Članek
STARODAVNI GORDIJSKI VOZEL ŠE VEDNO NI RAZVOZLJAN
Objavljeno Jul 27, 2018
Simbolika je zelo zahtevna in se je ne da podrobneje opisati na parih straneh. Zato samo nekaj glavnih poudarkov.

Pred sabo vidimo del sumerske hierarhije svečenikov in spopad štirih simbolnih kraljev dežel, ki so upodobljeni kot levi, peti pa je pod posebno kontrolo in posebej cenjen levo od svečenika, ki ga imenujem EL. Da gre za simbole je vidno ker je npr. levi nikoli niso med seboj zavozlani kot je na upodobitvi pečatnika.
Slika je slaba saj s ključnimi artefakti naše zgodovine prosto razpolagajo masonske ipd lože, torej tisti, ki imajo denar, si jih lahko kar kupijo. Navadni ljudje denarja za te zadeve nimajo, muzeji pa so pridno TIHO





Tu vidimo nekak GORDIJSKI VOZEL bojevanja za prevlado, prikazanega preko simbola ranjavanja nasprotnika. Če lev namreč obgrizne nogo drugemu, ta odšepa in postane žrtev prvih plenilcev, zmagovalec pa prevzame vse. Pečatnik vsebinsko prikazuje obdobje pred prevlado t.im. reda Gilgamešev, ljudi levov, ki uspejo prevzeti oblast na babilonskem teritoriju, na materialnem nivoju in le v manjši meri na duhovno magičnem. O prevzemu duhovno magične oblasti papeži masoni… sanjajo še dandanes - podprti s nezmernim bogastvom zgodovinskih pričevalcev in obdani s stotinijo sužnjev prevaranih, zavedenih, oropanih. Vladajo lahko samo osebno praznim, zato tako grabijo za privilegiji, skrivajo informacije in grabijo za kapitalom kakršen koli že obstaja.





K A Z A L O... UMETNOST

Petra, samo za tebe od strička GOOGLA: http://www.o-4os.ce.edus.si/gradiva/zgo/grki/grki_aleksander/aleks_mak.html

Hvala vsem. Zimzelen pogledam. Razprava govori da je naša civilizacija v Gordijskem vozluše dandanes. Ste pozabili kako je Salomon reševal Gordijski vozel?