SKRIVNOSTI SIMBOLOV - O EGIPČANSKEM HROŠČU, SKARABEJU

Oddajvladislav stres, dne 2016-04-03 ob 08:30:57
SKRIVNOSTI SIMBOLOV - O EGIPČANSKEM HROŠČU, SKARABEJU

Glede majskih hroščev imam doživetje, da se ga zelo težko, da z vejice na kateri ždi.
Je slab letalec, a zelo se oklepa trdnosti tistega kar prepozna za svoje...
Lepa, nenavadna bitja, pa si poglejmo simboliko v kateri nastopajo preko egipčanskih upodobitev.


Slikopisna pisava govori s simboli in ne na način črk.
Tovrstne pisave nagovarjajo gledalca na pesniški / glasbeni / doživljajski način.


Tudi naša Vaška situla je pisana na ta način. Pa je kdo prebral kaj tam piše?Strokovnjaki zapisujejo, da se teksti o situlski umetnosti t. im. Halštatske kulture niso ohranili, čudno saj je situl kar nekaj. Tudi vsebinsko dešifrirati je ne znajo /nočejo.
O tem pa kdaj drugič.


Egipčani so poznali tudi črkovno – demotsko pisavo. Ta je spodaj je SLIKOPISNA.

Da bi kvalitetno ponaredili zgodovino, so častilci babilonskih kultov vsa drugačna obredja spremenili v bajke in povesti in to ravno preko ne vsebinskega »branja« simbolov. Tako so pogan kar naenkrat stali brez stika s kulturo na lastnih tleh...

ENO IZMED "SVETIH IMEN" TUTANKAMONA

Z vsebinskimi branji simbolov se ukvarjajo samo v ložah, ki svetu preko tega vsaj deloma tudi vladajo. „STROKOVNJAKI“ ZA PRIKRIVANJE ZGODOVINE, torej spodnjo sliko pisno pisavo prebirajo na način, da dobijo samo kakšno ime, ki seveda vsebinsko ne pove ničesar.

S TEM NAMREČ IZGUBIJO PRIPOVED IN DOBIMO ZGOLJ „BOŽANSTVA“.


K A Z A L O... UMETNOST


K A Z A L O

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
51
vladislav stres
0
Oct 23, 2016
Šele sedaj sem ugotovil, da se je pod tem člankom pred meseci usul cel plaz komentarjev.

Pa šele sedaj odgovarjam.
Spodaj sem zapisal da je bila NOETOVA BARKA dejansko opremljena jama v gori ARARAT, za katerega je značilno da je preprežen s hodniki, sifoni, dvoranami, podobno kot Postojnska jama.
Čudno to ni nihče povzel kot možnost.

Drugič. razplamtela se je pogovor o tem kje je ila ATLANTIDA.
Odgovor o zadnjih preostankih le te sem pisal že pred leti, pa tudi objavil nekaj v Misterijih.
Poglejte tu:
http://stres.a.gape.org/atlant.htm

