Članek
UNIČEVANJE NARODNE IDENTITETE SLOVENCEV
Objavljeno Jan 05, 2017


Spletišče Lokalec.si je poročal, da je občan v Lipnici in Gradcu v OSTERREICHU – torej v OSTREM REIHU opazil plakate, ki opozarjajo na nevarnost Slovencev, ki delajo v Avstriji. Na plakatu je podoba Kekca. Kekec na plakatu ima na levi rami tudi slovenski državni grb.
Na plakatu je napis: HEIMAT BEWAHREN – OBVARUJMO DOMOVINO.
Glede na stoletne IZKUŠNJE bi bilo lahko zapisano: Še tisto nekaj slovensko govorečih je treba čim preje vzgojiti v to kar vzgajamo vse ostale. Tekoče govorečih Slovencev v javnosti v Avstriji praktično ni več. Problem pa so delovni migranti. Ti namreč tekoče govorijo tudi Slovensko.

Strinjanje z navedbami članka, da je treba dobre sosedske odnose graditi na partnerskih odnosih kjer zavajanja, laži zvijačnost nimajo mesta lahko potrdite ali zanikate v anketi  TU.


Avstrijsko veleposlaništvo je na poizvedbo časopisa Večer (in ne Zunanjega ministrstva RS) o tem plakatu odgovorilo:"…sporočamo, da smo zelo presenečeni in da tovrstne akcije najodločneje obsojamo. Veleposlaništvo je na podlagi vašega sporočila nemudoma obvestilo pristojne organe v Avstriji. Zadeva toliko bolj preseneča, ker je prav minuli petek v Gradcu potekalo tretje zasedanje skupnega odbora Slovenija-Štajerska. Tam je bilo še enkrat poudarjeno izvrstno čezmejno sodelovanje. Plakat tako nima popolnoma nič opraviti z realnostjo." Besede poudaril VS




Plakat ima še kako opraviti z realnostjo ker pristojni organi tega in podobnih zadev NE OPAZIJO, niti veleposlaništvo preko drugih kanalov ZAZNAVANJA.
Kdo je avtor plakata, ni znano. Vir




video


Že desetletja se v Sloveniji pogovarjamo o lastni potrditvi nasledstvene pogodbe po Jugoslaviji, pogodbe o obnovi neodvisne in demokratične Avstrije (ADP) s katero se je ustanovila Avstrija. Preko ADP je določevana tudi Slovensko Avstrijska državna meja.

Pogodba o obnovi neodvisne in demokratične Avstrije (ADP) med drugim določa obveznosti Avstrije pri varovanju slovenske kulture, jezika in identitete tamkaj živečih Slovencev oziroma slovenske manjšine. Takratni avstrijski veleposlanik Clemens Koja se je na posvetu 3011.2015 jasno izrazil da je proti temu, da Slovenija pogodbo notificira, saj da pravno formalno za dobre odnose to ni potrebno. Pred leti je ta korak naredila Češka, pa za razliko od nas nima v Avstriji večje manjšine. Veleposlanik je povedal, da so na njihovo notifikacijo dali veto in da tako ni veljavna. Zanimivo bi bilo videti to vlogo verjetno naslovljeno na zaveznice, ki so nosilke pogodbe.


DOBRE SOSEDSKE ODNOSE lahko gradimo samo na partnerskih odnosih kjer zavajanja, laži zvijačnost nimajo mesta.

ISKRENOST, ISKRENOST IN ENA SAMA ISKRENOST

https://www.youtube.com/watch?v=uUXILjJ2
vTc





ADP več

K A Z A L O

V slovenščino so vgrajene kode iz katerih se lahko veliko naučimo: Nič ni kot je videti. Vsebina vedno ostane. Določevano s strani LOŽ lahko ostane in se izpelje SAMO ČE BOMO DOPUSTILI s svojim ZOMBIZMOM. http://www.rtvslo.si/blog/meteor/slovenski-jezik-velicina-ozadja-in-podpomeni/79019

Ivo F.: SEDANJOST IN PRIHODNOST: Ljubljana, leta 1985: Moj oče je delal v Gradisu, denar je imel v NLB, kruh je kupoval v Mercatorju, vozil avto Yugo, obleka je bila Mura, pralni stroj je bil Gorenje, na morje pa smo hodili v sindikalni dom. Ljubljana, leta 2013: Delam v Sloveniji pri tujem gradbenem podjetju, denar imam v Sloveniji v avstrijski banki in kruh i mleko bom kupil v Agrokorju. Vozim francoski avto in obleka je iz Nemčije. Uporabljamo pralni stroj Beko. Na morje ne gremo, ker je predrago. Ljubljana, leta 2033: Pisal mi je sin. Vzel sem pismo in se napotil v bližnji gozd, da ga bom prebral. Sedem na travnik in prebiram, Sin je v Ameriki zadovoljen. Moje branje prekine glas, ki mi reče v nemščini: Herr Josef, diese Wald ist eine privat lastnina, bitte spizdite! Laibach, leta 2055: Moj korak je počasen in negotov. Pogled se mi ustavi na prelepih nemških in italijanskih gozdovih. Upam, da bom še imel moči, da bom jutri šel na Schmarna Berg (Šmarna gora). Bacherngebirge (Pohorje) je previsoko."

lp