Članek
BUTALE - SLOVENCI IN UMETNO POVZROČENI PROBLEMI, ZA POMEMBNE PA NI NOBENEGA INTERESA
Objavljeno May 07, 2016

Predsednik DZRS Milan Brglez, je kljub izpolnitvi zakonskih zahtev zavrnil razpis referendumov za zbiranje referendumskih podpisov in s tem pobudo Sindikata delavcev migrantov, predsednik država Pahor, pa je referendumsko izpodbijane zakone podpisal in jih tako mimo zakonodaje razglasil za veljavne. S TEM JE BIL ZOPET NAREJEN DELNI DRŽAVNI UDAR. Delček po delček v DIKTATURO politikov - točneje oligarhov, ki te politike prenašajo in nastavljajo.

Pravniki, ki so del OBLASTNE OLIGARHIJE s tem prevzemajo dodatne vzvode oblasti. Sedaj lahko mimo temeljev zakonitosti po svoji strokovni presoji razlagalno odločijo o čemerkoli. Tako razlagalno dopolnjujejo PRAVNE PRAZNINE, ki jih sami hote in nehote ustvarjajo.


VSEBINSKO OZADJE TEMELJNE ZAHTEVE DELAVCEV MIGRANTOV

Mediji se pri nas ne sprašujejo o dejanski vsebini pravic delavcev migrantov glede davkov, ki jih plačujejo delavci, ki imajo stalno bivališče v Sloveniji in delajo v tujini. Te osebe bi rade brezplačno šolanje, zdravstveno oskrbo, javne dobrine… tako zase, če pridejo naokrog, kot za vse vzdrževane v svojih družinah, na drugi strani pa za vsaj pomemben del teh storitev plačujejo drugi državi npr. Avstriji, saj je večina teh delavcev, ki se pritožujejo zaradi dodatnih dajatev Sloveniji na začasnem delu v Avstriji. Marsikdo je zainteresiran za kaos tudi številni Heimatdinstovci, pa še kdo najverjetneje.

Kako rešiti nastalo situacijo? Bi že bila in to z meddržavnim sporazumom v tem primeru predvsem z Avstrijo, a tega očitno še ni. Na ravni mednarodnega prava pa se oblikuje enotna načela za tovrstne možne probleme.

NAPAKE POPOLNEGA NERAZUMEVANJA SISTEMSKE UREJENOSTI DRŽAVE: Brglez kot predsednik DZ RS ne bi smel iti mimo zahtev določb predpisov in bi moral razpisati zbiranje podpisov, obenem pa bi se moralo urediti področje možne zlorabe referendumskih pravic. Vemo da je kaznivo nekoga kazensko ovaditi brez argumentov za ovadbo, podobno bi lahko veljalo tudi za referendumske pobude. Pobiranje podpisov bi dodatno razkrilo ozadja, kopiranje referendumskega vprašanja pa niti ne bi bil velik strošek, še posebej, ko vemo da se stroški pokrijejo z plačilom overitve podpisa na občinski enoti.

Zaradi referendumskih pobud par novih zakonov (oz. novel le teh) ne stopi v veljavo. In v čem so stari zakoni slabi, saj imajo za seboj celo pravne preizkuse svoje učinkovitosti…, novi pa se sprejemajo večinoma mimo ustavnih zahtev sodelovanja javnosti (večino predpisov DZ RS sprejema kar po skrajšanih postopkih). Torej zamrznjenje za par mesecev, parih novih zakonov, niti ne imelo slabih posledic, saj pravni sistem že imamo ali moramo kar naprej odkrivati »toplo vodo«?

Tudi tokrat so se TEPCI, ki zasedajo prezahtevne proračunsko plačane položaje, izkazali za intelektualno in informacijsko podhranjene. Zbegani grabežljivci prve priložnosti, da si prigrabijo dodatne pristojnosti odločanja.

Zaplet služi tistim, ki nadaljujejo z uničevanjem stika z volilo bazo, tistim, ki bodo pripeljali do notranjih obračunov med nami samimi. Toda to ni dobro. Bolje bi bilo da se te nesposobne KIENTELE nasmehov in podajanja rok znebimo, da gredo tja kjer ne bodo delali škode.



Naj v Sloveniji prevzamejo oblast zdrave sile, osebe ki imajo skupne vrednote skupnosti za pomembnejše kot osebne strahove in egoizme. Nekaj takšnih je prikrito tudi v oblasti sami, tako v Sloveniji, kot drugje po svetu osebno nimam nič proti in menim da je celo tako.

Državljani si želimo mir in razvoj. Ujemite lopove, vrne naj se pokradeno ter krivice,
ki so jih povzročili KLANI naj se popravijo.

POMEMBNI PROBLEMI
Nujnost spremembe neustavnega volilnega sistema
Neustavna razlastitev državljanov glede skupnega premoženja
Ugrabljeni slovenski mediji so v službi zasužnjevanja.

K A Z A L O