Članek
Lepotno odkritje: pecilni prašek
Objavljeno Oct 12, 2015

Pecilni prašek je pravo čudežno sredstvo s široko paleto uporabe v kozmetiki. Naj vam pomaga pričarati številne lepotne učinke!

Maska za obraz

Za kožo brez mozoljev zmešajte jedilno žlico pecilnega praška in jedilno žlico limoninega soka. V obliki paste nanesite na očiščen obraz. Po 15 minutah sperite z mlačno vodo.

Polnejša pričeska

Za razkošne lase bo poskrbela maska iz dveh čajnih žlic sode bikarbone in nekaj kapljic balzama za lase. Uporabite enkrat tedensko, pustite delovati 10 minut in lase dobro sperite.

Osvetljevalec

Ali je trend temnih lakov pustil obarvane nohte? Tu pomaga mešanica, izdelana iz zobne paste za beljenje in pecilnega praška. Nanesite jo s staro zobno ščetko in ščetkajte do čistega.

Za še boljši učinek dodajte kanček koncentrata limoninega soka.

Kopel

Popolna kombinacija za mehko polt, s katero se je ponašala Kleopatra. Zmešajte pol skodelice pecilnega praška z litrom polnomastnega mleka ali smetane in dodajte topli vodi v kopeli.

Piling

Tudi občutljiva koža želi sijati. Zato enkrat tedensko v gel za umivanje obraza dodajte noževo konico pecilnega praška in uporabite kot izredno droben piling.

Ustna vodica

Odlična alternativa klasični ustni vodici: v kozarcu vode zamešajte za noževo konico pecilnega praška in dve kapljici metinega ekološkega eteričnega olja. Ta vodica odstrani bakterije in poskrbi za svežino.

Šampon

Če pri roki nimate suhega šampona, pecilni prašek v trenutku posrka prekomerno maščobo z las. Pričeska bo zopet lahkotna in frfotava.

Zobna nega

Ali so kava, čaj in rdeče vino zobe obarvali? Mešanica iz pecilnega praška, limoninega soka in jagodnega pireja odstrani obloge in poskrbi za bolj bele zobe.

Kopel za noge

Pozabite na trdo kožo na petah! Pripravite pasto iz dveh jedilnih žlic pecilnega praška in malo vode.

Nekaj kapljic sivkinega olja in tri čajne žlice pecilnega praška v kopeli za noge bodo poskrbele za žametno mehko kožo in popolno večerno sprostitev nog.

Fotografija: Depositphotos