#51
haapy yack
0
Apr 11, 2016
hoj
Je bila Atlantida v Maroku? Starodavna mitska država ni potonila ampak, jo je sesul ogromen cunami je odkril nemški raziskovalec in strokovnjak za računalnike Michael Hibner. On je našel več kot petdeset dokazov, da se ostanki Atlantide nahajajo na maroškem visokogorju, nekaj sto milj južno od Marrakesha, z dokazovanji Hibnerove ideje pa je nadaljeval pisatelj Mark Adams.
čao
#50
abram1b2 Cej
0
Apr 09, 2016
haapy yack
Na koncu si se lepo deklariral.Zakaj se potem ukvarjaš s tem? Ali ti zmoreš in znaš deklarirati iskanje kraljestva Velikega duhovnika Janeza? Pa veš kaj pomeni dežela živih? Ne trdim,da si nor,trdim,da se moraš naučiti samostojno misliti in se hkrati naučiti stvari povezovati sam,ne se učiti pri drugih.Le z zavestno interakcijo s samo večno-sedanjo vseobsežno vesoljno samobitnostjo,boš mogoče prilezel do pravih spoznanj,
#49
haapy yack
0
Apr 09, 2016
hoj
Ej! Jaz nič tebi! Kot se je izrazil grški učenjak Strabon, miti zmeraj v sebi vsebujejo kanček resnice! Ma boli me kaj je bil Aristotel. Je bil slab učenec Platona in ga ni šmirglal glede Atlantide.
Večina učenjakov se strinja z Aristotelom, glede Atlantide. Res pa je da je bil Sokrat velik dogmatik in je bilv astronomiji popolnoma mim je lahko bil tudi v popolni zmoti glede zanikanja Atlantide.
In prav zaradi prepričanosti velikega filozofa, so ljudje cves čas iskali njegovo izgubljeno kraljestvo, in veliko od njih jih je verjelo, da so ga našli - v Peruju, Zahodni Indiji, Kanarskih otokih, Nigeriji, Maroku, Centralni Sahari, Tunisu, Španski Andaluziji, kanalu Lamnšu, Helgolandu, Švedski, Cipru, Kreti, Palestini in Cejlonu. Evo Atlantida je postala ,,igrišče norih''.
čao
#48
Radmila Čučak
0
Apr 09, 2016
Haapy yack-prenašam tvoj komentar na moj članek Vesoljni Potop in tam dajem odgovor...lp
#47
abram1b2 Cej
0
Apr 09, 2016
Haapy yack
Ti sam si mit.To je resnica ne mit.Govoriš,da je bil Aristotel največja avtoritete tistega časa,zakaj je pa bil Platonov učenec?Aristotel je bil učitelj in prijatelj Aleksandra Velikega. Zakaj je Aleksander Veliki umrl pri 33 letih in zakaj je pogorela aleksandrijska knižnica? Ne ti meni tralala!.Platon je bil Sokratov učenec.Sokrat je rekel: Vem,da nič ne vem ! in tega se drži ti.
#46
haapy yack
0
Apr 09, 2016
hoj
Ejga. Govorim o tem, da je bil začetnik mita o Atlantidi Platon, nasprotnik mita je bil Aristotel.
čao
#45
abram1b2 Cej
0
Apr 09, 2016
Radmila
Iskreno se ti opravičujem! Visoki svečeniki so se izselili na Jukatan? A ti in še nekateri mislite,da je bila Atlantida le otok v atlanskem oceanu? Nekateri se niti v času prostoru ne zmorete orientirati.Povedal sem Platon je pisal o Atlantidi približno 11-12000 let,potem ko se je že zgodil t.i. gravitacijski nihaj celotne Zemlje,ne pa nekega izmišljenega otoka. Povedal in razložil sem tudi zakaj se morajo zgoditi ti ciklični gravitacijski nihaji na Zemlji.Ne sanjajte bedarij in ne mislite,da res kaj tethtnega veste.
#44
Radmila Čučak
0
Apr 09, 2016
Abram.....očitno je, da me vidiš v vseh drugih ljudeh......včeraj v Sponki, danes v Haapy Yacku...svojo pripombo usmeri na pravega naslovnika.....jaz nisem ničesar povedala o Platonu niti o Aristotelu lp
#43
abram1b2 Cej
0
Apr 09, 2016
Radmila
Kvasiš bedarije,drugo za drugo .Aristotel je bil Platonov učenec in ne obratno.Daj prosim ne vpletaj svoje neumnosti v zadeve o katerih niso poučena.Eno mero samokritičnosti pa vendar moraš imeti.
#42
haapy yack
0
Apr 09, 2016

radmila cucak
0
pred 17 urami
Pravijo namreč....da pri potopu Atlantide ni bilo nobene Barke...saj se je Atlantida potapljala v večih fazah...
------------------------------------------------------------------------------------------------
hoj
Za to so prvič slišal kakih 350 let pr. n. št. ko je zadevo opisal Platon v svojih dveh diajologih - ,,Timeju'' in ,,Kritiji". Zgodba je bila tako neverjetna, da je največja avtoriteta tistega časa Aristotel, moral to zavreči kot fikcijo - seveda pa je bilo to vehamentno branjeno od imenetnih Grkov kot je bil akademik Krantor. Razprave so se goreče nadaljevale z nezmanjšano vnemo, in je ostra še v današnjih dneh kot pred 2300 leti. Dobro nekaj let je bol tiho, ker nam masoni dihajo za ovratnik. Atlantida naj bi zginila v enem dnevu in eni noči?
Imamo pa še cel kup izginulih svetov.
Lemurija;
Mu;
Zemla kraljice Sabe;
Zemlja Amazonk;
Imperij prezbiterijanca Jovana;
Otočje Kalajna;
Otočje Sv. Brendana;
Avalon in otok mrtvih.
čao
#41
abram1b2 Cej
0
Apr 08, 2016
rastko
Radmila vedno razburka mirno morje,je pač tako. O Tudi to je potrebno znati!
#40
rastko plohl
0
Apr 08, 2016
gneča pri komentarjih
#39
haapy yack
0
Apr 08, 2016
hoj
Še o potopu. Biblijski Noe je sumerski Ziusudra. Akadska verzija je Utnapištim. Sumerski viri navajajo, da je Ziusudra postal nesmrten.
Biblija ne govori ničesar takega.
Dočim Henokovo nesmrtnost omenjajo samo v nekaj besedah. Popolnomaje jasno, je da so sumerske zgodbe o bogovih neba in Zemlje, o stvaritvi človeka in o Potopu, bile vir iz katerega so drugi narodi starodavnega Bližnjega vzhoda črpali svoje znanje, verovanje in mite. Verovanja Egipčanov so se povdarjala s sumerskimi, in kako je njihovo sveto mesto dobilo ime po Anu, in kako Ben-Ben spominja na sumerski GIR in tako naprej... Noe je bil Henokov pravnuk
čao
#38
Radmila Čučak
0
Apr 08, 2016
haapy yack...če dovoliš bom tvoj komentar prenesla tudi na članek Vesoljni Potop......pa tudi tam ti odpišem
#37
Radmila Čučak
0
Apr 08, 2016
Pravijo namreč....da pri potopu Atlantide ni bilo nobene Barke...saj se je Atlantida potapljala v večih fazah in visoki svečeniki, ki so bili jasnovidni so vedeli daleč v naprej , kaj prihaja.....zato so se pravočasno izselili na Yukatan in s seboj vzeli tudi nekaj velikih Atlantidskih kristalov.........pravočasno pa so se selili tudi v Tibet in še kam drugam....
#36
Radmila Čučak
0
Apr 08, 2016
Haapy Yack....kot rečeno je bilo več Potopov.......tisti, o katerem govorijo Sumerske tablice.......verjetno ni isti, kakor Potop Noaha.....kajti dimenzije barke so različne......jaz sem brala....da je Barka Noaha zelo dobro konstruirana in dobro pluje celo po zelo visokih valovih....medtem ko je barka Ziusudre bila v bistvu kocka,,,zelo neprimerne oblike za morske valove........pa tudi ta zgodba....da je Enki posvaril Ziusudro...je lahko dvomljiva......ti bom povedala zakaj.......samo da grem v baze podatkov gledat........ker jaz imam zdej v glavi lajtnge pa dva koleščka......pa se čist nič več o tej temi ne morem spomnt......... :)
#35
haapy yack
0
Apr 08, 2016
hoj
Po opisu Biblije naj bi bila barka velika plavajoča omara, raznih bokov in brez krme. Barka naj bi na vodi samo plavala. Doga naj bi bila tristo komolcev, široka petdeset komolcev in visoka trideset komolcev.
En komolec je bil dolg od 44,5 do 61 centimetrov.
Če vzameš krajšo mero za komolec, bi bila barkača 133,5 metra, široka 22,5 metra in visoka 13,5 metra. Barka je imela spodnje, drugo in tretje nadstropje. - 1. Mojzesova 6:14 -16.
Seveda pa ne obstaja noben video iz tistih časov.

Sumerci so Noeta imenovali ZI.U.SUD.RA in EA je v njem videl rešitelja človeštva. Uprl se je nalogu ENLILA, da zbrišejo seme človekovo z obličja planeta. In ekrat, ko je ZIUSUDRA prišel v hram molit in prosit
mu je iz zavese EA začel šepetati in se pri tem delal, da govori sam s sabo.

Podri hišo, izdelaj ladjo!
Pusti vrednosti, reši si življenje!
Odpovej se posestvu, ohrani živo dušo!
Na ladjo ponesi seme vsega kar je živo.
Tako ladjo boš izdelal;
Dimenzije ladje bodo po meri.

E. Tako plovilo naj bi bilo podmornica, ki je lahko plula pod vodo in bo lahko prenesla vodni cunami. Sumerski teksti vsebujejo mere in druge opise struktur raznih palub in komor, ki so tako natačni, da je mogoče po njih narisati tako plovilo, kar je naredil Paul Haupt. EA je Ziusudri poslal tudi navigatorja, ki je imel nalogo da plovilo usmeri proti Planini rešitve, Araratu. To je najvišja točka na Bližnjem vzhodu in katere vrhovi so se najprej pojavili po cunamiju.
Potop se naj bi zgodil 11.000 let pred Kristusom.
Videa od takrat pa ni nobenega, razen tega kar so zapisal stari Sumerci na glinaste pečate in ploščice.
čao
#34
Radmila Čučak
0
Apr 07, 2016
Haapy Yack....vidim da omenjaš eno knjigo Enocha iz Etiopije...zato ti pošiljam link za srbsko knjigo Enocha (prevedeno v angleščino): v javnosti sta se ohranili namreč dve knjigi Enocha


http://www.bibliotecapleyades.net/enoch/2enoch01-68.htm
#33
Radmila Čučak
0
Apr 07, 2016
Haap yack...zdaj sem pogledala te knjige ..."The Lost Books of the Bible and The Forgotten Books of Eden".......ojojoj uhhhhhh ..................spet bo velik dela......pa glih sem hotla it štrikat :) :) :)
#32
Pokaži več komentarjev
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2016-04-03 08:30:57 (Apr 03, 2016)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE 2.
PREDAJA DOSJEJA MARJAN ČAD - OSAMOSVOJITELJI IN NJIHOVE LAŽI
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE
MATERA NARODA / IDEAL ŽENSKE
Volitve in dobro nedeljsko jutro!
SPREMEMBA VOLILNEGA SISTEMA BO ZOPET SAMO NAVIDEZNA
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj