Članek
Ljudstvo mora biti revno, da je pohlevno.
Objavljeno May 27, 2016

Poznate oni prastari vic od Gagarina: Potem, ko je kot prvi človek visoko v vesolju obkrožil svet in je zopet pripel na zemljo ga je predsednik Sovjetske zveze vprašal, če je videl boga.?" Videl" je rekel  Gagarin, na kar mu je predsednik prestrašen zabičal, da tega ne sme nikomur povedati. Potem je Gagarina povabil na obisk tudi papež. " Si videl boga?", ga je vprašal. " ne, nisem ga videl", je rekel Jurij, na kar mu je tudi papež prestrašen zabičal, da tega ne sme povedati nikomur.

Tako vidite je z informacijami. Tisti, ki jih ima, je danes car. In tako se obnaša vsaka politična garnitura, posebej naša, ki dobiva iz Bruslja napotke o  delu, da bo neoliberalna politika čim bolj uspešno zadovoljila njihove potrebe, in svarilo, da tega ne smejo nikomur  povedati.

Nikomur povedati pomeni, ne smejo povedati nam, katerim vladajo, kot gospodinja kokošnjaku, zato nam namenjajo le takšne drobtinice , okoli katerih se hitro zravsamo, še prednjo jih pozobljemo.  

"Divide et imera" so rekli že stari Rimljani, in hudič je, da so se teh slabih navad nabrali vsi  kasnejši politiki. Tudi naši se ve. V stari Jugi so ta sistem doterali do popolnosti. Izumili so samoupravljanje: mi spodaj smo se samoupravljali, oni zgoraj so pa zabijali milijarde in živeli kot bubreg v loju.

Ampak vrag se skriva v podrobnostih. Problem samoupravljanja je bil, da smo imeli približno enake osebne dohodke ( ne plače, kajti to je izum kapitalizma) nismo pa imeli enakih želodcev, kot so pojambrali nekateri, najbrž oni z večjimi želodci, ki so potem po osamosvojitvi tudi požrli kar cele fabrke in podjetja. Pa se je kakšnemu zataknilo, kajti, ko se lačen siromak, do sitega nažre ponavadi zboli, in potem pridejo na vrsto doktorji, ki bi takega pacienta raje videli v bilnišnici kot v zaporu. Ampak to je stvar posameznikov, ki so se zagledali v materialne dobrine namesto v duhovne. Pravijo, da kdor je zazrt v materialne dobrine ne vidi ljudi. In tako se obnaša večina naših politikov od županov naprej. Vidijo le kravc'o in štal'co, ne pa pastirjev , ki morajo eno in drugo vzdrževat, da je gospoda zadovoljna.

In zato imamo namesto druge Švice, ki so nam jo nekateri obljubljali, da smo jih izvolili, le veliko garanja in švica, za plače, ki so raje kot ne prej vbogajme, kot dohodek za preživetje, kajti polnit korito je draga reč in si moramo zato zatiskati pasove...

Sicer pa gre tudi to na roko politikom. Že ranjki Karadžorževič je rekel: " Ljudstvo mora biti revno, da je pohlevno.". Pa vseeno tega ni preveč dolgo prakticiral, kajti pohlevno ljudstvo se mu je kljub revščini, ali morda ravno zato uprlo in se mu zahvalilo za vladanje.

Ja, kar se informacij tiče pa je pri nas takole: Pravih, kot rečeno politika ne nudi, zato nam desni politiki, kot v hudi pravljici pripovedujejo o groznem Murgelskem škratu, levi o zvonovih, farih , gospodu JJ , Patriji...in dokler ne bomo pometli s to staro šaro , si nalili čistega vina,  in pridobili dovolj informacij, da se bomo organizirali v moderno evropsko državo, bomo še vedno na tem kot smo.

Bojim se le tega, da se to ne bo zgodilo prav kmalu in bomo še dolgo "Slovenci, ki ne jambramo"  in zaman iščemo rešitve tam, kjer nam jih sedanja politika prikriva.

revčšina je posledica, gre se za to, da je neumno

ne gre se za revščino ona je posledica gre se za neumno