Članek
Razlogi, da ne dosežete orgazmičnih nebes
Objavljeno Nov 09, 2015

Ženski orgazem je ena najbolj vročih tem, tudi med strokovnjaki. Preverili smo, kateri so pogosti razlogi, da se vaše posteljne igrice ne končajo nekje v oblakih.

Napačne informacije

Večina moških si obupno želi, da bi njihova partnerka doživela orgazem. A obstajajo tudi takšni, ki so se sprijaznili z dejstvom, da so v zvezi oni edini, ki dosegajo vrhunec, in so prepričani, da njihova partnerka nima enake potrebe po spolnem užitku. Nekateri ženske sodijo po številnih partnerkah za eno noč in so prepričani, da lahko vse ženske doživijo orgazem, če se jim moški le približa, ob tem pa ne pomislijo na vse potencialno hlinjene orgazme, ki so v avanturah za eno noč več kot običajni. Mnogi moški ne vedo, kje je klitoris, spet drugi se za informacije o tem, kako najbolje zadovoljiti žensko, zanašajo na porno filme ali pripovedi prijateljev.

Rešitev? Pogovorite se z njim! Pojasnite mu pomembnost predigre in dotikov, razkrijte mu katero od svojih fantazij. Če med samozadovoljevanjem brez težav dosežete vrhunec, mu povejte (ali pokažite), kaj vas vzburja in kako vas lahko tudi on pripelje do najvišje točke. Preprosto sklepati, da vas bo vaš moški znal zadovoljiti, je nesmiselno in lahko vodi v obojestransko nezadovoljstvo.

Orgazem ni dovolj

Orgazem je za ženski libido ključnega pomena, a gre za več kot le telesni užitek in sproščanje energije. Seks je za ženske celovita izkušnja. Samo drgnjenje teles ni dovolj, potrebujemo čustveno in duševno povezanost. Seveda si občasno želimo divjega, živalskega seksa, a če gre vedno le za ponovitev enakega vzorca, se lahko kmalu razvije „opraviva že s tem“ odnos do spolnosti. Redno preživljajte čas s svojim partnerjem, se sprostite ter vključite tudi zapeljevanje, romantiko ter intimnost.

Nepotrpežljivost

Ne pričakujte, da boste vrhunec doživele takoj, in se nikdar ne primerjajte s svojim partnerjem, ki ga je sposoben doživeti že v petih minutah. Če boste preveč razmišljale o vrhuncu in zakaj traja tako dolgo, da ga dosežete, se bo razvila živčnost, zaradi katere do vrhunca sploh ne boste prišli. Povprečna ženska potrebuje 20 minut vzburjanja nizke intenzitete (vse vrste predigre – od miganja na plesišču, slačenja do prepletanja golih teles) skupaj z 20 minutami draženja klitorisa.

Vse je enkrat prvič

Večina žensk, ga ne more doseči vedno, a vse ženske so sposobne doseganja orgazma. Če ste med tistimi, ki menite, da ga niste sposobne doseči, to pomeni le, da se te 'veščine' še niste naučile, saj se večina žensk doseganja vrhunca nauči sama.

Raziskovanja užitkov se lahko lotite sami, tudi s pomočjo vibratorja, ali pa vam na poti do spoznavanja orgazma pomaga partner. Sedite mu na prsi, on pa vam naj z dotiki in izdatno lubrikacijo pomaga odkriti, kaj vam najbolj prija. Cilj tega raziskovanja naj bo užitek in ne orgazem.

Obsedenost z vaginalnim draženjem

Po nekaterih podatkih lahko le 15-20 % žensk doseže vrhunec izključno s penetracijo, prav vse ženske pa ga lahko dosežejo z draženjem klitorisa. Medtem ko ženske seveda uživajo v spolnih odnosih in penetraciji, to običajno ni najboljši (oz. edini) način za doseganje vrhunca. Za žensko je središče užitka v predigri. Moški imajo predigro za uvod v najboljši del, za mnoge ženske pa je prav predigra najboljši del spolnega užitka. Naj vama bo cilj obojestranski orgazem, ne istočasni.

Fotografija: Profimedia