Članek
Nega kot v salonu
Objavljeno Nov 16, 2015

Mehkejša in bolj gladka koža, ne da bi obiskali kozmetičarko? Je mogoče! Natočite si kozarec vode, dodajte rezine sveže kumarice in sledite navodilom …

Naredite dvojno čiščenje

To je najbolj pomemben korak. V kožo vmasirajte gel ali kremo za čiščenje kože, da odstranite ličila, nečistoče in odmrle kožne celice. Dobro sperite in korake ponovite. Ta dvojni postopek bo omogočil, da bodo negovalni izdelki, ki jih nanesete po čiščenju, vstopili v globlje plasti kože.

Parna kopel

Po čiščenju kože zaprite vrata kopalnice in odprite pipo z vročo vodo, da se prostor napolni s paro. Če imate več časa, napolnite velik lonec z destilirano vodo in jo zavrite. Štedilnik ugasnite, lonec odnesite na mizo in se nagnite nadenj tako, da se pokrijete z veliko brisačo. Ta bo zagotovila, da para ne bo uhajala. V tem položaju ostanite deset minut. Vodi lahko dodate vrečko zelenega čaja, ki bo še pripomogel k odpiranju por. Parna kopel je odličen način, da kasneje iz por odstranite ogrce, odvečni sebum in umazanijo. Uporabite primeren izdelek za čiščenje ogrcev ali se dela lotite s dezinficiranimi rokami in čistim papirnatim robčkom. Parna kopel prav tako povzroči boljšo prekrvavitev, rezultat pa je zdrava in sijoča koža.

Adijo, ogrci!

Madeži in ogrci so trdoglave nečistoče, ki težijo marsikatero žensko. Če jih ne znate uspešno odstraniti sami, uporabljajte dobre čistilne maske na bazi gline. Ta bo prisilila vsebino por, da se izloči na površino kože, in vpila odvečni sebum.

Odluščite leta s kože

Najhitrejši način za doseganje sijoče kože? Luščenje. Odločite se za encimski ali kislinski piling namesto mehanskega. Takšni so veliko lažji za uporabo, saj vas ne rabi skrbeti, ali ste kožo premalo ali preveč 'zdrgnili'.

Zmešajte sami

Imate mešan tip kože? Ustvarite masko, prilagojeno svojim potrebam. Če imate masten T-predel, nanesite glineno masko na nos, brado in čelo. Izsušene dele, torej lica in ostale suhe madeže, pa negujte z vlažilno masko. Pustite približno dvajset minut in masko odstranite z vlažno brisačo.

Fotografija: Depositphotos