Božično jutro

OddajRadmila Čučak, dne 2017-12-22 ob 13:06:22

Prihaja Božič, praznik topline in sproščenega bivanja v družbi ljudi, ki s katerimi smo srčno povezani, ob spominu na človeka in Božjega Sina, ki nam je pokazal ideal ljubezni. V času, ko slavimo njegovo rojstvo, naj tudi v nas vzcvetijo lepa čustva, srčnost, prijaznost in hvaležnost za vse dobro, kar prejemamo od duha življenja, ki se nam nesebično daruje vsak trenutek našega obstoja.

Tu je nadaljevanje zgodbe (v objavi Gloria in Excelsis Deo) iz videnja nemške nune in stigmate Ane Katarine Emmerich (1774-1824):

* * *

Ob zori so trije glavni pastirji prišli s svojega majhnega hriba v votlino jasli, z darili, ki so jih pripravili. To so bile majhne živali, podobne srnam. Imele so dolge vratove in lepe sijoče oči. Bile so zelo graciozne. Pastirji so jih vodili na tankih vrvicah, na ramah pa so nosili ptice, ki so jih ujeli. Plašno so potrkali na vrata v votlino in sveti Jožef je prišel ven. Povedali so mu, kaj so jim razodeli Božji Angeli ter da so prišli počastiti obljubljeno sveto dete in mu dati svoje darove. 

Sveti Jožef je sprejel njihova darila s skromno hvaležnostjo in odpeljal jih je do blagoslovljene Device, ki je sedela ob jaslicah in je v naročju pestovala novorojenčka Jezusa. Trije pastirji so ponižno pokleknili in ostali dolgo časa v tišini, potopljeni v občutke nepopisne radosti. 

Nato so zapeli napev Gloria in Excelsis Deo, ki so ga slišali prejšnji večer, ko so ga peli Božji Angeli, ki so pastirjem povedali za čudežno rojstvo. Nato so zapeli še en psalm. Ko so želeli oditi, jim je blagoslovljena Devica dala majhno sveto dete, da so ga en za drugim pestovali. Zajokali so od ganjenosti, potem so ga vrnili ter zapustili votlino.

* * *

fotografija Radha 2019

* * *

Pozneje je prišlo še mnogo pastirjev z ženami in otroki, iz svojih bivališč, ki so bila okoli sedem kilometrov oddaljena od votline. Prinesli so ptice, zvitke surove svile in šopke zelišč. Ko so darila izročili svetemu Jožefu, so se ponižno približali jaslim, pokleknili in večglasno zapeli zelo lepe psalme. Peli so tudi:

O majhno detece, rožnato kakor vrtnica, pojavil si se kot glasnik miru.

Preden so pastirji zapustili votlino, so se nagnili nad jaslicami, kakor bi hoteli objeti svetega otroka.

Naslednje dni so pastirji pomagali svetemu Jožefu urediti votlino jasli in sosednje votline. Prihajale so tudi pobožne  žene, ki so pomagale blagoslovljeni Devici. Bile so iz skupnosti Esenov, ki so živeli v bližini. Bivali so v sobah, izdolbenih v skalnati steni, imeli pa so tudi majhne vrtove. Sami so poučevali svoje otroke. Sveti Jožef jih je povabil, kajti njihovo skupnost je poznal iz mladosti, ko je pred svojimi brati bežal v votlino jasli. Že prej jih je večkrat obiskal, ko se je mudil v Betlehemu. Eseni so prihajali z darili in poskrbeli so za gospodinjske potrebe svete družine. (prevedla: Radha)

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Radmila Čučak
1
Dec 25, 2018
Spisi iz Nag Hamadija blizu Luxorja so izgubljeno in prepovedano učenje Jezusa, ki se je ohranilo v Egiptu, v votlini, kamor so zvitke skrili menihi, da jih ne bi uničili ......te zvitke je po naključju našel nek pastir leta 1945...po tem, ko so bili skriti skoraj 1.600 let

Knjižnica Nag Hammadi vsebuje 52 knjig v koptskem jeziku, ki so jih zakopali po tem, ko je škof Athanasius iz Aleksandrije (296- 373) izdal odredbo o tem, katere knjige sodijo v uraden kanon krščanske literature in katere ne

https://www.youtube.com/watch?v=kOaPBuoWqXw&t=604s

The Lost Forbidden Teachings of Jesus - YouTube

The lost gospel of Thomas: http://www.marquette.edu/maqom/Gospel of Thomas Lambdin.pdf Read the FULL ARTICLE HERE with T
#4
Radmila Čučak
1
Dec 24, 2017
Vsi smo iskalci ...
iskalci v pesku zabrisanih sledi,
neznanih, skritih poti ...
oseb, besed,
pretrganih vezi ..
iskalci sreče smo, ljubezni,
topline, miru in bližine...

(neznan avtor)

Radostno praznovanje želim vsem na PW

https://www.youtube.com/watch?v=fB3Fo6yG2n0

O Holy Night - AMAZING version!! - YouTube

OUTSTANDING rendition of this Holiday Classic from award winning artists David Lanz and Kristin Amarie. From their album
#3
Radmila Čučak
0
Dec 22, 2017
Janez <3
#2
Janez Gril
0
Dec 22, 2017
<3
#1
Radmila Čučak
Radmila Čučak
Objavil/a 2017-12-22 13:06:22 (Dec 22, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Razstrupljanje od mRNA cepiva/genske terapije za COVID-19
Babaji Nagaraj
Naravni izdelki za wellness in nego iz Filipinov
Slovenija in sveto število 144
Dr. Judy Mikovits, phD: CEPIVA SO VIR EPIDEMIJE COVID-19
Kdo je povzročil pandemijo in SPIN COVID-19?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
marec 2021
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj