Članek
Posnemite najboljše fotografije hrane
Objavljeno Oct 06, 2015

Pogosto na Instagramu občudujete fotografije hrane, ki jih objavljajo drugi uporabniki? Upoštevajte te nasvete in odlične fotografije posnemite tudi vi!

Hrana

Igrajte se z različnimi barvami in kontrasti. Uporabite živahne barve za popestritev običajne hrane, na primer jagodičevje v jogurtu. Hrano, ki je na fotografijah hitro videti neužitna (razne enolončnice ipd.), posujte z različnimi dodatki, na primer čilijem ali koriandrom, da popestrite posnetek.

Pozicija

Nikoli ne postavljajte žarišča v sredino. Uporabite fotografski pristop za zanimivejše fotografije in žarišče osrednjega elementa premaknite izven sredine. Pri tem vam lahko pomaga Instagramova mreža – preprosto glavno točko element pomaknite na mesto, kjer se navpična in vodoravna linija sekata. Drugi trik, ki ga svetujejo fotografi: izogibajte se pretirano približanim posnetkom. Ti nikdar niso videti preveč privlačno.

Svetloba

Izključite bliskavico, saj bo ta ustvarila trde sence. Če hrano fotografirate v restavraciji, izberite mizo z najboljšo naravno svetlobo. Kaj pa v slabih svetlobnih pogojih? Če uporabite dodatni svetlobni vir, mora ta biti točno nad predmetom, ki ga fotografirate. Zunaj lahko prosite prijateljico, da s svojim telefonom sveti točno nad jedjo.

Filter

Pri fotografijah hrane bodite sramežljivi z uporabo filtrov. Morda so res videti krasno, a hkrati spremenijo naravno barvo vaše hrane, kar v veliko primerih ni videti preveč okusno. Če fotografirate solato, preizkusite filtra Lar in Ludwig, saj napravita barve živahnejše. Raje kot s filtri se igrajte z drugimi nastavitvami – na primer z zabrisovanjem (ang. blur; na Instagramu ikona solze). Z nastavitvijo 'radial' lahko omehčate ozadje in izpostavite glavni element fotografije.

Fotografija: Depositphotos