SOJENJE ZA UMOR DR. JANKA JAMNIKA  SE ZAPLETA  - V PROCESU proti dr. Milku Noviču bodo MNENJE PODALI TUDI NOVI - neodvisni IZVEDENCI!

Sojenje JE odprto za javnost in je predvidoma vsako sredo. Zadevo vodi kazenska sodnica Špela Koleta. Naslednja obravnava bo v sredo 27.01.2016 ob 9h in 03.02.2016 ob 9h. Pričala bosta neodvisna izvedenca ing. Vojin Maštruko iz Zagreba in dr. Miro Čeh iz instituta Jožef Štefan 

 

Odvija se proces Proti državljanu, ki postaja žrtveno jagnje katastrofalno nesposobnega slovenskega sodstva. To NI sposobno zagotoviti niti spodobnega ozvočenja, čeprav so že davnega LETA 1947 imeli - ob Nagodetovem procesu, montirane zvočnike, takrat v duhu časa usmerjene na ulico. Danes, v duhu časa ne deluje niti to, tako da je dogajanje v dvorani samo na pol slišno.   

 Ampak to v tem trenutku NI bistveno! V dolgotrajnem  postopku se bistvo  počasi vendarle razkriva. Sodnica je do sedaj odklanjala pričanje nevtralnih izvedencev namesto dvomljivega pričanja uradnega forenzika NPU g. Sabliča, ki pa je bilo, po tem kar je napisal in povedal, prava pravljica za laike in BLAMAŽA za stroko.  Zdaj bosta končno na vrsti tudi oba izvedenci obrambe. 

 Na obravnavi   06.01.2016 je pričal nekdanji  - vsem znani sodelavec SDV Zvonko Hrastar, ki je sicer sostanovalec dr. Milka Noviča v bloku na Žaucarjevi ulici v Ljubljani. Ki pa ni povedal nič novega. Kakšno naključje ! 

V procesu pa je seveda opaziti še več drugih "naključij", ki ta proces postavljajo v zelo čudno luč. Državljani, pridimo na sojenje v čim večjem številu! Samo Javni NADZOR zagotavlja pravičen POSTOPEK in pravično sojenje. Tožniki in sodniki niso a priori nepristranski, še posebej NE v naši državi. Zato je javni NADZOR nad njihovim delom, NE samo potreben, ampak NUJEN. 

Obenem od sodišča še vedno zaman zahtevamo tonski posnetek 2 in pol urnega zagovora dr. Milka Noviča, ki ga JE podal na prvi obravnavi. Na zahtevo po tonskem posnetku in magnetogramu pa je okrožno sodišče odgovarilo negativno, zato smo že vložili pritožbo na ta SKLEP. 

Sojenja NE smejo biti tajna - bolj ali manj (ne)slišna, ampak javna. Kdaj bo ta slovenska "šlamparija" - v resnici pa lumparija in  pravniška sramota, odpravljena ni jasno. Minister Klemenčič se na opozorilo ne odzove. Enako pomenbno vprašanje pa JE, kdaj se bo dr. Milko Novič smel zagovarjati s prostosti? Njegova zahteva, da se brani s prostosti, je bila že šestič zavrnjena. Nazadnje celo brez obrazložitve. Prej so navajali ponovitveno nevarnost. Ponovitvena nevarnost je namreč povsem izmišljena. Saj istega človeka po fizikalnih zakonih NI možno dvakrat umoriti!  

Ob vseh nedvoumnih črnih luknjah tega očitno Milku Noviču podtaknjenega (zaenkrat pa še nepojasnjenega)  umora,  moramo kot javnost izvedeti čimveč, čimprej in  tudi vse detalje, zato so posnetki in magnetogrami pričanja za razumevanje procesa nujni.  

Pred slovenskim sodstvom, državo in javnostjo namreč stoji velikansko vprašanje. Kdo stoji za tem grozljivim umorom. In ali ne gre ZA DVOJNO   žrtev MAFIJE, najprej dr. Janka Jamnika, Ki je bil umorjen, in PO DRUGI STRANI dr. Milka Noviča, ki ga obtožujejo umora in so ga izbrali  za žrtev? To sicer v Sloveniji ni novost. Podoben KONSTRUKT JE bila tudi obsoba  Martina Uhernika, ki je končno LETA 2008 po 30 letnem dokazovanju, le dobil zadoščenje.  Http://www.delo.si/clanek/53664

SICER PA - še pomnite tovariši, zgodovinsko leto 1992. Leto volitev v DZ, ko JE pod streli "pijančka" Petra Rotarja, padel ljudski politik, tribun in dobrotnik Ivan Kramberger. Zdaj je že javna TAJNOST, da ga NI umoril Rotar, venar naročniki še danes niso javno znani, pravi morilec pa naj bi - spet "slučajno", končal v prometni nesreči v Turčiji. Nedotakljivi naročniki pa se danes skrivajo za fasado izmišljene dobrodušne javne ljudstvu všečne podobe. Čeprav že dolgo vemo kdo obvladuje slovensko paradržavno podzemlje ter ima denar, oblast in vpliv na SODSTVO in seveda MEDIJE.  Ali se tudi tokrat zgodovina ponavlja? Tega ne smemo dopustiti. ZATO JE SOJENJE dr. MILKU NOVIČU TAKO ZELO POMEMBNO. 

Kako poteka tokratno razkrivanje resnice na sodišču si je vredno ogledati od blizu, kljub sramotni, v nebo vpijoči, slabi slišnosti v sodni dvorani.  

Ker sodna aroganca nima meja se moramo zganiti ljudje. Prisostvujmo sojenju. Dokler nas NE BO VEČ, bodo na nas pljuvali in se iz nas norčevali! Ko nas bo več, nas ne bodo mogli ignorirati!  

DavkoPlacevalciSeNeDamo

Vili Kovačič državljan K. 

Pripis: največ o procesu povedo komentarji oz. replike, zato si je za pridobitev objektivne informacije treba prebrati komentarje tistih, ki smo prisostvovali sojenju na sodišču !!! 

_______________________________________________________________

Spoštovani komentatorji:

Razprava s komentarji se nadaljuje na zadnji temi, ki sem jo objavil danes, 22.01. 2016

povezava:

UMOR JANKA JAMNIKA - ALI NPU RES DELA POŠTENO IN STROKOVNO IN V JAVNO KORIST ?