Članek
Popestrite svoj jedilnik s kivijem
Objavljeno Jun 27, 2015

Kivi ni uporaben le za zelene smutije, peciva, pite in sadne solate. Za vas smo pripravili tri nekoliko drugačne, a kljub temu slastne, poletne recepte s kivijem.

Solata s piščancem, feto in kivijem

Za 2 osebi

V večji posodi z metlico zmešajte 1 žlico balzamičnega kisa (priporočamo takšnega s figami) in 1 žlico hladno stisnjenega oljčnega olja s ščepcem soli. Dodajte 4 skodelice mešane zelene solate in približno 140 g na koščke narezanega piščančjega mesa, popečenega na žaru. Olupite in razpolovite 2 kivija ter narežite na približno 1,5 cm debele krhlje. Dodajte k solati skupaj z 35 g razdrobljene fete. Pretresite, da se vse sestavine dobro premešajo.

Zeljna solata s kivijem in rakci

Za 2 osebi

V posodi premešajte 230 g rakcev z 1 čajno žličko sezamovega olja in ščepcem soli, nato pa pecite na žaru 2 minuti na vsaki strani. Odstavite. V drugi posodi z metlico premešajte 2 čajni žlički sezamovega olja z eno žlico riževega kisa. Dodajte 4 skodelice narezanega mešanega zelja, ½ rdeče paprike, narezane na tanke trakove, 2 kivija, olupljena in narezana na tanke krhlje, ter 35 g arašidov. Dodajte rakce in posodo dobro pretresite, da se sestavine premešajo.

Kivijeve lučke z lubenico

8 lučk

V blenderju zmešajte 2 narezani jagodi, 2 skodelici koščkov lubenice (brez koščic), 2 žlici medu in 1 čajno žličko limetinega soka, dokler ne nastane gladka zmes. Olupite 6 kivijev in jih narežite na 16 rezin, vsaka naj bo debela približno 0,6 cm. Pripravite 8 paličic za lučke in na paličico nabodite po dve rezini kivija. Paličico s kiviji postavite v modelček za lučke in ga napolnite z lubenično mešanico. Čez noč pustite v zamrzovalniku.

Fotografija: Depositphotos