kdaj bomo postali ljudje?

OddajMilena Miklavčič, dne 2015-06-15 ob 10:37:30

Ko čez teden skrbno prebiram slovenske medije, se pogosto sprašujem, ali sploh živimo s tistimi, ki jih ustvarjajo, v isti državi! Sem in tja izgubljam voljo, ko vidim, kako silno težko si je odstraniti plašnice in razmišljati še kako drugače kot po nekih ustaljenih, že stokrat prežvečenih kopitih, ki pa so- četudi nas nenehno tepejo- videti domači, saj smo postali v 70 letih verbalne diktature ene same miselnosti, več kot lepo vzgojeni.

Da je temu tako, da kaže tudi na domačem pragu. Po zadnji katastrofalni poplavi so prišli k potoku Rakuljščica možje v delovnih oblekah, ga pri mostu, pri Binetu, dodobra razkopali in razrili, posekali vse, kar je bilo živega in zelenega – ter odšli. Že več mesecev se mimoidočim ponuja več kot žalostna slika razdejanja, ki prej kot ne spominja na opustošeno Lunino pokrajino.  Pred kratkim so se, verjetno te-isti, lotili še zgornjega toka Rakulščice in- kakšna groza- ob njej posekali tudi smreke, ne le grmovja. Čemu? Komu so bile na poti stoletne smreke? Razumem in se globoko strinjam, da je potrebno Rakulščico urediti, da ne bo več poplavljala, a da pa je treba najprej ob njej uničiti vse, kar je zelenega- to mi pa ne gre in ne gre v glavo!

S takšno brezobzirnostjo do narave se lahko ''pohvalijo'' zgolj tisti, ki so brez občutka in brez srčne kulture. Naj zmolim pet očenašev, da Rakulščica ne bo urejena na podobno grd in neokusen način kot se je zasekalo v neokrnjeno naravo ob novi sprehajalni poti proti Selu?

Na skrajno neokusen način se je dva stranska potoka zacementiralo s skalami, ki niti približno ne sodijo v tamkajšnje naravno področje. Še več: tisti, ki je to naredil, betona po dnu struge ni niti pospravil za seboj. Ljudje, ki hodijo mimo, sicer zmajujejo z glavami, a da bi kdo povzdignil glas? Logično, da ne! Smo pač lepo vzgojeni občani, ki nam je vse prav, da le ne posegajo na naše lastno dvorišče.

Žal se Slovenci v mnogočem, kar ni vredno naše pozornosti, zgledujemo po tujini, a tam, kjer bi se morali, pademo na izpitu. Imamo skandinavsko javno potrošnjo, balkansko davčno disciplino, francoski trg dela, žal tudi naše sodstvo krepko caplja celo za tistim iz tretjega sveta. Potem, ko je Ustavno sodišče razsodilo, da je bil zakon o poslancih, na podlagi katerega je tako imenovana razširjena vladna koalicija predsedniku opozicijske stranke odvzela poslanski mandat, se je zgodil zelo zgovoren in poučen intervju z enim najbolj znanih eminenc s področja prava, ki smo mu lahko prisluhnili v Odmevih, 11. junija. Gost je povsem jasno večkrat ponovil, da je slovensko pravo unikum, saj v njem pač veljajo ''različna mnenja''. To pomeni, rečeno po domače, da bomo razumeli tudi navadni ljudje - kakor za koga. Stresel me je mraz ob misli, kaj bi bilo, če bi bil dotični gospod višji sodnik, in bi lahko zaradi njegovih »drugačnih mnenj« ljudje celo neutemeljeno pristali v zaporu. Slišano je bilo res grozljivo, kajti t. i. ''drugačna mnenja'' v bistvu lahko vsakega človeka, če oblasti ni všeč, spravijo v zapor. Tega bi se morali državljani še kako zavedati, kajti nikoli ne vemo, kdo in kakšni bodo norci, ki bodo jutri prevzeli oblast.

Da smo Slovenci narejeni iz čudnega testa, ki ga še sedemdeset let po povojnih umorih, ko se je drugače misleče pobijalo in metalo v rudniške jaške in globeli, dokazuje strašljivo pomanjkanje pietete. V Sloveniji je blizu 600 krajev, kjer se je leta 1945 zgodil zločin, zaradi katerega nikoli ni bilo niti pravne niti moralne sankcije, saj politična elita kljub uradnem priznanju obstoja teh morišč ni zmogla ali hotela priznati, da je šlo za zločin, za katerega v civiliziranem svetu ni opravičila. Svoje povojne preteklosti, ko so se dogajali zločini že v času, ko ni bilo več vojne, bi se morali sramovati in obžalovati, pa tega zaradi sovraštva in opranih možganov, ki so utrpeli nepopravljivo škodo tudi skozi šolski sistem, nismo zmožni.

