Zdrav in svež pogled s kontaktnimi lečami

OddajŽenski Svet, dne 2015-05-23 ob 15:39:44

Zdrav vid je eden najpomembnejših in dragocenih čutil zato je pomembno, da zanj skrbimo skrbno in veliko vlagamo v preventivo. Skrb za zdrave oči je pomembna tako pri tistih, ki nimajo težav z vidom, kot tudi pri vseh ostalih, ki potrebujejo korekcijo vida.

K izboljšanju oslabelega vida veliko pripomore uravnotežena in zdrava prehrana, veliko pa po mnenju naturopatov k zdravemu vidu pripomorejo tudi posebne vaje za vid s katerimi lahko znatno izboljšamo vid ali preprečimo nadaljnje pešanje.

Tudi če nosite kontaktne leče lahko pravilna prehrana in redna vadba znatno izboljša moč in kakovost vida. Uporabniki kontaktnih leč ne smejo pozabiti na ustrezno higieno, skrb in rabo kontaktnih leč, zato je pomembno, da upoštevate navodila proizvajalcev leč in vašega očesnega zdravnika. Izredno pomembno je, da nosite kontaktne leče v predpisanem časovnem obdobju, torej če nosite mesečne kontaktne leče jih nosite 30 dni in nič več, saj se po predpisanem roku uporabe struktura leče spremeni, kar vpliva na zmanjšan dotok kisika do roženice in manjšo hidratacijo. Da ohranjate leče sveče in čiste je pomembna prava izbira tekočine za leče, kot je Gelone tekočina za čiščenje kontaktnih leč.

Nosite kontaktne leče in si želite, da bi vaš vid ostal enako kvaliteten ali se celo izboljšal? S celostnim urjenjem oči, lahko to dosežete. Oči se s starostjo in načinom življenja, kot je delo od blizu ali gledanje v računalniški ekran obrabijo, očesno mišičje postane nedejavno in ohlapno, slaba prekrvavitev očesnih tkiv pa lahko še poslabša zdravje oči.

Vadba asan (jogijska vaja za oči)

Z redno vadbo asan krepimo moč telesa, povečujemo njegovo prožnost in spodbujamo telo k optimalnemu delovanju. Kar je dobro za naše telo je tudi dobro za naše oči. Jogijsko vajo lahko izvajamo s kontaktnimi lečami, saj so mehke leče dovolj udobne, da ne motijo vadbe.

Vadba asan vsebuje 7 vaj ter sklepni del in jo izvajamo enkrat do dvakrat na dan. Pomembno je, da se udobno namestimo, hrbtenico vzravnamo, ledveni del hrbta pa dvignemo navzgor. Dihanje naj bo normalno in sproščeno, med vajo pa se naj premikajo le oči, glava naj ostane negibna. Oči naj bodo med vajo zaprte in sproščene. Vsako vajo ponovimo od pet do šestkrat, ki jo začnemo in končamo vedno na isti točki.

Vadba asan vsebuje vaje:

  1. vaja: navpično premikanje oči (gor dol),
  2. vaja: vodoravno premikanje oči,
  3. vaja: diagonalno premikanje oči (zgoraj desno-spodaj levo in zgoraj levo-spodaj desno),
  4. vaja: kroženje z očmi,
  5. vaja: polkrožno premikanje oči,
  6. vaja: ostritev na palec,
  7. vaja: ostrenje vida (daleč in blizu),
  8. sklep: polaganje dlani.

Zdrava prehrana

Za zdravje naših oči je pomembna zdrava in uravnotežena prehrana, katera naj vsebuje veliko vitaminov, mineralov, antioksidantov. Prehrana mora vsebovati veliko vitalnih snovi, da lahko varuje in oskrbuje naše oči. Vse te pomembne snovi lahko zaužijete tudi preko prehranskih dodatkov, vendar je priporočljivo, da se pred uporabo posvetujete z osebnim zdravnikom. Na naš jedilnik bi morali umestiti čim več sadja (borovnice, črno grozdje, agrume, paradižnik), zelenjave (korenje, špinača, peteršilj, buče), kot tudi ribe in polnozrnate izdelke.

Če povzamemo naj uporabniki kontaktnih leč upoštevajo navodila in priporočila očesnega zdravnika,priljubljene kontaktne leče naj negujejo v skladu s priporočili proizvajalca in optika. Za zdrav vid je izjemno pomembna zdrava prehrana kot posebne vaje za vid (npr. vadba asan)

Četudi za svoj vid preventivno naredimo veliko so še vedno pomembni redni okulistični pregledi. Če želite preveriti ali je vaše oko in vid v dobri kondiciji se lahko naročite na okulistični pregled pri Optiki Helena Dolinšek. S svojo strokovnostjo v optiki svetujejo svojim strankam že preko 30 let. Poslovalnici optike Helena Dolinšek lahko najdete na Breznikovi 15 v Domžalah in Glavnem trgu 11 v Kamniku.

Če želite nakup kontaktnih leč opraviti preko spleta lahko to varno in hitro storite v največji spletni trgovini s kontaktnimi lečami v Sloveniji moje-lece.si. Na njihovi spletni strani, na Facebook računu,bloguTwitterjuYouTube in Google+ lahko najdete številne zanimive informacije, članke in morebitne odgovore na zastavljena vprašanja s področja kontaktnih leč in zdravja oči.

Promocijsko sporočilo

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Ženski Svet
Ženski Svet
Objavil/a 2015-05-23 15:39:44 (May 23, 2015)
Starejša objava Novejša objava
Zdrav in svež pogled s kontaktnimi lečami - Revija Ženski Svet

Zdrav vid je eden najpomembnejših in dragocenih čutil zato je pomembno, da zanj skrbimo skrbno in veliko vlagamo v preventivo. Skrb za zdrave oči je pomembna tako pri tistih, ki nimajo težav z vidom, kot tudi pri vseh ostalih, ki potrebujejo korekcijo vida.

ZADNJE OBJAVE
Mala šola poziranja s Taylor Swift
Privlačne v črni
Posnemajte navade vplivnih ljudi
Ga odvrača vaš nosečniški trebušček?
Pretiravate z vadbo?
Pomladite trepalnice
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj