NAPAČEN ODSTOP  !!!

Odstopiti bi morala Goran KLEMENČIČ in Gorazd FIŠER, ne Dušan Mramor ! Njuno delo ima posledice na živih ljudeh !!!

To je tudi zgodba o črni luknji in arogantnosti slovenskega sodstva !!! In gluhem predsedniku države !


				vir slike: reporter.si

vir slike: reporter.si

            

OGORČENJE V SODNI DVORANI in POZIV PREDSEDNIKU DRŽAVE

Arogantnost, nadutost, nečloveškost in požvižganje slovenskih sodnikov na argumente so včeraj dosegli vrhunec na Okrožnem sodišču v Ljubljani v sodni dvorani  št. 118. Sodnica Špela Koleta je obravnavo zoper Milka Noviča prestavila  na 28. september 2016.  Pred tem pa je (in to je bistveno)  zavrnila zahtevo obrambe po izpustitvi dr. Milka Noviča iz pripora, češ da se bo o tem odločalo v nadaljevanju postopka. Kakšen bo sklep in da se bo s tem odlašalo, pa lahko povemo že vnaprej.

Ob tej novici je v sodni dvorani upravičeno završalo. Ljudje smo bili, in bomo vedno bolj ogorčeni, nad tem kar se dogaja. Sodnica noče odločati o neupravičenosti pripora. Ponovitveni razlog pa sodnica in pritožbeni senat kot pokvarjen gramofon v neskončnost in do onemoglosti vrtijo naprej, kljub temu, da sta ga oba  - tako odvetnik Hribernik kot Matevž Krivic, v vloženi ustavni pritožbi, razgalila do obisti. Matevž Krivic pa ga je razbil na prafaktorje in ga nepovratno sesul v prah.  

Ampak nič ne pomaga – pri nas se sodniki lahko postavijo nad pravo in pravico  in »nikome ništa«.  Še več, o pravici – torej o izpustitvi iz pripora,sodnica sploh noče odločati. Sodnica Špela Koleta je s tem dokončno razkrila, da v tem procesu ne odloča ona, ampak nekdo tretji. Skratka, da je orodje drugih. Očitno gre tudi tukaj ponovno za tako imenovani  višji, da ne rečem, »nacionalni interes«, ki je očitno prisoten povsod, ne samo v ekonomiji.  

Zato se dr. Milko Novič ne sme braniti s prostosti. Postal bi zanimiv za medije in do zadnjih detajlov, bi lahko javno, prek medijev razgalil nekompetentnost forenzičnega laboratorija slovenskega nacionalnega preiskovalnega urada (NPU).  To je sicer enkrat na sodni obravnavi, odlično, da ne rečem vrhunsko  in prepričljivo, že storil. Javno in ponovno bi se pokazala nekompetentnost,  in instrumentaliziranost NPU. Potemkinove vasi slovenskega sodstva, ki je postalo le kulisa za obračunavanje s posamezniki, končne in veljavne »pravne«  odločitve pa se očitno sprejemajo drugje. Proces proti dr.Milku Noviču ne bo prvi,  je pa »najmarkantnejši« primer   sojenja v IMENU LJUDSTVA – proti ljudstvu, proti pravu in proti zdravi pameti.

Pozivamo Ustavno sodišče, da o izpustitvi dr. Milka Noviča iz pripora ODLOČI TAKOJ. 18 mesecev pripora pa naj sankcionira z odškodninsko odgovornostjo sodnice in sodnikov v sodnih senatih, ki so tokrat že sedmič, kot je pokazal Krivic,   povsem ignorantsko odklonili izpustitev,  v tem primeru absolutno SLABOUMNE in neutemeljene »ponovitvene nevarnosti«.  

Zato so bil včerajšnji glasni protesti, žvižgi in vpitje občinstva proti arogantni sodnici - po njeni prestavitvi obravnave na 28.september, več kot upravičeni. S tem je postalo očitno, da o pravici in resnici na slovenskih sodiščih v letu 2016 ne odloča pravo in sodniki ampak nekdo tretji - avtorji in zaščitniki »nacionalnega interesa«. Zato občinstvo ni smelo biti, ni moglo biti  in ne bo več tiho.

Ob tem pa pomenljivo – kljub večkratnim pozivom molči »VARUHINJA ČLOVEKOVIH PRAVIC«  Vlasta Nussdorfer in »PREDSEDNIK VSEH Slovencev« – BORUT PAHOR. Zato ju pozivam – ne njiju kot predstavnika najvplivnejših institucij, ampak kot osebi s človeško pametjo in človeško vestjo ter minimalnim  kančkom solidarnosti do šibkejših, ki morajo v zaporu čakati na milost in nemilost slovenskega  arogantnega sodstva:  gospa in gospod, ZGANITA SE DOKLER JE ŠE ČAS. Če ne bosta ukrepala zdaj, bosta (in sta že) soodgovorna za posledice.  

Če lahko predsednik države izdaja pomilostitve  že obsojenim, naj se zavzame za odpravo »kazni« pripora še ne obsojenemu dr. Milku Noviču. Predlagam obema, naj oba skupaj nemudoma obiščeta dr. Milka Noviča v priporu in naredita vse za njegovo izpustitev.

Predsednika, ki ga skrbjo zgolj  brexit in profana dnevna opravila, ne skrbijo pa ga ljudje in njihove usode, ne potrebujemo ! Naj se Borut Pahor, ki se je tako pohvalno izražal o Nelsonu Mandeli, spomni njegovega izreka, ki glasi približno takole:   »Nemogoče je (nemogoče) – dokler tega ne storiš !« Naj nekaj stori on kot človek, če že kot predsednik gleda stran ! 

 

Ljubljana 7. julij 2016    Vili Kovačič,     državljan  K.