Rezultat iskanja slik za TIGR

OSRAMOČENA »RESNICA« ZMAGOVALCEV !

Po pričanju o izdajstvu TIGR-ovih borcev na Mali gori pri Ribnici

http://www.rtvslo.si/pricevalci/oddaja/174341875

Resnica je kot voda, ki si sama najde pot iz struge, včasih hudourna, največkrat pa zajezena v bazenih človeške pozabe, brezbrižnosti  in malodušja. Kljub temu se zgodi da kdaj preseneti. Bolj jo skrivajo, bolj šokantna je, ko pride na dan. Kljub temu, da je minilo od usodnih dogodkov že skoraj ¾ stoletja spominu ni mogoče ubežati, dokler bodo na svetu ljudje, ki jim ni vseeno kaj in kako se je v Sloveniji med 2 svetovno vojno v resnici dogajalo.   

Uradna resnica o izdajstvu vodilnih 3 TIGR-ovcev italijanskemu okupatorju 13 maja 1941 na Mali gori pri Ribnici, je od letošnjega 16 junija tudi javno demantirana. Še več je globoko OSRAMOČENA. Vodstvo TIGR-a ni izdal lokalni krjavelj, nepomembni lokalni posebnež, pač pa ideološko in sovjetsko globoko indoktrinirani komunist, Filip Tekavec – Gašper. Kasnejši komandant partizanske Ribniške čete. To je nedavno izpovedal pričevalec,sin izdajalca Bruno Tekavec, danes 75 letnik. Pričeval je, ker ga je neizpovedana resnica stiskala v prsih, in kot je sam rekel, spričo ponavljanja številnih laži in hvalospevov, ki spremljajo letošnjo 70 obletnico druge svetovne vojne., ni mogel molčati.  

Prav zanimivo bo spremljati, kako, če sploh bodo, veliki MIT o rodoljubni in osvobodilni naravi OF in KP v njej, od zdaj naprej branili Janez Stanovnik, Jože Pirjevec, Božo Repe, Bojan Godeša, & consortes. Če pri tem odmislimo najhujše mitomane – fundamentaliste, kot jih danes pooseblja  Tit Turnšek – nekdanji Kučanov trojanski konj v Demosu,  sprašujemo Stanovnika in naštete zgodovinarje, zakaj je do IZDAJE prišlo in kakšne posledice je obglavljenje TIGR-a imelo za razvoj NOB na Slovenskem in Primorskem. Dosedanji poniževalni odnos, do TIGR–a v izjavah vodilnih slovenskih komunistov o TIGR-u, in medijski molk o njem pa pričata, da tokrat velikega MIT-a o rodoljubni in  osvobodilni naravi NOB, sploh ne bodo branili.  Ne zato ker je ta MIT ob dejstvih, ki prihajajo na dan, vse bolj neubranljiv, pač pa zaradi monopola medijskega molka. Kajti v Sloveniji je žal stanje duha tako, da - gledano skozi optiko ¾ slovenskih državljanov  - če se stvar  ne zgodi v »vodilnih« medijih, se stvar ni zgodila.

Sin Filipa Tekavca – Bruno je 16.05.2015 v oddaji Pričevalci na 1 programu RTVSLO jasno izpovedal, da je izdajstvo nad vodilnimi tigrovci zagrešil njegov oče, znan predvojni komunist, ki je bil sicer v stalni navezi z vodstvom komunistov Ljubljani, kjer je uradna partijska politika vse do julija 1941 kolaborirala s  Hitlerjem proti anglo ameriškim imperialistom. Sicer pa je bil Tekavec znan kot velik »raubšic« v ribniških gozdovih. Pred tem je bil predvojni oficir kraljeve vojske.

Po pričevanju Bruna Tekavca je Filip Tekavec izdajstvo storil celo pisno - s pismenim obvestilom Italijanom v dveh jezikih - slovenščini in za vsak slučaj - da bi ga italijanski okupatorji takoj razumeli, še v italijanščini in ga je nato odvrgel pred pošto v Ribnici.  Posledice so znane: italijanska vojska je prihrumela do koče na Mali gori v kateri so bili 3 vodilni Tigrovci. V spopadu je izgubil življenje vojaški poveljnik Tigra, težko ranjen je bil politični vodja Ferdo Kravanja, Anton Majnik – ki ga je izdajalec Filip tudi osebno poznal, pa je bil zajet, a je Italijanom ušel. Oba pa sta bila likvidirana kasneje.      

S tem izdajstvom in s tem napadom je bil TIGR obglavljen. Komunistično vodstvo s Filipom Tekavcem-Gašperjem pa je iz Tigrovih borcev formiralo Ribniško četo, na čelo katere se je povzdignil nihče drug kot izdajalec sam. Od preostalih tigrovih borcev pa so v znamenje lojalnosti,  »domoljubni komunisti« zahtevali izrek slavnostne prisege »velikemu« Stalinu. Tako se je že na samem začetku  vojne uresničila Kidričeva zahteva  in  napoved: posameznike sprejeti v OF, ORGANIZACIJO TIGR pa uničiti. Kot pove Tatjana Rejec v knjigi Partija in Tigrovci, pa je bil to le začetek mnogih likvidacij, ki so sledile.  

V Gibanju 13 maj si skupaj z mnogimi somišljeniki prizadevamo, da resnica pride na dan. Komunisti nikoli niso trpeli konkurence, najmanj pa tedaj ko je bil narod napaden in v največji stiski. Narodovo stisko so zlorabili za uničenje nasprotnika. Namesto, da bi v  splošen ljudski odpor vključili vse domoljube, so začeli – preko okupatorjevih rok, pobijati največje antifašiste TIGR-ovce in njihovo vodstvo.  Zato je še toliko bolj pomembno, da tudi prek TIGR-a,  Slovenci izvemo pravo resnico o uničevalskem »ne-osvobodilnem« značaju vodstva slovenskih komunistov, ki je med NOB prevzemalo oblast in izvajalo revolucijo, na kar, kljub zanikanju nekaterih, spominja tudi veliki spomenik na trgu republike še danes.   

Mala gora pri Ribnici je Katinski gozd vodstva slovenskih komunistov – ne po obsegu in številu žrtev, po vsebini in namenu pa nedvomno. Posebej še ker vemo, da je udarna pest partije - zloglasni VOS, leta 1944 likvidiral tudi brata poveljnika TIGR Danila Zelena – obveščevalca Milovana Zelena. Vendar o tem kdaj drugič, v posebnem prispevku.

Mala gora 13 maja 1941 je z obglavljenjem vodstva TGR-a, usodno vplivala na potek NOB. Zato jo komunisti in njihovi nasledniki tako sramežljivo in skoraj na skrivaj proslavljajo. Vedno poskrbijo, da je medijsko čim manj slišna in vidna.  Vendar je hvala bogu možnost skrivanja in brisanja TIGRA iz javnega spomina vse manjša. Letos in naslednje leto bo TIGR-ovo leto, ne po kitajskem pač pa po slovenskem koledarju ! TIGR je ušel iz kletke. 

Vili Kovačič,    državljan K.