V Ljubljani se dogaja absurd. Medtem ko mestna oblast sama priznava, da je CELICA svetovna znamenitost, ki dviga blagovno znamko Ljubljane in s tem cele Slovenije, obenem ta ista oblast izvaja brezumne ukrepe, ki vse to ogrožajo. Sedanjim upravljavcem Celice pod krinko prenove namreč MOL grozi z deložacijo – prisilno izpraznitvijo.

To brezumno in nehumano početje je kaplja čez rob, ko je treba to početje ustaviti in oblast prisiliti, da v dogovoru z dosedanjim upravljavcem doseže to kar je za mesto in Slovenijo najbolje. Očitno pa gre v tej zadevi zgolj za zasebni interes, ki je v stanju poteptati, uničiti in izničiti delo večih generacij. V imenu vseh umetnikov in ustvarjalcev in številnih ljudi, ki jim ni vseeno pozivamo ljudi, da stopijo v bran in obiskujete Celico.

Obiski bodo dali ljudem voljo, da zberejo pogum, da se temu razumno zoperstavimo. Ta vikend bo preizkus nas vseh, ali smo se pripravljeni boriti se za ideale in ubraniti vrednote pred pohlepom posameznikov, ki z močjo oblasti izganja iz Celice našo zgodovino, naš spomin in našo ustvarjalnost.

Spoštovani, vaš obisk bo obliž na rano, ki nam jo hočejo prizadejati. Bodite prosim ob pravem času, na pravem mestu. Ko nas boste obiskali, bomo k temu pismu dodali še pripis: bili ste pravi človek na pravem mestu ob pravem času. Za razum je treba zbrati pogum, dokažimo skupaj, da to zmoremo in da nam ni vseeno za skupne vrednote in javne dobrine.

Vili Kovačič, DavkoPlacevalciSeNeDamo