Članek
SPREMEMBA NEUSTAVNEGA VOLILNEGA SISTEMA
Objavljeno Mar 22, 2016

Posledice podivjane trgovine z vsem, Trguje se z volilnimi glasovi (medijsko), s tujim blagom, sedaj se začenja trgovanje z javnimi dobrinami, v kratkem se bo sprostilo trgovanje s sužnji.

ZA PLAKATE JE DENAR ZA REVNE GA NI.


Leto in pol... kasneje. Priložnost še vedno imamo, Ustava RS se še ni spremenila, sedaj jo bodo spreminjali zaradi vode. Čudno, ne zaradi RAZLASTNINJENJA DRŽAVLJANOV, voda je namreč samo ena ključnih delov JAVNEGA DOBRA kamor spada še zrak, svetloba, skupno premoženje javnih zavodov (zdravstvo, šolstvo)….

BOMO UPORABILI PRILOŽNOST razkritja hude VOLILNE prevare in ZAHTEVALI SPREMEMBO – uskladitev VOLILNEGA SISTEMA z ustavnimi razlagami.
Močni smo v sooblikovanju JAVNIH DEBAT.
Če smo tiho nismo vredni sprememb.
Svoje zahteve lahko podkrepimo z mnenjem Ustavnega sodišča, Predsednika republike, nekaterih ustavnih pravnikov. Zmaga - sprememba VOLILNEGA SISTEMA v državljanu prijaznega je ob teh okoliščinah MOŽNA.
Mi pa bomo še vedno TIHO?

Na spodnji povezavi dobite tudi izjavo
2. del (KLIK) 2. del Nataše Kovač, generalne sekretarke predsednika države Boruta Pahorja, ki je povedala da je na posvetovanju s predsedniki parlamentarnih strank Borut Pahor predlagal, da bi skušale parlamentarne stranke ugotoviti stopnjo konsenza o morebitnih spremembah volilne zakonodaje… in da "gre za spremembe, ki temeljijo na dejstvu, da je treba uresničiti 80. člen Ustave Republike Slovenije, ki govori o tem, da morajo imeti volivci odločilen vpliv na dodelitev mandatov kandidatom in da smo ugotovili, da te ustavne določbe še nismo uresničili

Sam sem predlagal, da se Volilne ENOTE UKINEJO in da tako brez kakršnih koli posegov v Ustavo... sistem uskladimo z zgornjo zahtevo 80 člena Ustave ter s tem naredimo sistemsko možnost ZAMENJAVE KADROV, ki odločajo o usodi DRŽAVLJANOV/DRŽAVE. Vsak okraj (88) bi imenoval po 1. poslanca).
Tega sistema nobena politična stranka ne bi mogla več KONTROLIRATI...
/blog/meteor/cenzura-razprava-o-volilnih
-sistemih-v-dz-rs-13-1-2015/96968
 



Podobna debata že 2014... Bomo tudi to spregledali in se delali NEUMNE?

https://youtu.be/qK06yNt0UMs




POSNETEK 1. dela javne razprave o slovenskem volilnem sistemu
Miro Cerar, predsednik vlade: “Volilni sistem je temelj vsake demokracije, ki ima velik politični, pravni in simbolni pomen... Tudi sam se bom zavzel, da se v političnem okviru tako koalicije kot širše odzovemo vsi, ki smo za to poklicani na te vaše ugotovitve, da vidimo ali je kje mogoče naš sistem izboljšati."



p.s.: Prisotnost poslancev DZRS - med 6 in 9 oz. do 10% vseh poslancev.
Tudi PRAZNA razpravna dvorana DZ, neprisotnost poslancev (s tem, da večina prisotnih poslancev svojega mnenja ni izrazila) in ignorantski odnos RTVS do tega dogodka ima velik simbolni… pomen. država je politično, medijsko… ugrabljena in vse bolj tudi gospodarsko.

Sledi sijajen nagovor Zorana Božiča (med 22. - 29 minuto posnetka), sicer tudi svetnika DS RS. Z argumenti je dokazal, da imajo v RS OBLAST POLITIČNE STRANKE kar je sicer povsem v nasprotju z Ustavo, a to nikogar ne moti. Med 46. in 54. minuto najdete poučen, iskriv govor Mirana Mihelčiča.

2. del

3. del
Zelo dober nagovor Andreja Donka (začetek posnetka) in izjemen Franca Mihiča (od 44. minute naprej do 49.). Toplo priporočam da si ogledate nagovor Ingo Paša (od 58 minute naprej).

4. del in zaključek razprave nagovor Vladislava Stresa je med 5,5 - 19 minuto posnetka)

Ustava RS ne dovoljuje, da smejo stranke dirigirati izvoljivost tako da izdelujejo hierarhične volilne sezname. Obratno za Ustavo so politične stranke povsem nepomembne in jih zato Ustava vsebinsko niti ne omenja. Današnji Zakon o volitvah udejanja neustaven volilni sistem.

Nekaj posameznikov - STRANKOKRATOV - od Mira Cerarja... do Janeza Janše... noče spustiti PLENA iz rok - ODLOČANJA O DRŽAVI Sloveniji in njeni usodi.

