Članek
SAMO POPOLNI CEPEC SE NE NAUČI NIČESAR
Objavljeno May 08, 2017

Poslani s strani volivcev (poslanci) so 8.5.2017 na nujni seji glasovali o Zakonu o Drugem tiru in ga vnovič potrdili in to z 49 za in 25 proti.


Torej je izid skoraj povsem enak kot ob prvem odločanju. V DZ RS je glasovali kot da Državnega sveta ni (dal je veto na zakon), kot da civilna opozorila in prošnje ne obstajajo.
S tem so potrdili, da Državnega sveta v Sloveniji NE POTREBUJEMO. Je povsem neučinkovit. S svojimi stališči ne spremeni NIČESAR. Neučinkovita je tudi civilna sfera, saj poslanci živijo mimo realnosti.

DZ RS je izglasoval uničujočo ODLOČITEV.
Referendumske aktivnosti bodo projekt zadržale, v državi bo stanje nestabilnosti,
Luka Koper bo šibkejša kot bi sicer bila.

Vse po poti SLABEGA gospodarjenja in razprodaje vsega.

Vseeno pa nas je peticijsko pismo opozorilo na hude kršitve in na to da POSLANCI niso diktatorji in da bi morali omogočiti dejansko izmenjavo mnenj ter preložiti strokovni del odločitev na stroko samo.
To bi bila tudi najhitrejša rešitev problematike.
Vztrajajo. Pomembnejša jim je lastna služba. To je pomembnejše kot priznati napako.
Lastni interesi so za večino v DZ RS pred skupnimi.


V PETICIJSKO PODPRTEM PISMU POSLANCEM imamo 120 podpisov.
Ali je bila akcija zaman?
Če si to naše skupno pismo ogledate in komentarje podpisnikov, menim da ne.
Je streznitev, da v Parlamentu odločajo po vnaprejšnjih dogovorih in da je vse skupaj le predstava za javnost. Demokracije nimamo. Torej bo treba odpreti ENOTNO FRONTO sodelovanja za uvedbo demokratične družbe temelječe na moči argumentov in stroke kar naša ni.

Peticijsko pismo poslancem DZ RS: PROTI ŠKODLJIVIM ODLOČITVAM O DRŽAVNIH INVESTICIJAH DRUGI TIR

Oddahnili smo si. Gledanje in razburjanje ob parlamentarnih razpravah je glede na zgornjo ugotovitev POVSEM NESMISELNO.
Oddahnili so se tudi vsi, ki so hoteli pahniti Slovenijo v še globlji razkroj. Sedaj bodo to delali mnogo lažje. Varnosti in možnosti, da postanemo družba sodelovanja je torej še manj, ampak o tem parlamentarci ne razmišljajo.


Ko voda odide je pripravljen teren za OGENJ. Do rešitev pride ali po mirni ali po ognjeni poti, le da slednja opeče številne in zame ni prava izbira.




K A Z A L O

haapy yack: "Adam je bil prvi suženj narejen po naročilu." Bilo je veliko različnih človeških rodov. Ta tvoja trditev e postavlja v luč diletantizma kar je v nasprotju z veliko večino ostalih komentarjev, ki so po tehtnosti res zanimivi. Zopet povsem mimo povedi bloga: SAMO POPOLNI CEPEC SE NE NAUČI NIČESAR http://stres.a.gape.org/clanki/platon/simpozij_platon_kom_vs.htm

Torej naslednji KORAK http://www.publishwall.si/referendumdrugitir

problem tega sveta je samo v tem, da se par tisoč ljudi gre bogove, ki pa se jim že od strahu tresejo hlače ;)

hoj nazaj dragi happy yack po tvojih komentarjih nisem povsem prepričan, da si res happy, saj ne da se ne bi strinjal s tvojim komentarjem, vendar bo vsak če ne pri zadnjem vdihu spoznal, če je bilo in kakšno bi moralo biti njegovo poslanstvo. Edini smisel našega bivanja na tem planetu je delanje za skupno dobro najprej okolja v katerem živiš, občine države in končno vsega človeštva, skratka vsega kar pripomore k dvigu naše skupne zavesti.

dvakrat sem podpisal peticijo, vendar je nisem mogel potrditi preko maila, ker enostavno nisem dobil od njih sporočila, mogoče se je to zgodilo še komu. Ob glasovanju za drugi tir v DZ lahko vidimo kakšno korist imamo davkoplačevalci od poslancev, katere nekateri imenujejo tudi poscanci in posranci. Poslanstvo naj bi bilo častno in te prodane duše ne bi smele biti plačane za delo, ki ni v korist ljudstva.

V PETICIJSKO PODPRTEM PISMU POSLANCEM imamo trenutno 134 podpisov. Predlagam da si peticijo ogledate. Ima vsebino, ki zahteva nujnost da presekamo gordijski vozel. Referendum o zakonu je tako edini smiselni nadaljnji korak boja proti samovolji oblasti.