Pozabljamo, da je človek postal človek, ko je bil pietetno sposoben pokopat tudi svoje sovražnike... To da mediji namenijo več pozornosti paradi ponosa kot spominski slovesnosti ob morišču več tisoč Slovencev, ne kaže le na globino duha državljanov, kaže tudi na pomanjkanje sleherne kulture tudi pri slovenskih medijih. Na velike zgodbe hitro ''pozabijo'', tudi na tisto, da so menda nekatere banke ponarejale podpise posojilojemalcev v frankih…

Slovenci že vse od osamosvojitve ne vemo, kaj bi sploh radi. Po eni strani, bi bili še zmeraj radi Balkan, po drugi strani pa bi radi uživali švicarski luksus. Žal je to morilska kombinacija, ki ne drži vode in nas bo- to se kaže sedaj, pri zloglasni prodaji Telekoma- prej ali slej pokopalo. Na ves glas kričimo, da ''svojega ne damo'', ob tem pa ne pomislimo, da itak nikoli ni bilo nič ne moje, ne tvoje, da so se ob tistem, kar naj bi bilo ''naše'', napajali le strici in tete takšnih in drugačnih trdorokovskih forumov, ki danes počnejo vse, kar je v njihovi moči, da jim zlate žile ne bi iztrgali iz rok. V življenju je že tako, da če nimamo cilja, tudi ne moremo pričakovati, da bi imeli na brezciljni poti, po kateri tavamo, kakšne uspehe.

Tinkara Kovač se je nedavno tega pridušala, da je skupina Parni Valjak pokasirala 12.000 evrov za svoj nastop, slovenski pevci pa so nastopali brezplačno.

.. ..Draga Tinkara, če bi bila na tvojem mestu in bi v naprej vedela za takšno ponižanje, ne bi nastopila. V nobenem primeru! Me je pa sram- do vrh glave sram- da Slovenci še zmeraj klečeplazimo pred tujci in jih kujemo v nebo. V mojih časih smo to počeli tudi s slovenskim jezikom. Samo pasja dlaka je manjkala, pa bi srbohrvašščina postala uradni jezik tudi v Sloveniji!

....Še to: zadnjič, ko sem pešačila po Ljubljani, me je prešinilo, da ni nikjer več nobene stojnice (kioska) s kuhanimi hrenovkami, pečenim krompirčkom. ...En sama poplava  kebapa, kršenmatiček! Pa saj je enako tudi na področju literature: kar je tuje, je berljivo, kar je domače.....leži na knjižnih policah.

Večkrat sem že zapisala, da znamo biti Slovenci sebi največji sovražniki. Danes to še toliko bolj velja.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
27
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Jun 25, 2015
DOOOBRO SI Opisal Branega Bralca…a pri tem POZABLJAŠ Na Mnoge Stvari…

Razum NE Niha Med RESNICO in LAŽJO ali Prav in NAROBE…ampak med SMISELNIM in NESMISELNIM

Najtežja Borba, ki jo posameznik ima v Sebi pa je tista med VEDENJEM in ČUTENJEM…
Tisti, ki so Krščanstvu PODREJENI imajo Občutke ZAMRZNJENE…Vedenja pa ASBOLUTNO NIČ…so 100% v Programu Matrice

..praviš da je Krščanstvo Kult Golote… NE NI…

Golota je ZDRAVA..tako TELESNA kot DUHOVNA ali ČUTNA oz. ZAZNAVNA….

Krščanstvo OZIROMA “KRISTJANSTVO" je KULTNI KLUB PERVERZNJAKOV…Pedofilov in PEDROV…

ABsolutno SICK Posameznikov, ki imajo nekaj malo Okultnega Znanja, s katerim vozijo skozi Življenje …tako da Znanje Izkoriščajo za MANIPULACIJO namesto za OSEBNI RAZVOJ in/ali Pomoč SOČLOVEKU
..ker pa je Vsaka ZLORABA tudi SAMODESTRUKTIVNE Narave…so se v ODVISNOST (Narkomansko Odvisnost od Ritualov, Sexa in tujih energij ...Praktično UJELI Sami.

