Članek
VOLILNA PREVARA - VOLITVE V DZ RS 2018
Objavljeno Sep 20, 2018

V Sloveniji pride na oblast skupinica političnih strank, ki zbere samo 5% glasov vseh volivcev.
Tako je bilo tudi na zadnjih volitvah. Natančneje, poslanci koalicije so skupaj z ZL,ki je »kao opozicijska«, zbrali manj kot 5 % glasov vseh volilvcev v RS. Največji uspeh koalicije vladajočih - Lista Marjana Šarca (LMŠ) je dobila 13. poslancev, ki so vsi skupaj zbrali 29.877 glasov volivcev ker predstavlja 1,74 % vseh volilnih upravičencev v RS.

V Sloveniji je namreč bilo ob razglasu volitev 1.714.376 VOLIVCEV.
Tudi opozicijske stranke SDS, NSi in SNS niso zbrale bistveno več kot 5% vseh glasov. O tej sramoti in VOLILNI PREVARI, ki tiči v našem Zakonu o volitvah seveda pridno molčijo. Tako eni, kot drugi. Dovolijo samo prepir za oslovo senco, za dejansko spremembo sistema volitev nimajo nobenega posluha. Zopet bodo obljubljali kombinirani volilni sistem, pa preferenčni glas, Slovenija ena volilna enota... a premika k temu da Zakon o volitvah uskladijo z Ustavo RS... Ne to pa ne bomo doživeli.

Prevara se izvaja na več načinov. Več nam je že znanih.
- Kandidati pri kandidiranju nimajo enakopravnih možnosti kandidiranja. Eni zbirajo na stotnije podpisov preko Upravnih enot, ki so popoldne večinoma zaprte… drugi pa dobijo podpis 3 poslancev kar v njihovih pisarnah ali ob kavicah.

- Eni imajo odprt medijski prostor za svoje nagovore (raje beri obljubljanje nečesa, o čemer ali nimajo pojma ali pa ne bodo mogli izvajati, saj smo država sistemskih nepravilnosti in notranje konfliktnosti), drugi so medijsko napol ali v celoti BLOKIRANI.
ipd
Oglejmo si spodnje slike. Na spletni strani Gibanja za prenovo Slovenije pa dobite celotno analizo in predstavitvene grafikone podatkov. Seveda najdete tudi povezave do virov podatkov.



Če najdete kakšno računsko napako jo z veseljem popravim. Na DVK (Državne volilne komisije) spletnih straneh seveda analize volitev ne najdete niti osnovnih podatkov, ki sem jih našel DRUGJE. Kje? Kliknite PDF povezavo Gibanja za prenovo Slovenije TU.

Vsi poslanci tega DZ RS so zbrali 10,67% glasov vseh volivcev.
Za referendum proti uveljavitvi zakona referendumski predpisi zahtevajo KVORUM 20% vseh volivcev, torej 4 kratnik za izvolitev t.im. leve ali desne oblasti. Zakon, ki volivcem ni dober pade oz. se ne uveljavi samo če je cca 343.000 volivcev proti. Vemo da poslanci s svojem mandatu sproducirajo na stotine zakonov in njihovih popravkov.S popravkom 90. člena pred leti je postal neposredni nadzor nad zakonodajo s strani ljudstva povsem nemogoč.


SPODAJ JE SLIKA S TISKOVNE KONFERENCE, KI JO JE POSNEL TUDI AMATERSKI ZANESENJAK, KI NAM JE KASNEJE POSNETKE ODSTOPIL. Ostali nismo uspeli posneti vsega... Kljub vabilo poslanim več kot 100tim urednikom, novinarjem ter e naslovom medijev s strani pravnika Gašperja Ferjana (e mail lista Vilija Kovačiča) na konferenco ni prišel noben novinar.  So pač del REŽIMA, posredno ali neposredno tudi plačevani z njegove strani in delujejo skladno s prevaro, ki jo opisujem.


9 ur govorjenja o že dogovorjenem kot predstava za "RAJO".

Borut Pahor je predsednik države v neustavnem položaju.
V skladu z njegovimi načeli: miri, pozira in ne stori odločnega koraka v smer soočenja s problemom, da bi se NEPRAVILNOSTI VOLILNEGA SISTEMA razrešile.

SIMBOLIČNI PRIKAZ OBRAČUNAVANJA Z VOLIVCI /VOLI  V RS
.
DODANO 20.9.2018 ob 22 uri:
CILJ OBLASTI - RAZDROBLJENOST IN NEPREGLEDNOST INFORMACIJ
Število volilnih upravičencev v državi ni objavila Državna volilna komisija, ampak Ministrstvo za notranje zadeve. Podatek najdemo na spodnji povezavi: http://www.mnz...OBJAVA_STEVCA_VOLILNIH_
UPRAVICENCEV_2018.docx

„Na dan razpisa predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije je v Republiki Sloveniji 1.714.376 volilnih upravičencev.“
Opis volilnega sistema, ki omogoča krajo velike večine volilnih glasov, pa na tej povezavi: http://www.mju.gov.si/si/delovna_podrocj
a/volilna_in_referendumska_zakonodaja/vo
litve_v_drzavni_zbor/

Tu lahko preberemo: „Poslanci se volijo po načelu, da so v državnem zboru sorazmerno zastopani politični interesi. Mandati se delijo na dveh ravneh, in sicer v volilni enoti ter na ravni celotne države. Uveden je tudi prag za vstop v državni zbor.
V volilni enoti se mandati delijo na podlagi volilnega količnika. Število mandatov, ki jih dobi posamezna lista, se ugotovi s količnikom, ki se izračuna tako, da se skupno število glasov, oddanih za vse liste kandidatov v volilni enoti, deli s številom poslancev, ki se volijo v volilni enoti, povečanim za ena, kar se zaokroži na celo število navzgor. S tem količnikom se deli število glasov za listo. Listi pripada toliko mandatov, kolikokrat je količnik vsebovan v številu glasov za listo. Ne glede na navedeno, tiste liste oziroma istoimenske liste, ki na območju države niso dobile najmanj 4% od skupnega števila glasov, se pri delitvi mandatov ne upoštevajo.
Mandati, ki niso bili razdeljeni v volilnih enotah, se razdelijo na ravni države tako, da se listam oziroma istoimenskim listam dodeli toliko mandatov, kolikor znaša razlika med številom mandatov, ki bi jim pripadli na podlagi seštevkov glasov na ravni države, in številom mandatov, ki so jih dobile v volilnih enotah.“




KAZALO VTA

Gibanje za prenovo Slovenije

K A Z A L O

Hvala Srečni Janez: "Evo se strinjam. Torej se bomo prebudili in prenehali biti odvisni od vodij cerkva in od velikih inštitucij visokega šolstva, da začnejo učiti resnico? Kakšna pošast pa je resnica? Pravi vladarji Washingtona so nevidljivi in vladajo izza kulis je dejal - sodnik Vrhovnega sodišča Felix Frankfurter leta 1952. In ker imajo globalist skupen načrt so to prenesli že na večino planeta." ___ Se povsem strinjam Kdaj me pokličeš?

o volilnih prevarah in njenih manipulacijah opozarjam že 20 let, odkar sem bil 1997 v krajevni volilni komisiji. takrat sem dobil tudi anonimne grožnje, da v kolikor bom z opozarjanjem na volilne goljufuje nadaljeval, da me bodo ubili. Žal nam res vlada mafija, katere predstavniki bi morali vsi biti že v zaporu na Dobu.