Kategorija: Vanja.Gleščič

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

100 Ultra Trail Vipavska dolina
Magredi mountain trail 2014
GM4O 2015
Misurina Sky Marathon, 42km, 2800 D+, 21.9.2014
Tek z vozičkom
Ultra pušeljc trail 2015
Prigode s hribov
NIti tek, niti plezanje. Tokrat samo
Jutranja pravljica na Krnu
Mladostnih 40
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Mladostnih 40

Najini teki
03.02.2016 20:05 (Feb 03, 2016)

V decembru sem postajala vse bolj osupla nad dejstvom, da si bom konec januarja nadela četrti križ, ko pa še tretjega nisem v celoti sprejela. Prav tako me je zaskrbelo, da se spodobi tako življenjsko prelomnico bučneje obeležiti, sama pa nikoli nisem rada slavila svojih rojstnih dni. Nato me prešine ideja, da si želim ta dan preteči en lep maraton, saj že od lanskega junija, ko sem se namatrala na GM4O, trpim pomanjkanje.  Sledilo je brskanje po Internetu, pa sta se našla le nek vaški maraton blizu Rima ter eden na Kanarskih otokih. Slednjega mi je ubranil materinski čut, prvega misel na cijazenje čez pol Italije. Po debati s prijatelji na FB pa me je prešinila imenitna zamisel, organiziram si ga sama. Mitja je bil seveda navdušen, mi takoj ponudil podporo, brez težav sva si zamislila 40 kilometrov po naši okolici, jih premerila, Mitja ga je tudi pretekel v enem kosu in naredil detajlni GPS zapis. Ustvarila sem dogodek na FB in nanj povabila svoje tekaške prijatelje. Ti so se nemudoma

Jutranja pravljica na Krnu

Najini teki
03.01.2016 20:56 (Jan 03, 2016)

Na predvečer Silvestrovega spraviva otročke spat pri noni in jo mahneva pod Krn. Ob devetih zvečer se že čudiva lepemu novemu parkirišču na planini Kuhinja, kjer kaniva prenočiti v našemu kombiju Joškotu. Sploh nisva edina, tudi nemška trojica se spravlja spat v Joškotovemu bratrancu. Še pivce v spokojnem večeru in zlezeva v spalki.

Budilka zvoni ob običajni delovni uri, ob petih. Malo okorna sva, prav hude vročine ni, ampak ko zadiši po kavi, sva v hipu naravnana za akcijo. Tokrat sva se odločila za planinsko varianto, ruzak in gojzarji, prav silno se ne ženeva, ampak mirno zagrizeva v klanec. Čelki osvetljujeta znano stezico, pomaga jima botra luna. Kmalu tlačiva bundi v nahrbtnik, vendarle ni tako mrzlo. Prav kmalu se tudi na vzhodu sluti porajajoč dan.

Tam pod Kožlakom malo popiha, ampak višje je spet mirno. Vse je tiho, samo midva in stezica. Na vsakem od dvaindvajsetih desnih ovinkov po krnski plošči se nama bolj smeji, takrat se namreč pot usmeri proti jugovzhodu, proti najlep

O teku, novem domu in sploh vsem

Najini teki
04.10.2015 19:17 (Oct 04, 2015)

Včeraj zjutraj, ravno so se jesenske meglice poslavljale po gozdnih vogalih, sva se z možem po dolgem času sama podala na tek. Od naše domačije po lepem makadamu, po gozdu in mimo sosedov, proti najinemu večnemu cilju, Strojni.

Pomenkujeva se, veliko si imava povedati, ogromno se nam dogaja. Poldrugi mesec je minil odkar smo spakirali preveč krame in se preselili na idilično Oskrdovo kmetijo. Dober mesec je, odkar sva oba začela hoditi v novi službi, fantka v novi vrtec. Ni bilo lahko, veliko sprememb, skrbi, nervoze.

Kar upeha me, ker toliko govorim, na srečo pa se že počutim bolje kot v zadnjih mesecih, bolj sem spočita. Odkar smo se preselili, spimo. Spimo! V zadnjih štirih letih in pol sva oba z Mitjem vsako, prav vsako noč lovila minute spanja, mešalo se nama je od premalo spanja. Sedaj pa fanta čudežno spita. Nor občutek!

Z ravnine zagrizeva v klanec proti Trotovemu križu, dohitiva skupino avstrijskih planincev, delam se spočito, za ovinkom pa lovim sapo, smejiva se.

Pri kri

Lavaredo ultra trail, 2010

Najini teki
04.08.2015 09:38 (Aug 04, 2015)

Lavaredo ultra trail je za nami in, čeprav nisem tekla, sem še vedno polna vtisov.