..pa sva pri KULTU KNJIGE…
Biblija je NEEEEKOČ bila pač najbolj Znana Knjiga…zaradi NASILNEGA Uničevanja VSEH OStalih Zapisov… BIblija je Vsebinsko ZELO BOGATA…ampak še Vedno NAJBOLJ IDIOTSKA knjiga ki jo lahko bereš..
a z Druge strani ima spet mnogo RESNIČNIH MODROSTI v Sebi…al kaj pomaga MODROST iz Knjige…če v Glavi Človek nima Zadev na Mestu.

Tega pa nima EN sam SAMCAT Ortodoxen Vernik KATEREKOLI Religije Tega Sveta.
Krščanstvo je NAJODURNEJŠA in NAJBOLJ GNUSNA IDeologija, ki je bila kdajkoli Izmišljena….
Biblija je tudi “zakonodaja” za DUHAPRAZNE in LJUBEZNI ŽELJNE Ovce…ki so jo Spisali ČASTIHLEPNI Biznismeni s Političnimi Idejami..

Tisti ABSOLUT ali KOZMIČNI GOSPODAR…je toliko nad Biblijskimi Bogovi…da je o tem škoda zgubljat besede..ker “Primerjave” sploh NE MORE BITI…!!!… ..k dab Primerjal Levo nogo MUHE z FASCINANTNOSTJO DELFINOV kot NAJINTELIGETNEJŠIMI BIjij Tega Planeta, ki pa so ..lej..lej..TELESNO OMEJENA in NE Toliko Sposoba Bitjae kot Človek..katerega INtelekt pa je v primerjavi z njimi na “nižji “razvojni Stopnji… pa le še vendo Človek IMA VEČJO “moč” oz. VPLIV na Svet kot ga imajo Delfini…Ki Življenje Samo UŽIVAJO..Brez USTVARJANJA...


O EROTIKI in LJUBEZNI,, ki si jo pa Predstavljaš tako kot HOLIVUD Veleva…pa ti bo Bolje Razložil MARSHALL…ĐOUŽI…

Nežna Duša…kot si sam…al Ipak u NJemu PUNO ZNANJA…in MODROSTI ..ki izhajta iz LOGIKE ZAZNAVANJA Sveta (NE “čutenja”…NEGO ZAZNAVANJA

https://www.youtube.com/watch?v=127BR5b8Hm4Jaz Ti lahko rečem pri tem le to…da …ker je pač “Ljubiti” nekoga drugega ABSOLUTNO NEMOGOČE…tudi Ti Meni NE MOREŠ Dati “ljubavi”…
NIti naju “Povezuje”…čeprav sve OBA DEL NJE….


A Lahko Reka “NAMOČI”….Morje..ali Jezero v katerega se Zliva???

THINK ABOUT IT…Just THINK for a while & YOU’ll GET IT

LOVE is NOT “in the Air”.. (v Zraku je ZRAK, Kisik in Dušik…pa SMog in Druge pizdarije…
LOVE is but IN YOU…and You CAN NOT FUCKING “Give it Away or Receive it”…
NO WAY!!!…You can Only EXPRESS it…V PRIMERNEM Trenutku, NA PRIMEREN NAčin z ali ob Primerni OSEBI ali več njih…kako ti pač paše.

Zato MENI NEMOJ Molim te nakladat kako ti neku Ljubav tu meni daješ ili širiš pa ostale floskula iz mehiškoh nadaljevank…
“LJUBI” ti TISTO in TAKRAT ko z NJo Deliš Radosti Krevetne ili VANkrevetne Sexailne Aktivnosti…

JA se “Ljiubit” sa tobom NEČU..ne vako i ne nako….

Midva se lahko samo BEREVA al ne…Poslušava al ne…Učiva en od drugega al ne…mogoče celo pivo spijeva al neku drugu zajebanciju učinmo….ipd… al “ljubit” NIKAD SE NEČEMO!!!….
men je zate Svejedno kot za lanski Sneg…in tako mora biti tudi TEbi ZAME…al to še NE Pomeni da bi se naj “Sovražila” ali se kako drugače “borila”…
si nasprotovala ipd…ker po Drugi STrani je točno Tako kot si rekel… SOUSTVARJANJE.. al to Soustvarjanje je Vezano na ČAS, ki sva ga namenila eden drugemu pa s tem mogoče tretjemu kaj povedala ali dala mislit…predvsem pa samo SPOZNALA STvari ki vsakemu od naju Dajejo nekaj kar NIHČE Drug ne More Dojeti niti Razumeti….zato je VSAKRŠNO “Razrpavljanje” o Osebnih SPOZNANJIH…česarkoli BREZDPREDMETNO…

