Članek
Ga odvrača vaš nosečniški trebušček?
Objavljeno Nov 20, 2015

Vaši nosečniški hormoni so podivjali in zadnje čase lahko mislite le na seks, a vaš partner ni videti preveč zainteresiran. Kje je težava?

Mnoge ženske v prvem trimesečju nosečnosti opazijo pomanjkanje želje po spolnosti, medtem ko se to kasneje popolnoma spremeni. V veliko primerih ženske v drugem in tretjem trimesečju poročajo o izjemnem povečanju libida, zelo pogosto pa je tudi, da partnerju ni do spolnosti. Ženske, še posebej ob vplivu nosečniških hormonov, seveda najprej pomislijo, da partnerja ne privlačijo več. Vedno večji nosečniški trebuh pač ni pretirano seksi, kajne?

To je pravzaprav manj verjetna razlaga, veliko bolj verjetno je, da se je pri partnerju že vklopil očetovski nagon in postaja vedno bolj zaščitniški. Ko vaš otrok in posledično trebuh rasteta, se veča tudi njegov strah, da vas bo poškodoval. Kljub temu, da vas partner še vedno vidi privlačne, ima lahko težave pri intimnosti z vami, saj se boji, da bo to negativno vplivalo na vajinega otroka.

Pomirite ga, da s seksom v nosečnosti ne morete škodovati otroku. Če seveda nimate rizične nosečnosti ali drugih težav in vam je ginekolog spolne odnose odsvetoval. Da bi se oba bolje počutila, poskusita položaje, pri katerih noben od vaju ne bo mislil na morebitno poškodovanje trebuščka. Najboljši položaj, še posebej v zadnjem trimesečju, je na boku, partner pa za vami, saj tako ne obremenjujete trebuha, kolkov in hrbtenice.

Fotografija: Depositphotos