MARATONCI TEČEMO ZADNJI KROG

Tiskovna konferenca v torek ob 10:30

 

Zbiranje podpisov kljub doseženemu številu 40.000 še ni končano. Potrebujemo močno varnostno rezervo, kajti oblast ,ki je napovedala da »Do tega referenduma ne sme priti« je goljufiva in izrazito antidemokratična. Da je koruptivna  je že dokazala. Cerar je to dokazal z obljubami fiktivnega dvojnega drugega tira Borisu Popoviču. Ta je zato obrnil hrbet referendumu v zameno za: 1. dodatne očinske nadzornike v luki Koper  2. zamenjavo direktorja luke Koper in 3. za konec lastnih policijskih preiskav. Zdaj udobno jadra z vetrom oblasti. Kljub temu nobene številke ni preklical, ker se jih tudi ne da, kajti zakon ki ga napadamo z referendumom uzakonja dolgoročno korupcijo 3, 5 milijarde za razdobje 45 let.   

Obenem s tem pa za več kot 14 let podaljšuje izgradnjo dvotirne proge Koper Divača. To je nedopustno ! Pozivamo prebivalce Črnega kala, da ne sledijo Popoviču in se zavzamejo za drugačno traso dvojnega tira. Takšno, ki bo dosegljiva do leta 2022. Sicer bo luka Koper dolgoročno oškodovana, pokrajina Črnega kala in Kraškega roba pa degradirana.

In zdaj k bistvu: vladna trasa vsebuje slepo črevo želežniške povezave v loku, ki se povsem približa Trstu. Ta lok ima dolgo brado. Danes je slepo črevo, ki ga naj mi plačamo. O njem je kompetentno pisal Milan Gregorič – kar bi bilo  sicer primerno čtivo za politično kriminalko. Govori o levičarskem kapitalistu Ricardu Ilyju, kot glavnem protagonistu italijansega izsiljevanja,  te danes tako neumne in škodljive vladne trase. Ko so Italijani od teh pritiskov odstopili, pa se je našel Miro Cerar, ki to škodljivo in zastarelo traso oživlja od mrtvih. 

Poreklo velike in drage tržaške pentlje je tako razgaljeno. Prvi slovenski Butalec Miro Cerar pa jo kuje v zvezde. In mu nekateri celo prikimavajo. Ko bo referendumska kampanja za nami bo teh vernikov vse manj.  Poskrbeli bomo, da kampanja ne bo politično korektna, ampak  ostra in odkrita. Le tako bo lahko odslikava dejanskega stanja. Maratonci še nismo na cilju, do vključno četrtka je še čas za podpise. Ne omahujmo, naredimo še zadnji krog - zberimo še zadnje tisoče podpisov. Potrebujemo jih da pokažemo moč davkoplačevalcev, ki nočemo biti več molzne krave politike in  gradbenih baronov F-21 in drugih lobistov, ki se skrivajo za znanje, v resnici pa so samo veliki špekulanti.    

Spoštovani, nismo vsi Slovenci voli, niti nismo ovce, pa tudi ne butasti – kot pravi Kučan, lahko smo tudi pametni in preudarni, če smo dobro informirani. Petričev časopis Delo nas poneumlja in skrbi predvsem zato, da bi bili neinformirani in bi bili lahek plen fake novinarjev in tako imenovane  post faktične realnosti. Cerarjev dvojni drugi tir je takšna post faktična realnost za naivne ljudi. Saj je zgolj fiktivni tir.    

Naj zaključim! Spoštovane državljanke in državljani:   nocoj so dovoljene sanje, jutri je nov dan – naredimo ga takega, da bo v korist večine ljudi in da ne bomo več samo sanjali. Ampak da bomo trdno na tleh realnosti, ki smo si jo prigarali sami. Da izginejo prividi, da nas bodo reševali drugi. Narod si bo pisal sodbo sam : »ne frak  mu je ne bo in ne talar« je zapisal Cankar.

Ta referendum ni navaden referendum !   Je plebiscit o naši prihodnosti in je plebiscit o tem, kar je sanjal Ivan Cankar. Dovolimo, da začnemo njegove sanje uresničevati.  Ker bo maraton kmalu končan. izkoristimo te dni do četrtka še za to da damo zadnje moči za finiš in oddamo še poslednji podpis. Naslednji teden bomo proslavili zmago.