To se navezuje spet na tvojo Zgodbo o Novem Življenju….ker je to TVOJE DOJEMANJE in SPONZNAJE, ki je samo PREDHODNICA Novega…al VIšjega al Globljega…ki Pride VEDNO za enim Starim Spoznanjem…

To se IMENUJE RAST…Intelektualno DUHOVNA RAST, ki STAGNIRA…ko se Človek Prepusti DOMIŠLJIJI Znotraj Znanega Sveta…


…zato…je..
..med... "Dati Misliti" in/ali “vzpodbujati Domišljijo OGROMNA RAZLIKA… DOmišljija je lahko ZAVAJUJOČA, Pogubna in Destruktivna za Tsite, ki NIMAJO ZNANJA da bi jo NEŠKODLJIVO Uporablajli V DOBRE in ZDRAVE Namene.
Vzpodbujati domišljijo pri Praznih Ljudeh je kot Nalivanje Olja na Ogenj..pomeni VCEPLJANJE SANJ in IDEALOV…

Sve u SVemu ….

LJUBEZNI NE Potrebuje NIHČE.!!!.ker je NIKOMUR NE MANJKA…
Potrebujemo le RAZUMEVANJE..na Podlagi ZDRAVEGA RAZUMA in s tem ZDRAV ODNOS
Posameznik mora to Ljubezen V SEBI samo Prepoznati in jo začeti ŽIVETI…oz. IZRAŽATI Skozi DEJANJA (pa ne tista Pocukrana z bombonjerami pa romantičnimi večerjami…nego s KONRETNIM SOUDEJSTVOVANJEM pri VSeh STvareh, ki se jih Loti v navezavi z drugimi…


Mind Control - The Mechanics of Mind Control - Tools for the Awakening - YouTube

Hi-quality at: http://www.drjoesvideo.com This facinating 2 hour lecture will keep you on the edge of your seat and mind
#27
P. J.
0
Jun 23, 2015
@Animos Ges: sem ujel nekaj na temo krscanstva in variacije na to temo, pa si bom dovolil malo spodbude k razmisljanju...

Na prvem mestu bom zato vprasal, ali ni ravno krscanstvo kult golote, ki je bil se pri starih Grkih visoko razvit in cenjen, nadomestilo z obcutkom sramu in uni-form-iranostjo zakrivanja?

Svetost obreda poroke, kot oblicne manifestacije namere ustvarjanja skupnih potomcev pa je bila nujno potrebna ravno zaradi razvrata, kot ucinkovito sredstvo zatiranja hedonizma, mar ne?

---

Nam pa krscanstvo podaja veliko bolj dragoceno sporocilo, ki je premnogokrat spregledano, a zato nic manj pomembno - to je kult knjige, ki je z vidika simbolike nekaj povsem novega, inovativnega.

In ce je bozja beseda zapisana v knjigi, to odpira povsem nov odnos med cloveskim in bozanskim, odnos li ga lahko poimenujemo cista ljubezen.

Bozja beseda se namrec v knjigi ne spreneveda in ne preoblikuje, temvec se kakor gola resnica prepusca v branje posamezniku, da jo interpretira po svojih zmoznostih.

Odnos med bralcem in berilom tako dobi razseznosti, ko na eni strani bralec bere in je hkrati tudi bran, saj mu druga raven simbolike, ki vsebovana v berilu samem, omogoca razlicno dojemanje podane vsebine. Tako knjiga postane na nek nacin ogledalo bralca, ki mu pomaga k odkrivanju svojega pravega jaz-a, sicer zakritega s premnogimi kulisami druzbeno pogojenih vlog.

In na ta nacin gre dojemati tudi moje pisanje in tvoj odziv. Smisel erotike je ravno v tem, da spodbudi bralcevo domisljijo, ki tako soustvarja zgodbo na nacin, ki ni nikjer zapisan. Je le plod bralceve domisljije. In tako kot si ti bral besedilo, o katerem tece beseda, je tudi besedilo bralo tebe in ti dovolilo, da ne samo postanes del zgodbe, ki jo beres, ampak jo tudi aktivno sooblikujes, ne da bi jo pri tem preoblikoval ali kakorkoli drugace iznakazil.

