Članek
87 vrhunskih restavracij vabi na kulinarične dogodivščine
Objavljeno Oct 02, 2015

Po tem ko je bil spomladanski del Tedna restavracij s 34.000 gosti rekorden, je v jesenskem naboru vrhunske slovenske kulinarike kar 13 novih restavracij!

V Sloveniji je vedno več dobrojedcev, ki imajo tudi vedno večjo izbiro! To je glavna ugotovitev Tedna restavracij 2015, potem ko je njegov drugi, jesenski del šele pred nami. Spomladi so vrhunski slovenski chefi s svojimi posebnimi TR meniji navdušili rekordno število gostov - 34 tisoč, jeseni pa se je spisek sodelujočih restavracij podaljšal kar za 13! V jesenskem Tednu restavracij, ki bo spet trajal deset dni, od 16. do 25. oktobra, bo tako sodelovalo kar 87 vrhunskih slovenskih restavracij.

Tudi kulinarična jesen bo v znamenju nove slovenske kuhinje. Z meniji v (najmanj) treh hodih za 15 € bodo slovenski chefi predstavili svoje ustvarjalno posodabljanje slovenske kuhinje, pri čemer si bodo pomagali s kakovostnimi lokalnimi sestavinami. Sprejemanje rezervacij se začne 27. septembra. Od tega dne vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih, in izbiri menijev na spletni strani Tedna restavracij.


				Juha - Vrtnarija

Meniji bodo v času jesenskega Tedna restavracij predstavili:
• kreativnost: chefov prispevek novi slovenski kuhinji
• kakovost: vsaka restavracija in gostilna predstavi (vsaj) enega lokalnega pridelovalca
• hrana & vino: vsak meni priporoči vinsko spremljavo (vsaj) enega slovenskega vinarja

Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor Tedna restavracij:

”Veliko zanimanje restavracij za sodelovanje v akciji dokazuje, da je Teden restavracij najboljša promocija slovenske vrhunske kulinarike. Toda vsi v tej akciji ne morejo sodelovati. Teden restavracij je namenjen samo najboljšim in samo tistim, ki jih predhodno ocenimo. Zato razveseljuje, ker smo lahko vključili kar enajst novih, saj je število sodelujočih znak kakovosti slovenske kulinarike. Toda glavno oceno te kakovosti bodo dali gostje. Teden restavracij pa jim pri tem pomaga.”

Seznam vseh sodelujočih restavracij najdete na spletni strani Tedna restavracij.

Naslovna fotografija: sladoled - Bistro Zvezda
Besedilo in fotografije: PR