Članek
SLOVENIJA V GOSPODARSKI VOJNI
Objavljeno Apr 26, 2015

Sam sem na posvetu v DS RS 7.4.2015 odprl nov pogled na stanje naše države in gospodarstva. Slovenija je v gospodarski vojni, seveda kot žrtev in se je sploh ne zaveda.
Nastopil sem med zadnjimi.

Kasneje so se temu mnenju pridružili se govorci: Joško Čuk in nato dr. Peter Glavič. Joško Čuk je nekdanji, skoraj dosmrtni, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije.
Priporočam ogled tudi izjemne analitske, tudi za kriminaliste zanimive, predstavitve problematike PLENJENJA s strani dr. Petra Glaviča...


Nastop Vladislava Stresa na tem posnetku vidite med 2:40 in 2:52 minut

Peter Glavič, predstavnik Civilne iniciative »Razlaščeni mali delničarji NKBM« in predstavnik Sekcije NKBM pri VZMD, predstavil osupljivo analizo »Re-privatizacijo NKBM«; Predsednik Strokovnega sveta VZMD, dr. Ludvik Toplak, pa je predstavil »Tretjo pot privatizacije«. Neposredno po vrnitvi z obiska gospodarske delegacije v Združenih Arabskih Emiratih, se je zbranim pridružil Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ter spregovoril o sistemski zaščiti malih delničarjev in vlagateljev, problematiki privatizacije ter alternativah pri prodaji in upravljanju »državnih« podjetij.

Vsebinsko poglobljene in daljnosežne razprave so imeli še: Branislav Jokanović, Gvido Novak, Rastko Plohl, dr. Gojko Stanič, dr. Jelko Urbančič, mag. Jožko Čuk, Dragutin Varga.

Priznati moramo da smo v gospodarski vojni.
Če tega ne bomo priznali bomo namreč govoričili.
Če veš, da si v gospodarski vojni, reagiraš drugače.


Korporacije so zelo dobro organizirane. Civilna družba, ki nastopa proti gospodarskemu zasužnjevanju preko odvzemanja upravljanja oz. lastništva pa smo zelo slabo organizirani oziroma smo dezorganizirani.

 

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/04/08/u2700-267852_diapozitiv12_blogshow.jpg
SO NAŠI USPEŠNI PRORAČUNSKI FINANČNIKI POSTALI MILIONARJI?

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/04/08/u2700-267844_diapozitiv14_blogshow.jpg
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/04/08/u2700-267845_diapozitiv15-kopija_blogshow.jpg

Zadnje poteze civilne družbe proti razprodaji Združena levica nič več aktivno ne podpira. Pa so pred mesecem dni veliko govorili, da so proti. Tudi na javno razpravo v DS RS o tem jih 7.4.2015 jih ni bilo, pa je v isti stavbi kot sami SEDIJO na kavicah in ostalih sestankih. Toda kaj je pomembneje kot razprodaja in pospešeno odvzemanje upravljavskih pravic in s tem tudi posledično vseh drugih?


Zadnje poteze civilne družbe proti razprodaji Združena levica nič več aktivno ne podpira. Pa so pred mesecem dni veliko govorili, da so proti. Tudi na javno razpravo v DS RS o tem jih 7.4.2015 jih ni bilo, pa je v isti stavbi kot sami SEDIJO na kavicah in ostalih sestankih. Toda kaj je pomembneje kot razprodaja in pospešeno odvzemanje upravljavskih pravic in s tem tudi posledično vseh drugih?

Iz razprave DRUŽBENO - SKUPNO PREMOŽENJE (Državni svet Republike Slovenije, 7. april 2015).

Podobno te teme ne zanima večjih sindikatov, pravnikov, medijev, bivših, sedanjih politikov, predsednikov države, rektorjev, dekanov, celo državnih svetnikov je bilo na posvetu zelo malo. Dezorganizacija je izpeljana kvalitetno. Prevzemniki vzvodov odločanja skrivajo podatke. Janko Veber minister za obrambo RS je skušal zbrati nekaj podatkov glede infrastrukturno izjemno pomembnega podjetja Telekom Sedaj so ga napadli in je odstavljen. Pa bi moralo biti ravno obratno. Tako SOVA, kot OVS in ostale analitske službe vlade bi morali zbrati podatke kaj bo prinesla prodaja, o tem kaj naj se sploh prodaja.