In to je tisto, kar naju povezuje. Cista ljubezen, izrazena skozi simbole, da bi se ne ujela v omejenost spretnosti posameznika z besedami. In ta obcutek ljubezni je zrcalo, v katerem si se ugledal in ob tem ponovno cutil - brez implikacij, kaj bi smel ali moral cutiti. Zato mi je v poklon in v veselje, da sem mogel to ljubezen deliti tudi s teboj. Kajti stara modrost pravi, da je najtezje ljubiti ravno tiste, ki ljubezen najbolj potrebujejo.
#26
P. J.
0
Jun 23, 2015
@Otozni decek: iz molka izide glasba. ;-)

Srečen

Orlek 21.11.2009, Cankarjev dom Ljubljana Glasba: Sašo Bole, Besedilo: Gregor Tomc
#25
Sponko
0
Jun 22, 2015
Sicer ne poznam potokov v zapisu, dodajam samo misel, da koreninski sistemi ob potoku zadržujejo brežine, ki so tako varovane pred odnašanju zemljine pa tudi pred zalizanjem kot se v žargonu pove. Posek bo pokazal rezultat, čez kako leto, ko bodo korenine razpadle.

Še nekaj o glasbeni sceni. Prireditelji računajo na obisk potomcev iz bivših republik, ki so najboljši potrošniki, seboj pa pritegnejo še ostale s katerimi so povezani in uspeh je zagotovljen.
Mašinerija iz kapitalističnega zahoda že stoletja deluje v smeri potrošništva, tako, da tudi najbolj nemogočo literaturo, glasbo ali kar koli že, naredijo za naj naj uspešnico, narod pa naseda.
In prav je tako, za njihov denar gre :)
#24
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
1
Jun 22, 2015
SLABO “veš”…slabo
#23
naprimer Janez
0
Jun 22, 2015
Le glej do konca, in ne ugasni programa.

In ne - nisi me prestrašil, čeprav vem, da je to tvoj cilj.

:) <- :(
#22
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Jun 22, 2015
eto vish…spet te zanima MOJ “položaj”…namest SVOJ…. al da te utješim…

Jaz sem med Gledalci…OPAZOVALCI Igre
Tekma se bliža KONCU…pa pač “samo pravim” ..kaj VIDIM…


;)

#21
naprimer Janez
0
Jun 22, 2015
:)

Kater izmed teh petelinov si ti? Ali si mogoče žoga? Igraš žrtev, kar naenkrat?
#20
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Jun 22, 2015
http://www.cikpogodi.com/poster/10552/Ne+udaraj+kljunom+,budalo/

Ne udaraj kljunom ,budalo | Čik Pogodi

Klikni da vidiš POSTER i napišeš svoj komentar.
#19
naprimer Janez
0
Jun 22, 2015
:)

"...iako SVi Smo CRVENI izpod kože..."

Iz tvojega opisa.

In kje, v vseh tvojih besedah, s katerimi tako ponosno paradiraš, izražaš tistole svojo življenjsko ugotovitev?

In zdaj ... boš podučil mene.

Me pa veseli, da si bral moje zapise. Če ti niso bili všeč, me še bolj veseli. Tega pa ti seveda nisi sposoben razumet, ker sploh ne bereš, samo čakaš, da poveš svoje.
#18
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Jun 22, 2015
Tvoj Lajf MENE NE ZANIMA…pa zato NE Rabim Vedet NIč O tebi..čeprav VEM VSE KAR RABIM VEDET ;)


ka pa ti…aa VEŠ….
Kaj O SEBI..?? a O SEBI VEŠ KAJ…?!?


čeb KARKOLI o SEBI Vedel…bi NE Klatil NEBULOZE in Zagovarjal BARBARIZEM i ostale okokučne bedastoče

TO bi Ti Morala biti PRIORITETA… VEDENJE O SEBI… ZNANJE, ki ti SPUCA SMETI IZ GLAVE..
#17
naprimer Janez
0
Jun 22, 2015
Ti o meni ne veš nič.

Jaz pa o tebi veliko.

Ne spuščaj se v verbalne dvoboje z mano. ;)
#16
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Jun 22, 2015
Čitamo mi i Vas PEDERČIČE pa FEMINIZIRANE ZGUBLJENCE…ki izražate Tisto najbolj ODURNO Plat DIgitaliziranega Bitja, ki se je nekoč imenovalo ČLOVEK.

Dragi otožni deček (že samo ta Naziv te Uvršča med COPATARJE…da o VSEBINI, ki jo zapišeš ne Govorimo.


