Tresoči se glas Milana Kučana -  ali  za vsako RIT raste palica !
Prihaja čas, ko bo treba polagati račune. Komu izstaviti račun , če ne Milanu K. Plavemu !
 
Včerajšnji ODMEVI  z Igorjem Bergantom so bili eni izmed boljših, le malo predolgo je trajalo preden se je pojavil čarovnik iz OZA - Milan K. Plavi !  Vseeno pohvala Igorju Bergantu. Verjetno je Slavku Bobovniku počilo levo koleno. Čimprejšnje okrevanje mu želim.  
 
Na koncu tresočega se intervjuja Milana K. Plavega  je Igor Bergant postavil ključno vprašanje - zakaj se Milan K. Plavi  trdovratno izogiba,  javno (prek TV, v živo) soočenju z Janezom Janšo. Odgovor je bil tipičen. “To niso moje metode političnega dela”. Res je, to niso njegove metode političnega dela – njegove metode nikoli niso bile  javnost, njegove metode so intrige in delovanje skozi njemu podložno sodstvo ter  medijsko  diskreditacijsko mašinerijo. Ampak tudi to mu, hvala bogu ne uspeva  več - v celoti. Janša je včeraj na NOVA24TV rekel, da ga vabi na soočenje že 25 let. Ubogi Milan  - kako počasi zbira korajžo ! In za povrh: njegova naivnost - Politik s 50 letnim , takat 30 letnim, stažem pa taka naivčina ! 
 
Ponavljam vprašanja, ki sem jih pripravil za Bobovnika ! Za kdaj drugič, ko bo Milan K. Plavi ponovno v studiu. Z Bobovnikom ali brez njega. Sicer pa je Plavi povabljen na NOVO24TV. Tam ga čaka prazen stol. Ker bo Janša vsekakor prišel, bi bilo treba postaviti maketo – silhueto preplašenega lažnivega kljukca – slovenskega in svetovnega prvaka v sprenevedanju, namesto dvoboja pa imeti paralelni intervju z maketo in z JJ.  
 
Gospod Igor Bergant – nadaljujte v to smer ! Ko bo Plavi ponovno rekel, da ne ve o čem bi bilo soočenje, mu citirajte tale spisek vprašanj, ki pa še ni dokončen ! Narod naš dokaze hrani !   
 
1. Zakaj je kot politični šef tajne policije – UDBE,  dal uničiti arhive.  Rezultat uničenja je podoben kot pri razorožitvi teritorialne obrambe – 80 o 90 % izplen.
2. Zakaj, kot predsednik države, ni ustavil volilne kampanje po umoru Ivana Krambergerja leta 1992, kar mu je,  kot  političnemu varuhu ustavnosti, celo naložilo Ustavno sodišče.  Na tistih volitvah je bilo potem 10 % neveljavnih glasov !
 
3. Kaj je Milan K. počel kot tajni sodelavec KOS s kodnim imenom Plavi. Posebno še v času agresije na Slovenijo in v času osamosvajanja. KOLABORACIJA  je menda zavržna stvar tudi po njegovih normativih. 
4. Kako si  je Plavi, v vlogi tajnega sodelavca KOS, sploh upal kandidirati na volitvah za predsednika države in zakaj so ga pri tem novinarji tolerirali.  
 
5. Zakaj je v svojem govoru 9 maja 2015, celo ob omembi priključitve Primorske, povsem zamolčal TIGR
6. Kaj je v vlogi eksperta za DDV (kot je sam opravičeval svoj obisk na vladi 1 maja 2014) v resnici 4 ure počel na Vladi RS oziroma AB.
 
7. Kaj je konkretno mislil z izjavo 2012, ko je meni osebno,  ob napovedi referenduma o poroštvu za TEŠ6, ko sem mu rekel, da bo narod prav odločil, če bo dobro informiran, rekel:  “pusti narod, narod je butast” !
 
Vseh Zakaj, Kaj in Kako je za Milana Kučana, veliko. Da se Milan K. Plavi vsem takim in podobnim vprašanjem tako poceni izmuzne, so krivi novinarji, med njimi očitno prednjači Slavko Bobovnik in Ljerka Bizilj z njeno izjavo o POSEBNEM odnosu do OPOZICIJE ter njeno nepozabno zahtevo na TVSLO3  o doživljenjskem zaporu za JJ. Nekdo, ki je na čelu JAVNE RTV bi  v normalni državi, zaradi takega stališča do opozicije, moral  nemudoma odstopiti !
 
Ena lastovka še ne prinaša pomladi, je pa znamenje, da naravni zakoni še veljajo !  Za vsako RIT raste palica, Milan K. Plavi  ni BOG in ne more biti izjema !
 

LP  Vili Kovačič,   državljan K.