IZJAVA ob ODLOČITVI  USTAVNEGA SODIŠČA o LJUBLJANSKIH VOLITVAH

(razveljavitev odločitve Upravnega sodišča)

 

Današnja odločitev Ustavnega sodišča, ki  razveljavlja  odločbo Upravnega sodišča in volilni spor v Ljubljanivrača  nazaj na UPRAVNO SODIŠČE v ponovno odločanje,  je majhen korak zame, a hkrati velik korak za ne-pravno poškodovano  Slovenijo. Za navadnega državljana Slovenije pa je to kot pristanek človeka na Luni pred 70 leti. Sodišče je odločbo sprejelo s 5:4 s 3 ločenimi mnenji. Čestitam sodnikom in tistim, ki so si upali uporabiti UM za RAZUM. Njim vzklikam Epur si muove – in vendar se vrti, celo v SLO !

Sicer pa bo šla zadeva do konca – do Sveta Evrope.  Temu od 1.julija predseduje Finska, ki si je za svojo agendo PREDSEDOVANJA zastavila VLADAVINO PRAVA. Kot naročeno ! Pričakujem korake od besed k dejanjem, da v NEPRAVNI DRŽAVI SLOVENIJI NIČ VEČ NE BO, TAKO KOT JE BILO. In ne bomo več samo žalovali za svojimi sanjami. 

Hkrati je moja peticija z naslovom 7 člen proti Sloveniji že sprejeta v odboru za PETICIJE  EU PARLAMENTA kot dopustna in jo je odbor že posredoval Evropski komisiji. Peticija bo kmalu obravnavana. Naredil bom vse, da tudi v EU nehajo eno govoriti in drugo delati – podobno kot to v Ljubljani počne Zoran Janković, ki za povrh misli, da je nedotakljiv.

V demokraciji ne sme biti nedotakljivih, so lahko samo zamenljivi ! Sicer pa velja: Enaki ne bomo nikoli, smo pa lahko enakopravni – takoj, danes,jutri za zmeraj !  Ta odločba je dokaz za to, kot pravi Nelson Mandela, da je nemogoče, dokler tega ne storiš. To velja za vse, tudi za sodnike in za vse  !   

Spoštovani ustavne sodnice in sodniki !  Hvala vam za Vaš trud in sprejeto ODLOČITEV, ne glede na to kako ste glasovali. SLO je tako zapacana in zaribana demokracija, da edinole Ustavno sodišče lahko kaj premakne in spremeni na bolje. Želim vam lep dopust   in se vam opravičujem  za nadlegovanje in delo, ki vam ga povzročam. Postavljamo temelje za bodoče bolj poštene volitve, ki jih – resnici na ljubo, v SLO še nikoli ni bilo ! Do novih volitev pa imamo še kar nekaj akutnih stvari za URGENCO DEMOKRACIJE, tako da že vnaprej najavljam delovno jesen in se vam priporočam za potrpežljivost, razumevanje in sodelovanje. Še enkrat hvala za opravljeno delo !
Vili Kovačič, Državljan K.