Članek
STOP SAMOPAŠNOSTI REŽIMSKE TV - RTV SLOVENIJA
Objavljeno Oct 10, 2017

ZAHTEVAMO UKINITEV 152,40 € LETNE PRISILNE RTV  ČLANARINE - RTV PROGRAME NAJ SI KODIRAJO
O anketnem vprašanju: "RTV Slovenija je s svojim delovanjem dokazuje, da je REŽIMSKA in je temelj nedemokratičnosti in neučinkovitosti proračunsko plačevanih v naši družbi." se lahko izjasnite TU (klik).


1. Plačilo 152,40 evrov vsiljenega stroška (prisilne članarine) letno predstavlja za marsikoga previsok strošek. 1.524,00 eur smo plačali v 10-ih letih, kar pa je za en lep dopust za štiri člansko družino.

2. RTV ima 1.900 stalno zaposlenih oseb in še celo armado zunanjih sodelavcev, kar je glede na to kaj nudijo: neracionalno, neučinkovito in potratno.

3. RTV je neostalinistični neprestrukturiran mastodont, tako po številu kot po miselnosti večine vodstvenih kadrov tam zaposlenih.

4. Kadrovanje na RTV za vodstvene funkcije poteka še vedno kot je tudi pred letom 1990. Primerni so samo kadri, ki imajo zveze in poznanstva ter so ideološko ali strankarsko "pravilno" usmerjeni.

5. Programi RTV so v večini katastrofalno slabi, kar dokazuje vse manjša gledanost RTV SLO in izbris nacionalne kulture na sploh. S tem RTV SLO izgublja pomembne temelje zaradi katerih je bila ustanovljena. RTV SLO zahteva/želi denar, da delala praviloma slab program.

Vsak, kdor neprostovoljno, prisilno plačuje tako imenovani RTV prispevek-članarino, ima vsekakor neodtuljivo pravico gledati že vnaprej plačani program, vendar RTV ob za gledalca najbolj neprimernih terminih (to je tik pred dnevnikom, tik pred filmom, med kulturnimi dogodki itd.) predvaja reklame, katerih gledalci nočejo. To pomeni, da moramo RTV-ju vsakomesečno neprostovoljno plačevati visoke vsote denarja zato, da potem neprostovoljno gledamo reklame in še veliko preostalega balasta, katerega nočemo.

6. RTV SLO ne deluje v splošno korist, še posebej, kar se tiče informativnih in političnih oddaj, saj je pristranska in je REŽIMSKA TV, torej pravo medijsko trobilo za manipuliranje, poneumljanje, ustvarjanje javnega mnenja po naročilu elit, zavajanje in skrivanje pomembnih informacij za ljudstvo, da bi se na podlagi objektivnih informacij lahko odločalo. RTV SLO favorizira določene skupine, posameznike in politične stranke, med tem pa mnoge, ki niso politično primerni in so elitam nevarni, ignorira, blokira in jih diskreditira ter diskriminira.

7. RTV SLO v številnih primerih ne dela v skladu s pozitivno slovensko in mednarodno zakonodajo in krši tudi USTAVO RS, kar so v Gibanju OPS nedvoumno dokazali z REKLAMACIJO, s katero so ZAVRNILI PLAČILO VSILJENEGA RTV PRISPEVKA.
Kot Javni zavod bi morala RTV Slovenija odgovarjati na pisma gledalcev in poslušalcev. Zadnje čase številni ne prejmemo niti formalnih odgovorov. Pobude in pritožbe RTV večinoma ZAVRŽE kar ni v skladu z Upravnim postopkom niti z novinarko etiko kaj šele etiko Javnega zavoda.

8. V 21. stoletju je totalitarno in nevzdržno, da država - privilegirana oblastniška nomenklatura, ki izhaja iz prejšnjega totalitarnega neostalinističnega režima - prisiljuje, da ljudje plačujemo nekaj, kar ni kakovostno, ni napredno, ni nepristransko in povrhu deluje še mimo zakonov in Ustave. Najhuje pa je, da morajo plačevati tudi tisti, ki teh programov sploh ne gledajo.

9. RTV SLO neracionalno porablja vplačan denar prisilnih plačevalcev članarine. V svojem programu se iz državljanov velikokrat norčuje. Za svoje norčevanje porablja sredstva državljanov iz katerih se norčuje. V zadnjih 13. letih so poleg več kot 120 milijonov letno (podatke za prejšnje leto RTV prispevki + plačila za oglaševanje) iz državnega proračuna porabili še dodatnih 50 milijonov davkoplačevalskega denarja. Torej se financirajo še posredno iz našega drugega žepa, saj proračun je blagajna naroda, kamor plačujemo davke. Ta denar potrebuje za delovanje REŽIMSKEGA PROPAGADEGA STROJA imenovanega Radio Televizija Slovenija. Za kupovanje poslušnosti novinarjev se poslužuje dveh osnovnih prijemov: PODKUPOVANJE in MIZERIJE. Skoraj večina zaposlenih na RTV je kot je javno znano v PREKARNEM delovnem razmerju (pogodbeno). Številni novinarji so zelo slabo plačani in obratno številni uredniki zelo dobro glede na to da vedrijo pod soncem s skoraj NIČ DELA. Kot je znano ima RTV tudi številne pogodbe z zunanjimi firmami, tudi s Študentko organizacijo - da jih drži na POVODCU.

10. RTV SLO odpira teme za javno razpravo. Če ne problematizira določenega problema in to ne razčisti do konca, problema za ljudstvo tako rekoč ni.
Primeri: Izginotje arhivskega in dokumentarnega gradiva OZNE in UDBE,
krivci za zločine takoj po vojni niso bili nikoli pred kamerami izprašani v skladu z novinarskim kodeksom, opuščanje dolžnih ravnanj odgovornih oseb v policiji, tožilstvu in sodstvu ter vsi funkcionarji, ko je šlo za prej omenjene rabote in v zvezi z neprocesiranjem divjih pri(h)vatizatorjev in roparjev naših bank, neodpravi privilegijev nekdanjega odkritega totalitarnega režima, negativni kadrovski selekciji v vsej državni in javni upravi, prikritjem, da je potekala na Državni volilni komisiji kriminalistična preiskava skoraj leto dni, in še druge zadeve, ki so končale v bunkerju RTV, ki še vedno obstaja. Tema - privatizacija delavskih-narodovih podjetij, ki so nam bila leta 1995 ukradena, ni problem RTV SLO, kot tudi ne raziščejo ali je res, da mnogi tožilci in sodniki nimajo ustreznih kvalifikacij. Revščina tudi ni problem za RTV SLO in kdo je odgovoren, da že 300 tisoč ljudi životari pod pragom revščine. Te teme praviloma niso na sporedu izrinjajo jih tudi z kratkočasnimi temami npr. športnimi in filmi... Več

Iz zapisanega je razvidno da je RTV Slovenija sramota za demokratično Republiko Slovenijo, da deluje v nasprotju z določili Ustave RS in v nasprotju z voljo večine državljanov. To se lahko potrdi tudi na ustreznem javnem izjasnjevanju oz. referendumu.


ZAHTEVAMO, DA SE RTV SLO TAKOJ PRESTRUKTURIRA, RACIONALIZIRA, POSODOBI IN STROKOVNO OKREPI S KADRI, KI BODO RAZUMELI, KAJ POMENI DELATI ZA LJUDI.
FINANCIRANJE NAJ SE UREDI TAKO, DA SE TAKOJ RTV PROGRAME KODIRA IN SI JIH BODO LJUDJE ODKODIRALI Z NAKUPOM PRAVICE, KAR BODO PLAČEVALI VSAK MESEC KOT DOSLEJ, AMPAK PROSTOVOLJNO.

Miselnost vodij na RTV se bo spremenila samo tako da bodo njihovi dohodki odvisni od njihovega dela, ne pa od vsiljene RTV članarine-davka. Če se je tako uredilo z gospodarsko zbornico, obrtno zbornico in drugimi, ni razloga, da se ne bi od prostovoljnega gledalstva in poslušalstva financirala tudi RTV Slovenija.


PODPIŠITE peticijo ZAHTEVAMO UKINITEV 152,40 € LETNE PRISILNE RTV ČLANARINE - RTV PROGRAME NAJ SI KODIRAJO in povejte naprej!

Radio Eden prebere poročila, drugi vodi oddajo, tretji je urednik, četrti je za vremenske podatke, peti je.... Tako popolno oskrbo z bla bla bla in muziko je potrebno plačati..