Slovenska filharmonija je objavil/a objavo Vokalni 5
14:22
Oseba V Fokusu je delil/a objavo objavo: Ukradeno bo vrnjeno
14:14
Oseba V Fokusu je delil/a objavo objavo: Ukradeno bo vrnjeno
14:13
V Fokusu je objavil/a objavo Ukradeno bo vrnjeno
14:13
Slovenska filharmonija je objavil/a novo fotografijo
13:32
abram1b2 Cej je objavil/a novo fotografijo
12:39
11:23
Oseba denis plavcak je začel/a spremljati Poljčane, moje mesto in 1 ostalih zidov
10:43
09:51
Zim Zelen je komentiral/a na Volkalica
09:12
09:10
Radmila Čučak je komentiral/a na Volkalica
08:47
Zim Zelen je komentiral/a na Volkalica
08:35
Zim Zelen je komentiral/a na Volkalica
08:33
Radmila Čučak je komentiral/a na Volkalica
08:31
08:26
Vlasta Kunej

Zadnji komentarji

Prijatelji

plavec jozziliute88edita editaRevija  o konjihKmečki glasDarja ZemljičMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaBarbara RemecDragica HericKristijan  Hrastar
Prvi cvetovi teloha
 

Telohi so trajne vrtne rastline z elegantnimi cvetovi. Cvetijo ob nenavadnem času – sredi zime in zgodaj spomladi. Ker s svojimi cvetovi prinesejo barvitost in veselje, so primerni za oživitev senčnih predelov vrta, terase, balkona. Nekatere sorte telohov imajo velike, obarvane cvetove, druge pa gojimo zaradi nenavadno oblikovanih in rdečkasto obarvanih zimzelenih listov (npr. korziški teloh in šternijevi križanci), ki so pravi okras predvsem pod grmovnicami in drevesi, zadnje čase pa so tudi priljubljene zimske lončnice.

So čudoviti rod pozimi cvetočih rastlin. Nekatere vrste dobro prenašajo sonce, večinoma pa morajo rasti v senci ali polsenci, vse pa imajo rade s humusom bogata in globoka tla, da lahko razvijejo korenine v globino in tako laže kljubujejo mrazu in suši. Rastline, ki jih gojimo kot lončnice težje prenašajo sušo, ker ne morejo razviti tako globokega koreninskega sistema. Nekateri telohi prenašajo tudi rahlo kisla tla, drugi apnena. Uspevajo pa tudi v nevtralnih tleh oz. navadnih vrtnih tleh. Najbolje pa jim ugaja, če jih posadimo v polsenco pod grmovnice ali listopadna drevesa, saj dobro prenašajo senco. Dobro se podajo v združbi zvončkov, pljučnika, primule, pasjega zoba, tiarele.

Več v 6. številki Kmečkega glasa

Vlasta Kunej
Vlasta Kunej
Objavil/a 2017-02-01 12:15:56 (Feb 01, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn