Članek
Ostala sem sama - kako naprej?
Objavljeno Sep 22, 2015

Je vaša zveza pravkar razpadla? Novo nastalo situacijo lahko izkoristite tako, da postanete boljša, bolj zadovoljna in samozavestna oseba.

Vzemite si dovolj prostora in se posvetite svojim strastem: ukvarjajte se s športom, glejte filme, berite knjige, kuhajte … Če ugotovite, da vas prav nič ne pritegne ali ste izgubili interes za nekdanje hobije (kar se zgodi mnogim v dolgih zvezah), izkoristite priložnost in jih ponovno najdite. Bodite radovedni kot otroci.

Razmislite o tem, kaj v prejšnji zvezi ni delovalo, da bi bolje spoznali sebe in ugotovili, kaj je tisto, kar iščete v moškem.

Ne hitite v novo zvezo, najprej se morate znajti v samostojnem življenju in se posvetiti predvsem sebi. Le tako boste, ko bo prišel pravi čas in si boste to želeli, pripravljeni sprejeti novo ljubezen. Ne bojte se samote, temveč izkoristite vse njene prednosti, na prvem mestu svobodo.

Regenerirajte se v čustvenem in telesnem smislu: poglejte nase kot na novo osebo, negujte se in ustvarite svojo novo podobo. Posvetite se nekim novim aktivnostim: vpišite se na tečaj tujega jezika ali oblikovanja gline, odkrijte dele mesta, ki jih še ne poznate, ali poslušajte novo zvrst glasbe. Raziščite sebe in svoje potenciale!

Razširite krog prijateljev – bodite odprti za nova poznanstva in srečanja. Družabno življenje naj ne bo le sredstvo za iskanje novega partnerja.

Ne sramujte se svojega novega statusa, a nikar ne mahajte z njim kot z zastavo. Sami ste, kar samo po sebi ni ne dobro ne slabo. To je le življenjsko obdobje, ki ga morate izkoristiti najbolje kot lahko.

Ne podlegajte stereotipom o osamljeni ženski, ki je v neprestanem iskanju moškega in ki za vsako ceno želi imeti nekoga ob sebi. Vprašajte se, ali je to res tisto, kar želite.