Spoštovane državljanke in državljani !
 
Prišel je čas ko ni več časa. Čas ko je treba premagati udobje in se odpraviti podpisovat zahtevo za referendum. Za referendum na katerem bomo zmagali !
 
Iskrena Vam hvala za organiziranje in pomoč ljudem pri tem. Ko zmagamo na referendumu bo to pomenilo konec podpisovanja na sedanji, sramotni in do državljanov ponižujoč in diskriminatoren način. Ta referendum je plebiscit proti kraji davkoplačevalskega denarja in razbijanje mita o tem, da se nič ne da narediti.
 
Leta 1990 smo s  plebiscitom omogočili nastanek  lastne države, zdaj gre za  to, da to državo osvobodimo pijavk in da  iz politike izločimo koristolovce – ter različne kaviar demokrate in kaviar levičarje, ki leporečijo o napredku zato, da se ne bi nič spremenilo. Izkoristimo ta košček demokratičnega pritiska, ki nam je po letu 2013 še ostal za to, da uveljavimo prepričanje, da je država zaradi ljudi in ne ljudje zaradi države. 
 
Državljanke in državljani, ponavljam za Ivanom Cankarjem v Hlapcih:    “NAROD SI  BO PISAL SODBO SAM, NE FRAK MU JE NE BO IN NE TALAR 
Uresničimo ta program, uresničimo to željo po boljši državi.
Vzemimo si čas in žrtvujmo napor, pojdimo na upravno enoto da dosežemo etapni cilj 50.000 podpisov in nato konec nomenklature in stricev, ki tako nasilno in z vsemi sredstvi  ter obenem tako ihtavo neumno forsirajo brezglavo zapravljanje davkoplačevaskega denarja. Vladni 2 tir je zlagani plenilski projekt.
 
Mi nismo proti drugemu tiru, smo za drugačen tir - za dvojni tir za pošteno ceno, tir ki bo zgrajen bistveno hitreje kot načrtuje vlada in ki bo   v ta košček Slovenije, slovenske Istre in Kraškega roba z drugačno traso povrnil mir in lepoto narave vsem ljudem, predvsem pa  njenim prebivalcem in turistom.
 
Drage državljanke in državljani, pojdite še zadnjič do upravne enote, storite to zaradi sebe in boljšega življenja nas, naših otrok in naših vnukov.
Hvala vam za podpis, hvala vam za vekomaj ! 
 
Vili Kovačič, državljan K.  
DavkoPlacevalciSeNeDamo