Piđej RAVNO in Točno v Tem je POINT… v tem kar praviš…da “Živite” tako in Drugače… pa seveda imate do tega VSO PRAVICO…

le VPRAŠAJ se ..KAAAAAAAJ Te Žene da SVOJO INTIMO…DELIŠ in RAZLAGAŠ Okoli…?!?!?

Tvoja Zgodba o Novem Življenju je samo skrajšan SCENARIJ za FIlm 50odtenkov…in čisto nič drugega. Takih Zgodb je na MILIJONE…VSE ISTE…pa NI Problem V zgodbi… Scena, ki so jo Opisal je ZNANA MILIJARDAM…in MILIJARDE so jo tudi DOŽIVELE…pa LE…je NE DELIJO Z Drugimi…
al jap…VEM… MEHIŠKE Nadaljevanke so NAredile svoje v Glavah Ljudi, ki jim Primanjkuje SAMOSPOŠTOVANJA

TO kako ti JEBEŠ Svoju Ženu je samo VAJINA STVAR, ki v tem pocukranem svetu seveda Zanima tudi tiste, ki SVOJEGA LASTNEGA Življenja pač NIMAJO…al NORMALNEGA Človeka NE ZANIMA Kak si ga ti vtakno in kjaj si si pri tem mislil al doživljal… WTF is This… as PIČKICA..?!??!
TO počnejo NAJSTNIKI…tiisti, ki Sex komaj Spoznavajo…
s Pisanjem o OSEBNIH DOGODKIH in DOŽIVETJIH sicer ni nič narobe…doookler to delaš samo ZASE…ko pa to TRŽIŠ..in Uporabljaš kot MARKETINŠKI VLOŽEK za PROPAGANDO SUŽENJSKEGA ŽIVLJENJA …pa prestopiš MEJO… tako DObrega Okusa kot Tisto, ki loči ČLOVEKA od HOLIVUDKSE LUTKE..

ODNOS med Moškim in Ženskom je SVETOST!!!!…
je NEDOTAKLJIVA Zadeva.!!!!
KAKO lahko komu sploh Pride na Misel da Piše o SEXUALNI IZKUŠNJI….WTF?!?… pa TVOJA je …BUDALO jedna… DRŽI je ZASE…to so TVOJI TRENUTKI..TVOJ LAJF…. KOJI Kurac maš to za TROBIT okol..?!?!?
A IDEJ…ali kaj PODBNEGA NIMAŠ..!??! a Imaš kaj VZBODBUDNEGA ali POUČNEGA za Povedat..?”?”? Piši o tem!!!! NE, pa o svjih JEBAČINAH….

..lepo če jih maš…. UŽIVAJ v NJih….takrat ko so…
Če jih Želiš ša podoživljat ..pa JEBI …umjesto da Javkaš in svetu oznanjaš kak sta se mela takrat in takrat.. To NIKOGAR NE ZANIMA…To Ima VSAK SVOJE…ČAS bi bil da Začnete SPOŠTOVATI svoje ZVEZE in VEZE..

je Pa to obnašanje RAZUMLJIVO…ker Je M-Ž ODnos že Zdavnaj Izgubil Tisto potrebno INTIMNOST in s tem GLOBINO ter TRDNOST ZVEZE med tistimi, ki se za to odloćijo

Že POROKA je SVET OBRED, ki Nekoč ŽE JE Bil Opravljan Po ZAKONIH NARAVE… t.j. v ABSOLUTNO POPOLNI ANONIMNOSTI.

ZVEZA med Moškim in Žensko je STROGO INTIMNE NARAVE in kot Taka bi morala biti NEDOTAKLJIVA… ampak se je v to vmešala Cerkev pred 3000 leti in tako VRINILA Svoj OKULTIZEM med Moškega in Žensko ter ju LOČILA….jima ODVZELA INTIMO
po ločitvi pa ju začela ENAČITI..kar je ABSURD ABSURDA.
Moški in Ženska sta DVE POPOLNOMA RAZLIČNI HUMANOIDNI BITJI..ki v NOBENE Primeru Ne Moreta biti “ENAKI”… NIKOLI NISTA BILA in NIKOLI NE BOSTA…pa če si Holivud še tako prizadeva da bi ustvaril TRETJE Bitje… Bitje BREZ Spola….t.j. Tistih MONSTURMOV..od TransSpolnih Idiotov do Pederčičov, ki so se ODREKJLI Življenju tisti moment ko jih je lastna IMBECILSKA Pamet prepričala da kao niso to kar v resnici SO…

MAD MAD WORLD

..al MOMCI…VRIME JE ZA COMMON SENSE

Ther is NOT much TIme LEFT…for be.LIE.vers to WAKE UP into REALITY…

LEARN..Instead TALK about FAKE Dreams

THE WORLD WILL CHANGE SOON …just watch & PREPARE

2 FLEE or to BE FREE


…PULL YOURSELF TOGETHER BOYS…JUST PULL YOUYRSELF TOGETHER…
..so You’ll GRASP THE MEANING OF RESPECT

JUST BE FREE & ALL THE GOOD THINGS WILL COME TO YOU TOO

ZBUDITE OTROKA V SEBI!!!

https://www.youtube.com/watch?v=8ihrHSBMV74

Mike Oldfield - To Be Free [A- 432 Hz] - YouTube

*MIKE OLDFIELD* Album: Tr3s Lunas.
#15
naprimer Janez
0
Jun 20, 2015
S P.J.em že dolgo nisem kake rekel. Eh, kaka škoda, ker je najbolj konkreten na tem blogu v svojih razmišljanjih (in dejanjih ^_^).

"... poraja občutja in spodbuja domišljijo ..."

Le kako naj te razume nekdo kot Animos Ges, katerega vsa domišljija očitno izvira iz Hollywooda? :P

Občutja velikih pa so ravno tako samo narejena - "takole bi se moral počutiti ...", "tole mi ni všeč kar sem prebral, mislim, da bom takole odreagiral ..." .... se pravi -> najprej misel, šele potem reakcija pa še ta ponavadi klavrna in nekreativna (ironično).

"... v naravi obstaja zgolj ena valuta - podvajanje vijacnic DNK."

Ti je že kdo od virtualnih neznanec moškega spola povedal, da te ima rad? Ker js te ljubim zarad takilih izjav. :D

Lahko argumentiram vse, ampak bom izbral molčečnost.

Hehe ... kapo dol P.J.-ju.
#14
P. J.
1
Jun 16, 2015
@Animos Ges: Joj, kaj naj ti napisem v odgovor? Nekateri zivimo klasicen, pocukran, s seksizmom obarvan, holivudski scenarij za film Zlj kategorije. Sedaj bi se najbrz moral zamisliti in zaceti stremeti k "normalnemu"?

Novo zivljenje je verjetno res zgolj utelesenje na katerega sva midva imela se najmanj vpliva. Pa vendar poraja obcutja in spodbuja domisljijo, saj je vendar na nama, da bova to bitje vzgojila in izucila v samostojnosti. A ce se naslonim na izhodiscni Milenin prispevek - v naravi obstaja zgolj ena valuta - podvajanje vijacnic DNK.

In ce si za trenutek poskusimo zamisliti popolni nacrt, potem v njem zagotovo ni prostora za upravicevanje rentnistva iz naslova umrlih, pa najsi bodo ti bili umrli take ali drugacne smrti. Ali nama bo uspelo? Ce verjamemo, da bo - ali ce verjamemo da ne bo - v obeh primerih imamo prav. Tako vsaj pravi Tinkara Kovac, menda. In ni razloga, da ji ne bi verjeli. ;-)
#13
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Jun 16, 2015
PIĐEJ....

Lepo Si TO Povedal...a HKRATI Se Zgleda NE ZAVEDASH da je tudi Tvoja ZGODBA ki si jo naslovil z "NOVO ŽIVLJENJE"...le in samo KLASIČEN Hoouulivudski....s SEXIZMOM Seveda (pocukranim) OBARVAN SCENARIJ...za Film ŽLJ Kategaorije

NITI je to TVOJA STVARITEV...NITI JE To kar SI Imenoval NOVO ŽIVLJENJE...TO.....ampak le in samo NOVA RUNDA INESMISELNE IGRE, ki se ji pravi "Podjetništvo"...se pravi KONKURENCA ali BOJ za OBSTANEK.
S tem Človek Sebe DEGRADIRA...ZELO Degradira...in ŽALI LAstno PAMET....

