Pritožba odvetnikov Milka Noviča na višje sodišče v Ljubljani !
(komentar) 
 
Pritožba je zelo konkretna in argumentirana, delno jo objavljamo na PW  – z dovoljenjem odvetnikov g. Hribernika in g. Podobnika, seveda ! Upam, da bo pritožba učinkovala. Ampak nič se ne ve, saj pri nas ne odloča pravo ampak gostilna ! To sicer ni čudno, saj celo sodniki nimajo zahtevane pravne izobrazbe.! Razen ko gre za kurje tatove. Ko gre za višje interese – je dovolj, da se sodnikom  zmrači um in podre ravnotežje v glavi.  Očitno je pripor Milka Noviča tako pomemben, da ga STRICI – botri umora, ne smejo dovoliti odpraviti. O tem po mojem sploh ne odloča sodnica, ampak šef NPU – Darko Majhenič, ki je prejudiciral zadevo že na začetku tako, da je po 4 dneh , decembra 2014, zadevo preko TV, speljal v nepravne – agitpropovske vode.  Zanimivost v pritožbi pa je ta, da bivši rektor dr. Stane Pejovnik – glavni na K I, ni smel – po mojem  ni hotel, biti zaslišan !!!
 
Sicer pa: gorje vsakomur, ki ga zagrabi sodni mlin v IMENU LJUDSTVA – skratka slovenskega nacionalnega interesa. Temu je Kučan lani rekel SAMOREGULACIJA sodstva, ko je zadeva Patria bila na tem, da gre rakom žvižgat. Sicer pa se počasi tudi s kratkimi nogami daleč pride - pod pogojem, da bi človek živel 1000 let. Historia Magistra Vitae est ! Nekoč je človeka pogoltnila NOČ, zdaj te vzame AREST z ničvrednimi razlogi ! Napredek je sicer “velikanski”, vendar ne za tiste, ki imajo konkretno opraviti s sodnijo.  !
 
Zato je vprašanje treba postaviti tudi širše. Koliko je bilo po vojni – od leta 1945 v SLO pogrešanih oseb, za obdobje do 1991 posebej  in nato po njem, od 1991 do danes. Ta statistika se sicer vodi, se pa ne objavlja.   Potem bi se marsikdo ozavestil, da je življenje v zrelem postkomunizmu s formalno demokracijo, v kateri institucije ne delajo, zelo nevarno ! 
 
Lp Vili   državljan K.
s klikom na pripadajoče datoteke se vsam bodo odprli posamični listi pritožbe: