TAKOLE se OB-VLADA JAVNOST PREKO MEDIJEV  Na RTVSLO ni sprememb !
 

Zloraba tematske oddaje O VLADAVINI PRAVA za diskreditiranje KOALICIJE ZA OTROKE GRE !
                                            (odgovor novinarju RTVSO)
Spoštovani g. Boštjan Veselič,
 
O temi pravosodja in protestov pred sodiščem zaradi katere sva skupaj z Alešem Primcem  prišla v sinočnjo oddajo v živo, v omizju praktično ni bilo govora. Z vami sem bil dogovorjen, da bo v terminu NA TRETJEM oddaja o PRAVOSODJU, s tem, da se samo na začetku pove nekaj besed o aktualnem referendumu.  Zato sem tudi sam prišel v oddajo, sicer na to temo ne bi nikoli.
 Imel sem 12 pravosodnih vprašanj za ministra Gorana Klemenčiča, od katerih niti enega pod vašim vodenjem nisem mogel – ali smel, prebrati. Ob tem kar se je zgodilo, mi je vedno bolj žal, da oddaje nisem protestno zapustil, ker je moja navzočnost v kontekstu favoriziranja predlagateljev spornega zakona izpadla klavrno, ne samo za me, ampak za problem o katerem je bilo govora in v škodo KOALICIJE za otroke gre. Kajti  sam niti strokovno niti kakorkoli dovolj podkovan, da vsebinsko in s primeri govorim o tej temi, ki nama je bila sinoči z Alešem Primcem vsiljena tik pred zdajci ! 
Zato vaše vodenje oddaje in postopek vabljenja nastopajočih v oddajo smatram za zlorabo novinarskega poklica.
 
Proti temu protestiram in zahtevam, da v naslednjem ponovitvenem terminu to mojo izjavo preberete in  tekst objavite na ekranu, skratka, da se opravičite udeležencem in civilni družbi, ki ste jo  na – za gledalce neviden, način zmanipulirali. Opravičilo ni potrebno meni, ki sem vam nasedel, ampak je potrebno  vsem, ki so bili z vašo medijsko manipulacijo, zlorabljeni 
in prikrajšani.  Zato je na koncu oddaja izpadla, kot poziv ljudem za neudeležbo na referendumu. To pa je za demokracijo katastrofa.   Zato prosim, da objavite tudi število odgovorov prispelih v oddajo. Ne recite, da je to poslovna tajna.    
 
Gospod Veselič, pod takimi pogoji ne pridem v nobeno Vašo oddajo več, dokler javna RTV ne postane JAVNA, transparentna in  v službi razkrivanja resnice, ne pa, da  postaja propagandist v TV v kampanji, ki se sploh še ni začela.