"Uspehu" v Tem Svetu...!!!?!?!? ABSOLUTN IMPOSSIBILE...Še NAJVEČJI BOgatuni so UJETNIKI BLAZNOSTI v katero se je spremenil Svet odkar se Človek Žene samo za MATERIALNIM BLAGOSTANJEM....na NASILEN Način...z Vsiljevanjem , Marketingom, nategovanjem, reklamami...lažmi itd...VSE za "Biznis" temu pravite....
..a pri tem POZABLJATE da je to le in samo IGRA v katero smo BREZGLAVO Padli že dolgo nazaj...in nekateri se je še vedno oklepate

"Uspeh" v SVETu, ki je ZLAGAN... Zelo zelo ZLAGAN ...je NAVIDEZEN...NE PA REALEN....ker s sprejemanjem TE BLESAVE Igre...kjer je za uspeh potrebno poznavanje nekih GLUPIH pravil Nekih GLUPIH Ljudi.

..medtem ko IMAMO IZJEMNO KREATIVNE LJUDI, ki USTVARJAJO Z LASTNO PAMETJO...MIMO Ekonomsko-političnih BEDASTOČ...


http://www.delo.si/prosti-cas/zanimivosti/topli-soncni-zarki-ujeti-v-pore-pomarancnih-olupkov.html

Sončni žarki, ujeti v pore pomarančnih olupkov

Če bo 27-letnemu Borisu Nemetu na Kickstarterju uspelo zbrati vsaj 12.000 dolarjev, bo Lucie ugledala luč sveta.
#12
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Jun 16, 2015
http://www.publishwall.si/Animos/post/131230/kje-je-veselje-do-zivljenja

KJE JE VESELJE DO ŽIVLJENJA

...DOBRO IN KONČNO TUDI RAZUMSKO ZDRAVO.....Pita ONaj koji ga INAČE NIJEČE pa UBIJA i MLADIMA NE DA ŽIVE...ker ma TRAVME
#11
P. J.
1
Jun 15, 2015
@veteranka: vprasanje je, ali clovek zeli biti del problema, ali del resitve. Marsikdo bi se znal strinjati, da kricanje niti ni vec potrebno, saj je ze na dalec opazno, da bi se dalo marsikaj narediti bolje. Da bi se ljudje pocutili bolj varne, da bi mogli obcudovati lepoto svojih in tujih stvaritev in si pripovedovati zgodbe, temeljece na bogatih izkusnjah in nenazadnje, da bi bili ljudje tudi za kak odtenek bolj premozni in bi imeli koristi od tefa, da stremimo k dobremu. Cas za kricanje je bil morda pred kakim poldrugim desetletjem, a takrat krikov nihce ni zelel slisati. Zdaj, ko se krikov niti ne da vec prglasiti je ze malo passe. Kriki se izgubljajo v odzvanjanju jrikov drugih. Kar potrebujemo, je beseda o videnju boljsega. O malih dosezkih posameznikov, ki so ponosni na to, da jim je danes bolje kakor vceraj.
#10
veteranka
1
Jun 15, 2015
Zlomka, poskus uspe, komentar se pa noče natisniti.
Torej še tretjič: Dajana, mislim, da tvoj način ni pravi!

Vsi, ki imamo priliko in smo zmožni bi morali glasno govoriti, ne samo govoriti, kričati na glas, o vsem kar je pri nas narobe. Tako, da bi prebudili vse tiste tihe, ponižne in bili skupaj tako glasni, da bi nas morali slišati tudi tisti, ki si jemljejo pravico, da nam krojijo usodo.

Zato ga. Milena le bodite kritični naprej in nas budite !!!
Pozdrav.
#9
P. J.
0
Jun 15, 2015
Potrebno se je usmeriti v zivljenje. Mnigi imajo - ne glede na temo - polne roke Darwinizma. Pri tem pa pozabljajo na osnovno izhodisce le-tega, da sposobnejsi sibkejsim v tekmi nikoli ne nastavljajo ovir.

Obrnite list in soustvarjajte Novo zivljenje. In nikoli si ne dovoliti soditi zivljenja drugih po svojem zivljenju. In predvsem stremite k temu, da cimvec storite za zivljenje in ne cakajte, kaj bo le-to storilo za vas.

Edino, kar lahko z vso gotovostjo pricakujete je, da vam bo namenilo nove in nove preizkusnje. In glede na to, kako boste osvojili posamezne lekcije, bo tudi z vaso sreco.
#8
Pokaži več komentarjev
Milena Miklavčič
Milena Miklavčič
Objavil/a 2015-06-15 10:37:30 (Jun 15, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
COPY PASTE
Vabljeni k ogledu filma!
Novi stari primeri (New Tricks)
7. Literarni natečaj v poeziji ali prozi
Kdaj sanjaš o svoji vesti?
Potemkinova vas in driska
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj