Članek
O DUŠI, UMU IN BOGU
Objavljeno Apr 15, 2019

Najprej par slik iz neobjavljene knjižice: Sprehajanje med črkami Vladislava Stresa,
nato dve sliki razprave:
- o problemu KAM? ter predlog dela odgovora na zahtevno vprašanje razvoja zavesti.





Tu sem pri črkovni analizi pojma BOG naletel na postopke ukinjanja nekaterih pomembnih staro slovenskih besed, kot je npr. BOGEK , ki je po stališču skrbnikov slovenskega jezika ZASTARELA BESEDA in po Slovarju slovenskega jezika pomeni „manjšalnica od bog“. Pomanjševalnice od pojma BOG tako v uradnem Slovenskem jeziku ni več. Bogek ni BOG, ampak božanstvo, nekdo, ki se ima za malega BOGA. Pojem bogek Slovenščina že od Brižinskih spomenikov naprej (in seveda nazaj) tako podredno povezuje z napuhom. Poleg modrosti v besedi napeljuje tudi na VEČBOŠTVO. Oboje je s strani RKC lož prepovedano.
Brišejo se tudi slovenske besede: božjost - božja ost (SSKJ to prevaja v „božanskost“), bogoslužnost - služiti Bogu, ker se tudi tega ne sme, služi se lahko samo vodjem lož (predstavnik jezikoslovcev - Pleteršnik božjost zavajajoče prevaja v „pobožnost, vernost), bogovstvo (čaščenje vsega kar je božjega (SSKJ to prevaja v „božanstva“)... Vir










Razprava je bistveno daljša. Tu je ščepec le te.
Tematika je zahtevna do te mere da bi bilo dobro organizirati posvet na to temo, ki je zaradi napačnih interpretacij, nejasnosti osnova vseh VOJN, številnih prerekanj in spopadov.

Razvozlan "Gordijski vozel" omogoči razvojno sobivanje na bistveno višji ravni, kot smo mu priča dandanes.

Srečni janez. Napisal si cilj, deloma pojasnil AGENDO. Zopet imaš prav, če boš deloval kot deluješ, samo razskoval kaj se dogaja nič pa UKREPAL. Kaj pa če AGENDA temelji na zahtevi po našem dozorevanju ter zrelosti (učlovečenje - ČLOVEK VEČEN JE) ali pa nadomestitvi z drugo CIVILIZACIJO?

"Ubog" - je človečkov um proti organiziranosti vesolja vseh vesolij ☼

Srečni Janez: "Novo svetovno ureditev lahko premagamo samo na en način. Da bi dosegli svobodo kot človeška rasa moramo poraziti iluminate..." Lažna LUČ se umakne pravi. Moč ideje dognana preko sodelovanja je več kot si misliš. In je edina pot poraza lažne luči iluminatov. Kot posamezniki moramo spoznati pomen in cilj razvoja sebe samega skozi sodelovanje s soljudmi in naravo na sploh.

Spoštovani Srečni Janez. A res ne vidiš osnovne logike. Sisteme o katerih dovoriš delajo superpametni, "elite" pa so samo njihovo ORODJE, ki tako kot miške potrebujejo "sirček", da gredo v nastavljene pasti teh pastirjev, Ena teh nategancij je obljuba da bodo odšli na tuja ozemlja, planete da jih kolonizirajo. Podobno je govoričilo SS osebje ko so ljudi usmerjali v plinske celice na tuširanje pred potovanjem...

Srečni janez. Napisal si cilj, deloma pojasnil AGENDO. Zopet imaš prav, če boš deloval kot deluješ, samo razskoval kaj se dogaja nič pa UKREPAL. Kaj pa če AGENDA temelji na zahtevi po našem dozorevanju ter zrelosti (učlovečenje - ČLOVEK VEČEN JE) ali pa nadomestitvi z drugo CIVILIZACIJO?

Ni o čevapčičih, 2 tiru, niti o migrantih. Torej je nepomembno!? Sam menim drugače. Nekaj je zunanje, nekaj je notranje osebno. In to notranje osebno je vzrok in razlog vsemu zunanjemu. Če je oseba neosrediščena in zmedena, je tako tudi njegovo delovanje.