V Gibanju za prenovo zahtevamo:
1. da Vlade RS od Obveščevalno-varnostne službe (OVS) in v sodelovanju s SOVO (Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo) zahteva analizo premoženja slovenskih državljanov v davčnih oazah oziroma davčno neprijavljenega premoženja, ki ima izvor v RS.
2. DA OVS v sodelovanju s SOVO naredi ustrezno raziskavo o tem kdo so posamezniki in omrežja, ki onemogočajo povrnitev premoženja, kateri državljani RS ali nekdanji državljani ne morejo dokazati izvora, pa je pridobljen v Sloveniji.
3. Da OVS v sodelovanju s SOVO naredi raziskavo pregled poslovanja bank v državni lasti in najde odgovore ponikanja milijard davkoplačevalskega denarja.
4. Da OVS v sodelovanju s SOVO naredi analizo uničevanja sodnih, varnostnih in drugih državnih ARHIVOV in ajde odgovorne in izvajalce le tega.
5. Da OVS v sodelovanju s SOVO zaključke posreduje javnosti, sume kaznivih dejanj tožilstvu...

Gospodarska vojna zahteva onemogočanje dostopa do informacij, nastavlja ključne odločevalske kadre za izvedbo svojih ciljev pokoritve, onemogočanja in razprodaje države talke.

ODLOČAJO O PREMOŽENJU DRUGIH - EKONOMSKO SOCIALNI SVET RS

Državljani Slovenije tako nimamo niti pravice do informacij. Npr. na naši RTVS predvajajo cca 5 ur športnih oddaj na dan, tovrstna tematika kot so posveti civilne družbe in poglobljene razprave na opisano ne zanimajo. Pa smo državljani lastniki RTV Slovenija preko plačevanja RTVS prispevka.

Zaveznikov zaradi strahovlade kapitala, omrežij na videz ni veliko. Toda tudi tu se najdejo. Npr.: Matej Accetto, docent za evropsko pravo Pravne fakultete je npr. razkril del izjemno pokvarjenih ozadij Milan Martina Cvikla. Morda je ta M Cvikel ključni kader pri tej gospodarski vojni.
Na podlagi tudi te prevare – PLAGIATA -je bil izbran za člana Evropskega računskega sodišča. Življenjepis Cvikla ob kandidaturi za evropsko računsko sodišče je na voljo tukaj: CURRICULUM VITAE OF Milan Martin Cvikl, Nominee for membership of the European Court of Auditors, Republic of Slovenia


Milan Martin Cvikl : „To, kar smo imeli do zdaj, je bila transformacija družbene lastnine v to, kar je zdaj - državna lastnina in zasebna lastnina…“Odbor za finance in monetarno politiko 15.04.1998 Vir

DELO: Milan "Plagiator" Cvikl ali kako napisati in prodati veliko strani z malo dela, Dr. Matej Acceto

IUS INFO: O pravnem pisanju, recenzijah in kritičnosti, Dr. Matej Acceto

KVARKADABRA: Dodatek h kolumni , Dr. Matej Acceto


Prepričan sem, da si državljani v veliki večini želimo suverenosti. Osamosvojili smo se tako rekoč s plebiscitom. Vsi ti, ki so bili do sedaj na ključnih položajih državnih financ so sedaj milijonarji. Preverimo kako to da nekateri tako hitro napredujejo, da nimajo dneva brezposelnosti ob dejansko 15% brezposelnosti v RS (upoštevaje latentno in izseljevanje z naslova nezaposlenosti).

Torej poiščimo kadre prenove, samo tako bomo namreč lahko pri uporu proti gospodarsko informacijskem kulturnem okupatorjem uspešni.


Vladislav Stres


  
 
K A Z A L O