NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Stranpoti slovenske kulture ali a'llah sam'mal?!
Božična poslanica 2016
Ob dnevu upora proti lastnim neumnostim
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Ob dnevu upora proti lastnim neumnostim

ziga sorli
27.04.2018 10:20 (Apr 27, 2018)

Naj spomnim: v tem času leta 1941 je bilo celotno ozemlje Slovenije razkosano med tri okupatorske sile: Nemčijo, Italijo in Madžarsko. Nujno je bilo takrat osnovati upor proti okupaciji, saj bi se takrat slovenski jezik utopil v dialekte nemškega, italijanskega in madžarskega jezika, skratka, postal bi mrtev jezik.

A vseeno tri četrtine stoletja kasneje velja razmislek o skepsi do tega obdobja. Sestanek v Vidmarjevi vili je bil tajen in noben sklep tega sestanka ni bil nikoli in verjetno tudi nikoli ne bo do konca pojasnjen, ker je bil to sestanek kluba prijateljev ZSSR ali še bolje rečeno: protiimperialistične fronte. Glaven namen te fronte ni bil boj proti fašizmu in nacizmu, ampak je bil boj proti prevladi angleškega in ameriškega imperializma po svetu. Ker je bil takrat še vedno v veljavi pakt Molotov-Ribbentrop, je bila okupacija s strani Hitlerjeve Nemčije še kako dobrodošla, saj bi potem postalo to gibanje opravičilo v korist okupatorja, da mogoče dovoli neko omejeno rabo slove

Božična poslanica 2016

ziga sorli
24.12.2016 09:14 (Dec 24, 2016)

Spoštovane Slovenke, spoštovani Slovenci,

V božičnem času je prišlo na plano večina stvari, ki sem jih napovedal leto prej. Demokracija je samo še krinka za nove in nove oblike najbolj brutalnega kapitalizma doslej. Imamo vedno bolj in bolj zadrte politične procese, ki le posodabljajo znova in znova enake nelogične procese, ki se formulirajo v področju, ki naj bi bil vsaki demokraciji nezamisljiv precedens, a vendar.

Po veliki milijardo in pol težki naložbi v visokoogljične vire energije v Šoštanju imamo zdaj v obliki prenove železniškega omrežja med Divačo in Koprom s slabo ekonomsko računico. Vprašanje časa je, kdaj bojo letele glave zaradi tega in zakaj nova hitra proga ni dvotirna, saj bi s tem olajšali dostop do Luke Koper za veliko večjo količino tovora, kot sicer, a to je že prevelika filozofija.

Zdravstvena reforma, ki že od pradavnine slovenstva kliče k realizaciji, postaja z vsakim letom in vsako vlado zgolj znanstvena fantastika, zavita v velike interesne lobije, ki izsilj

Stranpoti slovenske kulture ali a'llah sam'mal?!

ziga sorli
08.02.2016 17:33 (Feb 08, 2016)

8. februar praznujemo kot dan slovenske kulture. Smo edini narod na svetu, ki praznujemo ta dan kot dan obletnice smrti, ne rojstva, in to nam je položeno v narodno zavest. Kljub temu, da je bil odlkok o nacionalnih praznikih sprožen v času nastajanja sedanje ustave (26. december 1991), je nekoliko za lase privlečeno, da smo šele po Prešernovi smrti ugotovili, koga smo pravzaprav izgubili. Izgubili smo nekoga, ki je slovenski jezik povzdignil na nivo velikih narodov Evrope, opomnil nas je na več stvari:kako je krščanstvo prišlo med nas, Slovence in kako teptamo svoj lasten jezik.

Včerajšnja proslava kulturnega dne bi morala biti primer, kako naša kultura in jezik uspevata, ne pa to, kako našo književnost sproducirati v nek drug jezik in se podrediti zadnjemu pihljaju vetra, ki zapiha iz vseh strani naenkrat. To, da se citira nacionalno himno v jeziku, ki ni avtohton na naših tleh – angleščini, arabščini, ne pa tudi nemščini, italijanščini in madžarščini, in da se to dela v imenu mult

Oglasi

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

6321.) vdovec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

4429.) orlovo darilo

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 25.99 €

3596.) drugo mesto

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj