Članek
Feng šuj preobrazba
Objavljeno Jul 31, 2015

Želite spraviti življenje nazaj na prave tire in vam nikakor ne uspe? Morda se težava skriva v barvi sten vaše spalnice. Feng šuj preobrazba vam je lahko v pomoč.

Besedi 'feng šuj' pomenita veter in vodo, oba tesno povezana z zdravjem v kitajski kulturi. Gre za staro kitajsko filozofijo uravnavanja čija (življenjske energije) v domu ali prostorih, kjer preživite veliko časa. Feng šuj vključuje pravilno postavitev pohištva in predmetov, izbiro barv in ustvarjanje pretoka po mreži bagua (shema energijskih lastnosti prostora).

Feng šuj in zodiakalna znamenja

Datum rojstva prebivalcev vaše hiše lahko vpliva na feng šuj. Ljudje smo med seboj različni, zato mora strokovnjak za feng šuj preučiti vaše stanovanje na podlagi vaših zodiakalnih znamenj. Če imate v vašem kitajskem znamenju ogenj, morate izbirati med toplimi barvami, kot je na primer rdeča. Tisti, ki imajo v znamenju kovino, morajo vključiti kovinske predmete, kot so kovanci ali kovinske ure.

Očiščenje spalnice

Če se razmere v vašem življenju nikakor ne izboljšajo, pomeni, da imate v stanovanju slab feng šuj. Preizkusite naslednje nasvete, da odstranite slabo energijo iz spalnice:

  • Odstranite računalnik iz spalnice – če ne gre drugače, uporabite vsaj zaščitno folijo, ki jo namestite na ekran.
  • Odmaknite telovadno opremo – ta lahko vpliva na neplodnost in slabo deluje na vašo zvezo, zato sobnemu kolesu in podobnim napravam poiščite drugo mesto v stanovanju.
  • Spodbudite intimnost med seboj in partnerjem – odmaknite slike otrok in jih nadomestite s svojimi, partnerjevimi in skupnimi.
  • Ne shranjujte stvari pod posteljo – pomembno je namreč, da zrak kroži.
  • Postavite vazo s cvetjem ali lončnico v levi spodnji kot spalnice za denar ali pa v desni spodnji kot za ljubezen.

Voda deluje dvojno

Voda ima velik vpliv na feng šuj, poveča namreč tako pozitivno kot negativno energijo. Preverite, kako spodbuditi pozitivno.

  • Postavite akvarije z ribami v severni del svojega stanovanja.
  • Ptičje kopeli naj bodo na levi strani vrta, če nanj gledate z vhodnih vrat. Preizkusite, ali vam lokacija odgovarja, sicer poiščite nov prostor.
  • Naj bo voda v ptičji kopeli vedno sveža – postana voda privlači negativno energijo.
  • Ne postavljajte akvarija z ribami v spalnico, saj pritegne preveč aktivne energije.
  • Po filozofiji feng šuj so ribe simbol sreče. Če imate devet ribic, natančneje osem zlatih in eno črno, ste izbrali najboljšo kombinacijo.

Razmišljate o prodaji ali nakupu hiše?

Polepšajte vhod, da v hišo privabite dobre priložnosti. Odstranite odcvetele rože in ostalo kramo. Poskrbite, da bodo čista tudi okna, če hišo prodajate, saj bo kupec pokazal večje zanimanje.

V primeru, da hišo kupujete, se posvetujte s strokovnjakom za feng šuj, da se prepričate, če je energija v njej večinoma pozitivna. Izogibajte se hiši, ki ima vhodna vrata nasproti zadnjim vratom in ugotovite, zakaj jo lastniki prodajajo. Če gre za ločitev ali finančne težave, pomeni, da obstaja možnost, da boste podobne težave imeli tudi vi. Dober znak je, če jo lastniki prodajajo zato, ker se selijo v večjo hišo. Izogibajte se tudi trikotnim blokom, slepim ulicam ali hišam pod cesto.

Fotografija: Depositphotos