KAKO JE NOVINAR BERGANT NERODNO SKRIVAL RESNICO

Tako početje sicer na RTVSLO ni nič novega  - vaja dela mojstra !

Do kdaj še, bodo samo izražali skepso, do njihovih levih oblastnikov in bodo končno pričeli s kritiko ?

Odmev na tragi-komične Odmeve!

        Soočenje novinarja - voditelja Odmevov na RTVSL  Igorja Berganta in vrhovnega sodnika predsednika sodnega sveta Janeza Vlaja je bilo tragikomično.  Tragično v pomanjkanju  elementarne novinarske kritične distance do nastopajočega  sodnika in  komično v tem, kar je »povedal« predsednik sodnega sveta Janez Vlaj. Ta se je silno trudil kako bi nekaj povedal tako, da »ne bi nič povedal« ! Oziroma mu je uspelo v bistvu povedati samo in predvsem to, da so oni  OBLAST. Ta retorična disciplina dobiva v zadnjem času v Sloveniji že  planetarne razsežnosti, je pa to epidemija, ki se prenaša iz Državnega zbora.

       Sicer pa  v tem konkretnem primeru izjemoma velja pohvaliti složno in pokončno držo vseh poslancev DZ, ki so enoglasno zavrnili predlog SODNEGA SVETA. Ko bi le še kdaj bilo tako ! Zadeva bi morala končati v zamenjavi predsednika sodnega sveta, ki je celo dvakrat kršil profesionalne standarde, vendar dvomim, da je poslancev toliko v hlačah, da bodo  tako  zahtevo sploh izglasovali, kaj šele, da bodo na njej vztrajali.  

        Dejstvo je, da s strani SODNEGA SVETA predlagana  kandidatka, odvetnica Anita Dolinšek , ki naj bi postala nova višja sodnica, nima nikakršne sodne prakse, pa je kljub temu bila predlagana kar za višjo sodnico.  In  drugo, nič manj pomembno dejstvo je, da naj bi gospa  odvetnica postala sodnica na višjem celjskem sodišču, na katerem teče postopek proti Urošu Rotniku, ki ga je zastopala v poslih z Alstomom v primeru TEŠ6. Obenem je odvetnica popolnoma nekonkurenčna drugi kandidatki, že obstoječi okrožni  sodnici Pavličevi, z 8 letno prakso uspešnega sojenja. 

        Vsaj te stvari bi novinar g. Bergant moral vedeti in jih jasno in glasno povedati gledalcem. V Sloveniji je katastrofalno stanje duha tudi ali predvsem zaradi novinarjev »ki si ne upajo« skoraj nič in s tem služjo najbolj sprivatiziranim osebnim in/ali klanovskim interesom. V tem pogledu RTVSLO ne pride več v poštev za privatizacijo, ker je že SPRIVATIZIRANA ! Uganite od koga in od katerega klana ? Prvi  v tej vrsti  so »NEDOTAKLJIVI SODNIKI« sami, ki se v IMENU LJUDSTVA obnašajo kot LASTNIKI, zaščiteni kot edinstvena kasta nedotakljivih  in nezmotljivih. Zdaj pa bi seveda prek novinarjev radi olastninili še ljudstvo – slovensko javno mnenje. Komično je, kako sodstvo samemu sebi dovoljuje najhujše kršitve, ob tem pa sodniki v sodnem svetu pričakujejo od DZ brezpogojno in velikodušno podporo.

       Tudi pravosodni minister Klemenčič je bil v ODMEVIH odličen v naprezanju, kako bi »kaj povedal, tako, da ne bi nič povedal«. Mini reforma o kateri je govoril novinar ne bo nikakršna reforma. Gospod Bergantu, priporočam, naj drugič ne pozabi vprašati Gorana Klemenčiča, ali je zanj sprejemljivo, da sodniki, ki so dokazano in sistematično kršili človekove pravice, ostajajo še naprej na položajih in ponovno in v nedogled - kot NADLJUDJE, pomagajo še naprej vneto in zagreto kršiti te pravice. Morda pa pri NADLJUDEH ne gre za človekove pravice ! In še dodatno: kaj minister misli o tem, da se način sojenja podredi STANDARDU USTAVNEGA SODIŠČA, torej javnosti sojenja sodnikov, ki bodo tako  postali navadni ljudje s priimkom in imenom. Saj sodijo v imenu ljudstva, ali ne ?

       V Sloveniji so enostavne stvari največkrat najbolj težko dosegljive. Menda zaradi specifične gravitacije. Fiziki in geografi namreč že ugotavljajo, da se je gravitacija na zemlji, prav na področju Osrednje Slovenije silno in neobvladljivo povečala.  Bo pa to, po izkušnjah sodeč, zelo  težko ugotovljivo, saj vse  kaže, da se je povečana gravitacija dotaknila tudi ministra, nedotakljivih sodnikov  in neprofesionalnih novinarjev !      

V čudežni deželi OZ, čakamo na spremembe že 20 let, ampak ne na tiste, ki nam jih prinaša ČAROVNIK iz OZA, ki vsake toliko časa pokuka iz odra in odgrne zaveso, potem pa se predstava nadaljuje enako ali še bolj tragikomično !

Vseeno tokrat velja čestitka vsem  poslancem DZ in čista ničla Janezu Vlaju ter novinarju Bergantu ! S tem pa tudi ničla JAVNI RTVSLO, ki jo predstavlja !

Ljubljana 3.2.2015                            Vili Kovačič,    državljan K.