Članek
Teden zdravega življenja
Objavljeno Sep 29, 2015

Farmacevtska družba Lek organizira že peti Teden zdravega življenja, na katerem bodo za spodbudo in zabavo poskrbeli Petra Majdič in terapevtski kužki iz društva Tačke pomagačke.

Farmacevtska družba Lek, članica skupine Sandoz, letos organizira že peti Teden zdravega življenja, ki je osrednji dogodek Novartisove pobude Živim zdravo za izboljšanje zdravja in dobrega počutja zaposlenih. Več kot 3.000 zaposlenih v Ljubljani, Mengšu, Lendavi in na Prevaljah bo v tednu od 28. septembra do 2. oktobra delalo in razmišljalo še posebej zdravo. Da bo zdravo hkrati tudi spodbudno in zabavno, bodo poskrbeli Petra Majdič s svojo ekipo in terapevtski kužki iz društva Tačke pomagačke.

Pobuda Živim zdravo je zasnovana na štirih temeljih, ki pomagajo zaposlenim pri načrtovanju zdravega načina življenja: gibaj, izberi, izmeri in obvladuj. Skladno s temi temelji je pripravljen tudi program v Tednu zdravega življenja. Tudi letos so v Leku, članu skupine Sandoz, pripravili pester program s številnimi dejavnostmi.

Petra Majdič bo poskrbela za gibanje in zaposlenim prikazal vaje za izboljšanje gibljivosti, ravnotežja in krepitev telesa. Mojca Senčar in druge članice slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna bodo kot uvod v rožnati oktober, mesec boja proti raku dojk, spregovorile o bolezni, kako jo pravočasno prepoznati in kako se z njo spopasti.

V Tednu zdravega življenja bodo lahko lekovci obnovili svoje znanje prve pomoči in uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED), ki se nahaja na 11 mestih na vseh njihovih lokacijah po Sloveniji. Z meritvijo kazalnikov bodo preverili svoje zdravje – merili bodo lahko indeks telesne mase (ITM), holesterol, krvi pritisk in krvni sladkor, moški pa tudi vrednost prostatičnega specifičnega antigena PSA.

V Tednu zdravega življenja bodo tudi jedilniki v jedilnicah še posebej zdravi, načrtovani in pripravljeni s strokovnjaki za prehrano. Tisti, ki jih zanima pridelava hrane na kmetiji, se bodo lahko udeležili tudi obiska ekološke kmetije.

Družinski dnevi bodo popestrili letošnji Teden zdravega življenja

"Zelo sem vesela, da sem že od vsega začetka del Tedna zdravega življenja. Letos smo tako skupaj s sodelavci Leka, člana skupine Sandoz, že peto leto. Prepričana sem, da smo skupaj v vseh teh letih pomembno prispevali k razumevanju pomena zdravega načina življenja in marsikaterega zaposlenega spodbudili k več gibanja. Letos bomo naše druženje še razširili, saj se bomo na družinskih dnevih odpravili na vzpetine na vseh štirih Lekovih lokacijah po Sloveniji. Tega se še posebej veselim," je razložila Petra Majdič.

O Novartisovi pobudi Živim zdravo

Skrb za zdravje in kakovostno življenje zaposlenih je ena ključnih usmeritev Novartisa in predstavlja del njihovega poslanstva pomagati ljudem in zdraviti. Zato je Novartis leta 2011 zasnoval interno pobudo Živim zdravo, s katero želi spodbuditi zaposlene, da prevzamejo aktivno vlogo v skrbi za svoje zdravje. Globalna pobuda Živim zdravo je namenjena zaposlenim v vseh Novartisovih podružnicah in poteka skozi vse leto.

Besedilo in fotografija: PR