KAKO SO V BUTALAH SPREMINJALI USTAVO? (objavljeno 02.03.2014)
Z onemogočanjem sodelovanja javnosti na seji, posvečeni spremembi Ustave RS, so v DZ RS kršili 44. člen Ustave RS (sodelovanje pri upravljanju javnih zadev): »Vsak državljan ima pravico, da v skladu z zakonom neposredno ali po izvoljenih predstavnikih sodeluje pri upravljanju javnih zadev.«

Naš volilni sistem je zanalašč zapleten do te mere da lahko lopovska združba sama sebi deli politične in preko tega tudi vse druge: položaje, koristi in privilegije.

Delan je bil z namenom NAVIDEZNEGA SESTOPA z oblasti v 90. letih in to s pomočjo medijskega partijskega monopola. V današnjih časih krize se vse bolj kaže okostje tega nemogočega pajdaškega sistema, ki se vse bolj odkrito norčuje iz velike večine vseh državljanov Slovenije.

Ne deluje - to vemo! V 20. letih in več političnega življenja v RS smo ugotovili, da je še slabši kot je bil za časa avtokratskega Titoizma (v katerem smo, v povprečju, sicer živeli bolje, kot sedaj).

Preko neustavnega Zakona o volitvah v DZRS, preko financiranja političnih strank in preko upravljanih medijev je partitokratska svojat povsem zasedla politični prostor v RS že ob naši osamosvojitvi. Po 25 letih pa je državo pripeljala iz zgledno uspešne v zaostajajočo, revno, vse bolj problematično vodeno v kateri so kršene številne najosnovnejše človekove pravice. Morda trenutno sicer dihamo malce lažje, kot v zatišju pred viharjem. Strankokracija je ključni in za Slovenijo fatalen problem. Če se z njo ne obračuna smo propadli.
_____________________________
RTVS SEVEDA NI V NIČEMER ODGOVORILA NA SPODNJE PISMO.
Tako posluje ta javni zavod po nasvetu dejanskih odločevalcev, ki na ekranih niso vidni.
Odprto pismo spoštovani Ljerki Bizilj in vodstvu RTV SLO.

Skupina svobodnomislečih državljanov SLO, ki želi ozaveščati in pomagati poštenim strokovnjakom v vladi RS, tako v medijih kot na ministrstvih, pod skupnim imenovalcem POGOVORI VSTAJNIKOV (830 registriranih članov), JAVNO poziva vodstvo RTV Slovenije - radia in televizije, da se tej široko odprti skupini odpre vrata za sugestije DOBRIH PREDLOGOV tudi v NAŠE medije, kjer se ne bo gledalo, koliko imaš pod prstom......ampak kaj dobrega imaš za povedati! Za začetek eno uro tedensko na radiju in pol ure na TV! Koncept oddaj se lahko sporazumno določi, a SKRAJNI čas je, da se POŠTENJAKOM, ki ZASTONJ delajo na področjih, ki jih drugi plačani ne zmorejo, da ZASLUŽEN prostor in čas končno tudi v medijih!!! in to STALNO!!!!!!!!! Oddaje lahko imenujete tudi KRITIČEN GLAS LJUDSTVA ali GLAS MALEGA ČLOVEKA ni važno...a tega MALEGA ČLOVEKA!!!! Želimo VIDETI IN SLIŠATI!!!

Ker je glas ljudstva!
Glas zatiranih in poniževanih!

Hvala! Zlato Rudolf, zapisal in sopodpisnik Vladislav Stres, 8. jan. 2015

_____________________________

VOLITVE V RS PROTIUSTAVNE

SPREMINJANJE USTAVE RS 3.4.2013 (04.04.2013)

CENZURA - RAZPRAVA O VOLILNIH SISTEMIH V DZ RS 13.1.2015



K A Z A L O


_________________________________________________________
Prvi komentarji na FB skupini - Pogovori vstajnikov (1.200 članov):
NN:
Prav v tem je catch, da "tega sistema nobena politična stranka ne bi mogla več KONTROLIRATI". Zelo dvomim, da se bo parlament strinjal, da pljune v lastno (polno) skledo.

Vladislav Stres
Ravno v tem je bistvo. V to jih moramo PRISILITI, saj je volilni sistem neustaven. Težko bodo najdevali IZGOVORE za NE..
Če bomo vedeli kaj hočemo in to tudi ZAHTEVALI.
Politične stranke s spremembo izgubijo notranjo DIKTATORSKO ureditev.
Še vedno pa bodo obstajali vsi politiki in nekateri bodo uspešni - KER BODO PREPRIČALI DRŽAVLJANE, a jim ne bodo več mogli LAGATI V OBRAZ.

NN:
Treba je samo še najti sredstvo oz. način prisile, ker sistem je res treba nujno spremeniti, glede okrajev, pa še marsičesa drugega.

Vladislav Stres
Sredstvo je že javno MNENJE. Na tem POLITIKI "jahajo".
Prisila je LOČEVANJE ZRNJA od PLEV.
Politiki imajo imena in priimke. Ko je ZRNJE od PLEV ločeno se dodatne rešitve pokažejo same po sebi in bomo lažje ukrepali.