahko sprožijo kronično aktivacijo celic, ki izločajo histamin (mastocitov), kar povzroči *gorenje* oz kronično vnetje možganov. Otrokom z avtizmom se je stanje izboljšalo s terapijo z majhnim odmerkom zdravila Naltrexon (Low Dose Naltrexone). V Kanadi je Dr. Jaquelyn McCandless imela dobre rezultate s kremo, ki je vsebovala majhno količino Naltrexona. Raziskava iz leta 2009 Desjardins S1, Doyen C, Contejean Y, Kaye K, Paubel P. pa je prišla do zaključka, da je Naltrexon možna terapija za otroke z avtizmom. (vir: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19393386)

 

Zdravljenje kroničnega vnetja možganov po nasvetu dr. Peter Osborna

- uživanje zdravih maščob, omega 3 (DHA in EPHA), v maščobi topnih vitaminov A, D3 + K2, E

- izogibanje procesiranim ogljikovim hidratom, ki spodbujajo kvasovke (Kandido) in povzročajo karmeliziranje (glikacijo) beljakovin in hormonov, ki s tem izgubijo svojo funkcijo

- vzdrževanje normalnega nivoja krvnega sladkorja -  uživanje magnezija, kroma, B vitaminov, cimeta

- redna telovadba, ki spodbuja kroženje limfe in cerebralne hrbtenične tekočine okoli možganov, ki dovajajo hranila, kisik in odvajajo odpadne snovi in toksine

- izogibanje farmacevtskim zdravilom (statini, metformin, antacidi, antidepresivi)

- izogibanje žitom, ki zaradi glutena in glifosata lahko povzročajo vnetje možganov

* * *

portulak - tolščak, ki na vrtu raste kot plevel, ima največ omega 3

fotografija Radha 2019

*   *    *

op. prev: tu so še naslednji nasveti za pomirjanje vnetja v možganih. O mehanizmu, kako cepiva povzročajo vnetje možganov, sem pisala v objavi Razstrupljanje dojenčka po cepljenju

- magnezij blaži vnetje možganov, je eno najboljših snovi za blaženje tesnobe, stresa in depresije, niža stresni hormon kortizol, poveča nivo GABA nevrotransmiterja, ki pomirja živčni sistem, daje globlje nivoje spanja, razstruplja težke kovine, .....Potrebna je oblika magnezijevega glicinata ali taurata, ker vstopata v možgane. Dr. Jockers pa pravi, da samo oblika magnezijevega threonata prečka možgansko krvno pregrado in vstopa v možgane.

- luteolin zniža vnetje v možganih s svojim epigenetskim vplivom na DNK vnetih glia celic, ki začnejo delovati proti-vnetno in anti-oksidativno. Luteolin varuje tudi možgansko krvno pregrado in izboljša delovanje mitohondrijev v nevronih. Luteolin se nahaja v zeleni, papriki, rožmarinu, olivnem olju, kamilici, poprovi meti itd...Njegov učinek poveča sulforaphane, ki se nahaja v brokoliju in drugih križnicah.

- aminokislina L-theanine iz zelenega čaja pomirja NMDA receptorje za glutamat in s tem pomirja nevrone

- hoja z bosimi nogami po zemlji, pesku, travi zniža vnetje v možganih. To se imenuje prizemljevanje (earthing, ki ga priporoča doktor jedrske fizike Gaetan Chevalier- več o tem v nadaljevanju )

- ginko biloba zmanjša vnetje in poveča mikro-cirkulacijo krvi v možganih. Ekološki jabolčni kis niža vnetje, omega 3, ayurvedska formula Triphala, baicalin, liposomski kurkumin, honokiol iz magnolije, antioksidanti OPC grozdnih pešk, vodni ožepek (bacopa monieri ali brahmi)....nižajo vnetje v možganih

- uživanje ekološke želatine (Interšpar ima ekološko želatino svinjine), ki ima 35% aminokisline glicin, ki pomirja vnetje v možganih, deluje podobno kot GABA nevrotransmiter, ki pomirja živčni sistem

- zelo pomembno je dovolj spanja, saj glia celice ponoči med spanjem razstrupljajo možgane.

- eterično olje kadilne boswelije- 1 kapljico z malo olivnega olja namežemo na sence, čelo, vrat ter vagus živec, ki je ob strani vratu. Kadilna boswelija odpira limfne poti za razstrupljanje možganov in pomirja vnetje možganov. Kakovostna formula Magi Complexx od podjetja Organixx  vsebuje tri močna proti vnetna sredstva: kadilno bosvelijo, miro in kurkumo (dobi se v kapsulah ali kot mešanica eteričnih olj). Cenovno ugodna je kadilna bosvelija v kapsulah od podjetja Sanct Bernhardt, ki jo prodaja Bioforma (180 kapsul za 6 mesecev terapije je samo 26 EUR). Največje protivnetno delovanje pa ima laški smilj, kot eterično olje ali začimba v kulinariki

- sezam zavira snov IFN gamma, ki sproži vnetje in poškodbe živčnega sistema, zato pomaga zmanjšati vnetje, ki povzroča nevro-degenerativne bolezni

***

rožmarin, ginko biloba, meta, kamilica, bosvelija, portulak, ekološka želatina, OPC grozdne peške za znižanje vnetja možganov

fotografija Radha 2019

* * *

- CBD olje konoplje pomirja vnetje v možganih in telesu, vzpostavlja ravnovesje med vzbujevalnim živčnim prenašalcem glutamatom in pomirjevalnim GABA, uravnoveša delovanje centralnega živčnega in hormonskega sistema, aktivira gene za proizvodnjo antioksidanta glutation, za razstrupljanje in za protivnetne citokine imunskega sistema. pomirja simpatično delovanje živčnega sistema, ki je stresni odziv boj ali beg in aktivira parasimpatično delovanje živčnega sistema, ki je proces prebave, regeneracije, relaksacije in počitka. 

- nižanje vnetnih snovi v možganih z blokado mediatorja vnetja NFkappa B, ki aktivira gene, ki sprožijo vnetje s produkcijo vnetnih proteinov v citoplazmi. NFkB blokirajo: antioksidanti, koencim Q10, B vitamini, alfa lipoična kislina, magnezij, cink, omega3 (EPA in DHA)....vse to so snovi, ki so potrebne za sintezo telesnega antioksidanta glutation

izogibanje rafiniranim oljem, ki vsebujejo omega 6, sladkorju, glutenu iz žit, kazeinu iz mleka, procesirani hrani z aditivi in konzervansi, ojačevalci okusa, ki povzročajo vnetje možganov

- omega 3 (DHA in EPA) maščobne kisline aktivirajo gene za razstrupljanje možganov in pomirjanje vnetja. Orehovo olje ima 10% omega 3 in zmanjša vnetje v možganih, laneno olje je težko prebavljivo in se hitro pokvari, inka inchi olje ima najvišjo vsebnost omega 3, vrtni portulak pa ima največ omega 3 (ima tudi EPA) med vsemi rastlinami na svetu 

- dr. David Perlmutter: možgane varujejo resveratrol, kurkumin, probiotiki, kokosovo olje, B vitamini, pegasti badelj, vitamin D3 +K2, medicinske gobe (op. prev: resasti bradovec), zelo zelo nizek odmerek zdravila Naltrexone deaktivira glia celice in blokira vnetno snov NF kappa B, 

-Poškodovane nevrone v možganih regenerirajo indijska rastlina ašvaganda, medicinska goba resasti bradovec (Hericium Erinaceus), Gotu kola in izvleček kurkume (kurkumin). Snovi za regeneracijo možganskih celic so še ginseng, baicalin, ekološki oves, brahmi (vodni ožepek- bacopa monnieri), B vitamini, olje črne kumine, selen, magnezij, omega 3, ginko biloba, granatno jabolko, magnolija, apigenin, borovnice, huperzine, resveratrol, matični mleček, berberine, EGCG iz zelenega čaja itd...Nevrone lahko regenerirajo tudi všečna glasba (zlasti klasična), telovadba in ljubezen, ki v kri sprošča NGF rastni faktor za nevrone

- nevrokirurg dr. Russel Blaylock MD, CCN, profesor biologije na Belharen College: za zmanjšanje vnetja v možganih in zaščito pred degenerativnim excito-toksičnim procesom v možganih svetuje:

***zdrava ekološka prehrana, brez sladkorja, transmaščob, omega 6 (repično, koruzno, sojino, sončično olje), veliko ekološkega sadja in zelenjave,  največ 120gr mesa, veliko omega 3 -DHA 1000-2000mg na dan za sinapse, mielinske ovojnice nevronov  in membrane celic, DHA je tudi močno protivnetno sredstvo

*** veliko C vitamina, naravnega E vitamina, silimarina iz pegastega badlja, kurkumina, kvercetina, resveratrola, elagične kisline, kadilne bosvelije ( močno protivnetno sredstvo), magnezijevega citrata

***podpora mitohondrijem za povečanje celične proizvodnje molekul ATP energije ( kot je opisano zgoraj )

- dr Toni Bark: Keto dieta z malo ogljikovih hidratov in veliko zdravih maščob zaustavi proces vnetja v možganih

- dobra hrana za možgane: ekološki oves brez glifosata, majaron, rožmarin, mango, solata, zelena, med, čebula, melisa, buča, koper, ginko biloba, gin seng, ašvaganda, hmelj, šentjanževka, česen, avokado, bob, robida, datlji, kamut, pira, bezeg, ribez, cink, krom, lecitin, kakav, ekološka želatina, kostanj, kumare, jagode, rdeče grozdje, borovnice, špinača, zeleni čaj, brokoli, cvetača. ohrovt, fižol, žajbelj, orehi, zdrave maščobe...

* * *

med, majaron, rožmarin...zdrava hrana za možgane

fotografija Radha 2019

* * *

- Ayurvedski zdravnik Karta Purkh Singh Khalsa je povedal, ima imajo dobre rezultate pri otrocih z avtizmom z uporabo korenine rastline kolmež (Acorus calamus). Povedal je, da je po terapiji s kolmežem spregovoril 12 let star avtistični deček, ki nikoli prej ni govoril. Kolmež ima zelo močno delovanje in je dovolj majhna količina. Indijski kolmež ima strupeno in rakotvorno snov beta azaron, ameriški kolmež nima te snovi, evropski kolmež pa ima manjšo količino tega strupa. Zaradi tega se ne priporoča dolgotrajna uporaba kolmeža. Izjemno izboljša spomin in sposobnost učenja. Več o kolmežu je na naslovu: 

http://www.pomurske-lekarne.si/tocka-zdravja/kolmez-pravi-acorus-calamus

***    ***     ***

- zvočna terapija naj bi pomagala pri motnjah vedenja, kot je agresivnost. Frekvence, ki naj bi pomagale k boljšemu spanju in mirnejšemu vedenju so na  Whole tones: Healing frequencies. Neki deklici v Nemčiji se je stanje izboljšalo, ko je z očetom hodila na njegove vaje igranja na orgle. Zato klasična glasba, uspavanke za otroke..... lahko pomagajo k boljšemu počutju. Psihiater dr.Norman Doidge, avtor knjig The Brain That Changes Itself in The Brain.s Way Of Healing, pravi, da imajo avtisti povečano občutljivost na zvoke in motnje procesiranja zvokov, mnoge frekvence jim povzročajo tesnobo, morda celo človeški glas, ki je večini ljudi prijeten.

Otolaringolog dr. Alfred Tomatis je ugotovil, da imajo avtisti motnje *auditory zoom" v ušesih, ki izključi nepomembne zvoke in se osredotoči na primer na pogovor v hrupnem okolju. Posledica tega je * noisy mind* - hrup v možganih. Da bi utišali boleče zvoke, otroci izključijo slušni mehanizem, tako da določeni zvoki ne morejo priti v zavest. To naredijo s sprostitvijo mišic v sredenjm ušesu in sčasoma te izgubijo svojo funkcijo. Zvoke potem slišijo manj natančno in zaradi tega so zvoki nepravilno analizirani. Posledica je zmanjšana komunikacija z zunanjim svetom. Čeprav lahko razumejo, kaj jim je rečeno, so izključili številne zvočne frekvence in s tem so izključili tudi čustveno vsebino sporočila.

Pri terapiji metode Tomatis otroci poslušajo preko slušalk posebno filtrirano klasično glasbo, zgodbe in pesmi. Filtriranje frekvenc izvede naprava Elektronsko uho, ki jo je razvil dr. Tomatis. Dodaja visoke frekvence za stimulacijo slušnega sistema. Terapija izboljša integracijo zvočnih signalov skozi stimulacijo centrov za procesiranje zvokov in malih možganov (cerebellum), ki sprejemajo informacije naših čutil in koordinirajo govor, ravnotežje in gibanje. 

Elektronsko uho trenira mišice v ušesih in uči ušesa, da prepoznajo in se odzovejo na polni spekter zvočnih frekvenc. S tem se otrok začne bolje odzivati na komunikacijo z drugimi. Ko je v maternici, fetus najprej sliši zvoke visokih frekvenc, sliši srčni utrip matere in njen glas. Prebujanje sposobnosti slišanja visokih frekvenc tako pomaga avtističnemu otroku, da vzpostavi čustveno vez najprej z materjo in nato z ostalimi. Terapija traja nekaj tednov in se ponovi čez nekaj mesecev. Dosegli so izboljšanje simptomov, avtistični otroci so izrazili ljubezen svojim staršem, zmanjšal se jim je hrup v možganih, postali so manj občutljivi na zvoke, izboljšala se jim je koordinacija gibov, dobili so večji nadzor nad svojim čustvenim odzivom, zmanjšala se jim je tesnoba, napetost, frustracija in agresija. 

Več o tem je na naslovu:

https://www.tomatis.com/en 

http://www.soundtherapyperth.com/overview/brain.php

in en primer je v videu: https://www.youtube.com/watch?v=ClxUnML1R4I

***    ***    *** 

-Donna Powers, CCH, RS Hom : raziskave na Einstein College of Medicine so pokazale, da se ob vročini do 38,8 C simptomi avtizma izboljšajo. 

Če je v telesu premalo antioksidanta glutation, ki nevtralizira proste radikale, pomiri vnetje in razstruplja od toksinov, telo tvori beljakovine toplotnega šoka (heat shock proteins), ki nastanjeo ob zvišanju telesne temperature. Ob vročini nastajajo v možganih kot obramba pred mikrobi, vnetjem in prostimi radikali. Kako povzročiti vročino v mogžanih? Nekoč so v Nemčiji hodili v mineralne toplice, ki so imele tri bazene: en s temperaturo okoli 36,6 C, drug 38 C in tretji 39, 4 C. Poročajo izjemno izboljšanje simptomov avtizma, v mineralni kopeli z veliko magnezija - Epson sol, sol Mrtvega morja v veliki količini 3,5kg  ( sol mrtvega morja se dobi v Muller trgovini, 1,5 kg stane okoli 3 EUR), tako da je tudi zadnji del glave v vodi: 20 minut v vodi z 36,6 C, nato se poveča temperatura vode na 38 C, otrok naj ostane 20 minut v takšni vodi, da se možgani počasi segrejejo.

Najbolj pomemben čas je zadnjih 20 minut v vodi s temperaturo 39,4 C, ko nastajajo proteini toplotnega šoka, ki ostanejo v možganih 48 ur. Takšna mineralna kopel se naredi vsak drugi dan, v času treh mesecev.  Ob dodatkih mineralov in dietni prehrani naj bi otroci imeli resnično izboljšanje. To je povedal John Grey, ki je imel 6 let Wellnes retreat center in je delal z avtističnimi otroci ( avtor uspešnice Ženske  Venere, moški z Marsa).On pravi: videl sem otroke, ki se jim je zmanjšala impulzivnost v nekaj dneh te terapije. Starši so jih morali prej držati, ker so bili tako nemirni, nekateri otroci, ki niso govorili, so spregovorili. Izboljšanje trajalo, če so tudi doma izvajali to terapijo. O tem je bila narejena samo ena študija s 30 avtističnimi otroci. Ko so otroke dali v kopel mineralne vode s 36,6 C, ni bilo nobenega izboljšanja. Po drugi kopeli z vodo 38 C, pa so vsi otroci imeli izboljšanje simptomov. Beljakovine toplotnega šoka regenerirajo možgane in nevtralizirajo proste radikale oksidativnega stresa, kar omogoči telesu, da ima na voljo več antioksidanta glutation. Topla mineralna kopel je primerna tudi za druge nevrološke bolezni: hiperaktivnost in motnjo pozornosti ADD, Parkinson, demenco, Alzheimer...Avtisični otroci so vedno v stresu in zato jim primanjkuje magnezija. Ta kopel deluje tako, da možganom priskrbi magnezij, s temperaturo pa zmanjša proste radikale ROS, ki povzročajo vnetje in simptome avtizma. 

