Članek
Prepoznajte izdelke, ki niso testirani na živalih
Objavljeno Sep 24, 2015

Naučite se prepoznati oznake, ki zagotavljajo, da izdelki niso bili testirani na živalih ali da ne vsebujejo sestavin živalskega izvora.

Veganski cvet

VEGAN je priznani mednarodni veganski standard. Izdelki s to oznako ne vsebujejo nikakršnih živalskih proizvodov (tako vretenčarjev kot tudi nevretenčarjev). Pri proizvodnji izdelkov ne smejo opravljati testov na živalih (velja tudi za sestavine).

Certifikat BDIH

Oznako dobi izdelek, ki vsebuje naravne sestavine, posebej je določeno tudi, katere od njih morajo biti ekološkega izvora. Izdelek ne sme vsebovati sestavin, ki so bile preizkušene na živalih (po 31.12.1997), sintetičnih dišav in barvil, parafinov, silikonov, naftnih derivatov, etoksiliranih surovin, anorganskih soli in mineralov (dovoljene so izjeme), živalskih sestavin, gensko spremenjenih organizmov (GSO).

Oznaka IHTK          

Gre za znak nemškega društva za preprečevanje krutosti do živali, ki se bori za to, da bi preprečili testiranje izdelkov na živalih. Njihov znak na izdelku potrjuje, da na živalih ni bil testiran niti končni izdelek, niti njegove sestavine.

Skakajoč zajček

Koalicija za informiranje potrošnikov v kozmetiki (CCIC) je razvila mednarodno prepoznan standard skakajočega zajčka (Leaping Bunny), ki označuje izdelke, ki niso bile testirani na živalih v nobeni stopnji razvoja izdelka. To velja tako za podjetje, ki izdelek proizvaja, kot za laboratorije, s katerimi sodeluje, ali njegove dobavitelje.

Fotografija: Depositphotos