Članek
Obnova las kot se šika, 2. del
Objavljeno Oct 02, 2015

Po koncu poletja so lasje velikokrat utrujeni in lomljivi, kar ženske spravlja v obup. Na kup smo zbrali najpogostejše nadloge in jih zgladili z najboljšimi nasveti.

Moje konice so razcepljene. Kaj lahko naredim?

Konice so najstarejši del las in zaradi tega najdlje podvržene zunanjim vplivom, pa tudi neprimerni negi. Poleti, ko so UV-žarki še posebej močni, so še toliko bolj na udaru.
Rešitev Verjetno že slutite odgovor … odrežite jih! Če pa se nikakor ne morete odpraviti k frizerju, vam bodo morda pomagali kakovostni serumi in olja za lasne konice. Ti povrnejo dragocene lipide, ohranijo gladke konice in tako vidno zmanjšajo razcepljenost.

Prameni so zaradi sonca še komaj opazni.

Zakaj? Ko nebarvani lasje pod vplivom UV-žarkov naravno posvetlijo, se barvani prameni ne vidijo več tako dobro oziroma se ne razlikujejo od naravnih las.
Rešitev Strokovnjaki priporočajo, da prameni niso ene barve po celotni dolžini, temveč da so ob lasišču svetlejši, na konicah pa temnejši ali jih sploh ne barvate. Pričeska bo bolj razgibana, občutljive konice pa ne bodo še dodatno obremenjene zaradi barvanja. Dobra rešitev za zelenkast pridih svetlih las pa so posebni šamponi za ta namen.

Moja barva je zbledela. Želim si intenzivnejši odtenek, a brez ponovnega barvanja.

Zakaj? Če ste se veliko zadrževali v vodi, še posebno klorirani, in ste se povrhu še veliko sončili, je barva hitreje zbledela ali se sprala.
Rešitev Šamponi, ki oživijo barvo, preprečijo zbledelost in poskrbijo za bolj intenzivne odtenke.

Od poletja naprej moji naravno sivi lasje delujejo utrujeno in so brez sijaja.

Zakaj? Sivi lasje so mešanica pigmentiranih in nepigmentiranih las. Ko barvni predeli zaradi sonca posvetlijo, je celotna slika videti manj kontrastna in bolj mat.
Rešitev Posebni šamponi poskrbijo za svetlobne reflekse in sivim lasem podarijo srebrn sijaj.

Moji barvani lasje so se izsušili in so brez sijaja.

Zakaj? Pobarvani lasje so občutljivejši kot neobdelani lasje, saj se zaradi kemične obdelave odpre površina las in tako postanejo dovzetnejši za poškodbe. Ko pride do tega, lasje ne morejo več optimalno odsevati svetlobe, zato ostanejo tudi brez sijaja.
Rešitev Umivanje las vedno zaključite s hladno vodo. To zapre lasno površino. Sijaj pa bodo barvanim lasem povrnili barvni balzami ali kure.

Si tudi vi želite zdravih in sijočih las? Podarjamo vam odlično Bonacure BB Moisture Kick kremo za lase!

Fotografija: Depositphotos