* * *

v sol Mrtvega morja lahko dodamo eterična olja za sproščanje, kot je sivka

fotografija Radha 2019 

Magnezij sprošča možgane in mišice, zato je dobro otroka mazati z magnezijevim oljem. Za obnovo možganov so pomembni naslednji minerali: litijev orotat, magnezijev orotat, kalcijev orotat, cinkov orotat in kalijev orotat. Prosti radikali nastajajo pri prekomerni telovadbi, dolgem premišljevanju, stresu, hrani s sladkorjem, elektromagnetnem sevanju telefonov, WI-FI naprav, uporabi nekaterih farmacevtskih zdravil idr........Analgetik proti bolečinam- paracetamol ali  acetaminophen, ki ga vsebujeta Lekadol in Daleron,  takoj zaustavi proizvodnjo antioksidanta glutation. Zato je po cepljenju vročina dobra za razstrupljanje od strupov, ki so v cepivih, nikakor pa ni primerno po cepljenju otroku dati analgetik Lekadol ali Daleron. 

***     ***     ***

Ena mamica najstnika z motnjo avtističnega spektra je povedala, da se mu je stanje izboljšalo po terapiji 

- koencim 1 - NADH za podporo mitrohodnrijem pri proizvodnji ATP molekul energije, blaženje posledic slabega spanja, povečanje količine kisika v celicah in povečanje pozornosti in zbranosti

- Neotosil od EU BIOSA za nevroregeneracijo, imunski sistem in zaščito celic ( tudi za otroke nad 2 leti starosti) Ima polifenole beta glukanov, alfa lipoično kislino (ALA), kvercetin, betakaroten, kurkumin, resveratrol, triphala churna, aronijo in moringo z aktivnimi oblikami vitaminov B12 in folne kisline ter vitaminov A, C in E -

- GC Immunoforte od podjetja EU BIOSA- GC MAF  za modulacijo imunskega sistema, aktivacijo makrofagov in celic naravnih ubijalk imunskega sistema, za pomiritev vnetja v možganih in drugih delih telesa (zmanjšanje vnetnih snovi - interlevkinov, TNF a), tvorbo novih nevronov in povezav med njimi (sinaps). Vsebina: Probiotična mešanica (25%; imobilizirani; L. animalis, L.acidophilus, L. bulgaricus, L. lactis, B. bifidum, B. longum, B. lactis, pivske kvasovke), Mlečni peptidi (fermentirani), Je pa zelo draga terapija -  32 kapsul + 25% stane 590 EUR. Zato sem v komentarju št 9 napisala recept za izdelavo Gc MAF s stroškom manj kot 50 EUR na mesec. Zdravnica dr. Leigh Erin Connealy MD je povedala, da tudi oni na svoji kliniki v Kaliforniji sami izdelujejo Gc MAF. 

dr. Marco Ruggiero je povedal, da imajo avtistični otroci prenizek nivo TGF beta 1 in da ima odličen uspeh pri zdravljenju avtizma s snovjo Rerum, ki deluje kot GcMaf, oziroma še bolje in dvigne nivo TGF beta1 na normalen nivo. Potrebno pa jo je kombinirati z keto dieto, ki pomiri vnetje možganov (z malo ogljikovih hidratov in veliko zdravih maščob) ter s probiotiki. Več o Rerumu (chondroitin sulfat, vitamin D3, oleinska kislina, ki je v oljčnem olju): https://naturalsolutions.nz/articles/Rerum-Autism-7Aug17.pdf

 

***    ***    ***

- razvojna pediatrinja dr. Mary Megson, University of Virginia, ima 25 let kliničnih izkušenj dela z avtističnimi otroci. Razvila je protokol zdravljenja avtizma na podlagi spoznanja o blokirani poti vitamina A v možganih. Ugotovila je, da otroci uživajo sintetično obliko vitamina A iz multivitaminskih dodatkov in ne naravnega Vitamina A (iz mlečnih izdelkov, jeterc, ledvičk..). Zelenjava ima beta karoten in majhni otroci, katerih prebavni sistem se razvija, včasih ne morejo spremeniti beta karotena v vitamin A. Najbolj koncentrirano in posebno obliko vitamina A (14 hydroxy retro retinol) ima olje iz jeter ribe trske (polenovke, angl: cod liver oil), ki aktivira spominske T celice imunskega sistema in vzpostavi povezavo med receptorji v retini in centrom za spomin - hipokampusom. Olje ima omega 3 maščobne kisline, ki pomirjajo vnetje možganov. 