V petek sva z Mitjem prišla v Auronzo di Cadore že okrog 15. ure, ko so ravno odprli prireditveni prostor in začeli s prevzemom štartnih številk. Prireditveni prostor je bil v dvorani, sicer namenjeni drsanju, sedaj prijazno spremenjeni v tekaški prostor, ki je na enem mestu nudil štart/cilj teka, restavracijo, oder z obvezno kuliso Treh Cin ob sončnem zahodu, nekaj ponudnikov opreme, štant z vinom in še vsem, kar sodi na takšno prireditev. Organizatorji so takoj naredili odličen vtis s svojo prijaznostjo, zelo pozitivno pa so naju presenetili s plačilom štartnine. Februarja sva namreč ob prijavi izvedla tudi plačilo preko spleta (takrat sem bila tudi jaz med prijavljenimi), ampak se je nakazilo sfižilo, banka pa nama je vrnila le 80 od plačanih 100 evrov (štartnina za enega je znašala zgolj 50 evrov!). Že takrat so organizatorji poslali prijazno opravičilo, čeprav niso imeli z zapletom ničesar, ter pred

Prigode s hribov

Najini teki
04.08.2015 09:07 (Aug 04, 2015)

Nekaj najinih zapisov, ki so bili objavljeni na spletni strani AO Nova Gorica

Pohajanje po Julijcih, 2007

Sumljiva napoved za soboto nas je odvrnila od visokoletečih alpinističnih podvigov, vseeno pa se hribom nismo odrekli in smo jo že v petek mahnili v Lepeno. V sobotno jutro smo zamežikali že zelo rano, ob 6. uri in 15 minut pa zapustili Musolinija v Zadnjici in se podali proti Kriškim podom. Ko smo se mulatjere že dodobra naveličali, smo končno primahali do koče in jo mahnili naprej proti sedlu Sovatne in do Bovškega Gamsovca. Tam smo si vzeli čas za obilno malico in se razgledovali po okoliških očakih. Do Luknje smo se spustili mimo precej številne družine kozorogov, ki so se lenobno pretegovali v dopoldanskem soncu, okoli njih pa so švigali navihani svizci. Čez Plemenice smo občudovali slavno Steno, še posebej veličastno Sfingo. Tako smo se povzpeli na slavni Triglav, kjer smo bili proti vsem pričakovanjem na vrhu popolnoma sami. Po skromnem kosilcu, fotografiranju in telovadenju

Dvakrat GM4O

Najini teki
04.08.2015 08:14 (Aug 04, 2015)

Zapis iz julija 2009:

Končno sem postala članica kluba prijateljev GM4O!  K temu me je najbrž spodbudila tudi letošnja odpoved maratona, pa želja po konkretnejšemu treningu, preizkusu fizičnega delovanja, ko navadno spim,... No, gremo po vrsti.

Že sredi tedna sem poklicala Jožkota, ki je s svojim navdušenjem, vzpodbudo in praktičnimi nasveti odbil vse dvome in sva se odločila, da greva. Jožko, hvala!

Z Mitjem sva se že v petek zapeljala na Petrovo brdo in nekaj po deveti zvečer v avtu legla k počitku. Že kar malo smešno je bilo, ko je ob 23:30 zvonila budilka in sva se brez težav oblekla v tekaška oblačila, nadela nahrbtnik in točno opolnoči štartala. V začetku je bila zelo gosta megla, ampak sva verjela napovedim, ki so obetale jasno noč. Res sva se kmalu dvignila nad meglo, vstala je tudi luna in začela se je pravljična noč. Do sedla pod Črno prstjo je šlo lepo, razen mojega padca, ko sem se kar lepo zavalila po tleh in potolkla obe koleni (sem velik talent za spotikanje). K sreči ni

PRIGODE OB GROSSGLOCKNER ULTRA TRAILU

Najini teki
28.07.2015 10:25 (Jul 28, 2015)

Naš leteči cirkus se je v Kaprunu pojavil sredi sončnega četrtka, dan pred štartom. Kar v kamp, postavimo hiško, peš v center po štartno številko, na Salzburgerplatz, kjer bo štart, pojemo sladoled, spijemo pivo. Lep kraj, čudimo se mimoidočim, niso podobni tipičnim prebivalcem ali turistom v alpskih vaseh. Nazaj v kamp, ob plohi si privoščimo dobro večerjo. V petek imamo čas in se odpravimo v sosednjo dolino, dobre pol ure vožnje stran, nato pa z žičnico na 2.300 metrov nad morjem do lepega Belega jezera (Weisssee), malo pohajkujemo, lepi kraji. Z Mitjem tuhtava, ali ne gre ravno tod nekje tek (kasneje ugotoviva, da je to res)? Še štrudelj na Rudolfshutte, pa nazaj v dolino, kjer nas na velikem parkirišču čaka zvesti kombi Joško.


				Weisssee

Ko pridemo v kamp, se odpravim na tek, srečam 3 mladeniče, ki označujejo zadnje kilometre traila, sledim oznakam, naredim luštnih 8km. V kampu pa so že ostali soborci – Kristi, Barbi in Miha. Uživam v opazovanju bolj ali manj mirnih priprav na tek, po eni s

Oglasi

bi radi imeli rjuhe v takih barvah, ki se ujemajo s prevlekami za odeje in vzglavnike? kupite jih lahko pri https://minu.si/collections/rjuhe. še lažje pa je, če pri njih naročite kar celotno posteljnino. preverite njihovo ponudbo.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima, kje lahko prespite v okolici bohinjskega jezera, je najbolje, da preberete ta članek: camping bohinj - https://www.altitude-activities.com/all-you-need-to-know-about-camping-bohinj.  

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

iphone, running ios 13. earpods with lightning connector. lightning to usb cable. 5w usb power adapter. documentation.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(825) 994-3253    

Kategorija: IP telefoni

Cena: 1000 €

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj