Članek
PRIKRITE ČISTKE MED INTELEKTUALCI V RS
Objavljeno Feb 27, 2018

Včeraj 26.2.2018 je umrl akademik dr. Veljko Rus, ki je deloval tudi kot urednik Revije 57 in Perspektiv. Iz tega se je kasneje rodil tudi proces osamosvajanja Slovenije, ki se je zaradi odstranitve resnih intelektualcev tudi sfižil.

Diplomiral na Katedri za čisto filozofijo Univerze v Beogradu in doktoriral na Katedri za sociologijo Univerze v Zagrebu. Med letoma 1957 in 1958 je opravil specializacijo v Poitiersu in Parizu, kjer je pripravljal doktorat s področja filozofije dela. 1959 pa je bil odstranjen z univerze zaradi neustreznih »moralnopolitičnih« stališč, saj je doumel fašistično podstat sistema katerega je analiziral in skušal v normalizacijo razvijati spoštovanje dela, kot osnove vsakega dobrega z državljani skladnega družbenega sistema.
Po specializaciji v ZDA, in sicer na Columbiji v New Yorku, v Ann Arboru in na Berkeleyju in 1970 zaposlitvi na Katedri za sociologijo v Ljubljani je bil leta 1975 ponovno odstranjen z Univerze zaradi »neustreznih idejnopolitičnih« stališč. Več


Danes 27.2.2018 na RTV Slovenija MMCju na oglasni strani ne najdemo novice o članku, ki ga je MMC objavil o njem: SLOVO AKADEMIKA VELJKA RUSA, NEKDANJEGA UREDNIKA REVIJE 57 IN PERSPEKTIV . V bistvu je posredno še vedno trn v peti režima, ki nam vlada. Ne morejo ga spregledati, lahko pa hitro ZAMOLČIJO njegova DELA.

V SKLADU Z NEUMNOSTJO, ki prežema intelektualno sfero v Sloveniji spodnjih knjig  dr. Vojislava Rusa ne najdemo v elektronski obliki. Zato za veliko večino radovednih in razmišljujočih te knjige ne obstajajo, so pa za tehtne razmisleke nujen nabor proučevanja družbenih sistemov že spisanih analiz ter gradiv: 
Rus, Veljko (1990): Socialna država in družba blaginje. Ljubljana: DOMUS.
Rus, Veljko (2001): Podjetizacija in socializacija države. Ljubljana: FDV.
Rus, Veljko (2009): Tretja pot med antikapitalizmom in postsocializmom. Ljubljana:
Sophia.


Tu najdete
MODEL ZDRUŽITVE DVEH LASTNINSKIH SISTEMOV
PRIVATNO LASTNIŠKEGA IN SKUPNO LASTNIŠKEGA V SODELOVANJE



K A Z A L O

haapy yack Brišejo kar državljani sami. Za ljubi kruhek ne objavljajo nekaj kar bi služilo drugim. Delajo samo na ravni koristi zase. Slovenci npr. nimamo dostopa do elektronskega poslovenjenih del Valvazorja. Le zakaj? Je v celoti preveden, e prevodi so dostopni preko parih knjižnic, NUKa, a za državljane niso. Šifra cenzure: avtorske pravice PREVAJALCEV. Cena tiskanih knjig je za mehko vezavo več kot 500 eur... teža vseh 9 vezanih knjig a4 formata cca 90 kg. Koliko lesa, koliko dela za tiskanje... Slovenci npr. nimamo dostopa do kvalitetnih slik Vaške situle, pa imamo risbo na osebni izkaznici in potnem listu... http://www.rtvslo.si/blog/vladislav-stres/kaj-nam-pripoveduje-slikopisna-pisava-vaske-situle/118831 ___ CEPEC PRI CEPCU -SLOVENIJA.

"V SKLADU Z NEUMNOSTJO, ki prežema intelektualno sfero v Sloveniji knjig dr. Vojislava Rusa ne najdemo v elektronski obliki. Zato za veliko večino radovednih in razmišljujočih te knjige ne obstajajo..."