Dr. Megson je naredila 6 mesečno raziskavo s 40 avtističnimi otroki, ki so bili stari od 2-12 let. Ena skupina je vsak dan dobila placebo, druga pa olje jeter trske. Simptomi astme so se izboljšali pri tej skupini, imeli so boljši očesni stik, izboljšali so govor in družabnost.  Odmerek, ki so prejemali avtistični otroci:

- 2-5 let: 1/2 čajne žličke olja trske, ki ima 2.500 IU vitamina A

- 5-10 let: 3/4 čajne žličke olja trske, ki ima 3.750 IU vitamina A

- 10-12 let 1 čajna žlička olja trske, ki ima 5.000 IU vitamina A

Postopek za dojenčke je opisan v objavi Razstrupljanje dojenčka po cepljenju

Paziti je treba, da je olje trske kvalitetno, ker mnoga ribja olja vsebujejo sintetični vitamin A in topila s katerimi so odstranili težke kovine, ki se kopičijo v ribah. Organizacije Radiant Life in WAPF Weston A Price Foundation sta s testiranji potrdili, da naslednje znamke vsebujejo naravni vitamin A

- Green Pasture: Blue Ice Fermented Cod Liver Oil

- Dropi: Icelandic Extra Virgin Raw Cod Liver Oil

- Nutra Pro International: Virgin Cod Liver Oil

***    ***    ***

- dr. Gaetan Chevalier phD, doktor jedrske fizike in direktor Earthing Institute priporoča prizemljevanje z bosimi nogami z zemljo, peskom ali travo. Človek za zdravje potrebuje ozemljitev- ko smo v stiku z zemljo se pomirijo možgani in v nekaj sekundah se uskladi živčni sistem. Sčasoma se zmanjšajo nespečnost, depresija, stres, bolečina, vnetje možganov, izboljša pa se delovanje imunskega sistema. Spremeni se stresni odziv simpatičnega živčnega sistema ( boj ali beg, ki je značilen za avtistične otroke) in aktivira se parasimpatični živčni sistem, v katerem se telo obnavlja in sprosti. Fiziološke spremembe se zgodijo že po 20 minutah prizemljevanja in telesni sistemi se pričnejo obnavljati.  Elektroni tečejo iz zemlje v telo in uporabijo se za zdravljenje vnetja v možganih. Povežemo se z Schumannovo resonanca 7,83Hz, ki je theta zdravilno valovanje možganov, zato se možgani umirijo. Najboljše prizemljevanje pa je kopanje v morju in sončenje. 

* * *

fotografija Radha 2018

* * *

- Kristin Selby Gonzales je predsednica Autism Hope Alliance. Pravi, da imajo avtisti pogosto motnjo procesiranja čutilnih dražljajev, zato jih moti hrup, svetloba, dotik, okus....To se kaže  kot nedružabnost, pokrivanje ušes, motnja pozornosti, tesnoba, jokanje, izogibanje dotika... Ona priporoča metodo *sensory integration*, s katero se otrok privaja na informacije iz čutil. To je na primer poslušanje posebne klasične glasbe (Advancebrain.com) za postopno privajanje na zvok ali pa Wilbarger Protocol- brushnig therapy, kjer se s posebno metodo krtačenja privajajo na dotik. Priporoča tudi Alert Program za samonadzor, ki ima veliko dobrih nasvetov tudi na Face Book strani. Zelo pa pohvali Son Rise program, ki daje odlične strategije za ravnanje z otrokom, ki ima avtizem. 

- Anat Baniel Method - Neuromovement- (metoda je bila predstavljena na predavanjih Autism Recovery Summit od 5-14. 10. 2018) - gibanje vpliva na nevro-plastičnost- strukturne spremembe možganov. Glavna naloga možganov je koordinacija gibanja in gibanje je ključ pravilnega razvoja možganov. Mnogi otroci z avtizmom imajo motnje gibanja (movement disorder): zaradi motenj v informacijskem sistemu možganov imajo lahko omejitve gibanja in zmanjšano sposobnost, da zaznavajo razlike. Zato težko ustvarijo red iz kaosa informacij. Psihologinja  Anat Baniel je razvila metodo 9 Essentials za ustvarjanje pogojev, v katerih možgani lahko zaznavajo razlike in se zavedajo gibov. Raziskave so pokazale, da če se gib naredi z zavedanjem, nastajajo v možganih nove povezave med nevroni s hitrostjo 1,8 milijonov na sekundo. Potrebno je, da razvijajo senzibilnost na majhne spremembe, ki so pomembne za terapijo možganov. Več o tem je naslovu https://www.anatbanielmethod.com/

V komentarju št 5 je video, ki prikazuje 21 mesecev starega dojenčka, ki je imel izboljšave simptomov avtizma po 6 terapijah Neuromovement metode, že na prvem srečanju pa je vzpostavil stik z očmi, kateremu se je pred tem izogibal. Njegova mama je povedala po 14 dnevih terapije Neuromovement:


Jonathan ni imel stika o očmi, ko smo ga poklicali, ni nikoli prišel k nam, ni se odzival na nas. Zdaj pa je popolnoma drugačen otrok. Lahko se bori s svojim bratcem, česar prej ni zmogel, kar je napredek.Se odziva na to, kar mu govorimo, ko ga pokličemo, on pride k nam. Zdaj ima odličen stik z očmi, ki ga prej skoraj nikoli ni imel. Nismo mogli dobiti stika z njegovimi očmi. Bolje se hrani, prej je obrnil glavo proč, ko smo ga hranili. Zdaj se lahko igra z drugimi otroki, česar prej ni zmogel. Res ima veliko izboljšanje, govori več besed, prej skoraj nič ni govoril. 

