Članek
Podaljšajte delovanje baterije na telefonu
Objavljeno Sep 29, 2015

Pametni telefoni so veliki porabniki baterije, a z nekaj preprostimi triki lahko njeno delovanje podaljšate ter preprečite dolgoročno zmanjšanje zmogljivosti.

1 Svetel ekran je eden največjih porabnikov baterije. Izključite samodejno nastavitev svetlosti in jo zmanjšajte, če je to potrebno. Prav tako nastavite, da se ekran hitreje zatemni.

2 Bluetooth, Wi-Fi in GPS vam prav tako 'kradejo' baterijo. Izključite jih, ko jih ne uporabljate.

3 A vse to ni nič proti samodejni sinhronizaciji. Imate nastavljeno, da se Facebook, Twitter, Gmail in ostale aplikacije redno osvežujejo, da nikdar ničesar ne zamudite? Ko želite prihraniti na energiji, je to prva stvar, ki jo morate izklopiti. Prav tako izklopite samodejne posodobitve programov, ki so veliki porabniki baterije in prenosa podatkov.

4 Napajalnik telefona izključite takoj, ko je baterija napolnjena na 100%. Če redno puščate telefon priklopljen na elektriko, tudi ko je baterija že polna, lahko dolgoročno zmanjšate zmogljivost baterije za 10 – 15 %.

Nasvet+ Če vam kljub temu uspe baterijo porabiti hitreje, kot vam uspe priti do polnilca, razmislite o nakupu prenosnega USB polnilnika. Tega napolnite doma, nanj pa telefon priključite, ko je to potrebno.

Fotografija: Depositphotos