Ana Kos je komentiral/a na Teror na blogih MMC RTV
16:42
Ana Kos je komentiral/a na Drevo dvojine
16:24
Ana Kos je komentiral/a na Dva očija
16:22
abram1b2 Cej je komentiral/a na opazovalka
16:14
abram1b2 Cej je objavil/a novo fotografijo
15:32
15:03
14:58
zarja23 novak je komentiral/a na opazovalka
14:41
abram1b2 Cej je komentiral/a na opazovalka
14:01
zarja23 novak je komentiral/a na opazovalka
12:44
11:57
Vlasta Kunej

Zadnji komentarji

Prijatelji

plavec jozziliute88edita editaRevija  o konjihKmečki glasDarja ZemljičMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaBarbara RemecDragica HericKristijan  Hrastar
Naj se dobro je
 

V dneh okoli pusta veliko cvremo slaščice, toda tudi druge jedi so nasitne in precej mastne. Ker v teh dneh skoraj povsod kuhamo in jemo, kot velevajo šege, vam ponujamo za idejo nekaj uporabnih receptov za vesele pustne dneve.

PEČENA SVINJSKA KRAČA S KOŽO

Za 4 osebe potrebujemo: kračo, težko približno 1,60–2 kg, sol, poper, česen v prahu, kumina v prahu, 2 srednje veliki čebuli, olje, voda za zalivanje

Kračo večer pred peko dobro natremo s soljo, kumino, česnom in poprom. Prelijemo jo z oljem, damo jo v primeren pekač, ki ne sme biti prevelik, da se pozneje pri peki ne žge, in postavimo v hladilnik. Naslednji dan dodamo v pekač nasekljani čebuli in dolijemo 3 dl vode. Zelo pomembno je, da se nam voda v pekaču nikoli ne posuši.

Kračo damo v pečico, segreto na 160 do 170 stopinj. Obračamo jo na 20 minut in redno polivamo, po potrebi dolivamo vodo. Pečena bo v približno dveh urah. Ko jo prebodemo z vilicami, ne sme priteči kri in mora biti mehka. Če ni, še podaljšamo peko.

Pečeno kračo v pekaču postavimo na toplo za pol ure. Nato jo podušimo v omaki, ki se je natekla pri peki. V omako damo žličko masla in po potrebi prilijemo malo vode. Ponudimo jo na dva načina: lahko celo na plošči, obložimo jo s pečenim krompirjem in režemo na mizi, ali pa razdelimo na porcije. Ne smemo pozabiti na omako. Ponudimo jo v omačnici, tako da si jo po mizi dodajamo.

Več receptov najdete v 6. številki Kmečkega glasa

 

Vlasta Kunej
Vlasta Kunej
Objavil/a 2018-02-09 14:30:23 (Feb 09, 2018)

ZADNJE OBJAVE

close_btn