Po 6 tednih terapije : Prej ni mogel biti v družbi, tekel je proč in se skrival, sedaj prenese družbo drugih ljudi

·***   ***   ***

Protokol zdravljenja avtizma Kerri Rivera: https://www.brighteon.com/25b4f5b0-0d1e-4d31-967d-388ce0c2d428

*

Na Vrhniki  je društvo za alternativno obravnavo raka, multiple skleroze, avtizma in drugih bolezni: 

Can Save, Stara cesta 23, 1360 Vrhnika tel: +386 31 440 430  

https://www.cansave.org/terapija-proti-avtizmu-asperge.html

Več o avtizmu je v moji objavi Avtizem

Več o terapijah za avtizem 

https://www.avtizem.com/terapije.php

Objavo in komentarje bom dopolnjevala z novimi spoznanji. Kako pomagati dojenčku po prejemu cepiva, bom opisala v objavi Razstrupljanje dojenčka po cepljenju

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Radmila Čučak
0
Mar 27, 2020
13 strategij za regeneracijo možganov in zdravljenje nevronov, dr. David Jockers

https://drjockers.com/brain-regeneration/

Brain Regeneration: 12 Ways to Heal Brain Cells - DrJockers.com

In this article, you will learn what brain regeneration, BDNF and neuroplasticity are and why are they important for bra
#15
Radmila Čučak
0
Sep 19, 2019
Otrokom z avtizmom po podatkih Društva za avtizem DAN, najbolj pomaga Gc MAF. (več o tem je v kom št 9, 11, 12).

Navodila za izdelavo doma narejenega Gc MAF so v štirih delih, tu je prvi video posnetek:

https://www.youtube.com/watch?v=HVoTdamkD7c

How to make RAW Kefir milk GcMAF at home - Required Ingredients! - YouTube

You can purchase our Super Immune Activator© = MACROPHAGE-ACTIVATOR (MA) = GcMAF here on this website: https://www.livin
#14
Radmila Čučak
0
Aug 25, 2019
Babica dečka z avtizmom mi je poslala informacijo o kremi GcMAF in spreju z Gc MAF, ki se da pod jezik....tukaj posredujem, če zanima še koga

https://www.gcmafplus.com/shop/gcmaf-spray-cream-value-pack

GcMAF Spray + Cream Value Pack | GcMAFplus

Contains 1 x 20,000ng Sublingual Spray (10ml ) and 1 x 8,000ng Natural Cream (30ml) valued at $450 - save $73! Used toge
#13
Radmila Čučak
1
Jul 17, 2019
Hvala za vprašanje Zim Zelen, ki zagotovo zanima tudi mnoge starše otrok z avtizmom

Včasih se je v naši lekarni Dobra Misel na Vrhniki dobil zelo dober kolostrum v tekočini od švicarskega zdravnika Alfreda Vogla...ne vem če ga še imajo, dobi pa se na spletu, na primer na tej strani: 125 ml = 30 EUR

https://2pharmacy.gr/en/immunogenic-system/21777-avogel-lifecode-colostrum-125-ml.html

V formuli za Gc MAF se uporablja kolostrum v prahu, ki je obstojen in sicer ena žlica na 1 liter mleka, kar pomeni, da pri odmerku 100 ml jogutra z Gc MAF na dan, zadošča 1 žlica kolostruma za 10 dni terapije

Amazon. de ( Nemčija) prodaja kolostrum v prahu, 250 gr = 53 EUR plus poštnina cca 6 EUR. Če je 1 žlica 15 gr kolostruma, to zadošča za cca 16 žlic oziroma za 160 dni terapije ( ali za 16 litrov mleka oz jogurta) , kar je cenovno zelo ugodno za izdelavo domačega Gc MAF-a. Ta kolostrum je pridobljen s procesom sušenja na nizki temperaturi in je nemški proizvod

Tu je še link:

https://www.amazon.de/NaturaForte-Colostrum-Pulver-250g-Versorgungsquelle-Premium-Qualität/dp/B07HGX7GGM/ref=pd_lpo_sbs_121_t_1/262-8129528-9912969?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=9QXFTT6ECFF35Q1HA4CA
#12
Zim Zelen
1
Jul 17, 2019
#9 - kolustrum?
Ali se ga dobi v tako malih količinah na trgu?
Po moje mora biti svež za vsak pripravek posebej.
#11
Radmila Čučak
0
Jul 17, 2019
Dopisujem se z eno mamico avtističnega otroka, ki je povedala, da mu je pomagala terapija z Gc MAF, ki je tudi po podatkih društva avtistov Slovenije najbolj učinkovita terapija. problem je v tem, da je to zelo draga terapija, 360 rektalnih svečk za 6 mesecev stane 3.500 EUR, kar pomeni skoraj 600 EUR na mesec. GC Immunoforte od podjetja EU BIOSA- GC MAF s 32 kapsul za 1 mesec pa stane 590 EUR, kar je za mnoge starše finančno nedosegljivo

Zato sem se odločila, da napišem recept za doma narejen GcMAF, po navodilih Living technologies. Menim da je tudi doma narejen Gc MAF učinkovit, saj je zdravnica dr. Leigh Erin Connealy MD povedala, da tudi na njihovi kliniki v Kaliforniji sami izdelujejo Gc MAF in povedala je tudi, katere probiotične seve uporabljajo. Strošek doma narejenega Gc MAF je okoli 40- 50 EUR na mesec. Dr Connealy uporablja na svoji kliniki probiotik Bravo z govejim kolostrumom:

https://bravoprobiotic.com.au/

Gc MAF aktivira makrofage, izboljša delovanje vranice, deluje na celični ravni in tudi na možgane. Osem zdravnikov, ki so raziskovali Gc MAF so ubili, ker je to konkurenca Big Pharmi, saj je učinkovita terapija tudi za raka in avto-imunske bolezni, kot je multipla skleroza, avtizem, kronične infekcije, diabetes tip 1, Chronove bolezni itd....Bilo je 500 sodnih procesov v zvezi z Gc MAF, a niso dokazali, da ima kakršne koli škodljive stranske učinke. Gc MAF izdelujejo tudi jetra in je naravni in inteligentni del imunskega sistema, ki tudi zniža nivo encima nagalase, ki ga proizvjajo rakave celice in virusi, in ga je veliko v cepivih, ki so okužena tudi z retro-virusi

Skupaj z Gc MAF je potrebno jemati tudi vitamin D3 in K2 ter magnezijev citrat.

Navodila za domač Gc MAF so v štirih delih:

https://www.youtube.com/watch?v=HVoTdamkD7c

https://www.youtube.com/watch?v=_VtBrDe2SWY

https://www.youtube.com/watch?v=8m8ypxMuBHo

https://www.youtube.com/watch?v=_JokyCkrJME

Kratek povzetek:

Mlečni Gc MAF:

1 l surovega ekološkega mleka + 1 čajna žlička probiotikov + 1 žlica kolostruma. Mleko segrejemo na 80 C in ohladimo na 43 C. Če je mleko neoporečno, ga ni potrebno segrevati na 80C, ampak le na 43 C in dodamo skupaj zmešan kolostrum in 400 milijarde CFU probiotikov, kot so na primer Garden of Life Raw probiotics, ki ima 34 vrst probiotičnih bakterij. V steklenici naj bo prostor za proces fermentacije ( naj ne bo napolnjena do vrha). Nato dodamo jogurtovo kulturo (jogurt starter). Na površje dodamo suhi kvas, tako da plava na površini mleka. pustimo stati čez noč, najmanj pa 8 ur. Nato pospravimo v hladilnik. Če se pusti več kot 8 ur, bo nastal sir. Uporaba: Pol šalice tega jogurta na dan + vitamin D3 in K2

Kolostrum se ne sme segrevati na več kot 43 C. Gc MAF se ne more izdelati brez mleka, ne deluje s kokosovim mlekov. Surovo ekološko mleko je varno, tudi če ima škodljive bakterije, jih bodo probiotične med procesom fermentacije pojedle. Potrebna je tudi zdrava prehrana z malo ogljikovih hidratov in več zdravih maščob.

Home - Bravo Probiotic

    Bravo Probiotics  (Aust)
#10
Radmila Čučak
2
May 10, 2019
Dr Theresa Lyons Ms Ms phD je profesor zdravljenja avtizma. Ima hčer, ki je pri dveh letih dobila diagnozo hude oblike avtizma z agresivnostjo, čustveno odmaknjenostjo in epileptičnimi napadi. Pravi, da je pogosto prvi simptom te bolezni pri dojenčku ta, da se ne nasmehne staršem, ko jih vidi in je z njim težko navezati čustven stik.

Ker uradna medicina pravi, da avtizem ni ozdravljiv, tudi sama kot zdravnica ni vedela, kako pomagati hčeri. Potem je srečala starše, ki so pozdravili avtizem svojega otroka in od njih je dobila informacije o zdravljenju avtizma. Pozneje je spoznala še 40 podobnih staršev in njihove izkušnje pri zdravljenju.

Tako je sčasoma razvila protokol za zdravljenje avtizma, s poudarkom na prehrani brez sladkorja in glutena iz žit ter s probiotiki. Pravi, da je potreben individualen pristop, saj se otroci različno odzivajo na zdravljenje. Ker je pri tej bolezni pogost problem nespečnost, je ona uporabljala dodatek melatonin, hormon spanja. Pravi, da je pri zdravljenju potreben holističen pristop, kot ga ima ameriška alternativna- funkcionalna medicina

Hči še vedno govori s težavo, a ima smisel za humor in hodi v šolo.

Protokol zdravljenja avtizma dr. Lyons je na strani: https://awetism.net/

https://www.youtube.com/watch?v=lr4W2ZLCccw

New Science-Based Approaches to Treating Autism with Dr. Theresa Lyons - YouTube

Autism affects 1 in every 59 children in the US. This includes 1 in 37 boys and 1 in 151 girls, according to the CDC. Th
#9
Radmila Čučak
0
Feb 25, 2019
dr. Thomas Janossy za razstrupljanje od težkih kovin, anti-mikrobno in anti-parazitno terapijo priporoča svojo formulo Stem Detox, ki vsebuje kar 50 zdravilnih snovi. Zelo jo priporoča pri avtizmu in Alzheimerju.

Učinki:
- deluje proti bio filmu kolonij mikrobov, parazitov, Kandide in Borelije, deluje tudi pri mikrobih odpornih na antibiotike

- zvišuje nivo telesnega antioksidanta glutationa

- podpira delovanje imunskega sistema

- za infekcije, gripo

- podpora pri raku

- razstruplja od težkih kovin

- podpira delovanje organov za razstrupljanje

- razstruplja kostni mozeg, kar poveča produkcijo matičnih celic za regeneracijo tkiv in organov

- za sindrom propustnega črevesja

StemDetox razstruplja celice in podpira sedem sistemov izločanja toksinov: jetra, črevesje, pljuča, ledvice, kri, kožo in limfni sistem. Podpira proces razstrupljanja v jetrih. Podpira tudi mitohondrije v celicah za večjo produkcijo energije.

Ta profesionalna formula, ki vsebuje probiotike, zelišča, encime, vitamine, minerale in kelatorje za težke kovine se dobi na strani:

https://oradix.com/product/stemdetox-detoxification-anti-germ-and-weight-loss/

Stemdetox - Methylated Advanced, detoxification, anti-biofilm; 50+ ingredients - Oradix - Chelation

A professional strength, advanced detoxification, antioxidant, anti-biofilm, natural anti-bacterial, antiviral, anti-fun
#8
Radmila Čučak
2
Oct 15, 2018
Annat Baniel - Neuromovement- gibanje vpliva na nevro-plastičnost- strukturne spremembe možganov. Glavna naloga možganov je koordinacija gibanja in gibanje je ključ pravilnega razvoja možganov.

Video prikazuje 21 mesecev starega dojenčka, ki je imel izboljšave simptomov avtizma po 6 terapijah Neuromovement-a. Že na prvem srečanju je vzpostavil stik z očmi, kateremu se je pred tem izogibal.

https://www.youtube.com/watch?v=7-9NrVePsTA
#7
Radmila Čučak
0
Sep 30, 2018
Zvočna terapija

Psihiater dr.Norman Doidge, avtor knjig The Brain That Changes Itself in The Brain.s Way Of Healing, pravi, da imajo avtisti povečano občutljivost na zvoke in motnje procesiranja zvokov, mnoge frekvence jim povzročajo tesnobo, morda celo človeški glas, ki je večini ljudi prijeten.

Otolaringolog dr. Alfred Tomatis je ugotovil, da imajo otroci z motnjo avtističnega spektra nerazvito notranje uho in *auditory zoom" v ušesih, ki izključi nepomembne zvoke in se osredotoči na primer na pogovor v hrupnem okolju. Posledica tega je * noisy mind* - hrup v možganih.

Dr. Tomatis je odkril, da se to lahko zdravi z zvočno terapijo, na primer z modificirano glasbo Mozarta. Terapija traja nekaj tednov in se ponovi čez nekaj mesecev. Dosegli so izboljšanje simptomov, avtistični otroci so izrazili ljubezen svojim staršem, zmanjšal se jim je hrup v možganih, postali so manj občutljivi na zvoke in izboljšala se jim je koordinacija gibov.

Več o metodi Tomatis je na naslovu: https://www.tomatis.com/en

https://www.youtube.com/watch?v=MvuBAXOqwAM

[EN] What is the Tomatis® Method? - YouTube

Improves Motor, Emotional and Cognitive abilities, through Music and Language. www.tomatis.com
#6
Radmila Čučak
0
Sep 23, 2018
Zdravljenje na duhovnem nivoju so molitve za zdravljenje s Svetim Duhom - hagioterapija

Družina Marijinega in Jezusovega Srca - Center Kraljice Miru Kurešček sprejema prošnje ljudi za molitveno podporo na telefonsko številko 031- 854-446 ali po e-pošti na ckm@kurescek.org ali kako drugače.

Bolnike, ki zaprosijo Družino Marijinega in Jezuosvega Srca za molitveno pomoč, nujno prosijo, da tudi sami molijo za svoje zdravje, za svoje zdravnike in celotno zdravstveno osebje. Prav tako naj z vso razsodnostjo še naprej opravljajo predpisane terapije, jemljejo zdravila in redno hodijo na zdravniške preglede, tako dolgo, kot se zdi zdravnikom potrebno.

Primer zahvale junij 2018 v glasniku Kraljice Miru julij-avgust 2018:

Vsem molivcem Družine Marijinega in Jezusovega Srca se zahvaljujem za molitev, Kraljici Miru pa za uslišanje. Prosila sem 14.2. 2018 za zeta, ki je imel hude bolečine v hrbtenici in je zelo oslabel. Molitev je bila uslišana in vsa družina se veseli ozdravitve. V zahvalo prilagam dar za sv. mašo. Pavla v pismu

http://www.kurescek.org/index.php?Itemid=61&id=6&lang=sl&layout=blog&option=com_content&view=section

https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/3E0F264B44289FC4C1257B730047C9B9?OpenDocument

Hagioterapija – terapija za dušo

Pojem, ki ga marsikdo sliši prvič, deluje novo, sveže in zanimivo – gre za duhovno pomoč človeku, ki trpi. Drugače poved
#5
Radmila Čučak
1
Sep 19, 2018
zdrava hrana za možgane

https://drjockers.com/brain-foods/

Brain Foods: Top 20 to Eat and What to Avoid - DrJockers.com

The brain has nutritional requirements in order to function properly. The following list of brain foods will ensure you
#4
Radmila Čučak
1
Sep 04, 2018
moje darilo za osebe, ki imajo spekter avtističnih motenj :)

https://www.youtube.com/watch?v=czkHmjrFCnM

Rising Appalachia- Medicine [Official Music Video] - YouTube

Artist: Rising Appalachia Song: Medicine Album: Wider Circles Location: Lake Tahoe & Appalachia For more information on
#3
Radmila Čučak
Radmila Čučak
Objavil/a 2018-09-04 16:59:19 (Sep 04, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Razstrupljanje od mRNA cepiva/genske terapije za COVID-19
Babaji Nagaraj
Naravni izdelki za wellness in nego iz Filipinov
Slovenija in sveto število 144
Dr. Judy Mikovits, phD: CEPIVA SO VIR EPIDEMIJE COVID-19
Kdo je povzročil pandemijo in SPIN COVID-19?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
marec 2021
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj